Yhteistyö avainasemassa menestykseen

05.06.2020

Heidi Uskaure.

 Heidi Uskaure toimii yksinyrittäjänä yrityksessä nimeltä Pieni Idea. Uskaure kuvailee yritystään luovien agenttien toimistoksi, joka tarjoaa matalan kynnyksen markkinointiapua niin pieniin kuin suurempiinkin tarpeisiin. Yritys koostuu joukosta erinäisiä freelancereita, jotka tekevät markkinointia yhdessä Vaasan alueella sekä muualla Suomessa. 

– Sen sijaan, että tekisimme kukin tahoillamme markkinointia yksin, olemme yhdistäneet taitomme ja teemme sitä projektikohtaisesti eri asiakkaille, Uskaure kertoo. 

Uskaure itse toimii Pieni Ideassa graafisena suunnittelijana ja projektikoordinaattorina. Hän vastaa painotöistä, sisällöntuotannosta, sosiaalisen median markkinoinnista, animaatiosta ja kuvituspalveluista. Pieni Idean verkostoon kuuluu 14 freelanceria ja heidän joukostaan löytyy monenlaista osaamista.  

– Meillä ei olla ”vaan töissä”, vaan meillä kaikilla on suuri palo siihen omaan juttuun. Olemme ystäviä keskenämme, kannustamme toisiamme, pidämme yhtä ja teemme töitä asenteella. Uskon yhteistyön olevan nykypäivän avain menestykseen. Etenkin tällaisessa poikkeustilanteessa on tärkeää puhaltaa yhteen hiileen, Uskaure tuumaa. 
  
Koronakriisin myötä monet Pieni Idean asiakasyritykset halusivat laittaa markkinoinnin tauolle. Tämä näkyi suoraan Pieni Idean liikevaihdossa. Uskaure haki kuitenkin yritykselleen VASEKin kautta yksinyrittäjätukea, joka hänelle myönnettiin.  
 
– 2 000 euron yksinyrittäjätuki tuli tarpeeseen, kun työt vähenivät ja liikevaihto laski. Olen hyvin tyytyväinen, että se myönnettiin minulle. Kun tavanomaiset työt vähenivät koronakriisin myötä, olemme panostaneet oman yrityksemme markkinointiin. Tähän aika ei ole samalla tavalla ennen riittänyt, joten olen kiitollinen, että tähän oli nyt mahdollista laittaa enemmän aikaa, Uskaure kommentoi.   
 
Uskaure ennustaa yritykselleen kiireistä kesää. Kiikarissa on uusien yhteistyökuvioiden myötä uusia projekteja, joita hän odottaa innolla. Kiireistä huolimatta hän suunnittelee pitävänsä pari viikkoa lomaa. 

– Olen sen verran kriittinen osa yrityksen toimintaa, etten voi tuosta noin vain sulkea sähköpostia ja laittaa lomamoodia päälle. Parin viikon lomajakson aikana voin kuitenkin tarvittaessa vastailla sähköposteihin ja koordinoida freelancereita, vaikka rannalta käsin, hän naurahtaa.  
 
Onko koronan aikaansaama poikkeustila vaikuttanut sinun yrityksesi toimintaan? Uskauren saama tukisumma on vielä haettavissa tuen kriteerit täyttäville yksinyrittäjille. Tutustu täällä tarkemmin tukiehtoihin ja lähetä sähköinen hakemus. ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kieli-, viestintä- ja web-palvelut – kaikki saman katon alta Lingvafix Communicationsilta

28.07.2021 | Uutiset
Rainer Ahlvik perusti Lingvafix Communicationsin vuonna 1992 sivutoimisesti, ja vuonna 2011 oli aika testata, kestäisikö liiketoiminta myös kokoaikaisesti – ja kestihän se. Vuonna 2019 mukaan yritykseen liittyi vaimo Lilian Åstrand-Ahlvik, takataskussaan 30 vuoden kokemus muun muassa projektinhallinnasta ja muutosviestinnästä. Nykyään yritys tarjoaa käännös-, viestintä- ja web-palveluita asiakkaille koko maata ja jopa ulkomaita myöten.
Lue lisää

Kajakkivuokrausyritys sai alkunsa rakkaudesta lajiin

08.07.2021 | Uutiset
Yrittäjä Leo Tuisku perusti Vaasan Kajakkivuokrauksen vuoden 2020 loppupuolella, mutta varsinainen toiminta käynnistyi parisen kuukautta sitten. Yritystä sivutoimisesti pyörittävä Tuisku kertoo, että helatorstaina kävivät ensimmäiset asiakkaat, minkä jälkeen homma on lähtenyt rullaamaan.
Lue lisää

VASEKin aukioloajoissa ja TE-toimiston starttirahakäsittelyssä poikkeuksia heinäkuussa

07.07.2021 | Uutiset
VASEKin toimisto on kokonaan kiinni heinäkuussa viikoilla 28 ja 29 eli 12.–25.7.2021. Pohjanmaan TE-toimiston starttirahakäsittelyssä on kesätaukoa viikolla 29 eli 19.7.–25.7.2021.
Lue lisää

Biokaasun hyödyntämiseen liittyy monia haasteita

05.07.2021 | Uutiset
Stormossenilla keskusteltiin 18.6. biokaasusta, kun CERM-hankkeen projektipäälliköt Göran Östberg, Rasmus Hautala ja etäyhteyden päässä Tomas Knuts kutsuivat Pohjanmaan biokaasutoimijoita keskustelemaan biokaasun hyödyntämisen kehityksestä, tulevaisuudesta ja tulevaisuuden vaihtoehdoista.
Lue lisää

”Teette erittäin hyvää työtä seudun eteen” – VASEKin toiminnan kouluarvosana peräti 8,6

01.07.2021 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin säännöllisesti toteuttama sidosryhmäkysely lähetettiin toukokuussa noin 180 henkilölle. Vastaajat edustivat elinkeinoelämän organisaatioita, aluekehitysviranomaisia, koulutussektoria ja kehityshankkeiden toteuttajia. Myös kaikkien omistajakuntien kunnanvaltuustojen ja -hallitusten puheenjohtajistot saivat sidosryhmäkyselyn vastattavakseen.
Lue lisää

Vähähiilisten liikennepalveluiden tiekartalla lisätään liikenteen kestävyyttä ja käyttäjämääriä

29.06.2021 | Uutiset
MoveIT-hankkeessa on laadittu tiekartta Vähähiiliset liikennepalvelut Vaasan seudulla 2030, joka auttaa hahmottamaan niitä kehityspolkuja, joilla voidaan lisätä liikenteen kestävyyttä ja eri liikennepalveluiden käyttäjämääriä.
Lue lisää

Kolme onnellista saa Maria Veitolan kylään elokuussa – hakijoita ja ilmoitettuja oli yli sata

22.06.2021 | Uutiset
Vaasa tähtää maailman onnellisimman maan onnellisimmaksi kaupungiksi. Osana matkaa etsimme yhdessä toimittaja Maria Veitolan kanssa Vaasan seudun ja samalla koko maailman onnellisinta ihmistä. Onnellisiksi ilmoittautuneita ja ilmiannettuja oli huikeat 115 henkilöä!
Lue lisää

Kesäbussilla seudun nähtävyyksien pariin

22.06.2021 | Uutiset
Visit Vaasan kesäbussikyydit aloitettiin toukokuussa, ja kesäkuussa vuoroja ajetaan neljänä päivänä viikossa. Kesäkuussa bussin kyydissä pääsee tutustumaan muun muassa Södra Vallgrundin ja Svedjehamnin käyntikohteisiin, ja heinäkuussa on tulossa lisää kohteita.
Lue lisää