Varjohallitustoiminnan sivujuonena yritykselle oma markkinointiryhmä

29.05.2017

IMG 3669 600pxToimitusjohtaja Caj Norrgårdin (kolmas vasemmalta) koolle kutsumalla markkinointiryhmällä on aina kokouksissa esityslista ja tekemisille asetetaan takarajat, jolla varmistetaan, etteivät ne jää muiden kiireiden jalkoihin. Vasemmalla Johan Lillqvist ja Kjell Nydahl, oikealla Ulf Ingberg.

Vöyriläinen Oravais Rökeri valittiin syksyllä 2016 mukaan VASEKin varjohallitustoimintaan. Varjohallitus kokoontui syksyn 2016 ja kevään 2017 aikana kuusi kertaa. Aika pian yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl huomasi, että yrityksellä on tarvetta myös omalle markkinointiryhmälle:

– Yrityksessä on tehty jo paljon myynnin ja markkinoinnin kehittämiseksi, mutta mielestäni se kaipasi hieman enemmän suunnitelmallisuutta.

Oravais Rökerin markkinointiryhmään kuuluvat toimitusjohtaja Caj Norrgård ja myyntijohtaja Johan Lillqvist sekä ulkopuolisina asiantuntijoina VASEKin Kjell Nydahlin lisäksi myös Ulf Ingberg ja Gunvor Häggman.

Toukokuun tapaaminen yrityksen tiloissa alkaa kehittelyssä olevan tuoteuutuuden maistelulla. Pian päästään esityslistan asioihin ja käydään ensimmäisenä läpi taloudellista tilannetta ja myynnin kehittymistä.

– Myyntimme on viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna edellä, mikä on todella hienoa huonosti käyntiin lähteneen alkuvuoden jälkeen. Ja kevään sää on ollut niin huono, että grillisesonkikin on myöhässä. Eli siihen nähden kasvu on yllätys, Johan Lillqvist toteaa.

Markkinointiryhmä käy kohta kohdalta läpi ajankohtaisia aiheita kuten erilaisia kampanjoita, myyntikatalogin päivittämistä, uudistettavia kyltityksiä sekä tarkastelee tuloksia, joita toteutetut radio- ja muut markkinointikampanjat ovat tuoneet. Lisäksi pohditaan mitä uutta voitaisiin keksiä. Suunnitelmia on paljon, ja vähän väliä Nydahl patistelee asettamaan deadline-päiviä:

– Tekemistä on aina liikaa, joten on ihan hyvä laittaa takarajoja tekemiselle, etteivät markkinointiponnistelut jää muiden kiireiden jalkoihin, hän muistuttaa.

Yritys on vähitellen siirtynyt muun muassa Ahvenanmaan ja Itä-Suomen markkinoille ja etsii nyt myynnistä vastaavia työntekijöitä näille alueille. Toimitusjohtaja Norrgårdin mukaan rekrytointi Itä-Suomen edustajaksi on viittä vaille valmiina.

Tapaamisessa käydään myös läpi keinoja tavoittaa uutta asiakaskuntaa muun muassa yritysmyynnin kautta. Nydahl ja Ingberg ehdottavat monenlaista. Osa ehdotuksista onkin jo toteutuksen asteella yrityksessä, osan ehdotuksista Norrgård kirjoittaa muistiin.

IMG 3670 300pxToimitusjohtaja Norrgårdin kehut tehokkaasta ja luotettavasta henkilökunnastaan kääntyy pian ikävämpiin asioihin. Oravaisten vastaanottokeskuksen kautta yritykseen töihin tullut työntekijä on palautettu kotimaahansa, eikä Norrgård ole kyselyistään huolimatta saanut selville, miten pidetty työntekijä saataisiin takaisin Suomeen:

– Hän oli erittäin taitava ja ahkera työntekijä, ja meillä olisi työn lisäksi hänelle asuntokin valmiina. Tietysti olemme huolissamme hänestä ja toivomme, että hän voisi palata meille töihin.

 

 Oravais Rökerin kahvipöydässä ei syödä pullaa vaan maistellaan herkullisia leikkeleitä.

 

 

 

 

Varjohallitus myös sinun yrityksellesi?

VASEK tarjoaa viidelle Vaasan seudulla toimivalle (ollut toiminnassa jo muutaman vuoden ajan) yritykselle maksuttoman varjohallituksen puolen vuoden ajaksi. Valituille yrityksille valitaan muutaman jäsenen varjohallitus, jonka kokoonpano riippuu yrityksen tilanteesta tai haasteista. Varjohallitukseen voi kuulua esimerkiksi VASEKin yritysneuvoja, taloushallinnon ammattilainen sekä jonkin alan asiantuntija, joka valitaan yksilöllisesti jokaiselle yritykselle. Yrittäjä voi halutessaan myös pyytää oman kirjanpitäjänsä mukaan varjohallitukseen.

– Lähetä meille vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot yrityksesi nykytilasta, minkä osa-alueiden osalta yritystäsi pitäisi kehittää tai kerro nykyisistä tai edessä olevista haasteista, johon toivot saavasi ratkaisun, kehottaa yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl.

Varjohallitusta kokeilevilta yrityksiltä odotetaan sitoutuneisuutta toimintaan, sillä yritys ja asiantuntijat tapaavat noin neljän viikon välein 5-6 kuukauden ajan.

Lähetä hakemuksesi osoitteeseen kjell.nydahl@vasek.fi.

Lue lisää: Varjohallituksesta potkua yrityksen kehittämiseen

 

[contact_member,name=Kjell Nydahl,id=13,details=Name]

 



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kokeile ja käytä – Tekoälystä assistentti yrittäjälle

23.04.2024 | Uutiset
Tekoälyn aikakausi on alkanut, mutta mitä tekoälyllä eli AI:llä oikein tarkoitetaan? Muun muassa tätä pohdittiin 18.4. Mustasaaren kunnan, Mustasaaren yrittäjien ja VASEKin järjestämässä tekoälyyn keskittyvässä teemailtapäivässä Mustasaaren kulttuuritalolla.
Lue lisää

VASEK siisti Vaasan katuja Earth Day:n kunniaksi

23.04.2024 | Uutiset
Kansainvälistä Maan Päivää, englanniksi Earth Day, vietettiin 22.4. ja sen kunniaksi, VASEK keräsi yhteensä 12 pussia roskaa Vaasan kaduilta. Teimme hyvän teon luonnolle samalla kun saimme hyötyliikuntaa ja pääsimme keskustelemaan vastuullisuuteen liittyvistä haasteista.
Lue lisää

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää