Yhteistyön rakentaminen on jatkuvaa – Energy Week Pekingissä

05.06.2017

Susanna presenting 600pxVaasan kaupungin kehitysjohtaja Susanna Slotte-Kock avasi tilaisuudet Vaasan viestillä.

Ensimmäinen vaasalaiseen energiateknologiaan perustuva kiinalais-suomalainen tapahtuma International Clean-tech & Energy Week järjestettiin Pekingissä 13.–21.5.2017. Tapahtuma oli jatkoa lokakuussa 2016 Pekingissä pidetylle ensimmäiselle Road Show´lle, ja nyt tavoitteena oli siirtää Vaasa EnergyWeekin hyvä henki myös Kiinan pääkaupunkiin.

Suomesta tapahtumaan osallistuivat Wapice, Subsea, Noveteks, Aalto-yliopisto, Weeefinder, Mincor Oy ja yhteisellä Road Show-esityksellä pohjalaisyritykset Arcteq, Citec ja Skaala.

Wapice 600pxWapicen Olli Snellman kertoo IoT-ratkaisuista.

– Kiina kehittää ja etsii aktiivisesti energiatehokkaita ja ympäristöä säästäviä ratkaisuja kaikille teollisuuden aloille. Vaasan energiaklusteri tunnetaan jo hyvin Pekingin e-Town-teknologiakeskuksessa, jota voidaan myös pitää yritysklusterina, VASEKin Senior Business Advisor Lasse Pohjala kertoo. – Tämän toiminnan tavoitteena on luoda vaasalaisille yrityksille mahdollisuus aloittaa liiketoiminta Kiinassa tarjoamalla yhteys pekingiläisiin yrityksiin ja yliopistoihin siten, että käytettävissä on paikallinen tuki toiminalle niin Suomessa kuin Kiinassakin, yhden yrityksen kautta. Vaasassa tämän tuen tarjoaa Fortune High Oy.

Pohjalan mukaan kumppaneiden kautta voidaan tavoittaa pelkästään Pekingissä 16 000 yritystä.

– Jos siis vaasalaisyritys ilmaisee kiinnostuksensa Pekingia kohtaan, tästä joukosta haetaan yritykselle sopiva kumppani. Esimerkkeinä klusterin yrityksistä mainittakoon Goldwind, maailman kolmanneksi suurin tuulivoimayhtiö ja IoT-alalta Tellhow, nämä molemmat esittäytyivät tilaisuudessa vaasalaisryhmälle. Suomalaisyrityksille oli järjestetty kahdenkeskisiä tapaamisia varsinkin näiden kahden yrityksen kanssa.

Wu Kai Goldwind 600pxMr Wu Kai, Goldwinin hallituksen jäsen, kertoo Kiinan suurimmasta tuulivoimayrityksestä.

Matkalla luotiin yhteistyölle käytännön edellytyksiä:

– Jo kesällä 2016 allekirjoitettiin aiesopimus pohjoismaisen teknologiasiirtokeskuksen perustamisesta Vaasaan ja toukokuun tilaisuudessa avattiin ovet kiinalais-suomalaiselle teknologiakeskukselle Pekingin e-Townissa. Teknologiakeskuksesta tulee syntymään tulevaisuuden tukikohta suomalaisyrityksille Pekingissä. Kontakteja ja käytettävissä olevia tiloja voidaan hyödyntää vaikkapa Pop-up-tyyppisissä konttoreissa, Pohjala kertoo.

International Clean-tech & Energy Weekillä saatiin näkyvyyttä Vaasalle ja seudun yrityksille. Toki tilaisuus oli yksi monien joukossa: yritysten välisen yhteistyön rakentaminen on jatkuvaa. VASEKin Kiinaan suuntaava toiminta ei rajoitu ainoastaan Suomeen, sillä tähän ensimmäistä kertaa Kiinassa järjestettyyn EnergyWeek-tapahtumaan kutsuttiin mukaan myös Cleantech Kvarken -hankkeen toiminnassa mukana olevia ruotsalaisyrityksiä.

kadunylitys 600pxValmistaudutaanpa kadun ylitykseen... Välillä liikuttiin myös jalan Pekingin vilinässä.

 

[contact_member,name=Lasse Pohjala,id=15,details=Name]

 

 

Intrerreg BA FI RGB

 

 
 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kestävän kehityksen ilta matkailualan toimijoille

22.09.2022 | Uutiset
Kestävä Pohjanmaa-hanke järjesti kestävän kehityksen inspiroiman infoillan 6.9. Pietarsaaren Nanoqissa. Innoittajana toimi Gustav Stenbeck, joka on muun muassa työskennellyt kestävyyspäällikkönä Petter Stordalenin Nordic Choice Hotels hotelliketjussa ja auttanut sellaisia yrityksiä kuten ICA, Coca-Cola, DB SChenker, Electrolux ja Swedbank kehittämään kestävyystyötään. Illan aikana Stenbeck jakoi kokemuksiaan ja vinkkejä osa-alueista, joihin tulisi keskittyä erityisesti matkailualan kestävyystyössä.
Lue lisää

Ostajat etsivät tuotannon ja kaupan alan yrityksiä

21.09.2022 | Uutiset
Startian ja VASEKin yritysneuvojat ehdottavat yrityksen perustamista suunnitteleville vaihtoehtona jo toiminnassa olevan yrityksen ostamista. Mutta myös yrityksen ostamisesta kiinnostuneet ovat suoraan yhteydessä VASEKiin ja kyselevät minkälaisia yrityksiä on myynnissä.
Lue lisää

Osaksi ratkaisua tekemällä enemmän kuin vähimmäisvaatimukset edellyttävät

15.09.2022 | Uutiset
Rakennusalan kestävä tulevaisuus -hankkeen ja Green Building Council Finlandin järjestämässä iltapäiväseminaarissa 7.9. valmistauduttiin kiertotalouteen ja mietittiin miten rakennusalan tulisi uudistua. Ella Lahtinen Green Building Council Finlandista muistuttikin, että rakennusala haluaa myös olla osa ratkaisua, eikä vain osa ongelmaa, kuten nyt tällä hetkellä valitettavasti on.
Lue lisää

Harrastuksesta projektiviljelyksi ja osakeyhtiöksi

13.09.2022 | Uutiset
”Market Gardening” on viljelykonsepti, joka keskittyy maaperän terveyteen ja luonnonmukaiseen viljelyyn. Menetelmän erikoispiirteenä on monien eri viljelykasvien pienimuotoinen, mutta samalla tehokas viljely. Ulrica Taylor pyörittää päivätyönsä ohella Ecogai Ab -yritystä tällä alalla.
Lue lisää

Startia 30 vuotta - Startia lehti jaettu jokaiseen kotitalouteen

07.09.2022 | Uutiset
Miten yritys perustetaan? Mitä apua voit saada yrityksen perustamiseen? Mitkä ovat Vaasan seudulla toimivien yritysten parhaat vinkit uusille yrittäjille? Näihin löydät vastauksen Startia-lehdestä, joka jaetaan tänään 7.9. jokaiseen talouteen Vaasan seudulla.
Lue lisää

Ekosysteemisopimuksen toinen EAKR-hankehaku aukeaa 15.9.

06.09.2022 | Uutiset
Ensimmäinen ekosysteemisopimuksiin liittyvä EAKR-hankehaku oli toukokuussa ja nyt toinen hakukierros avautuu 15.9. Nyt jaossa on noin 565 000 euroa rahoitusta hankkeille, jotka edistävät kolmea ekosysteemisopimuksessa määriteltyä toimenpidekokonaisuustavoitetta eli Vaasan kaupungin hiilineutraaliutta 202X, satama-alueen kehittämistä ja tutkimusinfrastruktuurin kehittämistä. Haku päättyy 19.10.2022.
Lue lisää

Kvarken Brewery Startian vuoden 2022 uusyrittäjä Vaasanseudulla

05.09.2022 | Uutiset
Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startia on valinnut Kvarken Bryggeri Ab:n Mustasaaresta vuoden 2022 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla. Patrik Willför, Patrik Björkman ja Tore Björkman perustivat markkinointinimeä Kvarken Brewery käyttävän yrityksen 2017.
Lue lisää

GigaVaasa-alueen toimijoiden välillä sopimusmuutoksia – aktiivinen keskustelu etenemisestä jatkuu

02.09.2022 | Uutiset
GigaVaasa-alueelle tonttivarauksen tehneet suomalainen Grafintec Oy ja intialainen Epsilon Advanced Materials ovat ilmoittaneet pörssitiedotteessaan purkavansa keskinäisen yhteistyösopimuksensa. Vaasan kaupunki jatkaa kuitenkin neuvotteluja molempien yritysten kanssa.
Lue lisää