Yrittäjäasennetta on vaalittava

26.09.2019

Yrityskyla Viikki 18 Iiro RautiainenOmatoimisuus, määrätietoisuus, omistautuminen, ratkaisukeskeisyys ja rohkeus ovat kaikki ominaisuuksia, joita edellytetään yrittäjiltä, mutta samalla ne ovat ominaisuuksia, joita usein myös odotetaan lapsilta ja nuorilta, ja heitä tuetaan, jotta he omaksuisivat tällaisia ominaisuuksia. Ominaisuudet voisi myös kiteyttää yhdeksi sanaksi: yrittäjäasenne.

Yrittäjäasenne on erilaisten määritelmien mukaan aika monenlaista: kiinnostuneisuutta muista ihmisistä ja muiden osaamisesta, verkostoitumista ja luotettavuutta, paineensietokykyä, uskallusta kokeilla, erehtyä ja oppia, uudistumishalua ja tervettä kyseenalaistamista, vastuuntuntoa ja asioihin tarttumista. Kaikki nämä ominaisuudet ovat hyödyksi ja eduksi lapsille ja nuorille koulu- ja opiskelupolun aikana, työelämän eri tehtävissä toimiville kuin myös yrittäjille. Yrittäjyys on siis asennetta, jota on vaalittava ihan varhaislapsuudesta lähtien.

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja sen osana toimiva Uusyrityskeskus Startia ovat yrittäjän tukena yrityksen koko elinkaaren ajan, perustamisesta yrityksen myymiseen tai lakkauttamiseen asti. Tavoitteenamme ovat elinvoimaiset ja kannattavat yritykset, jotka osaltaan tuovat elinvoimaisuutta koko seudulle. Erilaisilla maksuttomilla, luottamuksellisilla ja matalan kynnyksen yrityspalveluilla haluamme huolehtia seudun yrityksistä.

Haluamme yritysten lisäksi vaalia myös yrittäjäasennetta ja yrittäjyyskasvatusta Vaasan seudulla. Tuemme ja rahoitamme yrittäjyyskasvatusta lasten ja nuorten koko koulupolun mitalta: sen alkupäässä on Yrityskylä Pohjanmaa, jonka toiminnan rahoittajana olemme olleet aivan sen alkuvaiheista saakka, ja loppupäässä korkeakouluopiskelijoiden Vaasa Entrepreneurship Society VES.

Tänä syksynä ensimmäistä kertaa VASEK ja Startia ovat mukana Yrityskylässä, toimipisteen sijaintina Yrityskylän kaupungintalo. Yrityskylä-päivään tuleva 6-luokkalainen voi saada tehtäväkseen yritysneuvojan roolin ja olla tukemassa muita Yrityskylän yrityksiä ja yrittäjäksi aikovia. Projektipäällikkö saa valita seudullisen kehittämishankkeen ja sen kautta oppia miten seutua ja sen toimintaolosuhteita kehittämällä voidaan eri tavoin vaikuttaa yritysten menestymisen mahdollisuuksiin.

Yrityskylän toiminta on erittäin tärkeä osa lasten ja nuorten yrittäjyyskasvatusta. Toivomme, että nuoret oppivat yrittäjämäisen asenteen ja pohtivat yrittäjyyttä yhtenä vaihtoehtona urapolullaan. Yrityksen perustaminen on helppoa, mutta yrittäminen ja siinä onnistuminen ei aina mene mutkitta. Oikea asenne kuitenkin auttaa kasvamaan yrittäjänä.

Odotan mielenkiinnolla oppilaiden tervehdyksiä Yrityskylän VASEK & Startia -toimistosta. Ehkä joskus edessäni Startian perustamisneuvonnassa istuu asiakas, joka on toiminut tehtävässäni Yrityskylässä!

Tommi Virkama[contact_information,name="",id=null,details=Name-Phone-MemberPhoto]

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Oma auto kotiin ja sovelluksesta kimppakyytiä kysymään

13.11.2019 | Uutiset
Mitä jos voisitkin jättää oman auton pihaan ja kurkata puhelimen sovelluksesta kenen lähistöllä asuvan kyytiin mahtuisi tai onko jonkun tilaamassa taksissa tilaa vielä yhdelle. Tai valita sen oman auton ja kurkata ennen lähtöä sovelluksesta olisiko joku menossa samalle suunnalle ja kyytiä vailla.
Lue lisää

Vaasan seutu hyvin esillä venäläisissä matkailumedioissa

11.11.2019 | Uutiset
Heinäkuussa neljä venäläistä matkailumedioiden edustajaa vieraili Vaasan seudulla tutustumassa nähtävyyksiimme ja kauniiseen luontoomme. Kyseessä ei ollut mikään sattumanvarainen käynti, vaikka alue kyllä onkin herättänyt kiinnostusta itänaapurissamme viime aikoina, vaan kaiken takana on yritysryhmähanke Archipelago Attractions.
Lue lisää

Asukas on paras paikan markkinoija

07.11.2019 | Uutiset
Olet varmasti huomannut Vaasan ja koko seudun tuoreen markkinointikampanjan ”Elämän kuuluukin olla helppoa.” Vaasalaisaloite keräsi alle viikossa 2 000 nimeä, ja Joonaksen videot Vaasankadulta ovat saaneet hienosti huomiota. Minulla on ollut ilo olla tekemässä tätä tunteitakin herättävää kampanjaa, ja olen seurannut siitä kirvonnutta keskustelua, niin positiivista kuin kriittistäkin.
Lue lisää

Kjell Nydahl on Vuoden 2019 omistajanvaihdosasiantuntija

06.11.2019 | Uutiset
Yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKista palkittiin Vuoden 2019 omistajanvaihdosasiantuntijana. Palkinto jaettiin Omistajanvaihdos 2019 -konferenssissa Helsingissä.
Lue lisää

Koiraharrastuksesta syntyi kivijalkakauppa

04.11.2019 | Uutiset
Ei ole aivan jokapäiväistä, että uusi liike avaa ovensa Laihian keskustassa, mutta syyskuussa sellainen tapahtui. Mia Thel, jonka harrastus on jo monen vuoden ajan ollut myös osa-aikayrittämistä, päätti panostaa täysillä intohimoonsa eli koiriin ja tarjoaa nyt erilaisten koulutuspalveluiden lisäksi kivijalkakaupassaan kaikkea eri koiraharrastuslajeissa tarvittavaa välineistöä.
Lue lisää

Vaasan yrityselämä yllätti Otaniemessä

31.10.2019 | Uutiset
Vaasalaisia työnantajia lähti yhdessä Otaniemeen Espooseen houkuttelemaan diplomi-insinööri- ja arkkitehtiopiskelijoita töihin Vaasaan. Opiskelijat yllättyivät seudun monipuolisista työmahdollisuuksista.
Lue lisää

Yrityskummi kulkee yrittäjän vierellä henkisenä tukena

30.10.2019 | Uutiset
Yksinyrittämisen ei nimestään huolimatta tarvitse tuntua yksinäiseltä, vaan yrittäjäpolun varrella saa ja kannattaa hakea tukea itseään kokeneemmista yritysmaailman asiantuntijoista. Yrityskummi on varteenotettava vaihtoehto pienyrittäjälle, joka kaipaa tuekseen kokenutta ja asiantuntevaa mentoria. Yrityskummin tehtävä on tarjota ”kummitettavalleen” sparrausta esimerkiksi päätöksenteon tueksi. Yrittäjä tekee itse päätöksensä ja vastaa niiden toteutuksesta, mutta yrityskummi kulkee hänen rinnallaan henkisenä tukena.
Lue lisää

Norwegian käynnistää 1.11. uuden kotimaanreitin Vaasasta Helsinkiin

24.10.2019 | Uutiset
Norwegian jatkaa Suomen reittiverkostonsa kehittämistä ja lanseeraa uuden kotimaanreitin Helsinki-Vantaan ja Vaasan lentoaseman välillä. Marraskuun ensimmäisestä päivästä lähtien Norwegian lentää Helsingin ja Vaasan välillä kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja perjantaisin.
Lue lisää