Visit Vaasan kesäbussi kuljettaa vierailijat seudun matkailukohteisiin toukokuusta alkaen

23.04.2021

Svedjehamn7 KatjaLosonen 2014

Vappuviikonlopusta lähtien Raippaluodon Södra Vallgrundissa tai Björköbyssä vierailevat matkailijat sekä Vaasan seudun asukkaat voivat jättää autonsa kotiin ja huristella kohteeseen bussikyydillä. Visit Vaasan kesäbussi lähtee liikenteeseen Vaskiluodosta ja suuntaa Vaasan keskustan kautta Södra Vallgrundiin tai Björköbyn Svedjehamniin. Liput ostetaan ennakkoon Visit Vaasan verkkokaupasta, ja samalla voi tilata lisäpalveluja määränpäästä.

– Toukokuussa bussi ajaa lauantaisin ja sunnuntaisin 1.5. alkaen, poikkeuksena lisävuorot helatorstaina 13.5. sekä sitä seuraavana perjantaina 14.5. Nämä Raippaluodon vuorot ovat käteviä, jos aikoo vierailla esimerkiksi kotieläimiä tervehtimässä Aava Kertun Kotitilalla tai vaellusretkellä Svedjehamnin lähistöllä maailmanperintöalueella, kertoo Peter Källberg, bussiliikenteen toteuttamisen takana olevan ACCESS-matkailunedistämishankkeen projektipäällikkö Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKista.

Kesäkuussa vuoroja lisätään, ja 1.7. alkaen bussilla pääsee Raippaluodon lisäksi myös Korsnäsiin, Molpeen, Maksamaalle ja Isoonkyröön, ja mahdollisesti myös muihin kiinnostaviin kohteisiin. 15.8. vuoroja vähennetään taas, ja viimeinen vuoro ajetaan 26.9.

– Seudun yrittäjät ovat mielellään lähteneet hankkeeseen mukaan ja tarjoavat erilaisia houkuttelevia tuotteita kohteissa. Kohteissa toimivista yrityksistä, bussien reiteistä ja aikatauluista löytyy ajantasaisin tieto Visit Vaasan verkkosivuilta. Keskitämme markkinoinnin ja tiedottamisen tästä aiheesta sähköisiin kanaviin, sillä suositukset ja rajoitukset saattavat äkillisesti muuttua, Källberg sanoo.

– Tämä on oikein hyvä uutuus kesätarjontaamme, nyt sekä vierailijat että alueella asuvat voivat näppärästi käydä alueen kohteissa. Lisäksi otamme samalla tärkeän askeleen matkalla kohti vastuullisempaa matkailualuetta, toteaa Visit Vaasan toimitusjohtaja Max Jansson.

Toukokuun aikataulu

Lauantaisin sekä perjantaina 14.5.

  • Vaasa–Södra Vallgrund: Top Camping Vaasa klo 9.20 – Scandic Waskia klo 9.25 – Sokos Hotel Royal Wasa klo 9.30 – Aava Kertun kotitila klo 10.15.
  • Södra Vallgrund–Vaasa: Aava Kertun kotitila klo 12.30 – Sokos Hotel Royal Wasa klo 13.15 – Scandic Waskia klo 13.20 – Top Camping Vaasa klo 13.25.

Sunnuntaisin sekä torstaina 13.5.

  • Vaasa–Svedjehamn: Top Camping Vaasa klo 10.50 – Scandic Waskia klo 10.55 – Sokos Hotel Royal Wasa klo 11.00 – Svedjehamn klo 11.45.
  • Svedjehamn–Vaasa: Svedjehamn klo 14.00 – Sokos Hotel Royal Wasa klo 14.45 – Scandic Waskia klo 14.50 – Top Camping Vaasa klo 14.55.

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Haemme tiedottaja-kääntäjää määräaikaiseen työsuhteeseen (sijaisuus)

12.05.2021 | Uutiset
Hallitset suomen, ruotsin ja englannin kielet ja sinulla on kokemusta eri tekstilajien kääntämisestä. Työajastasi noin puolet menee käännös- ja kielenhuoltotehtäviin, pääosin suomi-ruotsi, mutta myös ruotsi-suomi ja suomi-englanti. Osallistut VASEKin ja Vaasan seudun viestinnän toteutukseen, joten toivomme, että kirjoitat sujuvasti niin tiedotteita, verkkotekstejä kuin artikkeleitakin.
Lue lisää

Nuoria kuunnellen – Vetovoimaa ja pitovoimaa etsimässä

07.05.2021 | Uutiset
Vaasa on katukuvaltaan nuorekas, sillä kaupunki on väkilukuun suhteutettuna Suomen suurin opiskelukaupunki. Peräti joka viides vastaantulija kadulla on korkeakouluopiskelija. – Kun lisää yhtälöön vielä 160 yrityksen kansainvälisen energiateknologiaklusterin ja jatkuvan osaajapulan, ei tarvitse ihmetellä miksi yhdessä muiden toimijoiden kanssa tekemämme seutumarkkinointityön yhtenä tärkeimmistä tavoitteista lähitulevaisuudessa on vaikuttaa erityisesti nuorten jäämiseen Vaasan seudulle myös opiskelujen jälkeen, markkinointipäällikkö Mari Kattelus kertoo.
Lue lisää

Yrittäjyysinto kasvanut - 56 % kasvu Startian avulla perustettujen yritysten määrässä

06.05.2021 | Uutiset
Uusien yritysten perustaminen Uusyrityskeskusten kautta on ollut odotettua vilkkaampaa jo viime kesästä lähtien. Tämän vuoden tammi-maaliskuun aikana Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian kautta uusia yrityksiä perustettiin yhteensä 64, kun viime vuoden vastaava lukema oli 41. Kasvua perustettujen yritysten määrässä oli siis huimat 56 prosenttia.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

06.05.2021 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Yritysten kustannustuen kolmas hakukierros – kenelle, miten ja mistä apua?

06.05.2021 | Uutiset
Kustannustuen kolmannen kierroksen hakuaika alkaa 27.4. Tukea haetaan Valtiokonttorin sähköisen asiointipalvelun kautta.
Lue lisää

Vaasa etsii maailman onnellisinta ihmistä – kolme onnellisinta saavat kylään Maria Veitolan

05.05.2021 | Uutiset
Maailman onnellisimmaksi kaupungiksi tähtäävä Vaasa etsii maailman onnellisinta ihmistä tehdäkseen tunnetuksi onnellisen elämän saloja. Tutkimusmatkalle on kutsuttu mukaan myös mediapersoona Maria Veitola, joka syventyy Vaasalle toimittamassaan videosarjassa ehdokkaiden elämäntarinoihin ja onnen elementteihin.
Lue lisää

Kotieläintila tarjoaa viihtyisää ajanviettoa eläinten kanssa

04.05.2021 | Uutiset
Jokainen, joka on joskus viettänyt aikaa eläinten kanssa, tietää, miten palkitsevaa ja rauhoittavaa se voi olla. Anna Salmi perheineen ylläpitää Södra Vallgrundissa kotieläintila Aava Kertun Kotitilaa, jossa vietetään aikaa eläinten kanssa niitä sekä luontoa suuresti kunnioittaen.
Lue lisää

Rahoitusta kahdelle uudelle, koko Merenkurkun alueelle tärkeälle hankkeelle

30.04.2021 | Uutiset
Merenkurkun alueen laaja yhteistyökumppanuus on saanut Merenkurkun neuvoston johdolla rahoitusta kahdelle tärkeälle hankkeelle, jotka ovat erittäin ajankohtaisia viimeaikaisen loistouutisen johdosta.
Lue lisää