VASEK kestävällä tiellä

10.06.2022

kollaasi2Iloiset testaajat

VASEK sai strategiansa mukaisesti vuoden 2021 lopussa valmiiksi vastuullisuussuunnitelmansa. VASEKin vastuullisuustyöryhmän johdolla koko henkilöstö osallistettiin keväällä 2021 valitsemaan omalle organisaatiolle kolme päätavoitetta sekä niiden alatavoitteet YK:n kestävän kehityksen globaalista toimintaohjelmasta (Agenda 2030). Yhdessä päätettiin sitoutua noudattamaan jokapäiväisessä arjessa ja valinnoissa sukupuolten tasa-arvoa, eriarvoisuuden vähentämistä ja vastuullista kuluttamista koskevia tavoitteita.

Mikään teko ei ole liian pieni

Liikkeelle päätettiin lähteä pienistä, vastuullisista teoista. Koska VASEKin toimisto sijaitsee keskustassa, voidaan hyvin käyttää entistä enemmän ilmastoystävällisempiä ja ekologisempia kulkuvälineitä lyhyillä siirtymillä esimerkiksi kokouksista toiseen. VASEKin väki tarttuikin tuumasta toimeen ja kokoontui eräänä aurinkoisena aamuna tutustumaan sähköpotkulautoihin. Vaikka potkulauta oli ulkonäöltään tuttu, oli monelle sen käyttö kuitenkin vielä vierasta. Kokeilun jälkeen kynnys käyttää lautaa on matalampi, joten Vaasassa saattaa tulevana kesänä viilettää useampi VASEKilainen.

Perinteinen pyörä (joko sähköllä tai ilman) on myös aina hyvä vaihtoehto, jota ei sovi unohtaa. Vaasan kaupunki on osaltaan edesauttamassa pyöräilyn mahdollistamista toimimalla esimerkkityönantajana ja kokoamalla Vaasan kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelman. VASEKilla on tätä tavoitetta varten kohennettu pukuhuone- ja suihkutiloja ja myös pyörien turvallinen pysäköintimahdollisuus on suunnitelmissa.

Rajattu OlavYritysneuvoja Olav Nylund näyttää VASEKilaisille mallia työmatkapyöräilyssä

Tärkeää kaikille - sekä kuluttajille että yrityksille

Eduskunta hyväksyi uuden ilmastolain 25.5.2022. Tavoitteena on, että Suomi saavuttaa hiilineutraaliuden vuoteen 2035 mennessä. Päästövähennystoimet saattavat edellyttää uusia investointeja tai hankintoja, joten sekä yritysten että kuluttajien kannattaa varautua kustannuksiin. Lain vaikutukset yritystoimintaan riippuvat yrityksen toimialasta, liiketoimintamallista sekä ilmastotoimien toteuttamistavoista. Energia- ja liikennesektorilla vaikutukset ovat luonnollisesti merkittävimmät. Vähäpäästöisten tuotteiden kysynnän kasvu voi toisaalta lisätä yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia puhtaiden ratkaisujen osalta.

Tulevaisuudessa on siis entistä tärkeämpää huomioida toimintansa taloudelliset, sosiaaliset ja ekologiset vaikutukset. Suomen Uusyrityskeskukset ry:n sivuilta voi lukea yritysneuvojan TOP3 vinkit vastuulliseen yrittämiseen.

Vastuullisuusarvojen siirtämiseksi käytäntöön VASEK viestii sisäisesti siitä, miten toimia kestävämmin ja vastuullisemmin työpäivien aikana. Tämä voi koskea sekä pieniä muutoksia että kattavampia toimenpiteitä, jotka edistävät kestävää kehitystä. Selkeällä ja aktiivisella arvoviestinnällä sekä konkreettisilla toimilla toivomme, että yhteisen vastuun merkitys kestävästä tulevaisuudesta saavuttaa myös muut yritykset ja yksilöt laajemmalla tasolla. VASEK kannustaa kaikkia Vaasan alueen yrityksiä ja asukkaita ajamaan aktiivisesti kestävään kehityksen siirtymistä ja levittämään viestiä eteenpäin. Yhdessä saamme aikaan tarvittavan muutoksen.‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

EnergyWeek ensi viikolla jo 11. kerran

13.03.2023 | Uutiset
Ensi viikolla 20.–24.3. Vaasan kaupungintalolla järjestettävän energia-alan huipputapahtuman EnergyWeekin rekisteröityminen avattiin 15.1., ja ilmoittautuminen on edennyt erittäin hyvin. Paikalle odotetaan jälleen kerran tuhansia osallistujia kymmenistä eri maista. Näytteilleasettajapaikkoja on varattu hyvin kaikille neljälle messupäivälle.
Lue lisää

Koivulahden Säästöpankki auttaa laittamaan yrittäjän raha-asiat kuntoon

09.03.2023 | Uutiset
Koivulahden Säästöpankki kuuluu säästöpankkiryhmään, joka on toiminut jo 200 vuoden ajan. Pankki on yksi paikallisista säästöpankeista, joita löytyy ympäri Suomea. Täällä Vaasan alueella pankkiasioita voi hoitaa Vaasan ja Koivulahden toimistoilla.
Lue lisää

Yritysten haasteellinen vuosi vaikutti VASEKin yritysneuvontapalveluiden tarpeisiin

09.03.2023 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin vuosikertomus on julkaistu, ja toimitusjohtaja Stefan Råbackin mukaan vuosi 2022 oli onnistunut erilaisista haasteista huolimatta:
Lue lisää

Vaasan ekosysteemisopimushaun vuoden 1. hakukierros keskittyy kestävään kaupunkikehittämiseen

08.03.2023 | Uutiset
Kestävän kaupunkikehittämisen haussa haetaan Vaasan kaupunkiseudun ja valtion välisen ekosysteemisopimuksen tavoitteiden mukaisia hankkeita. Hankkeiden on edistettävä ekosysteemisopimuksessa määriteltyjen toimenpidekokonaisuuksien tavoitteita.
Lue lisää

Yrityskummit auttavat yrittäjää omien tavoitteiden saavuttamisessa

07.03.2023 | Uutiset
Yrityskummipalvelu on tarkoitettu kaikille yrittäjille, jotka kaipaavat rinnalleen ulkopuolista mentoria ja sparraajaa tukemaan omaa yrittäjyyttä ja omien tavoitteiden saavuttamista.
Lue lisää

Pandemian haasteet johtivat Jukajan Ristikolla kehitykseen ja kasvuun

03.03.2023 | Uutiset
Laihialaisyritys Jukajan Ristikon perustamisesta on kulunut 25 vuotta, ja vuosi 2023 onkin melkein 30 työntekijää työllistävän yrityksen juhlavuosi. Kun kuusi ihmistä yhdisti voimansa aloittaakseen liiketoiminnan vuonna 1998, päätuotteena – aivan kuten nimikin kertoo – olivat kattoristikot.
Lue lisää

Suomen Malmijalostus ja FREYR Battery yhteistyöhön katodimateriaalitehtaan perustamiseksi Vaasaan

17.02.2023 | Uutiset
Suomen Malmijalostus ja FREYR Battery allekirjoittaneet yhteistyötä koskevan sopimuksen, jonka pohjalta ne tarkastelevat mahdollisuuksia perustaa LFP-katodimateriaalitehdas Vaasaan. Osapuolten suunnitelmissa on yhteisyritys hankkeen eteenpäin viemiseksi.
Lue lisää

Poikkeuksellinen vuosi sai yritysten perustajat kaipaamaan tukea

17.02.2023 | Uutiset
Uusyrityskeskusten tarjoaman henkilökohtaisen ja maksuttoman neuvonnan avulla perustettiin vuoden 2022 aikana Suomeen lähes 6200 uutta yritystä. Neuvontatapahtumien määrä sekä pituudet kasvoivat suhteessa perustettujen yritysten määrään. Poikkeuksellinen vuosi sai yritysten perustajat varovaisiksi.
Lue lisää