Vuoden tasa-arvoyrityksessä henkilöstön moninaisuus on vahvuus

11.05.2023

IMG 3780

Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritys 2023 on valittu   

Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritys 2023 on närpiöläinen Bigro Ab. Kasvihuonealan yritys Bigro työllistää noin 70 henkilöä, jotka edustavat kuutta eri kansallisuutta. Valintaraati perustelee valintaa monipuolisella työllä, jota yrityksessä on tehty työyhteisön hyvinvoinnin ja moninaisuuden rakentamiseksi. Bigrossa vaalitaan tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta ja työyhteisön moninaisuus nähdään aidosti voimavarana. 
Bigron arkea ohjaavia arvoja ovat keskinäinen kunnioitus, avoimuus ja oikeudenmukaisuus.  

– Moninaisuus on meille Bigrossa tärkeää. Erilaisista kulttuureista voimme aina oppia jotain uutta. Uskomme, että kaikilla on mahdollisuus menestyä, jos heille tarjotaan oikeat olosuhteet ja jos heidät nähdään, heitä kuunnellaan ja kunnioitetaan, Bigron henkilöstöpäällikkö Jennifer Ivars sanoo.  

Moninaisuus on vahvuus, sillä se luo hyvän kasvualustan oppimiselle ja kehittymiselle.  

– Pyrimme aina luomaan tasapainoisia tiimejä parhaiden tulosten saavuttamiseksi. Paras tulos saavutetaan siten, että vanhemmat, nuoremmat, naiset, miehet, puheliaat ja vähemmän puheliaat ihmiset työskentelevät yhdessä. Kaikki voivat oppia toisiltaan, kaikkia tarvitaan ja kaikki ovat parhaita jossakin, ja me täydennämme toisiamme, Ivars jatkaa. 

DKCO 11.5.2023 2

Lisäksi valintaraati on myöntänyt kilpailussa kunniamaininnan vaasalaiselle asianajotoimisto DKCO:lle. Kunniamaininnalla valintaraati haluaa kannustaa DKCO:ta jatkamaan hyvää työtään tasa-arvoisen ja moninaisen yrityskulttuurin rakentamiseksi. Yritys on pyrkinyt aktiivisesti rakentamaan työyhteisöä, jossa eri sukupolvet, kokemukset, kielet ja sukupuolet sekoittuvat ja jossa työn, vapaa-ajan ja perhe-elämän yhteensovittaminen onnistuu.  

– Me DKCO:ssa uskomme vahvasti, että tasa-arvo ja moninaisuus ovat yksi menestyvän liiketoiminnan avaintekijöistä. Jokainen työntekijä on yksilö, jolla on omat ainutlaatuiset ominaispiirteensä ja näkökulmansa. Opimme toisiltamme ja kehitämme yritystä yhdessä, DKCO:n osakas Nathalie Myrskog sanoo. 

Palkinnon myöntävät Pohjanmaan liitto/Pohjanmaan tasa-arvoryhmä, Dynamo Närpes, Kristiinankaupungin elinkeinokeskus, Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia, Pohjanmaan kauppakamari, Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät, Teknologiakeskus Merinova, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Viexpo.  

– On hienoa, että näin moni organisaatio haluaa yhdessä edistää tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja moninaisuutta Pohjanmaan elinkeinoelämässä. Palkinnon tavoitteena on nostaa esille ja kiittää yrityksiä, jotka aktiivisesti työskentelevät näiden asioiden eteen, Pohjanmaan tasa-arvoryhmän puheenjohtaja Anna Bertills sanoo.  

Palkinto luovutettiin Circular Design Day -tapahtumassa Pietarsaaressa 11.5.2023. 
  



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää

Opiskelijoiden ääni on tulevaisuuden ääni

15.03.2024 | Uutiset
Mari Katteluksen kolumni Vaasa Insiderissä
Lue lisää

Ensimmäisellä markkinointiklinikalla vinkkejä yrityksen näkyvyyden vahvistamiseen

08.03.2024 | Uutiset
Maaliskuun 7. päivänä ryhmä pienyrittäjiä kokoontuivat Startiaan saadakseen vinkkejä siitä, miten he voivat vahvistaa markkinointiaan ja näkyä paremmin mahdollisten asiakkaiden keskuudessa. Illan keskusteluissa yrittäjät saivat vinkkejä siitä, miten pienillä resursseilla voidaan saada erinomaista näkyvyyttä – kunhan keskitytään oikeisiin asioihin.
Lue lisää

Maria Haglund VASEKiin työvoiman saatavuuden ja alueen vetovoiman edistämistehtäviin

07.03.2024 | Uutiset
Kasvatustieteiden maisteri Maria Haglund aloitti 4.3.2024 VASEKilla Vaasan seudun työvoiman saatavuuden ja alueen vetovoiman edistämisen tehtävissä projektipäällikkönä. Hänet valittiin yhteensä 40 hakijan joukosta tähän alueen elinvoiman kehittämisen kannalta keskeiseen työtehtävään.
Lue lisää

Ensimmäinen rekrytointi on riski, joka on otettava, kun halutaan kasvaa

06.03.2024 | Uutiset
VASEKin, Vaasan kaupungin ja Vaasan yrittäjien tilaisuuteen 5.3. kokoontuneet yrittäjät pohtivat olisiko heistä ja heidän yrityksistään työnantajiksi. Palvelujohtaja Päivi Ilmonen Profimentorilta muistutti, että yksinyrittäjän ensimmäinen työntekijä ja työpari voi olla sellainen positiivinen asia, joka ei ole rahalla mitattavissa:
Lue lisää

He panostivat, kun kaikki muut vetäytyivät

05.03.2024 | Uutiset
Yli kaksi vuotta kulttuuri- ja tapahtuma-ala eli pandemian vuoksi epävarmuuden aikaa. Kriisin keskellä Henrik Hagnäs ja Dennis Asplund päättivät perustaa HHD Entertainment -yrityksen, joka keskittyy festivaalien, konserttien ja keikkojen järjestämiseen. Bigday-konsepti syntyi, ja tänä vuonna festivaali järjestetään neljännen kerran – ennennäkemättömällä lipunmyynnillä.
Lue lisää