Yrittäjäasennetta on vaalittava

26.09.2019

Yrityskyla Viikki 18 Iiro RautiainenOmatoimisuus, määrätietoisuus, omistautuminen, ratkaisukeskeisyys ja rohkeus ovat kaikki ominaisuuksia, joita edellytetään yrittäjiltä, mutta samalla ne ovat ominaisuuksia, joita usein myös odotetaan lapsilta ja nuorilta, ja heitä tuetaan, jotta he omaksuisivat tällaisia ominaisuuksia. Ominaisuudet voisi myös kiteyttää yhdeksi sanaksi: yrittäjäasenne.

Yrittäjäasenne on erilaisten määritelmien mukaan aika monenlaista: kiinnostuneisuutta muista ihmisistä ja muiden osaamisesta, verkostoitumista ja luotettavuutta, paineensietokykyä, uskallusta kokeilla, erehtyä ja oppia, uudistumishalua ja tervettä kyseenalaistamista, vastuuntuntoa ja asioihin tarttumista. Kaikki nämä ominaisuudet ovat hyödyksi ja eduksi lapsille ja nuorille koulu- ja opiskelupolun aikana, työelämän eri tehtävissä toimiville kuin myös yrittäjille. Yrittäjyys on siis asennetta, jota on vaalittava ihan varhaislapsuudesta lähtien.

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja sen osana toimiva Uusyrityskeskus Startia ovat yrittäjän tukena yrityksen koko elinkaaren ajan, perustamisesta yrityksen myymiseen tai lakkauttamiseen asti. Tavoitteenamme ovat elinvoimaiset ja kannattavat yritykset, jotka osaltaan tuovat elinvoimaisuutta koko seudulle. Erilaisilla maksuttomilla, luottamuksellisilla ja matalan kynnyksen yrityspalveluilla haluamme huolehtia seudun yrityksistä.

Haluamme yritysten lisäksi vaalia myös yrittäjäasennetta ja yrittäjyyskasvatusta Vaasan seudulla. Tuemme ja rahoitamme yrittäjyyskasvatusta lasten ja nuorten koko koulupolun mitalta: sen alkupäässä on Yrityskylä Pohjanmaa, jonka toiminnan rahoittajana olemme olleet aivan sen alkuvaiheista saakka, ja loppupäässä korkeakouluopiskelijoiden Vaasa Entrepreneurship Society VES.

Tänä syksynä ensimmäistä kertaa VASEK ja Startia ovat mukana Yrityskylässä, toimipisteen sijaintina Yrityskylän kaupungintalo. Yrityskylä-päivään tuleva 6-luokkalainen voi saada tehtäväkseen yritysneuvojan roolin ja olla tukemassa muita Yrityskylän yrityksiä ja yrittäjäksi aikovia. Projektipäällikkö saa valita seudullisen kehittämishankkeen ja sen kautta oppia miten seutua ja sen toimintaolosuhteita kehittämällä voidaan eri tavoin vaikuttaa yritysten menestymisen mahdollisuuksiin.

Yrityskylän toiminta on erittäin tärkeä osa lasten ja nuorten yrittäjyyskasvatusta. Toivomme, että nuoret oppivat yrittäjämäisen asenteen ja pohtivat yrittäjyyttä yhtenä vaihtoehtona urapolullaan. Yrityksen perustaminen on helppoa, mutta yrittäminen ja siinä onnistuminen ei aina mene mutkitta. Oikea asenne kuitenkin auttaa kasvamaan yrittäjänä.

Odotan mielenkiinnolla oppilaiden tervehdyksiä Yrityskylän VASEK & Startia -toimistosta. Ehkä joskus edessäni Startian perustamisneuvonnassa istuu asiakas, joka on toiminut tehtävässäni Yrityskylässä!

Tommi Virkama[contact_information,name="",id=null,details=Name-Phone-MemberPhoto]

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Inspiring visitors at Carbon Neutral Vaasa 202X meeting

21.01.2020 | Uutiset
Arafat Molik, an IT engineering student at Vaasa University of Applied Sciences (VAMK), has an idea: let us make electric cars more affordable and at the same time reduce the amount of petrol cars. This is not the first time he comes up with a solution related to energy efficiency and the environment: Arafat was part of one of the...
Lue lisää

Riima Oy hoitaa markkinointiviestinnän yrittäjähenkisellä otteella

16.01.2020 | Uutiset
Vuonna 2016 perustettu Riima Oy on täyden palvelun mainostoimisto. Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluu kaikkea, mitä yritys tai organisaatio voi markkinointiviestinnän saralla tarvita: painotuotteet, digitaalisen markkinoinnin tuotteet ja verkkosivut sekä brändi- ja strategiasuunnittelu. Riima liittyi loppuvuodesta 2019 Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian asiantuntijaorganisaatioiden verkostoon, ja tarjoaa markkinointipalveluita aloittaville yrityksille suunnattuina paketteina.
Lue lisää

VASEK siirtyy käyttämään Vaasan seudun tapahtumakalenteria

15.01.2020 | Uutiset
VASEKilla on jo usean vuoden ajan ollut kotisivuillaan tapahtumakalenteri, jonne on kerätty VASEKin omien tilaisuuksien lisäksi muita seudulla tapahtuvia seminaareja, kursseja ja koulutuksia, infotilaisuuksia, messuja sekä muita erilaisia yrittäjiä, liike-elämää ja seudun organisaatioita kiinnostavia tilaisuuksia. Nyt oman tapahtumakalenterin ylläpitäminen on kuitenkin jäänyt tarpeettomaksi, sillä Vaasan seudun verkkopalvelun uusittu, entistä toimivampi ja kattavampi tapahtumakalenteri tarjoaa tehokkaan kanavan myös yrittäjiä ja työelämää...
Lue lisää

Apua liiketoiminnan kehittämiseen: Haku Pohjanmaan Kasvupolulle on alkanut

15.01.2020 | Uutiset
Pohjanmaan Kasvupolulle voivat hakea kaikki Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan yritykset, joilla on kova tahto kehittää liiketoimintaa ja kasvaa. Kasvupolulla yritykset saavat maksutonta sparrausta, joka auttaa mukaan valittuja yrityksiä kehittämään ja kasvattamaan liiketoimintaansa.
Lue lisää

Haemme korkeakouluharjoittelijaa kevääksi ja kesäksi 2020 viestinnän eri tehtäviin

10.01.2020 | Uutiset
Tarvitsemme sinun apuasi energia-alan huipputapahtuman EnergyWeek 2020 järjestelytehtävissä sekä EnergyVaasan viestintään eri kanavissa. Toimit EnergyVaasan Communications & Brand Managerin apuna ja tuotat some-sisältöjä, markkinointimateriaalia sekä tiedotteita ja markkinointitekstejä.
Lue lisää

Julia auttaa yritysasiakkaitaan sanomaan KYLLÄ

07.01.2020 | Uutiset
Oma yritys oli Julia Olinille kaukainen ja epärealistinen haave, kunnes hän eräänä päivänä päätti piipahtaa Uusyrityskeskus Startiassa. Yhtäkkiä kaikki kävi todella nopeasti, ja YES Communications-yrityksestä tuli totta. Käynnistysvaihe meni yli odotusten, ja Julia näkeekin, että hänen tarjoamilleen palveluille on selkeästi tarvetta.
Lue lisää

Millaista tukea yrityksesi tarvitsee energia- ja ilmastotyöhön? Vastaa kyselyyn!

03.01.2020 | Uutiset
Vaasan kaupunki kartoittaa kyselyn avulla alueen pienten ja keskisuurten yritysten näkemyksiä ja kokemuksia energia- ja ilmastotyölle kunnilta saadusta tuesta.
Lue lisää

Muutos VASEKin ja Startian aukioloaikoihin

02.01.2020 | Uutiset
Toimistomme on auki arkisin klo 8.00–16.00. Klo 11.15–12.00 olemme auki rajoitetusti. Mikäli olemme kaikki asiakastapaamisissa, kokouksissa tai lounaalla, tavoitat meidät puhelimitse.
Lue lisää