Yksinyrittäjätuen viimeiset hakuviikot menossa – muissa tuissa jo siirrytty maksatusvaiheeseen

15.09.2020

kuvituskuva yksinyrittajatukiKuntien kautta myönnettävän yksinyrittäjätuen viimeinen hakupäivä on 30.9. Yksinyrittäjätukea voi hakea 16.3.–31.8.2020 syntyneisiin kustannuksiin. Tukea haetaan sähköisellä lomakkeella, ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK käsittelee hakemukset sekä antaa niistä päätösesityksen yrityksen kotikunnalle, joka päättää tuen myöntämisestä.

Yksinyrittäjätukiprosessia VASEKilla koordinoiva Tommi Virkama muistuttaa:

– Hakemuksen on oltava meillä sisällä 30.9. Kannattaa lähettää hakemus jo nyt ja huolehtia, että kaikki tarvittavat liitteet ovat mukana, niin hakemuksen käsittely ja päätöksenteko sujuu mahdollisimman joutuisasti. Olemme varanneet resursseja, että ihan jokainen hakemus ehditään varmasti käymään läpi, vaikka hakemuksissa pieni viimeisten hakupäivien ruuhka tulisikin.

Yksinyrittäjätuki Vaasan seudulla tähän mennessä:

  • 683 käsiteltyä hakemusta
  • 625 myönnettyä yksinyrittäjätukea
  • 49 hylättyä tukihakemusta
  • 43 hakemusta, joiden käsittely on kesken ja joihin odotetaan lisäselvitystä

Hakemisen lisäksi myös maksatusvaiheessa apua on saatavilla

Maaliskuussa täysillä iskenyt koronapandemia sai monet yritykset vaikeuksiin, mikä näkyi VASEKin yrityspalveluissa heti lisääntyneenä asiakasmääränä. Tähän mennessä VASEKilla on autettu yksinyrittäjien lisäksi 647 eri yritystä koronatilanteeseen liittyvissä haasteissa.

Sekä Business Finlandin että ELY-keskuksen myöntämien koronatukien kanssa on autettu yrityksiä tiiviisti koko kevään ja kesän ajan. Jo ennen lomakautta päästiin myös tukien maksatusvaiheeseen eli yrityksiä on autettu raportoimaan tekemistään kehitystoimenpiteistä tuen myöntäneelle taholle.

Vaasan seudulle on haettu VASEKin yritysneuvojien avulla tukia seuraavasti:

  • ELY-keskuksen myöntämää kehittämistukea 3 111 305 euroa
  • Business Finlandin myöntämää kehittämistukea 3 395 119 euroa

Lisäksi yrittäjät ovat saaneet apua ravintolatukien ja myöhemmin yleisen kustannustuen hakemisessa.

– Kevään poikkeustila-aika oli todella kiireinen ja tehtiin pitkää päivää yrittäjien avustamiseksi. Erilaiset tukimuodot ja niihin liittyvät päivitykset asettivat suuria vaatimuksia kohdennettuun viestintään eri kokoluokkien ja alojen yrityksille. Koko kriisin ajan olemme avustaneet tukihakemusasioissa ja tämä nosti asiakaskontaktien määrän ennätystasolle, toimitusjohtaja Stefan Råback kertoo

– Jouduimme maaliskuussa uudelleenorganisoimaan yrityspalvelupalettia ja keskittymään auttamaan yrityksiä koronapandemian aiheuttamien taloudellisten ongelmien kanssa. Samalla perustamis- ja omistajanvaihdosneuvonnan asiakasmäärät pienenivät hetkellisesti. Nyt lomakauden jälkeen tilanne alkaa normalisoitua, sillä uusia omistajanvaihdosprosesseja on aloitettu ja uusyrityskeskuksen puolella asiakasmäärät alkavat palautua normaaliin, yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl päättää.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

21.01.2021 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Circle's Edge houkuttelee yrityksiä, jotka haluavat kohti kiertotaloutta ja hiilineutraaliutta

20.01.2021 | Uutiset
Vuoden 2021 aikana käynnistyy uusi iso liikerakennustyömaa Vaasan seudulla, kun Circle’s Edge -liikealuetta ryhdytään rakentamaan Mustasaaren Lintuvuoreen E8-tien vieressä.
Lue lisää

Kustannustuen toinen hakukierros käynnissä – valmistaudu huolellisesti ennen hakemista

20.01.2021 | Uutiset
Valtiokonttorin maksaman kustannustuen toinen hakukierros käynnistyi 21.12.2020. Tukea on mahdollista hakea 26.2.2021 klo 16.15 saakka. Kustannustuki on tarkoitettu lähes kaikille yrityksille, joiden liikevaihto on koronan vuoksi laskenut vähintään 30 prosenttia.
Lue lisää

TietoEVRY laajentaa toimintaansa Vaasassa – noin 160 uutta työpaikkaa

19.01.2021 | Uutiset
TietoEVRY julkaisi 13.1.2021 tiedotteen IT-tukipalveluidensa yhtenäistämisestä osana TietoEVRYn integraatiota. Vaasan seudulle tämä tarkoittaa hienoja uutisia, sillä muutoksen myötä TietoEVRY laajentaa Vaasan toimintaansa ja avaa kaupunkiin uuden IT-tukipalveluiden yksikön suomen- ja ruotsinkielisten asiakkaiden palvelemiseksi.
Lue lisää

Yrittäjä, vastaa jatkuvuussuunnitteluun liittyvään kyselyyn

18.01.2021 | Uutiset
Svenska handelshögskolanin opiskelija Ben Wahlberg tekee pro gradu -työtään varten kyselyä suomalaisille yrityksille jatkuvuussuunnittelusta.
Lue lisää

Kehitä, hienosäädä ja paranna – Asiantuntijan parhaat neuvot verkkokaupan aloittamiseen

14.01.2021 | Uutiset
Verkkokauppa on tätä päivää, sillä vuonna 2019 suomalaiset kuluttivat verkko-ostoksiinsa jopa 3,3 miljardia euroa. Mikähän mahtaa olla koronavuoden 2020 lukema? Mutta miten yrittäjän olisi syytä lähteä liikkeelle verkkokaupan perustamisessa? Webcoren asiantuntija Joakim Östman kertoi Uusyrityskeskus Startian webinaarissa 12.1. parhaat vinkkinsä.
Lue lisää

Yritykset tarvitsivat neuvoja ja tukea koronavuonna 2020 – VASEK tuplasi asiakasmääränsä

13.01.2021 | Uutiset
Koronavuosi 2020 oli luonnollisesti haastava yrityksille, mikä näkyi heti maaliskuusta 2020 lähtien myös Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin yritysneuvonnassa. Yritysten haasteet, talousvaikeudet ja koronan aiheuttamat kehittämistarpeet lisäsivät yritysneuvontamääriä merkittävästi.
Lue lisää

Visitvaasa valittiin Suomen parhaaksi verkkosivustoksi

12.01.2021 | Uutiset
Finnish Web Awards palkitsi jo neljännen kerran Suomen parhaat nettisivujen suunnittelijat ja tekijät. Kilpailun pääpalkinnon voitti visitvaasa.fi. Finaaliin osallistujat valittiin yleisöäänestyksellä, joka keräsi ennätykselliset 285 000 ääntä. Lopullisessa valinnassa käytettiin ensimmäistä kertaa sekä inhimillistä käyttäjäarviointia että algoritmeja hyödyntävää teknistä arviointia.
Lue lisää