Yrittäjältä yrittäjille – Linqit tarjoaa digitaalisen kohtaamispaikan yrityksille

30.09.2019

Linqit1Linqit on työkalu, jonka avulla yritykset löytävät uusia yhteistyökumppaneita helposti ja tehokkaasti, kertoo Linqitin toimitusjohtaja Kjell-Owe Ahlskog.

AsiantuntijaTietaaLogo web

Linqit on uusi digitaalinen kohtaamispaikka, jossa yritykset voivat nopeasti ja helposti löytää ja palkata ylimääräistä työvoimaa lyhyempiä tai pitempiä toimeksiantoja varten. Yritys aloitti toimintansa vajaat kaksi vuotta sitten, ja liittyi heinäkuussa 2019 Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian asiantuntijaorganisaatioverkostoon.

– Tavoitteemme on tehdä satunnaisen työvoiman tai erityisosaamisen hallinta yrityksille helpoksi yritysverkostomme kautta. Meillä on tällä hetkellä noin 200 jäsentä, pääasiallisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä, ja kasvamme vakaasti. Linqit on työkalu, jonka avulla yritykset löytävät uusia yhteistyökumppaneita helposti ja tehokkaasti, kertoo Linqitin toimitusjohtaja Kjell-Owe Ahlskog.

Linqitissä ei siis ole kyse henkilöstövuokrauksesta, vaan yritykset myyvät ja ostavat osaamista.

– Yritysmaailma kehittyy enemmän ja enemmän siihen suuntaan, että kaikkea ei tehdä oman talon sisällä. Sen sijaan keskitytään omaan erityisosaamiseen ja palkataan joku muu tekemään sellaista, mikä sijoittuu oman erityisalan ulkopuolelle. Pyrimme itse elämään oppiemme mukaan: markkinointimme, IT-kehityksemme ja osittain asiakaspalvelumme hoidetaan alihankkijoiden kautta, Ahlskog selittää ja jatkaa:

– Kaikki nuoret eivät enää ole kiinnostuneita perinteisistä vakituisista töistä. Linqitiin on nykyään mahdollista rekisteröityä myös kevytyrittäjänä, eli ilman Y-tunnusta. Opiskelijat saavat ilmaisen jäsenyyden opintojen ajaksi – tahdomme sillä tavalla kannustaa heitä yrittäjyyteen.

Linqitiin rekisteröityneet yritykset toimivat monilla eri aloilla, esimerkiksi energia-, rakennus-, IT- ja terveydenhoitoalalla. Useimmat sijaitsevat Pohjanmaan rannikkoalueella, mutta Ahlskogin mukaan Linqit suunnittelee laajentavansa toimintaansa koko maahan ja myöhemmin muihin Pohjoismaihin ja Baltiaan. Verkkopohjainen palvelu ei ole sidottu tiettyyn maantieteelliseen sijaintiin. Kasvu ulkomaille hyödyttäisi Linqitin suomalaisia asiakkaita, koska se mahdollistaisi pääsyn uusille markkinoille.

linqit2 600pxLinqit on verkkopohjainen palvelu.

– Pienille yrityksille markkinointi voi vaatia verrattain suuria resursseja. Tavoite on, että Linqit tekee sen helpommaksi ja toimii kanavana, jonka kautta yrittäjät pääsevät laajemmille markkinoille, Ahlskog tiivistää.

– Suurin osa Startian avulla toimintansa aloittavista yrityksistä on mikroyrityksiä. Ne ovat oman, tietyn alansa asiantuntijoita, mutta ne eivät voi kehittyä ja kasvaa tekemättä yhteistyötä ja hakematta täydentävää osaamista toisista yrityksistä. Linqit tarjoaa niille verkoston, jonka kautta on helppo tavoittaa muita yrityksiä. Verkoston avulla voi myös tasoittaa huippuja yhteistyöllä, eli toisin sanoen ostamalla palveluita silloin kun on tarvis, toteaa Startian johtaja Tommi Virkama.

Startian asiantuntija- ja tukiorganisaatiot

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

02.06.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Fredrik toteutti unelmansa omasta puutarha-alan yrityksestä

02.06.2020 | Uutiset
Puutarha-alan yrityksillä on nyt sesonkiaika, ja näiden kiireisten yritysten kategoriaan kuuluu myös Fredrik Skepparin yritys Övermalaxista. Hänen ensimmäinen vuotensa alalla on mennyt hyvin, ja ne vinkit, jotka hän sai Startiasta ja VASEKilta ovat yhdessä hyvän maineen kera siivittäneet yritystä.
Lue lisää

Tukirahat seudun yritysten hyväksi

01.06.2020 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin yritysneuvontapalveluita on käytetty vilkkaasti parin viimeisen kuukauden aikana. VASEKin yrityspalveluissa on tähän mennessä autettu yli 470 eri yritystä koronatilanteen aiheuttamien ongelmien ja kehittämistarpeiden kanssa.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

27.05.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Tervetuloa juurtumaan Vaasaan

27.05.2020 | Uutiset
Mietitään tilannetta, että olisit juuri muuttanut Vaasaan ja saisit kutsun piknikille kaupunkipuutarhaan, Vaasan kauneimmalle paikalle. Lähtisitkö?
Lue lisää

Uutisia MoveIT-hankkeesta

26.05.2020 | Uutiset
Uusi kuski liikkumisen hankkeeseen ja Vaasan kaupungille valtionavustusta joukkoliikenteen brändäystä varten.
Lue lisää

Vaasa.fi Kuntamarkkinoinnin SM-finaaliin

25.05.2020 | Uutiset
Ainutlaatuinen seudullinen verkkopalvelu vaasa.fi on valittu Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun finaaliin. Kuntaliiton mukaan finaaliin valituissa töissä on pohjana huolellista brändityötä ja tuloksena elinvoiman ja kehityksen voimistumista.
Lue lisää

Uutisia CERM-hankkeesta

20.05.2020 | Uutiset
Suomella on vuodesta 2016 asti ollut kiertotalouden kansallinen tiekartta. Nyt Pohjanmaa saa oman tiekarttansa. Yhdessä pohjalaisten kehittämisyhtiöiden kanssa työstämme tiekarttaa sille, miten Pohjanmaa, elinkeinoelämään fokusoiden, voi olla edelläkävijä myös kestävän kehityksen ja kiertotalouden parissa.
Lue lisää