Yksinyrittäjätuen viimeiset hakuviikot menossa – muissa tuissa jo siirrytty maksatusvaiheeseen

15.09.2020

kuvituskuva yksinyrittajatukiKuntien kautta myönnettävän yksinyrittäjätuen viimeinen hakupäivä on 30.9. Yksinyrittäjätukea voi hakea 16.3.–31.8.2020 syntyneisiin kustannuksiin. Tukea haetaan sähköisellä lomakkeella, ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK käsittelee hakemukset sekä antaa niistä päätösesityksen yrityksen kotikunnalle, joka päättää tuen myöntämisestä.

Yksinyrittäjätukiprosessia VASEKilla koordinoiva Tommi Virkama muistuttaa:

– Hakemuksen on oltava meillä sisällä 30.9. Kannattaa lähettää hakemus jo nyt ja huolehtia, että kaikki tarvittavat liitteet ovat mukana, niin hakemuksen käsittely ja päätöksenteko sujuu mahdollisimman joutuisasti. Olemme varanneet resursseja, että ihan jokainen hakemus ehditään varmasti käymään läpi, vaikka hakemuksissa pieni viimeisten hakupäivien ruuhka tulisikin.

Yksinyrittäjätuki Vaasan seudulla tähän mennessä:

  • 683 käsiteltyä hakemusta
  • 625 myönnettyä yksinyrittäjätukea
  • 49 hylättyä tukihakemusta
  • 43 hakemusta, joiden käsittely on kesken ja joihin odotetaan lisäselvitystä

Hakemisen lisäksi myös maksatusvaiheessa apua on saatavilla

Maaliskuussa täysillä iskenyt koronapandemia sai monet yritykset vaikeuksiin, mikä näkyi VASEKin yrityspalveluissa heti lisääntyneenä asiakasmääränä. Tähän mennessä VASEKilla on autettu yksinyrittäjien lisäksi 647 eri yritystä koronatilanteeseen liittyvissä haasteissa.

Sekä Business Finlandin että ELY-keskuksen myöntämien koronatukien kanssa on autettu yrityksiä tiiviisti koko kevään ja kesän ajan. Jo ennen lomakautta päästiin myös tukien maksatusvaiheeseen eli yrityksiä on autettu raportoimaan tekemistään kehitystoimenpiteistä tuen myöntäneelle taholle.

Vaasan seudulle on haettu VASEKin yritysneuvojien avulla tukia seuraavasti:

  • ELY-keskuksen myöntämää kehittämistukea 3 111 305 euroa
  • Business Finlandin myöntämää kehittämistukea 3 395 119 euroa

Lisäksi yrittäjät ovat saaneet apua ravintolatukien ja myöhemmin yleisen kustannustuen hakemisessa.

– Kevään poikkeustila-aika oli todella kiireinen ja tehtiin pitkää päivää yrittäjien avustamiseksi. Erilaiset tukimuodot ja niihin liittyvät päivitykset asettivat suuria vaatimuksia kohdennettuun viestintään eri kokoluokkien ja alojen yrityksille. Koko kriisin ajan olemme avustaneet tukihakemusasioissa ja tämä nosti asiakaskontaktien määrän ennätystasolle, toimitusjohtaja Stefan Råback kertoo

– Jouduimme maaliskuussa uudelleenorganisoimaan yrityspalvelupalettia ja keskittymään auttamaan yrityksiä koronapandemian aiheuttamien taloudellisten ongelmien kanssa. Samalla perustamis- ja omistajanvaihdosneuvonnan asiakasmäärät pienenivät hetkellisesti. Nyt lomakauden jälkeen tilanne alkaa normalisoitua, sillä uusia omistajanvaihdosprosesseja on aloitettu ja uusyrityskeskuksen puolella asiakasmäärät alkavat palautua normaaliin, yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl päättää.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

17.09.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

HammasSydämessä asiakas on keskiössä

16.09.2020 | Uutiset
Vähäkyröläinen suuhygienisti Henrika Koivusalo perusti oman yrityksen vuonna 2018 suoritettuaan Vamian järjestämän yrittäjän ammattitutkinnon. – Silloin oli sopiva tilaisuus ja vaihe elämässä, ja halusin kokeilla yrittäjyyttä. Jos olisi ollut vakituinen työ, tämä olisi kyllä jäänyt toteuttamatta.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

14.09.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Vaasan seudun joukkoliikenteen nimi päätetään äänestäen – onko suosikkisi Blinkka, Lifti vai Vindi? 

14.09.2020 | Uutiset
Vaasan kaupunki ja Mustasaaren kunta saivat asukkailtaan yhteensä yli 600 nimiehdotusta uudelle alueelliselle joukkoliikenteelle, joka aloittaa toimintansa vuonna 2022. Koska joukkoliikennettä suunnitellaan ja kehitetään toimivaksi yhdessä asukkaiden kanssa, nimi valitaan äänestäen. Asiantuntijaraati poimi äänestykseen seuraavat kolme ehdotusta: Blinkka, Lifti ja Vindi. Äänestyksen voittanut nimi julkistetaan tiistaina 22.9., jolloin Liikkujan viikolla vietetään Autotonta päivää. 
Lue lisää

Uudistunut vaasa.fi palkittiin Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa

09.09.2020 | Uutiset
Viime syksynä uudistettu vaasa.fi -verkkopalvelu huomioitiin kunniamaininnalla Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa. Vaasan kaupungin, Visit Vaasan, Vaasan seudun ja UNESCOn luonnonperintökohde Merenkurkun saariston yhteistyön tuloksena syntynyt sivusto yhdistää Vaasan seudun palvelut ja tapahtumat saman katon alle.
Lue lisää

Berny’s-ravintolan yrittäjät iloisia hyvästä kesästä raskaan kevään jälkeen

02.09.2020 | Uutiset
Puoli vuotta on kulunut siitä, kun koronapandemia iski Suomeen ja koko maa eristäytyi. Lukuisat yrittäjät joutuivat hetkessä sulkemaan toimintansa. Heidän mukanaan myös Tommy Pellas ja Patricia Nedergård, jotka kolme vuotta sitten ryhtyivät yrittäjiksi ravintola Berny’ssä Raippaluodon sillan kupeessa.
Lue lisää

Kevyesti yrittäjäksi tai yrittäjämäiseen toimintaan

31.08.2020 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startia kokosi 27.8. kevytyrittämisen ja laskutuspalvelujen asiantuntijat linjoille ja kutsui myös yrittäjyydestä ja yrittäjämäisestä toiminnasta kiinnostuneet ruudun ääreen. Tunnin webinaarin aikana he saivat kuulla, mitä eroja eri palveluilla on ja miten helposti oikein voikaan aloittaa yrittäjänä tai yrittäjämäisen toiminnan.
Lue lisää

Kilpailu - Siivoa rantasi ja voita palkintoja!

26.08.2020 | Uutiset
Järjestämme yhdessä Siisti Biitsi – Snygg Beach -ohjelman kanssa roskienkeräyskilpailun Pohjanmaalla vähentääksemme roskia ja muovijätettä meressä ja kauniissa pohjalaisessa saaristossamme.
Lue lisää