Verkkotapahtumille parempaa näkyvyyttä maksuttomien tapahtumakalenterien kautta

19.11.2020

pexels jessica lewis 3361483Koronapandemia on pakottanut monet tapahtumanjärjestäjät ajattelemaan asioita uusiksi. Fyysisten tapahtumien sijaan yhä suurempi osa tapahtumista järjestetään digitaalisesti verkossa. Useimmat meistä viettävät yhä enemmän aikaa kotona. Tarvitaan myös tapahtumia, joihin voi osallistua altistamatta itseään suurille ihmismassoille.

Pohjanmaan tapahtumakalenteri ja Vaasanseudun tapahtumakalenteri tarjoavat tapahtumanjärjestäjille mahdollisuuden markkinoida tapahtumiaan – niin suuria kuin pieniäkin – täysin ilmaiseksi ja tavoittaa yleisöä koko maakunnan alueelta. Tapahtumakalenterissa näkyy nyt myös selvästi, mitkä tapahtumat järjestetään verkossa, digitaalisesti. Yleisölle online-tapahtumat erottuvat kalenterissa selvästi. Tapahtumanjärjestäjältä vaaditaan vain, että hän laittaa rastin online-ruutuun tapahtumatietoja syöttäessään.

– Haluamme kannustaa tapahtumanjärjestäjiä kokeilemaan verkkotapahtumien järjestämistä sen sijaan, että tapahtuma perutaan kokonaan tai sen järjestämistä lykätään. Kalenterissa voi mainiosti markkinoida myös sähköisiä tapaamisia, kursseja ja kulttuuritapahtumia, sanoo Marie Sjölind Pohjanmaan liitosta.

– Tapahtuma- ja kulttuuriala on tällä hetkellä syvässä kriisissä. Joka ikinen asia, joka helpottaa tapahtumien markkinointia, on askel oikeaan suuntaan, sanoo Visit Vaasan Laila Schauman.

Vaasanseudun tapahtumakalenterista siirtyvät tapahtumat syötteenä myös VASEKin tapahtumakalenteriin, jos tapahtumalle on syöttämisvaiheessa valittu pääkohderyhmäksi Yritykset ja työelämä.

– Kun yrityksille suunnatun tapahtuman syöttää kertaalleen tapahtumakalenteriin, tavoittaa se yhteensä kolmeen eri tapahtumakalenterin käyttäjät. Eli myös yrityksille ja niiden työntekijöille suunnatut tapahtumat kannattaa syöttää kalenteriin. Poimimme tämän kategorian tapahtumia mukaan myös joka toinen viikko ilmestyvään eVASEK-uutiskirjeeseemme, kertoo VASEKin viestintäpäällikkö Johanna Hietikko-Koljonen.

Tapahtumakalenteria ylläpidetään Vaasan kaupungin, Visit Vaasan, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin, Pohjanmaan liiton ja KulturÖsterbottenin välisenä yhteistyönä. Kalenteri löytyy verkossa osoitteesta events.pohjanmaa.fi ja vaasa.fi/tapahtumat. Pääkohderyhmän Yritykset ja työelämä tapahtumat löytyvät lisäksi myös osoitteesta vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tapahtumat/.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

VASEKin yhtiökokous ei tuonut suuria muutoksia hallituksen kokoonpanoon

15.04.2021 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 15.4.2021 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Vastuullisuus vaatii valintoja – hankkeesta tukea matkailuyritysten vastuullisuustyöhön

14.04.2021 | Uutiset
Lähes 50 Rannikko-Pohjanmaan alueen matkailuun jollain tavoin sidoksissa olevaa toimijaa kokoontui pääsiäisviikolla kahteen puolipäiväiseen valmennustapahtumaan oppimaan lisää kestävästä matkailusta ja Visit Finlandin Sustainable Tourism Finland (STF) -ohjelmasta. Kestävä Pohjanmaa -hankkeen tiimoilta järjestetyt, varsin ajankohtaiset tilaisuudet kiinnostivat niin yrittäjiä kuin yrityskehittäjiä aina Pietarsaaresta Kristiinankaupunkiin.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

13.04.2021 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Kvarken Portsin horisontissa paistaa aurinko – ”Tänä keväänä tapahtuu jännittäviä asioita”

12.04.2021 | Uutiset
Vaasan ja Uumajan yhteisomisteisessa satamayhtiö Kvarken Portsissa eletään jännittäviä aikoja. Uuden matkustaja-aluksen, Aurora Botnian, valmistuminen lähestyy ja muutenkin tulevaisuus näyttää valoisalta.
Lue lisää

Omistajanvaihdos voi yllättää raskaudellaan – Valmistaudu ajoissa myös henkisesti

09.04.2021 | Uutiset
Kun yrittäjä on luopumassa yrityksestään tai lähtemässä uudelle uralle ostamansa yrityksen parissa tai perheyrityksen jatkajana, on kyseessä suuri muutos, joka tuo mukanaan paljon töitä, mutta myös paljon työstettävää henkisellä puolella.
Lue lisää

Uudet oppaat yrityksen omistajanvaihdosten kaikille osapuolille

08.04.2021 | Uutiset
Valmisteltu omistajanvaihdos -hanke, jota toteuttavat VASEK, Concordia ja Kristiinankaupungin elinkeinokeskus, on julkaissut neljän oppaan sarjan omistajanvaihdosten eri osapuolille.
Lue lisää

Pandemia antoi Emelien yritykselle vauhdikkaan alun

07.04.2021 | Uutiset
Yrittäjäperheessä kasvanut maalari ja sisustaja Emelie Sandelin piti selvänä, ettei hänestä tule koskaan yrittäjää. Oltuaan seitsemän vuotta työntekijänä ajatukset oman itsensä pomona olemisesta kuitenkin vahvistuivat, ja ystävien ja työnantajien kannustuksen jälkeen Emelie arvioi uudelleen aikaisempaa päätöstään.
Lue lisää

Hiilineutraali liikkuminen vaatii asenteen ja omien tapojen muuttamista

01.04.2021 | Uutiset
Kesäkuussa päättyvässä MoveIT-hankkeessa ollaan pääsemässä Vähähiiliset liikennepalvelut Vaasan seudulla 2030 -tiekartan kanssa viimeistelyvaiheeseen. Tiekarttaan keskittyneiden työpajojen kolmannessa osassa 25.3. esiteltiin tiekarttaluonnosta ja kerättiin siihen kommentteja. Seuraavaksi tiekartta lähtee lausuntokierrokselle sekä aloitetaan tiekartan visualisointia ja taittotyötä. Tiekartta valmistuu toukokuussa.
Lue lisää