Yrittäjäasennetta on vaalittava

26.09.2019

Yrityskyla Viikki 18 Iiro RautiainenOmatoimisuus, määrätietoisuus, omistautuminen, ratkaisukeskeisyys ja rohkeus ovat kaikki ominaisuuksia, joita edellytetään yrittäjiltä, mutta samalla ne ovat ominaisuuksia, joita usein myös odotetaan lapsilta ja nuorilta, ja heitä tuetaan, jotta he omaksuisivat tällaisia ominaisuuksia. Ominaisuudet voisi myös kiteyttää yhdeksi sanaksi: yrittäjäasenne.

Yrittäjäasenne on erilaisten määritelmien mukaan aika monenlaista: kiinnostuneisuutta muista ihmisistä ja muiden osaamisesta, verkostoitumista ja luotettavuutta, paineensietokykyä, uskallusta kokeilla, erehtyä ja oppia, uudistumishalua ja tervettä kyseenalaistamista, vastuuntuntoa ja asioihin tarttumista. Kaikki nämä ominaisuudet ovat hyödyksi ja eduksi lapsille ja nuorille koulu- ja opiskelupolun aikana, työelämän eri tehtävissä toimiville kuin myös yrittäjille. Yrittäjyys on siis asennetta, jota on vaalittava ihan varhaislapsuudesta lähtien.

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja sen osana toimiva Uusyrityskeskus Startia ovat yrittäjän tukena yrityksen koko elinkaaren ajan, perustamisesta yrityksen myymiseen tai lakkauttamiseen asti. Tavoitteenamme ovat elinvoimaiset ja kannattavat yritykset, jotka osaltaan tuovat elinvoimaisuutta koko seudulle. Erilaisilla maksuttomilla, luottamuksellisilla ja matalan kynnyksen yrityspalveluilla haluamme huolehtia seudun yrityksistä.

Haluamme yritysten lisäksi vaalia myös yrittäjäasennetta ja yrittäjyyskasvatusta Vaasan seudulla. Tuemme ja rahoitamme yrittäjyyskasvatusta lasten ja nuorten koko koulupolun mitalta: sen alkupäässä on Yrityskylä Pohjanmaa, jonka toiminnan rahoittajana olemme olleet aivan sen alkuvaiheista saakka, ja loppupäässä korkeakouluopiskelijoiden Vaasa Entrepreneurship Society VES.

Tänä syksynä ensimmäistä kertaa VASEK ja Startia ovat mukana Yrityskylässä, toimipisteen sijaintina Yrityskylän kaupungintalo. Yrityskylä-päivään tuleva 6-luokkalainen voi saada tehtäväkseen yritysneuvojan roolin ja olla tukemassa muita Yrityskylän yrityksiä ja yrittäjäksi aikovia. Projektipäällikkö saa valita seudullisen kehittämishankkeen ja sen kautta oppia miten seutua ja sen toimintaolosuhteita kehittämällä voidaan eri tavoin vaikuttaa yritysten menestymisen mahdollisuuksiin.

Yrityskylän toiminta on erittäin tärkeä osa lasten ja nuorten yrittäjyyskasvatusta. Toivomme, että nuoret oppivat yrittäjämäisen asenteen ja pohtivat yrittäjyyttä yhtenä vaihtoehtona urapolullaan. Yrityksen perustaminen on helppoa, mutta yrittäminen ja siinä onnistuminen ei aina mene mutkitta. Oikea asenne kuitenkin auttaa kasvamaan yrittäjänä.

Odotan mielenkiinnolla oppilaiden tervehdyksiä Yrityskylän VASEK & Startia -toimistosta. Ehkä joskus edessäni Startian perustamisneuvonnassa istuu asiakas, joka on toiminut tehtävässäni Yrityskylässä!

Tommi Virkama[contact_information,name="",id=null,details=Name-Phone-MemberPhoto]

 



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kosmetiikkaa koskevat säännöt ja velvollisuudet haltuun

21.05.2024 | Uutiset
Suomessa et tarvitse ennakkohyväksyntää kosmetiikkatuotteiden myyntiä varten, mutta kun tuote on myynnissä, sitä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Siksi sinun on tärkeä jo yrityksesi perustamisvaiheessa selvittää oma roolisi ja siihen kuuluvat velvollisuudet. Näistä löydät tietoa Tukesin sivuilta.
Lue lisää

Renergi Kick-off: Kohti kestävämpää tulevaisuutta kiertotalouden avulla

17.05.2024 | Uutiset
Lintuvuoren uudessa HÖK-ravintolassa vallitsi kiinnostunut ilmapiiri, kun yli 30 asiantuntijaa ja sidosryhmien edustajaa kokoontui 14.5. Renergi kick-off -tilaisuuteen. Tämä pohjusti uudenlaista ajattelua ja toimintaa kiertotalouden edistämiseksi, ja se herätti runsaasti kiinnostusta mukana olleiden yritysten, oppilaitosten ja muiden sidosryhmien parissa.
Lue lisää

Entistä strategisempi satama

16.05.2024 | Uutiset
Vaasan satamassa on tällä hetkellä menossa merkittäviä kehityshankkeita, ja niiden lisäksi tulevien vuosien jatkosuunnitelmia työstetään jatkuvasti. Kestävä ja älykäs tulevaisuuden satama -hankkeen toimijat VASEKilta ja Kvarken Portsilta järjestivät 14.5. satamatyöpajan saadakseen työhön mahdollisimman laajaa näkemystä alan eri toimijoilta.
Lue lisää

Synergiaedut ja yhteistyösuunnitelmat

15.05.2024 | Uutiset
Ekosysteemisopimushankkeiden projektipäälliköt tapasivat tiedonvaihdon merkeissä 14.5. Neljäntoista eri hankkeen vetäjät saivat kertoa hankkeensa tavoitteet, etenemisen, onnistumiset ja haasteet sekä vastata kysymyksiin. Ja kysymyksiä tulikin runsaasti. Aamupäivätapaamisen aikana löytyi sekä synergiaetuja että yhteistyösuunnitelmia.
Lue lisää

Yrittäjäkassa on yrittäjän taloudellinen oljenkorsi

14.05.2024 | Uutiset
Olipa yrityksesi tulevaisuus miten lupaava tahansa, ovat viime vuodet osoittaneet, että varasuunnitelma on hyvä olla siltä varalta, että jotain odottamatonta tapahtuu. Jos joudut lopettamaan yritystoimintasi ja jäät työttömäksi yrittäjäksi, Yrittäjäkassa on ainoa ansiopäivärahan lähde.
Lue lisää

Puutarhaharrastuksesta tuli osa-aikaista yrittäjyyttä

13.05.2024 | Uutiset
Kylmän ja myöhäisen kevään jälkeen puutarhakausi on vihdoin käynnissä Pohjanmaalla, ja sen on myös tervajokinen Minna Saari huomannut. Minna toimii ensimmäistä vuottaan yrittäjänä juuri puutarha-alalla. Puhelin on soinut viime viikkoina tauotta, ja kalenteri täyttyy kaikista mahdollisista puutarhatöistä puiden leikkaamisesta kasvien istuttamiseen.
Lue lisää

Haemme: Rakennus- ja infra-alan projektipäällikkö

08.05.2024 | Uutiset
Etsimme nyt vahvaa osaajaa aluekehitys- ja yrityskehitystehtäviin. Projektipäällikkönä tulet työskentelemään rakennus- ja infra-alan alueellisten kehityshankkeiden toteuttajana sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuuden edistämisessä. Tämä sisältää mm. Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -kehitystyön johtamisen yhdessä sidosryhmiemme kanssa.
Lue lisää

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää