Yhteistyö avainasemassa menestykseen

05.06.2020

Heidi Uskaure.

 

Heidi Uskaure toimii yksinyrittäjänä yrityksessä nimeltä Pieni Idea. Uskaure kuvailee yritystään luovien agenttien toimistoksi, joka tarjoaa matalan kynnyksen markkinointiapua niin pieniin kuin suurempiinkin tarpeisiin. Yritys koostuu joukosta erinäisiä freelancereita, jotka tekevät markkinointia yhdessä Vaasan alueella sekä muualla Suomessa. 

– Sen sijaan, että tekisimme kukin tahoillamme markkinointia yksin, olemme yhdistäneet taitomme ja teemme sitä projektikohtaisesti eri asiakkaille, Uskaure kertoo. 

Uskaure itse toimii Pieni Ideassa graafisena suunnittelijana ja projektikoordinaattorina. Hän vastaa painotöistä, sisällöntuotannosta, sosiaalisen median markkinoinnista, animaatiosta ja kuvituspalveluista. Pieni Idean verkostoon kuuluu 14 freelanceria ja heidän joukostaan löytyy monenlaista osaamista.  

– Meillä ei olla ”vaan töissä”, vaan meillä kaikilla on suuri palo siihen omaan juttuun. Olemme ystäviä keskenämme, kannustamme toisiamme, pidämme yhtä ja teemme töitä asenteella. Uskon yhteistyön olevan nykypäivän avain menestykseen. Etenkin tällaisessa poikkeustilanteessa on tärkeää puhaltaa yhteen hiileen, Uskaure tuumaa. 
  
Koronakriisin myötä monet Pieni Idean asiakasyritykset halusivat laittaa markkinoinnin tauolle. Tämä näkyi suoraan Pieni Idean liikevaihdossa. Uskaure haki kuitenkin yritykselleen VASEKin kautta yksinyrittäjätukea, joka hänelle myönnettiin.  
 
– 2 000 euron yksinyrittäjätuki tuli tarpeeseen, kun työt vähenivät ja liikevaihto laski. Olen hyvin tyytyväinen, että se myönnettiin minulle. Kun tavanomaiset työt vähenivät koronakriisin myötä, olemme panostaneet oman yrityksemme markkinointiin. Tähän aika ei ole samalla tavalla ennen riittänyt, joten olen kiitollinen, että tähän oli nyt mahdollista laittaa enemmän aikaa, Uskaure kommentoi.   
 
Uskaure ennustaa yritykselleen kiireistä kesää. Kiikarissa on uusien yhteistyökuvioiden myötä uusia projekteja, joita hän odottaa innolla. Kiireistä huolimatta hän suunnittelee pitävänsä pari viikkoa lomaa. 

– Olen sen verran kriittinen osa yrityksen toimintaa, etten voi tuosta noin vain sulkea sähköpostia ja laittaa lomamoodia päälle. Parin viikon lomajakson aikana voin kuitenkin tarvittaessa vastailla sähköposteihin ja koordinoida freelancereita, vaikka rannalta käsin, hän naurahtaa.  
 
Onko koronan aikaansaama poikkeustila vaikuttanut sinun yrityksesi toimintaan? Uskauren saama tukisumma on vielä haettavissa tuen kriteerit täyttäville yksinyrittäjille. Tutustu täällä tarkemmin tukiehtoihin ja lähetä sähköinen hakemus. ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Omenapihan eläinhoitolan toiminta alkaa vähitellen vilkastua koronakriisin jälkeen 

06.07.2020 | Uutiset
Koirat ovat aina olleet iso osa Maj-Lis Isojoen elämää. Jäädessään eläkkeelle työskenneltyään 40 vuotta kauppaoppilaitoksen lehtorina hän tiesi haluavansavielä jatkaa työntekoa. Hän oli pitkään kypsytellyt ideaa perustaa oma eläinhoitola ja nyt hän onkin pyörittänyt Omenapihan eläinhoitolaa jo 10 vuoden ajan.  
Lue lisää

VASEKin yrityspalvelut palvelevat koko kesän – yli 1 000 yritystä saanut jo apua koronatilanteessa

30.06.2020 | Uutiset
Lomakauden koittaessa ja koronarajoitusten lieventyessä, myös yritysten tilanne helpottuu. – On hienoa, että koronatilanne on nyt sellainen, että erilaisia rajoituksia voidaan jo purkaa. Tämä on tervetullutta yrittäjille, joilla on ollut erittäin haasteellinen kevät, VASEKin toimitusjohtaja Stefan Råback toteaa.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

30.06.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Muusikko Charles Plogman odottaa pääsevänsä pian takaisin esiintymislavoille

26.06.2020 | Uutiset
Charles Plogman kiinnostui musiikista jo teini-ikäisenä ja on siitä asti tehnyt kaikenlaista musiikin parissa. Hän perusti musiikkikustantamo Meir Musicin vuonna 1997 ja parin vuoden kuluttua hän sai mahdollisuuden työskennellä alalla täysipäiväisesti.
Lue lisää

Kyrönmaasta vetovoimainen matkailukohde

24.06.2020 | Uutiset
Kyrönmaan alueen Isokyrö, Laihia ja Vähäkyrö ovat potentiaalinen matkakohde niin kotimaanmatkailijalle kuin ulkomailtakin saapuvalle turistille. Laihian maine nuukuuden tyyssijana tunnetaan koko Suomessa, Vähänkyrön pläkkyriosaamisessa riittää ihailtavaa ja Isokyrö on noussut jopa maailmankartalle Kyrö Distilleryn ja sen yhteyteen kasvaneen toiminnan myötä. Lisäksi kaunis Kyrönjoki mutkittelee alueen halki, tarjoten sekin erilaisia mahdollisuuksia kokemus- ja nähtävyysmielessä.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

24.06.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Yksinyrittäjätuesta apua kirpputoriyrittäjälle

18.06.2020 | Uutiset
Susanna Jokinen on yksinyrittäjä ja hän pyörittänyt neljä vuotta kirpputoria Tervajoella. Hänen kirpputorinsa Susan kirppis toimii siellä tavallisena kirpputorina, mutta lisäksi ihmisten kohtaamispaikkana. Susan kirppistä ei voi kutsua pelkäksi kirpputoriksi, sillä kirpputoritoiminnan ohelle on kehittynyt myös pienimuotoista kahvilatoimintaa.
Lue lisää

Uudenlainen tilausvene tarjoaa vauhdikkaita elämyksiä merellä

17.06.2020 | Uutiset
Aivan näinä päivinä käynnistyy Molpessa West Coast Rib Charterin toiminta. Sen kotisatamasta on ulkosaaristoon vain 15 minuutin venematka ja luvassa on aivan uudenlaista elämyksellistä chartervenetoimintaa.
Lue lisää