Yrittäjältä yrittäjille – Linqit tarjoaa digitaalisen kohtaamispaikan yrityksille

30.09.2019

Linqit1Linqit on työkalu, jonka avulla yritykset löytävät uusia yhteistyökumppaneita helposti ja tehokkaasti, kertoo Linqitin toimitusjohtaja Kjell-Owe Ahlskog.

AsiantuntijaTietaaLogo web

Linqit on uusi digitaalinen kohtaamispaikka, jossa yritykset voivat nopeasti ja helposti löytää ja palkata ylimääräistä työvoimaa lyhyempiä tai pitempiä toimeksiantoja varten. Yritys aloitti toimintansa vajaat kaksi vuotta sitten, ja liittyi heinäkuussa 2019 Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian asiantuntijaorganisaatioverkostoon.

– Tavoitteemme on tehdä satunnaisen työvoiman tai erityisosaamisen hallinta yrityksille helpoksi yritysverkostomme kautta. Meillä on tällä hetkellä noin 200 jäsentä, pääasiallisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä, ja kasvamme vakaasti. Linqit on työkalu, jonka avulla yritykset löytävät uusia yhteistyökumppaneita helposti ja tehokkaasti, kertoo Linqitin toimitusjohtaja Kjell-Owe Ahlskog.

Linqitissä ei siis ole kyse henkilöstövuokrauksesta, vaan yritykset myyvät ja ostavat osaamista.

– Yritysmaailma kehittyy enemmän ja enemmän siihen suuntaan, että kaikkea ei tehdä oman talon sisällä. Sen sijaan keskitytään omaan erityisosaamiseen ja palkataan joku muu tekemään sellaista, mikä sijoittuu oman erityisalan ulkopuolelle. Pyrimme itse elämään oppiemme mukaan: markkinointimme, IT-kehityksemme ja osittain asiakaspalvelumme hoidetaan alihankkijoiden kautta, Ahlskog selittää ja jatkaa:

– Kaikki nuoret eivät enää ole kiinnostuneita perinteisistä vakituisista töistä. Linqitiin on nykyään mahdollista rekisteröityä myös kevytyrittäjänä, eli ilman Y-tunnusta. Opiskelijat saavat ilmaisen jäsenyyden opintojen ajaksi – tahdomme sillä tavalla kannustaa heitä yrittäjyyteen.

Linqitiin rekisteröityneet yritykset toimivat monilla eri aloilla, esimerkiksi energia-, rakennus-, IT- ja terveydenhoitoalalla. Useimmat sijaitsevat Pohjanmaan rannikkoalueella, mutta Ahlskogin mukaan Linqit suunnittelee laajentavansa toimintaansa koko maahan ja myöhemmin muihin Pohjoismaihin ja Baltiaan. Verkkopohjainen palvelu ei ole sidottu tiettyyn maantieteelliseen sijaintiin. Kasvu ulkomaille hyödyttäisi Linqitin suomalaisia asiakkaita, koska se mahdollistaisi pääsyn uusille markkinoille.

linqit2 600pxLinqit on verkkopohjainen palvelu.

– Pienille yrityksille markkinointi voi vaatia verrattain suuria resursseja. Tavoite on, että Linqit tekee sen helpommaksi ja toimii kanavana, jonka kautta yrittäjät pääsevät laajemmille markkinoille, Ahlskog tiivistää.

– Suurin osa Startian avulla toimintansa aloittavista yrityksistä on mikroyrityksiä. Ne ovat oman, tietyn alansa asiantuntijoita, mutta ne eivät voi kehittyä ja kasvaa tekemättä yhteistyötä ja hakematta täydentävää osaamista toisista yrityksistä. Linqit tarjoaa niille verkoston, jonka kautta on helppo tavoittaa muita yrityksiä. Verkoston avulla voi myös tasoittaa huippuja yhteistyöllä, eli toisin sanoen ostamalla palveluita silloin kun on tarvis, toteaa Startian johtaja Tommi Virkama.

Startian asiantuntija- ja tukiorganisaatiot

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Oma auto kotiin ja sovelluksesta kimppakyytiä kysymään

13.11.2019 | Uutiset
Mitä jos voisitkin jättää oman auton pihaan ja kurkata puhelimen sovelluksesta kenen lähistöllä asuvan kyytiin mahtuisi tai onko jonkun tilaamassa taksissa tilaa vielä yhdelle. Tai valita sen oman auton ja kurkata ennen lähtöä sovelluksesta olisiko joku menossa samalle suunnalle ja kyytiä vailla.
Lue lisää

Vaasan seutu hyvin esillä venäläisissä matkailumedioissa

11.11.2019 | Uutiset
Heinäkuussa neljä venäläistä matkailumedioiden edustajaa vieraili Vaasan seudulla tutustumassa nähtävyyksiimme ja kauniiseen luontoomme. Kyseessä ei ollut mikään sattumanvarainen käynti, vaikka alue kyllä onkin herättänyt kiinnostusta itänaapurissamme viime aikoina, vaan kaiken takana on yritysryhmähanke Archipelago Attractions.
Lue lisää

Asukas on paras paikan markkinoija

07.11.2019 | Uutiset
Olet varmasti huomannut Vaasan ja koko seudun tuoreen markkinointikampanjan ”Elämän kuuluukin olla helppoa.” Vaasalaisaloite keräsi alle viikossa 2 000 nimeä, ja Joonaksen videot Vaasankadulta ovat saaneet hienosti huomiota. Minulla on ollut ilo olla tekemässä tätä tunteitakin herättävää kampanjaa, ja olen seurannut siitä kirvonnutta keskustelua, niin positiivista kuin kriittistäkin.
Lue lisää

Kjell Nydahl on Vuoden 2019 omistajanvaihdosasiantuntija

06.11.2019 | Uutiset
Yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKista palkittiin Vuoden 2019 omistajanvaihdosasiantuntijana. Palkinto jaettiin Omistajanvaihdos 2019 -konferenssissa Helsingissä.
Lue lisää

Koiraharrastuksesta syntyi kivijalkakauppa

04.11.2019 | Uutiset
Ei ole aivan jokapäiväistä, että uusi liike avaa ovensa Laihian keskustassa, mutta syyskuussa sellainen tapahtui. Mia Thel, jonka harrastus on jo monen vuoden ajan ollut myös osa-aikayrittämistä, päätti panostaa täysillä intohimoonsa eli koiriin ja tarjoaa nyt erilaisten koulutuspalveluiden lisäksi kivijalkakaupassaan kaikkea eri koiraharrastuslajeissa tarvittavaa välineistöä.
Lue lisää

Vaasan yrityselämä yllätti Otaniemessä

31.10.2019 | Uutiset
Vaasalaisia työnantajia lähti yhdessä Otaniemeen Espooseen houkuttelemaan diplomi-insinööri- ja arkkitehtiopiskelijoita töihin Vaasaan. Opiskelijat yllättyivät seudun monipuolisista työmahdollisuuksista.
Lue lisää

Yrityskummi kulkee yrittäjän vierellä henkisenä tukena

30.10.2019 | Uutiset
Yksinyrittämisen ei nimestään huolimatta tarvitse tuntua yksinäiseltä, vaan yrittäjäpolun varrella saa ja kannattaa hakea tukea itseään kokeneemmista yritysmaailman asiantuntijoista. Yrityskummi on varteenotettava vaihtoehto pienyrittäjälle, joka kaipaa tuekseen kokenutta ja asiantuntevaa mentoria. Yrityskummin tehtävä on tarjota ”kummitettavalleen” sparrausta esimerkiksi päätöksenteon tueksi. Yrittäjä tekee itse päätöksensä ja vastaa niiden toteutuksesta, mutta yrityskummi kulkee hänen rinnallaan henkisenä tukena.
Lue lisää

Norwegian käynnistää 1.11. uuden kotimaanreitin Vaasasta Helsinkiin

24.10.2019 | Uutiset
Norwegian jatkaa Suomen reittiverkostonsa kehittämistä ja lanseeraa uuden kotimaanreitin Helsinki-Vantaan ja Vaasan lentoaseman välillä. Marraskuun ensimmäisestä päivästä lähtien Norwegian lentää Helsingin ja Vaasan välillä kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja perjantaisin.
Lue lisää