Vuoden tasa-arvoyrityksessä henkilöstön moninaisuus on vahvuus

11.05.2023

IMG 3780

Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritys 2023 on valittu   

Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritys 2023 on närpiöläinen Bigro Ab. Kasvihuonealan yritys Bigro työllistää noin 70 henkilöä, jotka edustavat kuutta eri kansallisuutta. Valintaraati perustelee valintaa monipuolisella työllä, jota yrityksessä on tehty työyhteisön hyvinvoinnin ja moninaisuuden rakentamiseksi. Bigrossa vaalitaan tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta ja työyhteisön moninaisuus nähdään aidosti voimavarana. 
Bigron arkea ohjaavia arvoja ovat keskinäinen kunnioitus, avoimuus ja oikeudenmukaisuus.  

– Moninaisuus on meille Bigrossa tärkeää. Erilaisista kulttuureista voimme aina oppia jotain uutta. Uskomme, että kaikilla on mahdollisuus menestyä, jos heille tarjotaan oikeat olosuhteet ja jos heidät nähdään, heitä kuunnellaan ja kunnioitetaan, Bigron henkilöstöpäällikkö Jennifer Ivars sanoo.  

Moninaisuus on vahvuus, sillä se luo hyvän kasvualustan oppimiselle ja kehittymiselle.  

– Pyrimme aina luomaan tasapainoisia tiimejä parhaiden tulosten saavuttamiseksi. Paras tulos saavutetaan siten, että vanhemmat, nuoremmat, naiset, miehet, puheliaat ja vähemmän puheliaat ihmiset työskentelevät yhdessä. Kaikki voivat oppia toisiltaan, kaikkia tarvitaan ja kaikki ovat parhaita jossakin, ja me täydennämme toisiamme, Ivars jatkaa. 

DKCO 11.5.2023 2

Lisäksi valintaraati on myöntänyt kilpailussa kunniamaininnan vaasalaiselle asianajotoimisto DKCO:lle. Kunniamaininnalla valintaraati haluaa kannustaa DKCO:ta jatkamaan hyvää työtään tasa-arvoisen ja moninaisen yrityskulttuurin rakentamiseksi. Yritys on pyrkinyt aktiivisesti rakentamaan työyhteisöä, jossa eri sukupolvet, kokemukset, kielet ja sukupuolet sekoittuvat ja jossa työn, vapaa-ajan ja perhe-elämän yhteensovittaminen onnistuu.  

– Me DKCO:ssa uskomme vahvasti, että tasa-arvo ja moninaisuus ovat yksi menestyvän liiketoiminnan avaintekijöistä. Jokainen työntekijä on yksilö, jolla on omat ainutlaatuiset ominaispiirteensä ja näkökulmansa. Opimme toisiltamme ja kehitämme yritystä yhdessä, DKCO:n osakas Nathalie Myrskog sanoo. 

Palkinnon myöntävät Pohjanmaan liitto/Pohjanmaan tasa-arvoryhmä, Dynamo Närpes, Kristiinankaupungin elinkeinokeskus, Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia, Pohjanmaan kauppakamari, Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät, Teknologiakeskus Merinova, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Viexpo.  

– On hienoa, että näin moni organisaatio haluaa yhdessä edistää tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja moninaisuutta Pohjanmaan elinkeinoelämässä. Palkinnon tavoitteena on nostaa esille ja kiittää yrityksiä, jotka aktiivisesti työskentelevät näiden asioiden eteen, Pohjanmaan tasa-arvoryhmän puheenjohtaja Anna Bertills sanoo.  

Palkinto luovutettiin Circular Design Day -tapahtumassa Pietarsaaressa 11.5.2023. 
  ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Vaasan hallintotalo on nykyaikainen esimerkki kestävästä remontoinnista

29.05.2023 | Uutiset
Kaunis stukkokoristelu menneeltä aikakaudelta sulautuu moderniin, vaaleaan värimaailmaan, akustisesti vaimentaviin valokuvaseiniin ja vaikuttavan pitkiin mattoihin. Energiaa säästävä valaistus syttyy automaattisesti ja portaattomasti, kun siirrymme kokoushuoneesta toiseen, ja niissä harvemmin käytettävissä huoneissa, huomaamme heti niiden alhaisemman lämpötilan. Vaasan hallintotalo on kuin upouusi rakennus vuosien 2020–2022 aikana tehdyn laajan remontin jälkeen.
Lue lisää

Liiketoiminnan on oltava vastuullista, koska se on oikein – mutta miten liikkeelle?

17.05.2023 | Uutiset
Miksi yritysten pitäisi tehdä vastuullisuustyötä, ajatella kestävyyttä ja kiertotaloutta? Koska se tuo rahaa? Koska se on hyväksi brändille ja maineelle? Koska se helpottaa työvoiman rekrytoimista? Vai ihan vain siitä syystä, että se on oikea tapa toimia?
Lue lisää

Vuoden tasa-arvoyrityksessä henkilöstön moninaisuus on vahvuus

11.05.2023 | Uutiset
Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritys 2023 on närpiöläinen Bigro Ab. Kasvihuonealan yritys Bigro työllistää noin 70 henkilöä, jotka edustavat kuutta eri kansallisuutta. Valintaraati perustelee valintaa monipuolisella työllä, jota yrityksessä on tehty työyhteisön hyvinvoinnin ja moninaisuuden rakentamiseksi.
Lue lisää

VASEK20-lehti jaettu jokaiseen kotitalouteen

10.05.2023 | Uutiset
VASEK20-juhlalehti jaettiin 10.5. julkisena tiedotteena kaikkiin Vaasan seudun kotitalouksiin. Lehti on tuhti lukupaketti Vaasan seudusta, sen yrityksistä sekä tietysti tämän vuoden synttärisankari VASEKista.
Lue lisää

Stubbtech – enemmän kuin mitä nimi paljastaa

09.05.2023 | Uutiset
Se on tullut verkkaisemmin kuin pitkään aikaan. Kevät nimittäin. Samoin myös Stubbtechin ja sen yrittäjien Jens Rodasin ja Thomas Söderlundin odottama sesonkiaika. Mutta nyt kevät on täällä, ja kantojyrsintään, viherrakennustöihin, ulkomaalaukseen sekä katto- ja julkisivujen pesuun keskittyvän yrityksen toiminta kasvaa vuosi vuodelta. Suunnitelmana onkin nyt järjestellä liiketoiminta uudelleen kahdeksi erilliseksi markkinointinimeksi.
Lue lisää

”Älä odota tuloksia ensimmäisellä klikkauksella” – Verkkokauppa on ahkeruuslaji

04.05.2023 | Uutiset
Viexpo ja VASEK järjestivät 26.4. infotilaisuuden käynnisteillä olevasta Pohjanmaan verkkokauppiasklubitoiminnasta. Tilaisuudessa saatiin kuulla myös digitaalisen kaupan asiantuntija Leevi Parsaman inspiroiva puheenvuoro verkkokaupan kymmenestä tärkeimmästä menestystekijästä.
Lue lisää

Ympäristöystävällinen, energiatehokas ja edullinen

02.05.2023 | Uutiset
GreenStar on Suomen ensimmäinen hiilineutraali hotelliketju, ja yhä useammat matkailijat valitsevatkin hotellin kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys mielessään. Joensuusta kotoisin oleva Kristian Ikonen oli aikaansa edellä, kun hän perusti ketjun vuonna 2008 ja loi konseptin, joka on juuri nyt ajan hermolla. Ketjun viides hotelli avattiin Vaasaan marraskuussa 2019, WasaGroupin toteuttamana rakennusprojektina.
Lue lisää

Sukupolvenvaihdoksissa on aina myös tunteet pelissä

20.04.2023 | Uutiset
Sukupolvenvaihdos on usein prosessi, johon liittyy monia erilaisia ajatuksia ja tunteita, jotka voivat vaikuttaa sen onnistumiseen. Epävarmuus, huoli, luopumisen tuska, helpotus, luottamus.
Lue lisää