Nordligt Forum

Nordligt Forumin ensimmäisen päivän aiheena yhteinen historia ja nykytilanne (kuva: Merenkurkun neuvosto)

Nordligt Forumin ensimmäinen työpajapäivä on takana. Keskustelu E12-väylän varrella vaikuttavien suomalaisten, ruotsalaisten ja norjalaisten politikoiden, virkamiesten ja asiantuntijoiden kesken oli vilkasta.

Päivien tarkoitus on tehokkaalla tavalla kartoittaa millainen näiden jo kauan yhteistyötä tehneiden kumppaneiden tulevaisuuden toiminta- ja organisaatiomalli voisi olla.

–Ensimmäisen päivän aikana olemme keskustelleen yhteisestä historiastamme ja nykytilanteesta, voidaksemme huomenna keskittyä tulevaisuuden tarpeisiin, uhkiin ja mahdollisuuksiin, kertoo Mathias Lindström, Merenkurkun neuvoston johtaja.

–Päivää on ollut mielenkiintoinen. Olemme kokoontuneet yhteisen aiheen äärelle, eikä kukaan tiedä vielä mihin tämä johtaa. Päivä on näyttänyt, että kaikilla on tavoite löytää yhteinen alusta, sanoo Lilly Bäcklund, Lyckselen kunnan kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja Merenkurkun neuvoston hallituksen jäsen.

–EAYYtä (eurooppalainen alueellisen yhteistyön yhtymä, eng. EGTC) on jo pitkään pidetty mahdollisena tulevaisuuden yhteistyömallina, mutta prosessi ei ole valmis ja vasta huomenna tiedämme yhteisen kantamme. Odotan jännityksellä huomisia keskusteluita, Kim Berg, Vaasan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, lisää.

Toisen työpajapäivän agendalla on löytää ne keskeiset yhteistyöalat, joiden parissa E12-alueella halutaan jatkossa tehdä voimakkaampaa yhteistyötä. Tavoitteena on myös esitellä alueelle sopivia konkreettisia yhteistyömuotoja, valita niistä E12-alueelle sopivin ja keskustella siitä, miten edetä ja realisoida se.

Lisätietoja: 

Riitta Bjorkenheim
Riitta Björkenheim
Logistiikka-asiantuntija
+358 44 512 6612
1.9. alkaen osittainen opintovapaa

Nordligt forumin järjestää Interreg-rahoitteinen E12 Atlantica Transport –hanke. Hanke on E12-liikenneväylän varrella toimivien suomalaisten, ruotsalaisten ja norjalaisten kumppaneiden yhteistyöhanke, joka kartoittaa rajat ylittävät yhteistyömahdollisuudet ja esittää hankkeen päättyessä kumppaneille uutta tulevaisuuden toiminta- ja organisaatiomallia.

Intrerreg BA logo

 

 

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle