West Coast Rib Charter jatkaa investointeja – nyt hydrokopteriin

25.02.2021

Hydrokopter bild 1West Coast Rib Charterin uusi, Siperiassa valmistettu hydrokopteri Sever 750K on toistaiseksi ainut Suomeen myyty kappale. Siinä on 430 hevosvoiman V8 Chevrolet -moottori ja se on rekisteröity 10 henkilölle, eli yhdeksälle matkustajalle sekä kuljettajalle.

West Coast Rib Charter Molpesta on viime kesästä lähtien – ensimmäisenä yrityksenä Pohjanmaalla – tarjonnut veneretkiä rib-veneellä. Nyt yritys voi viimeisimmän investointinsa – hydrokopterin – ansiosta tarjota retkiä merelle myös talvikauden aikana.

Yrittäjäpari Joakim Nygårdilla ja Maria Stenbackalla on molemmilla vahvaa kokemusta saaristosta ja veneilystä. Yrityksen kohderyhmiin kuuluvat sekä turistit, paikalliset asukkaat, yritykset ja organisaatiot, ja yritys tekeekin yhteistyötä muiden paikallisten yritysten kanssa voidakseen tarjota kokonaisia paketteja aterioineen, saunomismahdollisuuksineen ja yöpymisineen. Lisäksi he tarjoavat räätälöityjä retkiä asiakkaiden toivomusten mukaisesti.

Rib-veneen eli yhdeksänmetrisen Parker 900 Balticin, joka yltää kahden 275 hevosvoiman perämoottorin voimalla 53 solmun huippunopeuteen, lisäksi heillä on nyt siis myös hydrokopteri yrityksen kalustossa.

– Koska viihdymme niin hyvin yritystoimintamme ja siihen liittyvän elämäntyylin parissa – vaikkakin se työllistää paljon – halusimme yrittää tehdä siitä ympärivuotista toimintaa, Nygård selittää. Moottorikelkkasafareita on kokeiltu seudulla aiemminkin, mutta se on merkittävästi riippuvaisempaa säästä ja lumitilanteesta. Hydrokopteri tuntui siksi varmemmalta valinnalta. Sellaisella voi kulkea täysin eri tavalla saaristossa eikä tarvitse huolehtia jäätilanteesta, hän jatkaa.

Ensimmäiset keskustelut investoinnista käytiin jo viime kesänä, ja sen jälkeen alkoi pitkä prosessi, jossa on ollut mukana useita kumppaneita, joilla on erilaista asiantuntijaosaamista.

– VASEKin yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl on toiminut keskustelukumppanina ja on myös auttanut meitä hakemaan investointitukea. Viexpon kautta saimme yhteyden Suomalais-Venäläiseen kauppakamariin sekä jyväskyläläiseen konsulttitoimisto Export Makeriin, jolla on toimisto myös Pietarissa. Myös he ovat auttaneet meitä prosessin aikana, Nygård kertoo.

Siperiassa valmistettu hydrokopteri Sever 750K on toistaiseksi ainut Suomeen myyty kappale. Siinä on 430 hevosvoiman V8 Chevrolet -moottori ja se on rekisteröity 10 henkilölle, eli yhdeksälle matkustajalle sekä kuljettajalle.

Hydrokopterin lämmitetystä hytistä voi kokea saariston talviasuunsa puettuna, ja yrityksen valikoimasta löytyykin jo valmiita retkipaketteja niille, jotka haluavat kokea jotain aivan erityistä. Valikoimiin kuuluu muun muassa retki Fäliskäriin talvikalastuksen ja hyljebongauksen merkeissä, Stormlyktan-merisaunalla saunomista, avantouintia ja suomalaisia tapaksia sekä perjantain After work -retki Bockörenin venevajalle.

  • Lue myös: Uudenlainen tilausvene tarjoaa vauhdikkaita elämyksiä merellä
  • Medialle: Hydrokopteri, kuva 1, kuva 2. Kuvat: West Coast Rib Charter
                                                                                                                                  


‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

VASEKin yhtiökokous ei tuonut suuria muutoksia hallituksen kokoonpanoon

15.04.2021 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 15.4.2021 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Vastuullisuus vaatii valintoja – hankkeesta tukea matkailuyritysten vastuullisuustyöhön

14.04.2021 | Uutiset
Lähes 50 Rannikko-Pohjanmaan alueen matkailuun jollain tavoin sidoksissa olevaa toimijaa kokoontui pääsiäisviikolla kahteen puolipäiväiseen valmennustapahtumaan oppimaan lisää kestävästä matkailusta ja Visit Finlandin Sustainable Tourism Finland (STF) -ohjelmasta. Kestävä Pohjanmaa -hankkeen tiimoilta järjestetyt, varsin ajankohtaiset tilaisuudet kiinnostivat niin yrittäjiä kuin yrityskehittäjiä aina Pietarsaaresta Kristiinankaupunkiin.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

13.04.2021 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Kvarken Portsin horisontissa paistaa aurinko – ”Tänä keväänä tapahtuu jännittäviä asioita”

12.04.2021 | Uutiset
Vaasan ja Uumajan yhteisomisteisessa satamayhtiö Kvarken Portsissa eletään jännittäviä aikoja. Uuden matkustaja-aluksen, Aurora Botnian, valmistuminen lähestyy ja muutenkin tulevaisuus näyttää valoisalta.
Lue lisää

Omistajanvaihdos voi yllättää raskaudellaan – Valmistaudu ajoissa myös henkisesti

09.04.2021 | Uutiset
Kun yrittäjä on luopumassa yrityksestään tai lähtemässä uudelle uralle ostamansa yrityksen parissa tai perheyrityksen jatkajana, on kyseessä suuri muutos, joka tuo mukanaan paljon töitä, mutta myös paljon työstettävää henkisellä puolella.
Lue lisää

Uudet oppaat yrityksen omistajanvaihdosten kaikille osapuolille

08.04.2021 | Uutiset
Valmisteltu omistajanvaihdos -hanke, jota toteuttavat VASEK, Concordia ja Kristiinankaupungin elinkeinokeskus, on julkaissut neljän oppaan sarjan omistajanvaihdosten eri osapuolille.
Lue lisää

Pandemia antoi Emelien yritykselle vauhdikkaan alun

07.04.2021 | Uutiset
Yrittäjäperheessä kasvanut maalari ja sisustaja Emelie Sandelin piti selvänä, ettei hänestä tule koskaan yrittäjää. Oltuaan seitsemän vuotta työntekijänä ajatukset oman itsensä pomona olemisesta kuitenkin vahvistuivat, ja ystävien ja työnantajien kannustuksen jälkeen Emelie arvioi uudelleen aikaisempaa päätöstään.
Lue lisää

Hiilineutraali liikkuminen vaatii asenteen ja omien tapojen muuttamista

01.04.2021 | Uutiset
Kesäkuussa päättyvässä MoveIT-hankkeessa ollaan pääsemässä Vähähiiliset liikennepalvelut Vaasan seudulla 2030 -tiekartan kanssa viimeistelyvaiheeseen. Tiekarttaan keskittyneiden työpajojen kolmannessa osassa 25.3. esiteltiin tiekarttaluonnosta ja kerättiin siihen kommentteja. Seuraavaksi tiekartta lähtee lausuntokierrokselle sekä aloitetaan tiekartan visualisointia ja taittotyötä. Tiekartta valmistuu toukokuussa.
Lue lisää