VASEK kestävällä tiellä

10.06.2022

kollaasi2Iloiset testaajat

VASEK sai strategiansa mukaisesti vuoden 2021 lopussa valmiiksi vastuullisuussuunnitelmansa. VASEKin vastuullisuustyöryhmän johdolla koko henkilöstö osallistettiin keväällä 2021 valitsemaan omalle organisaatiolle kolme päätavoitetta sekä niiden alatavoitteet YK:n kestävän kehityksen globaalista toimintaohjelmasta (Agenda 2030). Yhdessä päätettiin sitoutua noudattamaan jokapäiväisessä arjessa ja valinnoissa sukupuolten tasa-arvoa, eriarvoisuuden vähentämistä ja vastuullista kuluttamista koskevia tavoitteita.

Mikään teko ei ole liian pieni

Liikkeelle päätettiin lähteä pienistä, vastuullisista teoista. Koska VASEKin toimisto sijaitsee keskustassa, voidaan hyvin käyttää entistä enemmän ilmastoystävällisempiä ja ekologisempia kulkuvälineitä lyhyillä siirtymillä esimerkiksi kokouksista toiseen. VASEKin väki tarttuikin tuumasta toimeen ja kokoontui eräänä aurinkoisena aamuna tutustumaan sähköpotkulautoihin. Vaikka potkulauta oli ulkonäöltään tuttu, oli monelle sen käyttö kuitenkin vielä vierasta. Kokeilun jälkeen kynnys käyttää lautaa on matalampi, joten Vaasassa saattaa tulevana kesänä viilettää useampi VASEKilainen.

Perinteinen pyörä (joko sähköllä tai ilman) on myös aina hyvä vaihtoehto, jota ei sovi unohtaa. Vaasan kaupunki on osaltaan edesauttamassa pyöräilyn mahdollistamista toimimalla esimerkkityönantajana ja kokoamalla Vaasan kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelman. VASEKilla on tätä tavoitetta varten kohennettu pukuhuone- ja suihkutiloja ja myös pyörien turvallinen pysäköintimahdollisuus on suunnitelmissa.

Rajattu OlavYritysneuvoja Olav Nylund näyttää VASEKilaisille mallia työmatkapyöräilyssä

Tärkeää kaikille - sekä kuluttajille että yrityksille

Eduskunta hyväksyi uuden ilmastolain 25.5.2022. Tavoitteena on, että Suomi saavuttaa hiilineutraaliuden vuoteen 2035 mennessä. Päästövähennystoimet saattavat edellyttää uusia investointeja tai hankintoja, joten sekä yritysten että kuluttajien kannattaa varautua kustannuksiin. Lain vaikutukset yritystoimintaan riippuvat yrityksen toimialasta, liiketoimintamallista sekä ilmastotoimien toteuttamistavoista. Energia- ja liikennesektorilla vaikutukset ovat luonnollisesti merkittävimmät. Vähäpäästöisten tuotteiden kysynnän kasvu voi toisaalta lisätä yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia puhtaiden ratkaisujen osalta.

Tulevaisuudessa on siis entistä tärkeämpää huomioida toimintansa taloudelliset, sosiaaliset ja ekologiset vaikutukset. Suomen Uusyrityskeskukset ry:n sivuilta voi lukea yritysneuvojan TOP3 vinkit vastuulliseen yrittämiseen.

Vastuullisuusarvojen siirtämiseksi käytäntöön VASEK viestii sisäisesti siitä, miten toimia kestävämmin ja vastuullisemmin työpäivien aikana. Tämä voi koskea sekä pieniä muutoksia että kattavampia toimenpiteitä, jotka edistävät kestävää kehitystä. Selkeällä ja aktiivisella arvoviestinnällä sekä konkreettisilla toimilla toivomme, että yhteisen vastuun merkitys kestävästä tulevaisuudesta saavuttaa myös muut yritykset ja yksilöt laajemmalla tasolla. VASEK kannustaa kaikkia Vaasan alueen yrityksiä ja asukkaita ajamaan aktiivisesti kestävään kehityksen siirtymistä ja levittämään viestiä eteenpäin. Yhdessä saamme aikaan tarvittavan muutoksen.‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Monipuolinen asianajotoimisto neuvoo myös somessa

28.06.2022 | Uutiset
Startian pitkäaikainen asiantuntijakumppani Näsman & Båsk on monipuolinen asianajotoimisto, jonka henkilökunnalla on laaja kokemus juridiikan eri osa-alueilta. Toimisto hoitaa siviili- ja rikosoikeuteen liittyvien asioiden lisäksi myös hallinto-oikeudellisia asioita, ja sen asiakkaina on niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitäkin.
Lue lisää

Kestävyystyötä yritysvierailulla

27.06.2022 | Uutiset
Pakkauksia valmistava Orapac Oravaisista Vöyriltä asettaa vuosittain toiminnalleen yhden tai useamman ympäristötavoitteen. Yritys järjesti henkilökunnalleen vastuullisuusiltapäivän torstaina ennen juhannusta. VASEKin kiertotalouden projektipäällikkö Göran Östberg ja projektipäällikkö Tomas Knuts Pietarsaaren seudun kehittämisyhtiö Concordiasta kutsuttiin paikalle kertomaan kestävästä kehityksestä ja johtamaan keskustelua siitä, miten kestävyys voidaan ottaa yrityksessä huomioon käytännössä.
Lue lisää

Aukioloaikamme kesällä - huomaa myös TE-toimiston starttirahakäsittelyn tauko heinäkuussa

20.06.2022 | Uutiset
VASEKin toimisto on kokonaan kiinni heinäkuussa viikoilla 28, 29 ja 30 eli 11.–29.7.2022. Pohjanmaan TE-toimiston starttirahakäsittelyssä on kesätauko 4.7.–31.7.2022.
Lue lisää

Kesäbussi jatkaa tulevanakin kesänä liikennöintiä kolmen kunnan alueella

17.06.2022 | Uutiset
Viime kesänä Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Visit Vaasa lanseerasivat yhteistyössä kesäbussin eli joukkoliikenneyhteyden alueemme suosituimpiin turistikohteisiin. Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittaman hankkeen tavoitteena oli käynnistää pilotti kävijämäärien lisäämiseksi eri yrityksiin ja vierailukohteisiin ympäristöystävällisemmällä tavalla. Kokeilu oli onnistunut. Ennen kesää 2022 kartoitettiin alueen kuntien halukkuutta yhteisrahoitukseen. Vaasa, Isokyrö ja Mustasaari suhtautuivat myönteisesti kesäbussitoimintaan, joten kesäbussi tulee saamaan jatkoa myös tulevana kautena. ...
Lue lisää

Tiedä tämä starttirahasta ja vältät sudenkuopat

16.06.2022 | Uutiset
Starttirahan tarkoituksena on turvata yrittäjän perustoimeentulo, kunnes käynnistetty yritystoiminta lähtee kunnolla vauhtiin. Starttiraha on siis tulonlisä yrittäjälle, ei yrityksen rahaa. Yrittäjän kun on kuitenkin pystyttävä elämään ja ehkä elättämään perhettään myös silloin, kun yritystoiminnan alussa ei ehkä ole mahdollista maksaa itselleen tarpeeksi palkkaa.
Lue lisää

Yritysneuvontatapaaminen onnistuu myös kunnantalolla – muista aina varata aika etukäteen

15.06.2022 | Uutiset
Online-ajanvarauskalenterin kautta voit varata tapaamisen, videoneuvottelun tai puhelinajan yritysneuvojan kanssa haluamaasi ajankohtaan.
Lue lisää

Meteoriihen vierailukeskus sai palkinnon vihreänä edelläkävijänä

14.06.2022 | Uutiset
Visit Finland on myöntänyt Meteoriihelle kestävän kehityksen edelläkävijän statuksen ja STF Sustainable Travel Finland-sertifikaatin. Meteoriihi on Visit Vaasan alueella ensimmäinen matkailukohde, jolle on myönnetty STF-edelläkävijästatus ensimmäisten joukossa koko maassa. Myönnetty sertifikaatti on palkinto systemaattisesta työstä, jota on määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti tehty vierailukeskuksen avaamisvuodesta 2008 lähtien.
Lue lisää

VASEK kestävällä tiellä

10.06.2022 | Uutiset
VASEK sai strategiansa mukaisesti vuoden 2021 lopussa valmiiksi vastuullisuussuunnitelmansa. VASEKin vastuullisuustyöryhmän johdolla koko henkilöstö osallistettiin keväällä 2021 valitsemaan omalle organisaatiolle kolme päätavoitetta sekä niiden alatavoitteet YK:n kestävän kehityksen globaalista toimintaohjelmasta (Agenda 2030). Yhdessä päätettiin sitoutua noudattamaan jokapäiväisessä arjessa ja valinnoissa sukupuolten tasa-arvoa, eriarvoisuuden vähentämistä ja vastuullista kuluttamista koskevia tavoitteita.
Lue lisää