VASEK kestävällä tiellä

10.06.2022

kollaasi2Iloiset testaajat

VASEK sai strategiansa mukaisesti vuoden 2021 lopussa valmiiksi vastuullisuussuunnitelmansa. VASEKin vastuullisuustyöryhmän johdolla koko henkilöstö osallistettiin keväällä 2021 valitsemaan omalle organisaatiolle kolme päätavoitetta sekä niiden alatavoitteet YK:n kestävän kehityksen globaalista toimintaohjelmasta (Agenda 2030). Yhdessä päätettiin sitoutua noudattamaan jokapäiväisessä arjessa ja valinnoissa sukupuolten tasa-arvoa, eriarvoisuuden vähentämistä ja vastuullista kuluttamista koskevia tavoitteita.

Mikään teko ei ole liian pieni

Liikkeelle päätettiin lähteä pienistä, vastuullisista teoista. Koska VASEKin toimisto sijaitsee keskustassa, voidaan hyvin käyttää entistä enemmän ilmastoystävällisempiä ja ekologisempia kulkuvälineitä lyhyillä siirtymillä esimerkiksi kokouksista toiseen. VASEKin väki tarttuikin tuumasta toimeen ja kokoontui eräänä aurinkoisena aamuna tutustumaan sähköpotkulautoihin. Vaikka potkulauta oli ulkonäöltään tuttu, oli monelle sen käyttö kuitenkin vielä vierasta. Kokeilun jälkeen kynnys käyttää lautaa on matalampi, joten Vaasassa saattaa tulevana kesänä viilettää useampi VASEKilainen.

Perinteinen pyörä (joko sähköllä tai ilman) on myös aina hyvä vaihtoehto, jota ei sovi unohtaa. Vaasan kaupunki on osaltaan edesauttamassa pyöräilyn mahdollistamista toimimalla esimerkkityönantajana ja kokoamalla Vaasan kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelman. VASEKilla on tätä tavoitetta varten kohennettu pukuhuone- ja suihkutiloja ja myös pyörien turvallinen pysäköintimahdollisuus on suunnitelmissa.

Rajattu OlavYritysneuvoja Olav Nylund näyttää VASEKilaisille mallia työmatkapyöräilyssä

Tärkeää kaikille - sekä kuluttajille että yrityksille

Eduskunta hyväksyi uuden ilmastolain 25.5.2022. Tavoitteena on, että Suomi saavuttaa hiilineutraaliuden vuoteen 2035 mennessä. Päästövähennystoimet saattavat edellyttää uusia investointeja tai hankintoja, joten sekä yritysten että kuluttajien kannattaa varautua kustannuksiin. Lain vaikutukset yritystoimintaan riippuvat yrityksen toimialasta, liiketoimintamallista sekä ilmastotoimien toteuttamistavoista. Energia- ja liikennesektorilla vaikutukset ovat luonnollisesti merkittävimmät. Vähäpäästöisten tuotteiden kysynnän kasvu voi toisaalta lisätä yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia puhtaiden ratkaisujen osalta.

Tulevaisuudessa on siis entistä tärkeämpää huomioida toimintansa taloudelliset, sosiaaliset ja ekologiset vaikutukset. Suomen Uusyrityskeskukset ry:n sivuilta voi lukea yritysneuvojan TOP3 vinkit vastuulliseen yrittämiseen.

Vastuullisuusarvojen siirtämiseksi käytäntöön VASEK viestii sisäisesti siitä, miten toimia kestävämmin ja vastuullisemmin työpäivien aikana. Tämä voi koskea sekä pieniä muutoksia että kattavampia toimenpiteitä, jotka edistävät kestävää kehitystä. Selkeällä ja aktiivisella arvoviestinnällä sekä konkreettisilla toimilla toivomme, että yhteisen vastuun merkitys kestävästä tulevaisuudesta saavuttaa myös muut yritykset ja yksilöt laajemmalla tasolla. VASEK kannustaa kaikkia Vaasan alueen yrityksiä ja asukkaita ajamaan aktiivisesti kestävään kehityksen siirtymistä ja levittämään viestiä eteenpäin. Yhdessä saamme aikaan tarvittavan muutoksen.‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää