Visit Vaasan kesäbussi kuljettaa vierailijat seudun matkailukohteisiin toukokuusta alkaen

23.04.2021

Svedjehamn7 KatjaLosonen 2014

Vappuviikonlopusta lähtien Raippaluodon Södra Vallgrundissa tai Björköbyssä vierailevat matkailijat sekä Vaasan seudun asukkaat voivat jättää autonsa kotiin ja huristella kohteeseen bussikyydillä. Visit Vaasan kesäbussi lähtee liikenteeseen Vaskiluodosta ja suuntaa Vaasan keskustan kautta Södra Vallgrundiin tai Björköbyn Svedjehamniin. Liput ostetaan ennakkoon Visit Vaasan verkkokaupasta, ja samalla voi tilata lisäpalveluja määränpäästä.

– Toukokuussa bussi ajaa lauantaisin ja sunnuntaisin 1.5. alkaen, poikkeuksena lisävuorot helatorstaina 13.5. sekä sitä seuraavana perjantaina 14.5. Nämä Raippaluodon vuorot ovat käteviä, jos aikoo vierailla esimerkiksi kotieläimiä tervehtimässä Aava Kertun Kotitilalla tai vaellusretkellä Svedjehamnin lähistöllä maailmanperintöalueella, kertoo Peter Källberg, bussiliikenteen toteuttamisen takana olevan ACCESS-matkailunedistämishankkeen projektipäällikkö Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKista.

Kesäkuussa vuoroja lisätään, ja 1.7. alkaen bussilla pääsee Raippaluodon lisäksi myös Korsnäsiin, Molpeen, Maksamaalle ja Isoonkyröön, ja mahdollisesti myös muihin kiinnostaviin kohteisiin. 15.8. vuoroja vähennetään taas, ja viimeinen vuoro ajetaan 26.9.

– Seudun yrittäjät ovat mielellään lähteneet hankkeeseen mukaan ja tarjoavat erilaisia houkuttelevia tuotteita kohteissa. Kohteissa toimivista yrityksistä, bussien reiteistä ja aikatauluista löytyy ajantasaisin tieto Visit Vaasan verkkosivuilta. Keskitämme markkinoinnin ja tiedottamisen tästä aiheesta sähköisiin kanaviin, sillä suositukset ja rajoitukset saattavat äkillisesti muuttua, Källberg sanoo.

– Tämä on oikein hyvä uutuus kesätarjontaamme, nyt sekä vierailijat että alueella asuvat voivat näppärästi käydä alueen kohteissa. Lisäksi otamme samalla tärkeän askeleen matkalla kohti vastuullisempaa matkailualuetta, toteaa Visit Vaasan toimitusjohtaja Max Jansson.

Toukokuun aikataulu

Lauantaisin sekä perjantaina 14.5.

  • Vaasa–Södra Vallgrund: Top Camping Vaasa klo 9.20 – Scandic Waskia klo 9.25 – Sokos Hotel Royal Wasa klo 9.30 – Aava Kertun kotitila klo 10.15.
  • Södra Vallgrund–Vaasa: Aava Kertun kotitila klo 12.30 – Sokos Hotel Royal Wasa klo 13.15 – Scandic Waskia klo 13.20 – Top Camping Vaasa klo 13.25.

Sunnuntaisin sekä torstaina 13.5.

  • Vaasa–Svedjehamn: Top Camping Vaasa klo 10.50 – Scandic Waskia klo 10.55 – Sokos Hotel Royal Wasa klo 11.00 – Svedjehamn klo 11.45.
  • Svedjehamn–Vaasa: Svedjehamn klo 14.00 – Sokos Hotel Royal Wasa klo 14.45 – Scandic Waskia klo 14.50 – Top Camping Vaasa klo 14.55.

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

VASEKin yritysneuvojat osana Yrittäjän talousavun valtakunnallista verkostoa

26.02.2024 | Uutiset
Laskut kasaantuvat, kassa näyttää tyhjältä, myynti sakkaa, asiakkaita ei meinaa löytyä. Yrittäjän arki saattaa välillä olla haastavaa. Yrittäjän talousavusta yrittäjä saa luottamuksellista, maksutonta ja asiantuntevaa tukea ja neuvontaa.
Lue lisää

Perustamisopas alkavalle yrittäjälle 2024 on julkaistu

15.02.2024 | Uutiset
Uudesta perustamisoppaasta saat apua yrityksen perustamiseen ja yrittäjyyteen liittyvää tärkeää tietoa.
Lue lisää

Uusi lentorahtipalvelu Vaasasta – Jetpak kuljettaa ovelta ovelle

06.02.2024 | Uutiset
Kuljetusyritys Jetpak aloitti viime syksynä lähtevän rahdin osalta uudelleen toiminnan myös Vaasasta. Jetpak tarjoaa yrityksille nopeita lentorahtikuljetuksia ovelta ovelle.
Lue lisää

Ostajan vuonna pyritään elinvoimaisten yritysten säilyttämiseen

02.02.2024 | Uutiset
Antti Alasaaren kolumni Pohjankyrö-lehdestä
Lue lisää

Vanhempainvapaalta yrittäjäksi ja esimieheksi

30.01.2024 | Uutiset
Kun vanhempainvapaa päättyi ja oli aika palata työelämään, Caroline Silfver alkoi pohtia vaihtoehtojaan. Työ palvelu- ja ravintola-alalla viikonloppu- ja ilta-aikaan ei enää houkutellut, ja sen sijaan hän päätti toteuttaa idean oman siivousyrityksen perustamisesta.
Lue lisää

GigaVaasan akkuteollisuusalueelle suunniteltujen investointien vaikutukset ulottuvat koko Suomeen

22.01.2024 | Uutiset
Vaikuttavuusmallissa on arvioitu GigaVaasa-alueelle Vaasaan ja Mustasaareen suunniteltujen akkuklusterin investointien hankekokonaisuuden välittömiä ja välillisiä vaikutuksia työllisyyteen, tuotokseen, arvonlisäykseen ja verotuloihin sekä vaikutusten alueellista kohdentumista Vaasan seudulle ja koko maahan.
Lue lisää

Vaasan seudulla edessä hyvä vuosi

22.01.2024 | Uutiset
Stefan Råbackin kolumni Vaasa Insider -verkkojulkaisussa.
Lue lisää

Pilottiryhmästä uutta potkua kestävyystyöhön ja kiertotalousajatteluun

19.01.2024 | Uutiset
Sustainable Ostrobothnia as a Forerunner -hankkeen pilottiryhmä kokoontui 17.1. ensimmäisen kerran kick-off -tilaisuuden merkeissä yli 30 yrityksen voimin. Iltapäivän ohjelmaan kuului muihin osallistujiin tutustuminen sekä verkostoituminen.
Lue lisää