VASEKin yhtiökokous ei tuonut suuria muutoksia hallituksen kokoonpanoon

15.04.2021

Takana onnistunut vuosi koronahaasteista huolimatta

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 15.4.2021 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:

varsinainen jäsen, kunta/sidosryhmä (varajäsen)

 • Tomas Häyry, Vaasa (Jari Karjalainen)
 • Rurik Ahlberg, Mustasaari (Mikael Alaviitala)
 • Janne Laine, Laihia (Minna Niemi)
 • Jenny Malmsten, Maalahti (Håkan Knip)
 • Miko Heinilä, Isokyrö (Pirkko Viljanmaa)
 • Christina Båssar Korsnäs (Marcus Nordmyr)
 • Tom Holtti, Vöyri (Göran Westerlund)
 • Pasi Tuominen, teollisuus (Juha Häkkinen)
 • Maria Norrlin-Asplund, pk-sektori (Björn Helsing)
 • Antti Holappa, pk-sektori (Antti Romu)
 • Lisbeth Fagerström, korkeakoulut (Annukka Jokipii)

Uutena jäsenenä hallituksessa on Antti Holappa, joka edustaa pk-sektoria. Holappa on autokouluyrittäjä Laihialta ja toimii myös Laihian Yrittäjien puheenjohtajana. Muutoin hallituksen kokoonpano pysyi ennallaan.

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Tomas Häyry, ja hallituksen sihteerinä ja esittelijänä toimii toimitusjohtaja Stefan Råback.

Yhtiön kokonaisliikevaihto vuonna 2020 oli 2 042 618 euroa ja tulos verojen jälkeen 61 741 euroa. Yhtiökokous päätti hallituksen esityksen mukaisesti, että voitto kirjataan voitto-/tappiotilille eikä osinkoa jaeta.

Vuoden 2020 aikana VASEKin yrityspalveluissa tavattiin 1 220 eri asiakasyritystä ja Uusyrityskeskus Startiassa 585 alkavaa yrittäjää. Näiden kanssa tapaamisia eri tavoin – etänä ja kasvokkain – oli yhteensä 4136 kappaletta. Uusyrityskeskus Startian neuvonnan avulla perustettiin 181 uutta yritystä.

Uusi hallitus pitää järjestäytymiskokouksensa 6.5.2021, jolloin valitaan hallituksen varapuheenjohtaja ja päätetään työvaliokunnan kokoonpano.

Toimitusjohtaja Stefan Råback on tyytyväinen viime vuoden tuloksiin, mutta on jo katse tiukasti tulevassa:

– Viime vuonna tapasimme yli 700 asiakastamme nimenomaan koronahaasteisiin liittyen. Lisäksi käsittelimme yli 800 yksinyrittäjätukihakemusta. Tänä vuonna ensimmäisen kvartaalin jälkeen lukema on jo 130 yritystä, jotka ovat saaneet apua koronan aiheuttamassa tilanteessa. Valtiokonttori avaa huhtikuussa kustannustuen kolmannen hakukierroksen, joka koskee tällä kertaa myös yksinyrittäjiä. Yritysneuvojien tiimimme on valmiudessa auttamaan hakijoita heti kun tukikriteerit julkaistaan ja haku avataan.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Haemme tiedottaja-kääntäjää määräaikaiseen työsuhteeseen (sijaisuus)

12.05.2021 | Uutiset
Hallitset suomen, ruotsin ja englannin kielet ja sinulla on kokemusta eri tekstilajien kääntämisestä. Työajastasi noin puolet menee käännös- ja kielenhuoltotehtäviin, pääosin suomi-ruotsi, mutta myös ruotsi-suomi ja suomi-englanti. Osallistut VASEKin ja Vaasan seudun viestinnän toteutukseen, joten toivomme, että kirjoitat sujuvasti niin tiedotteita, verkkotekstejä kuin artikkeleitakin.
Lue lisää

Nuoria kuunnellen – Vetovoimaa ja pitovoimaa etsimässä

07.05.2021 | Uutiset
Vaasa on katukuvaltaan nuorekas, sillä kaupunki on väkilukuun suhteutettuna Suomen suurin opiskelukaupunki. Peräti joka viides vastaantulija kadulla on korkeakouluopiskelija. – Kun lisää yhtälöön vielä 160 yrityksen kansainvälisen energiateknologiaklusterin ja jatkuvan osaajapulan, ei tarvitse ihmetellä miksi yhdessä muiden toimijoiden kanssa tekemämme seutumarkkinointityön yhtenä tärkeimmistä tavoitteista lähitulevaisuudessa on vaikuttaa erityisesti nuorten jäämiseen Vaasan seudulle myös opiskelujen jälkeen, markkinointipäällikkö Mari Kattelus kertoo.
Lue lisää

Yrittäjyysinto kasvanut - 56 % kasvu Startian avulla perustettujen yritysten määrässä

06.05.2021 | Uutiset
Uusien yritysten perustaminen Uusyrityskeskusten kautta on ollut odotettua vilkkaampaa jo viime kesästä lähtien. Tämän vuoden tammi-maaliskuun aikana Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian kautta uusia yrityksiä perustettiin yhteensä 64, kun viime vuoden vastaava lukema oli 41. Kasvua perustettujen yritysten määrässä oli siis huimat 56 prosenttia.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

06.05.2021 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Yritysten kustannustuen kolmas hakukierros – kenelle, miten ja mistä apua?

06.05.2021 | Uutiset
Kustannustuen kolmannen kierroksen hakuaika alkaa 27.4. Tukea haetaan Valtiokonttorin sähköisen asiointipalvelun kautta.
Lue lisää

Vaasa etsii maailman onnellisinta ihmistä – kolme onnellisinta saavat kylään Maria Veitolan

05.05.2021 | Uutiset
Maailman onnellisimmaksi kaupungiksi tähtäävä Vaasa etsii maailman onnellisinta ihmistä tehdäkseen tunnetuksi onnellisen elämän saloja. Tutkimusmatkalle on kutsuttu mukaan myös mediapersoona Maria Veitola, joka syventyy Vaasalle toimittamassaan videosarjassa ehdokkaiden elämäntarinoihin ja onnen elementteihin.
Lue lisää

Kotieläintila tarjoaa viihtyisää ajanviettoa eläinten kanssa

04.05.2021 | Uutiset
Jokainen, joka on joskus viettänyt aikaa eläinten kanssa, tietää, miten palkitsevaa ja rauhoittavaa se voi olla. Anna Salmi perheineen ylläpitää Södra Vallgrundissa kotieläintila Aava Kertun Kotitilaa, jossa vietetään aikaa eläinten kanssa niitä sekä luontoa suuresti kunnioittaen.
Lue lisää

Rahoitusta kahdelle uudelle, koko Merenkurkun alueelle tärkeälle hankkeelle

30.04.2021 | Uutiset
Merenkurkun alueen laaja yhteistyökumppanuus on saanut Merenkurkun neuvoston johdolla rahoitusta kahdelle tärkeälle hankkeelle, jotka ovat erittäin ajankohtaisia viimeaikaisen loistouutisen johdosta.
Lue lisää