sali rajattu villasandviken

Hietalahden Villa on jälleen täynnä toimintaa, sillä Villa Sandviken on avannut ovensa KPO:n pyörittämänä.

Villa Sandvikenin tarjonta on monipuolinen. Sinne voi tulla brunssille, lounaalle, kahville, illalliselle tai drinkille. Tilojen halutaan olevan kaikille avoimet. Juhlien tai kokousten järjestäminen on myös mahdollista.

Ravintolajohtaja Taina Varttilan mukaan KPO kiinnostui paikasta sen historiallisen merkityksen ja erinomaisen sijainnin vuoksi.
– Villa sijaitsee lähellä keskustaa, mutta silti luonnon keskellä meren ja urheilupuiston lähellä, Varttila kuvailee.

Merkittävä historia
Hovioikeudenasessori Carl Johan Boy rakennutti Hietalahden Villan 1845, ja vuosien aikana moni kuuluisuus on vieraillut siellä. Vuonna 1894 järjestetyillä kesäjuhlilla kunniavieraana oli Sakari Topelius ja esiintyjänä muun muassa Jean Sibelius. Kesäjuhliin osallistui noin 5000 vaasalaista, mikä oli noin puolet kaupungin silloisesta väkiluvusta.

villa sandviken

Hietalahden Villa rakennettiin 1845.

Myös kuuluisa balettitanssija Anna Pavlova on vieraillut siellä. Tarinan mukaan Pavlova oli onnettomasti rakastunut erääseen näyttelijään, ja pari kohtasi Hietalahden puistossa. Rakkauden kohde ei kuitenkaan vastannut ballerinan tunteisiin.

– Epätoivoinen ballerina souti merelle ja yritti hukuttautua. Vesi oli kuitenkin todella matalaa juuri siinä kohdassa, joten mitään vakavaa ei tapahtunut, Villa Sandvikenin myyntipäällikkö Ann-Marie Hietala kertoo.

Pavlova ja muut historialliset merkkihenkilöt ovat osa Villa Sandvikenia, sillä sen kokouskabinetit on nimetty heidän mukaansa. Pavlova-kabinetin lasipöydän alla on soutuvene, jossa on balettitossut. Sibelius-kabinetin värimaailma puolestaan on tummanpuhuva, ja sisustuksessa on käytetty muun muassa nahkaa.

pavlovasali

Balettitossut ja soutuvene Pavlova-kabinetissa muistuttavat kuuluisasta ballerinasta.

Juhlan tuntua arkena
Villa Sandviken on avoinna ympäri vuoden. Siellä aiotaan järjestää esimerkiksi rapujuhlia ja pikkujouluja. Kesän ohjelmaan kuuluu FestiVilla-musiikkitapahtuma.
– Haluamme elvyttää Villan perinnettä musiikkijuhlien järjestäjänä, Varttila kertoo.

taina varttila rajattu

Taina Varttilan mielestä Villa Sandvikenin parhaat puolet ovat tilojen kauneus, valoisuus ja tunnelma.

Varttilan mukaan ensimmäiset viikot Villassa ovat olleet vauhdikkaita. Kävijöitä on ollut paljon erityisesti lounasaikaan sekä vappu- ja äitienpäiväbrunsseilla.

– Pyrimme tekemään kaiken tarjottavan itse ja käytämme lähialueelle tuotettuja raaka-aineita, Varttila sanoo.

Villa Sandvikenin parhaiksi puoliksi Varttila nimeää tilojen kauneuden, valoisuuden ja tunnelman.
– Panostamme vieraanvaraisuuteen. Haluamme antaa ihmiselle juhlan tuntua arkena, Varttila sanoo.

Teksti: VASEK

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle