VASEK kestävällä tiellä

10.06.2022

kollaasi2Iloiset testaajat

VASEK sai strategiansa mukaisesti vuoden 2021 lopussa valmiiksi vastuullisuussuunnitelmansa. VASEKin vastuullisuustyöryhmän johdolla koko henkilöstö osallistettiin keväällä 2021 valitsemaan omalle organisaatiolle kolme päätavoitetta sekä niiden alatavoitteet YK:n kestävän kehityksen globaalista toimintaohjelmasta (Agenda 2030). Yhdessä päätettiin sitoutua noudattamaan jokapäiväisessä arjessa ja valinnoissa sukupuolten tasa-arvoa, eriarvoisuuden vähentämistä ja vastuullista kuluttamista koskevia tavoitteita.

Mikään teko ei ole liian pieni

Liikkeelle päätettiin lähteä pienistä, vastuullisista teoista. Koska VASEKin toimisto sijaitsee keskustassa, voidaan hyvin käyttää entistä enemmän ilmastoystävällisempiä ja ekologisempia kulkuvälineitä lyhyillä siirtymillä esimerkiksi kokouksista toiseen. VASEKin väki tarttuikin tuumasta toimeen ja kokoontui eräänä aurinkoisena aamuna tutustumaan sähköpotkulautoihin. Vaikka potkulauta oli ulkonäöltään tuttu, oli monelle sen käyttö kuitenkin vielä vierasta. Kokeilun jälkeen kynnys käyttää lautaa on matalampi, joten Vaasassa saattaa tulevana kesänä viilettää useampi VASEKilainen.

Perinteinen pyörä (joko sähköllä tai ilman) on myös aina hyvä vaihtoehto, jota ei sovi unohtaa. Vaasan kaupunki on osaltaan edesauttamassa pyöräilyn mahdollistamista toimimalla esimerkkityönantajana ja kokoamalla Vaasan kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelman. VASEKilla on tätä tavoitetta varten kohennettu pukuhuone- ja suihkutiloja ja myös pyörien turvallinen pysäköintimahdollisuus on suunnitelmissa.

Rajattu OlavYritysneuvoja Olav Nylund näyttää VASEKilaisille mallia työmatkapyöräilyssä

Tärkeää kaikille - sekä kuluttajille että yrityksille

Eduskunta hyväksyi uuden ilmastolain 25.5.2022. Tavoitteena on, että Suomi saavuttaa hiilineutraaliuden vuoteen 2035 mennessä. Päästövähennystoimet saattavat edellyttää uusia investointeja tai hankintoja, joten sekä yritysten että kuluttajien kannattaa varautua kustannuksiin. Lain vaikutukset yritystoimintaan riippuvat yrityksen toimialasta, liiketoimintamallista sekä ilmastotoimien toteuttamistavoista. Energia- ja liikennesektorilla vaikutukset ovat luonnollisesti merkittävimmät. Vähäpäästöisten tuotteiden kysynnän kasvu voi toisaalta lisätä yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia puhtaiden ratkaisujen osalta.

Tulevaisuudessa on siis entistä tärkeämpää huomioida toimintansa taloudelliset, sosiaaliset ja ekologiset vaikutukset. Suomen Uusyrityskeskukset ry:n sivuilta voi lukea yritysneuvojan TOP3 vinkit vastuulliseen yrittämiseen.

Vastuullisuusarvojen siirtämiseksi käytäntöön VASEK viestii sisäisesti siitä, miten toimia kestävämmin ja vastuullisemmin työpäivien aikana. Tämä voi koskea sekä pieniä muutoksia että kattavampia toimenpiteitä, jotka edistävät kestävää kehitystä. Selkeällä ja aktiivisella arvoviestinnällä sekä konkreettisilla toimilla toivomme, että yhteisen vastuun merkitys kestävästä tulevaisuudesta saavuttaa myös muut yritykset ja yksilöt laajemmalla tasolla. VASEK kannustaa kaikkia Vaasan alueen yrityksiä ja asukkaita ajamaan aktiivisesti kestävään kehityksen siirtymistä ja levittämään viestiä eteenpäin. Yhdessä saamme aikaan tarvittavan muutoksen.‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tulevaisuuden kestävä yhteiskunta odottaa ennakkoluulottomuutta

28.09.2023 | Uutiset
Vaasassa vietettiin Kestävyysviikolla 25. –28.9. myös Green Skills Weekiä, jonka aikana Vaasan yliopiston, Vamian ja Novian opiskelijat saivat kuulla asiantuntijaluentoja vihreästä siirtymästä, hyvinvointiteknologiasta ja kestävyydestä, kiertotaloudesta ja tulevaisuuden työelämästä.
Lue lisää

Mustasaarelainen perheyritys Wellmedic valtakunnallisen Vuoden uusyrittäjä -kilpailun finaaliin

26.09.2023 | Uutiset
Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-9.10.2023. Kilpailun pääyhteistyökumppani on Oma Säästöpankki, ja toisena yhteistyökumppanina toimii Patentti- ja rekisterihallitus. Vuoden Uusyrittäjä -kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka ovat perustaneet yrityksensä Uusyrityskeskuksen avustuksella, ja joiden yritystoiminta on ollut menestyksekästä. Raati valitsee yhden palkittavan ja yleisö oman suosikkinsa.
Lue lisää

SOF-hanke haluaa tehdä Pohjanmaasta kestävyyden ja kiertotalouden keskuksen

20.09.2023 | Uutiset
Vihreä siirtymä on täydessä vauhdissa, ja haluamme auttaa Pohjanmaan yrityksiä sopeutumaan ja valmistautumaan sen mukanaan tuomiin muutoksiin.
Lue lisää

Finnair lisää maanantaiaamuihin uuden lentoyhteyden

14.09.2023 | Uutiset
Lentoyhtiö Finnair lisää 30.10. alkaen maanantaiaamuihin Vaasa-Helsinki välille uudet lentoyhteydet seuraavasti:
Lue lisää

Maanviljelijä, mutta ennen kaikkea yrittäjä isolla Y:llä

11.09.2023 | Uutiset
Viljapöly leijuu ilmassa ja kuivuri käy täydellä teholla Aulis Nuujan tilalla Isonkyrön Tuuralassa. Vaikka Nuuja itse on myös maanviljelijä, hänen oma viljelyalansa on vain pieni osa hänen yrityksensä toiminnasta, joka kattaa kaiken koneiden myynnistä kiinteistöjen vuokraukseen, urakointitöihin ja omaan tuotevalmistukseen.
Lue lisää

VASEKin työntekijöitä palkittiin kauppakamarin ansiomerkeillä

06.09.2023 | Uutiset
VASEK vietti 20-vuotisjuhlaansa 5.9. ja samassa yhteydessä palkittiin pitkään yhtiössä palvelleita työntekijöitä kauppakamarin ansiomerkeillä seuraavasti:
Lue lisää

VASEK 20 vuotta – yhteistyöllä merkittäviin tuloksiin

05.09.2023 | Uutiset
Seitsemän Vaasan seudun kunnan omistama kehitysyhtiö Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK viettää yrittäjänpäivänä 5. syyskuuta 20-vuotisjuhlaansa. Vaasan seudun kunnat perustavat VASEKin vuonna 2003.
Lue lisää

Kehittyvä Vaasan seutu -juhlakirja tarjoaa useita näkökulmia VASEKin toimintaan

05.09.2023 | Uutiset
Yrittäjän päivänä 5.9. julkaistu Kehittyvä Vaasan seutu -juhlakirja esittelee VASEKin 20 ensimmäisen toimintavuoden tärkeimmät tapahtumat, kuvaa toimintaa kehitysyhtiönä ja yhdistää työn suurempiin yhteiskunnallisiin ja liike-elämän teemoihin.
Lue lisää