West Coast Rib Charter jatkaa investointeja – nyt hydrokopteriin

25.02.2021

Hydrokopter bild 1West Coast Rib Charterin uusi, Siperiassa valmistettu hydrokopteri Sever 750K on toistaiseksi ainut Suomeen myyty kappale. Siinä on 430 hevosvoiman V8 Chevrolet -moottori ja se on rekisteröity 10 henkilölle, eli yhdeksälle matkustajalle sekä kuljettajalle.

West Coast Rib Charter Molpesta on viime kesästä lähtien – ensimmäisenä yrityksenä Pohjanmaalla – tarjonnut veneretkiä rib-veneellä. Nyt yritys voi viimeisimmän investointinsa – hydrokopterin – ansiosta tarjota retkiä merelle myös talvikauden aikana.

Yrittäjäpari Joakim Nygårdilla ja Maria Stenbackalla on molemmilla vahvaa kokemusta saaristosta ja veneilystä. Yrityksen kohderyhmiin kuuluvat sekä turistit, paikalliset asukkaat, yritykset ja organisaatiot, ja yritys tekeekin yhteistyötä muiden paikallisten yritysten kanssa voidakseen tarjota kokonaisia paketteja aterioineen, saunomismahdollisuuksineen ja yöpymisineen. Lisäksi he tarjoavat räätälöityjä retkiä asiakkaiden toivomusten mukaisesti.

Rib-veneen eli yhdeksänmetrisen Parker 900 Balticin, joka yltää kahden 275 hevosvoiman perämoottorin voimalla 53 solmun huippunopeuteen, lisäksi heillä on nyt siis myös hydrokopteri yrityksen kalustossa.

– Koska viihdymme niin hyvin yritystoimintamme ja siihen liittyvän elämäntyylin parissa – vaikkakin se työllistää paljon – halusimme yrittää tehdä siitä ympärivuotista toimintaa, Nygård selittää. Moottorikelkkasafareita on kokeiltu seudulla aiemminkin, mutta se on merkittävästi riippuvaisempaa säästä ja lumitilanteesta. Hydrokopteri tuntui siksi varmemmalta valinnalta. Sellaisella voi kulkea täysin eri tavalla saaristossa eikä tarvitse huolehtia jäätilanteesta, hän jatkaa.

Ensimmäiset keskustelut investoinnista käytiin jo viime kesänä, ja sen jälkeen alkoi pitkä prosessi, jossa on ollut mukana useita kumppaneita, joilla on erilaista asiantuntijaosaamista.

– VASEKin yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl on toiminut keskustelukumppanina ja on myös auttanut meitä hakemaan investointitukea. Viexpon kautta saimme yhteyden Suomalais-Venäläiseen kauppakamariin sekä jyväskyläläiseen konsulttitoimisto Export Makeriin, jolla on toimisto myös Pietarissa. Myös he ovat auttaneet meitä prosessin aikana, Nygård kertoo.

Siperiassa valmistettu hydrokopteri Sever 750K on toistaiseksi ainut Suomeen myyty kappale. Siinä on 430 hevosvoiman V8 Chevrolet -moottori ja se on rekisteröity 10 henkilölle, eli yhdeksälle matkustajalle sekä kuljettajalle.

Hydrokopterin lämmitetystä hytistä voi kokea saariston talviasuunsa puettuna, ja yrityksen valikoimasta löytyykin jo valmiita retkipaketteja niille, jotka haluavat kokea jotain aivan erityistä. Valikoimiin kuuluu muun muassa retki Fäliskäriin talvikalastuksen ja hyljebongauksen merkeissä, Stormlyktan-merisaunalla saunomista, avantouintia ja suomalaisia tapaksia sekä perjantain After work -retki Bockörenin venevajalle.

  • Lue myös: Uudenlainen tilausvene tarjoaa vauhdikkaita elämyksiä merellä
  • Medialle: Hydrokopteri, kuva 1, kuva 2. Kuvat: West Coast Rib Charter
                                                                                                                                  


‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Vastuullisuustyö on jatkuva prosessi matkailualalla

29.11.2021 | Uutiset
26 yrittäjää ympäri Pohjanmaata kokoontui 18.11. infotilaisuuteen, jonka aiheena oli Mitä on kestävä ja vastuullinen matkailun kehittäminen?
Lue lisää

Rekrytointi ja työsuhdeasiat hoidettava asiallisesti ja avoimesti

22.11.2021 | Uutiset
Asianajotoimisto DKCO:n asiantuntijat Nathalie Myrskog, Aki Aapio ja Sofia Saarikko tarjoilivat VASEKin ja Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien järjestämässä tilaisuudessa 18.11. yrittäjille rautaisannoksen tietoa rekrytoinnista ja työsopimusasioista.
Lue lisää

Vetyverkosto solmi uusia kontakteja Vaasassa

16.11.2021 | Uutiset
Kansallinen vetyverkosto vieraili Vaasassa ja Vaasan seudulla 11.11.2021. Vierailupäivän ohjelmassa oli myös Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin ja H2 Ecosystem Roadmap -hankkeen yhdessä järjestämä vetyseminaari Hankenin auditoriossa. Keskustelu esitysten jälkeen oli vilkasta ja uusia yhteyksiä solmittiin runsaasti. Koko vierailupäivä ja seminaari toivat selvästi esille verkostomaisen työskentelyn kaikki parhaat puolet.
Lue lisää

Neuvottelut GigaVaasa-alueen tonteista jatkuvat

12.11.2021 | Uutiset
Johnson Matthey myy akkumateriaaliliiketoimintansa, Vaasa tulee jatkamaan neuvotteluja uuden omistajan kanssa. GigaVaasa-alueen muistakin tonteista käydään keskusteluja useiden toimijoiden kanssa.
Lue lisää

TET-harjoittelu näyttää työelämän erilaiset mahdollisuudet – TET-oppilaan ajatuksia

12.11.2021 | Uutiset
Hei, olen TET-harjoittelijana Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKissa tällä viikolla.
Lue lisää

Arjen onnellisuutta – työntekijöiden onnellisuus tärkeää myös yrityksille

11.11.2021 | Uutiset
Miten työllä ja onnellisuudella voi saavuttaa menestystä? Tätä pohdittiin torstaina 4.11. Johtajuuden seminaarissa, jonka järjestivät yhteistyössä Vaasan yliopiston Executive Education, Vaasan kaupunki ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK. Tilaisuus houkutteli vaasalaisen yritysmaailman edustajiaa sekä paikan päälle Wasa Innovation Centeriin että etäyhteyksien päähän.
Lue lisää

Maatalouskoneet ja -rakennukset ovat Johanin erikoisalaa

09.11.2021 | Uutiset
On loppusyksy ja sumu leijailee Vöyrin yllä, kun tervehdimme Johan Asplundia hänen verstaallaan Bergbyvägenillä. Vuodesta 2007 lähtien hän on pyörittänyt yritystään Johans Service, joka keskittyy pääasiassa maatalouskoneiden huoltoon ja korjauksiin. Suurimman osan työajastaan hän viettää kentällä, usein asiakkaan kotona, mutta kaksi vuotta sitten hän investoi kunnolliseen korjaamotilaan ja suuremmissa ja raskaimmissa töissä tarvittaviin laitteisiin.
Lue lisää

Yrityksiä perustetaan aktiivisesti – Uusyrityskeskukset kannustavat myös omistajanvaihdoksiin

08.11.2021 | Uutiset
Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian avulla perustettiin tammi–syyskuussa 150 uutta yritystä, 6 % enemmän kuin vuonna 2020 vastaavana ajanjaksona. Yritystoiminnan aloittaminen nollasta on vielä yleisin tapa ryhtyä yrittäjäksi, mutta Suomen Uusyrityskeskukset kannustavat pohtimaan myös toimivan yrityksen jatkamista yhtenä vaihtoehtona.
Lue lisää