Vaasan seutu yhteistyöhön Uumajassa opiskelevien kanssa

08.02.2019

OS 0659 600pxVaasan kaupunki ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK kehittävät yhdessä Vaasan seudun työnantajien kanssa yhteistyötä opiskelijajärjestö Finlandssvenska Nationen i Umeån kanssa. Yhteistyön tuloksena järjestetään Karriärsitz-tapahtuma Uumajassa lauantaina 9.2, jolloin ABB:n, Wärtsilän, Vaasan keskussairaalan, Vaasan kaupungin ja VASEKin edustajat markkinoivat työ- ja harjoittelumahdollisuuksia Uumajassa opiskeleville suomalaisille.

Viime vuonna Nina Hautio Vaasan kaupungin kaupunkikehityksestä ja Olav Nylund VASEKilta aloittivat yhteistyön Uumajassa opiskelevien suomenruotsalaisten oman opiskelijajärjestön kanssa. Syksyllä yhteistyöhön liittyivät ABB:n, Wärtsilän, Vaasan keskussairaalan ja Vaasan kaupungin rekrytoinneista vastaavat.

– Meillä on tavoitteena houkutella uutta työvoimaa seudulle – työvoimaa, joka vastaa yritysten ja organisaatioiden tarpeita. Seudun elinvoiman ja kilpailukyvyn kasvattaminen on yksi Vaasan seudun elinvoimastrategian 2016–2020 tavoitteista. Ajatuksena on, että tämä työstämämme yhteistyömalli Uumajassa toimivan opiskelijajärjestön kanssa on pohjana, kun kehitämme vastaavaa yhteistyötä myös muiden korkeakoulujen opiskelijajärjestöjen kanssa, Hautio kertoo.

Uumajan yliopistossa opiskelee noin 350 suomalaista.

– He ovat mahdollisia paluumuuttajia Vaasan seudulle. Haluamme tavoittaa nämä lääketieteen, tekniikan, IT:n, kauppatieteiden sekä markkinoinnin ja viestinnän opiskelijat ja kertoa heille eri alojen työllistymismahdollisuuksista Vaasan seudulla, Nylund jatkaa.

– Tämä yhteistyö antaa Vaasan keskussairaalalle mahdollisuuden yhdessä seudun muiden suurten työnantajien kanssa markkinoida monipuolisia ja haastavia työmahdollisuuksia laajalla rintamalla, sanoo Vaasan keskussairaalan HR-kehittämispäällikkönä toimiva Kerstin Granlund ja jatkaa:

– Me haluamme myös tarjota opiskelijoille mahdollisuuden kesätöihin ja harjoittelupaikkoihin sekä valmistuneille asiantuntijoille työpaikkoja moniammatillisessa organisaatiossamme.

Vaasan kaupungin rekrytointipalvelujen palveluvastaavana toimiva Anne Lindell kommentoi:

– Yhteistyön kehittäminen korkeakoulujen kanssa on meille tärkeää ja myös osa henkilöstöohjelmaamme. Odotamme, että tästä muodostuu vuosittain toistuva yhteistyömalli.

Lue lisää Karriärsitzen-tapahtumasta tulevalla viikolla Vaasan kaupungin ja VASEKin sivuilta.

 

 

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Yrittäjillä kuitenkin uskoa tulevaan – vaikeasta tilanteesta huolimatta

26.10.2020 | Uutiset
Keväällä Suomeen iskenyt koronakriisi on vaikuttanut kaikkiin yrityksiin jollain lailla. Monet yritykset ovat joutuneet suuriin taloudellisiin vaikeuksiin, valtaosa yrityksistä sinnittelee eteenpäin, osa yrityksistä on hyötynyt koronasta, jotkut yritykset kriisi on pakottanut etsimään uusia mahdollisuuksia ja kehittämään toimintaa. Eniten iskua ovat ottaneet palvelualat, erityisesti matkailu- ja ravintola-ala.
Lue lisää

EnergyVaasa Talks -webinaareissa esitellään energiateknologian teemoja koko vuoden 2021

22.10.2020 | Uutiset
Kansainvälisen energia-alan huipputapahtuma EnergyWeekin järjestäjät käynnistävät tammikuussa 2021 uuden energia-alan webinaarisarjan EnergyVaasa Talks. Webinaarisarja ulottuu koko vuoden 2021 ajalle, ja webinaarien teemat liittyvät laajasti energiateknologiaan.
Lue lisää

Tarkkana yrityshakemistojen kanssa – Tiedä mihin sitoudut

20.10.2020 | Uutiset
Erilaisten sopimusten tekeminen kuuluu olennaisesti yrittäjän arkeen. Sopimusasioissa on oltava kuitenkin aina tarkkana, ettei jälkikäteen tule ikäviä yllätyksiä. Älä ikinä sovi mitään suullisesti tai puhelimitse, vaan pyydä aina vähintään sähköpostitse myyjän tarjous ja lupaa vastata siihen kirjallisesti tai sähköpostitse.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

20.10.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Kassan pohja häämöttää, miten korjata tilanne? – Yritysneuvojan 10 neuvoa

15.10.2020 | Uutiset
Erityisesti tämän kevään poikkeusolosuhteet ovat vieneet monen yrityksen vaikeuksiin, mutta vastaavanlainen tilanne voi käydä yritykselle myös niin sanotusti normaaliolosuhteissa. Jos kassan pohja häämöttää ja yrityksellä on likvidiongelmia, mitkä ovat parhaat keinot korjata tilanne?
Lue lisää

Kiinnostus moottoreihin yhdistää – sivubisneksestä perheyritykseksi

12.10.2020 | Uutiset
Se, että Molpen kylästä löytyi jo ennestään neljä muuta autokorjaamoa ei pelottanut Niklas Sjödahlia. Hän otti kaksi vuotta sitten ratkaisevan askeleen ja siirtyi vakituisesta työpaikasta ja sivutoimiyrittäjyydestä täysipäiväiseksi yrittäjäksi mekaanikkona, peltiseppänä ja maalarina. Nykyään NT-Service on perheyritys, joka työllistää Niklaksen itsensä lisäksi myös kolme muuta työntekijää.
Lue lisää

Vaasan ensimmäinen modernin ajan puukerrostalo nousee Melaniemelle

08.10.2020 | Uutiset
Puusta on rakennettu taloja jo vuosisatoja, mutta CLT-tekniikka (cross-laminated timber, ristiinliimattu massiivipuu) on muuttanut puurakentamisen pelikenttää pysyvästi. Kestävät ja ympäristöystävälliset puurakennukset tekevät tuloaan myös Vaasan seudulle, ja seudun ensimmäinen puukerrostalo, Vaasan Viherlehto, on parhaillaan nousemassa Melaniemelle. Sen rakennuttamisesta vastaa Lakea.
Lue lisää

Omistajanvaihdosneuvonta ei hiljentynyt täysin edes korona-aikana

07.10.2020 | Uutiset
VASEKin yritysneuvonta joutui koronan vuoksi uudelleenorganisoimaan yrityspalvelupalettiaan ja keskittyi auttamaan yrityksiä koronapandemian aiheuttamien taloudellisten ongelmien kanssa. Samalla perustamis- ja omistajanvaihdosneuvonnan asiakasmäärät pienenivät hetkellisesti. – Koko kevään ja kesän ajan kuitenkin edistettiin jo käynnissä olevia omistajan- tai sukupolvenvaihdosprosesseja.
Lue lisää