Visit Vaasan kesäbussi kuljettaa vierailijat seudun matkailukohteisiin toukokuusta alkaen

23.04.2021

Svedjehamn7 KatjaLosonen 2014

Vappuviikonlopusta lähtien Raippaluodon Södra Vallgrundissa tai Björköbyssä vierailevat matkailijat sekä Vaasan seudun asukkaat voivat jättää autonsa kotiin ja huristella kohteeseen bussikyydillä. Visit Vaasan kesäbussi lähtee liikenteeseen Vaskiluodosta ja suuntaa Vaasan keskustan kautta Södra Vallgrundiin tai Björköbyn Svedjehamniin. Liput ostetaan ennakkoon Visit Vaasan verkkokaupasta, ja samalla voi tilata lisäpalveluja määränpäästä.

– Toukokuussa bussi ajaa lauantaisin ja sunnuntaisin 1.5. alkaen, poikkeuksena lisävuorot helatorstaina 13.5. sekä sitä seuraavana perjantaina 14.5. Nämä Raippaluodon vuorot ovat käteviä, jos aikoo vierailla esimerkiksi kotieläimiä tervehtimässä Aava Kertun Kotitilalla tai vaellusretkellä Svedjehamnin lähistöllä maailmanperintöalueella, kertoo Peter Källberg, bussiliikenteen toteuttamisen takana olevan ACCESS-matkailunedistämishankkeen projektipäällikkö Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKista.

Kesäkuussa vuoroja lisätään, ja 1.7. alkaen bussilla pääsee Raippaluodon lisäksi myös Korsnäsiin, Molpeen, Maksamaalle ja Isoonkyröön, ja mahdollisesti myös muihin kiinnostaviin kohteisiin. 15.8. vuoroja vähennetään taas, ja viimeinen vuoro ajetaan 26.9.

– Seudun yrittäjät ovat mielellään lähteneet hankkeeseen mukaan ja tarjoavat erilaisia houkuttelevia tuotteita kohteissa. Kohteissa toimivista yrityksistä, bussien reiteistä ja aikatauluista löytyy ajantasaisin tieto Visit Vaasan verkkosivuilta. Keskitämme markkinoinnin ja tiedottamisen tästä aiheesta sähköisiin kanaviin, sillä suositukset ja rajoitukset saattavat äkillisesti muuttua, Källberg sanoo.

– Tämä on oikein hyvä uutuus kesätarjontaamme, nyt sekä vierailijat että alueella asuvat voivat näppärästi käydä alueen kohteissa. Lisäksi otamme samalla tärkeän askeleen matkalla kohti vastuullisempaa matkailualuetta, toteaa Visit Vaasan toimitusjohtaja Max Jansson.

Toukokuun aikataulu

Lauantaisin sekä perjantaina 14.5.

  • Vaasa–Södra Vallgrund: Top Camping Vaasa klo 9.20 – Scandic Waskia klo 9.25 – Sokos Hotel Royal Wasa klo 9.30 – Aava Kertun kotitila klo 10.15.
  • Södra Vallgrund–Vaasa: Aava Kertun kotitila klo 12.30 – Sokos Hotel Royal Wasa klo 13.15 – Scandic Waskia klo 13.20 – Top Camping Vaasa klo 13.25.

Sunnuntaisin sekä torstaina 13.5.

  • Vaasa–Svedjehamn: Top Camping Vaasa klo 10.50 – Scandic Waskia klo 10.55 – Sokos Hotel Royal Wasa klo 11.00 – Svedjehamn klo 11.45.
  • Svedjehamn–Vaasa: Svedjehamn klo 14.00 – Sokos Hotel Royal Wasa klo 14.45 – Scandic Waskia klo 14.50 – Top Camping Vaasa klo 14.55.

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Vaasan hallintotalo on nykyaikainen esimerkki kestävästä remontoinnista

29.05.2023 | Uutiset
Kaunis stukkokoristelu menneeltä aikakaudelta sulautuu moderniin, vaaleaan värimaailmaan, akustisesti vaimentaviin valokuvaseiniin ja vaikuttavan pitkiin mattoihin. Energiaa säästävä valaistus syttyy automaattisesti ja portaattomasti, kun siirrymme kokoushuoneesta toiseen, ja niissä harvemmin käytettävissä huoneissa, huomaamme heti niiden alhaisemman lämpötilan. Vaasan hallintotalo on kuin upouusi rakennus vuosien 2020–2022 aikana tehdyn laajan remontin jälkeen.
Lue lisää

Liiketoiminnan on oltava vastuullista, koska se on oikein – mutta miten liikkeelle?

17.05.2023 | Uutiset
Miksi yritysten pitäisi tehdä vastuullisuustyötä, ajatella kestävyyttä ja kiertotaloutta? Koska se tuo rahaa? Koska se on hyväksi brändille ja maineelle? Koska se helpottaa työvoiman rekrytoimista? Vai ihan vain siitä syystä, että se on oikea tapa toimia?
Lue lisää

Vuoden tasa-arvoyrityksessä henkilöstön moninaisuus on vahvuus

11.05.2023 | Uutiset
Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritys 2023 on närpiöläinen Bigro Ab. Kasvihuonealan yritys Bigro työllistää noin 70 henkilöä, jotka edustavat kuutta eri kansallisuutta. Valintaraati perustelee valintaa monipuolisella työllä, jota yrityksessä on tehty työyhteisön hyvinvoinnin ja moninaisuuden rakentamiseksi.
Lue lisää

VASEK20-lehti jaettu jokaiseen kotitalouteen

10.05.2023 | Uutiset
VASEK20-juhlalehti jaettiin 10.5. julkisena tiedotteena kaikkiin Vaasan seudun kotitalouksiin. Lehti on tuhti lukupaketti Vaasan seudusta, sen yrityksistä sekä tietysti tämän vuoden synttärisankari VASEKista.
Lue lisää

Stubbtech – enemmän kuin mitä nimi paljastaa

09.05.2023 | Uutiset
Se on tullut verkkaisemmin kuin pitkään aikaan. Kevät nimittäin. Samoin myös Stubbtechin ja sen yrittäjien Jens Rodasin ja Thomas Söderlundin odottama sesonkiaika. Mutta nyt kevät on täällä, ja kantojyrsintään, viherrakennustöihin, ulkomaalaukseen sekä katto- ja julkisivujen pesuun keskittyvän yrityksen toiminta kasvaa vuosi vuodelta. Suunnitelmana onkin nyt järjestellä liiketoiminta uudelleen kahdeksi erilliseksi markkinointinimeksi.
Lue lisää

”Älä odota tuloksia ensimmäisellä klikkauksella” – Verkkokauppa on ahkeruuslaji

04.05.2023 | Uutiset
Viexpo ja VASEK järjestivät 26.4. infotilaisuuden käynnisteillä olevasta Pohjanmaan verkkokauppiasklubitoiminnasta. Tilaisuudessa saatiin kuulla myös digitaalisen kaupan asiantuntija Leevi Parsaman inspiroiva puheenvuoro verkkokaupan kymmenestä tärkeimmästä menestystekijästä.
Lue lisää

Ympäristöystävällinen, energiatehokas ja edullinen

02.05.2023 | Uutiset
GreenStar on Suomen ensimmäinen hiilineutraali hotelliketju, ja yhä useammat matkailijat valitsevatkin hotellin kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys mielessään. Joensuusta kotoisin oleva Kristian Ikonen oli aikaansa edellä, kun hän perusti ketjun vuonna 2008 ja loi konseptin, joka on juuri nyt ajan hermolla. Ketjun viides hotelli avattiin Vaasaan marraskuussa 2019, WasaGroupin toteuttamana rakennusprojektina.
Lue lisää

Sukupolvenvaihdoksissa on aina myös tunteet pelissä

20.04.2023 | Uutiset
Sukupolvenvaihdos on usein prosessi, johon liittyy monia erilaisia ajatuksia ja tunteita, jotka voivat vaikuttaa sen onnistumiseen. Epävarmuus, huoli, luopumisen tuska, helpotus, luottamus.
Lue lisää