Vaasan seutu hyvin esillä venäläisissä matkailumedioissa

11.11.2019

utsikt kuvaaja Lena TitokVenäläiset matkailumedioiden edustajat vierailivat muun muassa Kalle's Innissä Klobbskatissa. Kuva: Lena Titok.

Heinäkuussa neljä venäläistä matkailumedioiden edustajaa vieraili Vaasan seudulla tutustumassa nähtävyyksiimme ja kauniiseen luontoomme. Kyseessä ei ollut mikään sattumanvarainen käynti, vaikka alue kyllä onkin herättänyt kiinnostusta itänaapurissamme viime aikoina, vaan kaiken takana on yritysryhmähanke Archipelago Attractions.

– Tiesimme, että venäläismedioilla on kiinnostusta tulla käymään Vaasan seudulla hankkeessa mukana olevien yritysten kanssa tekemämme työn ansiosta, joten löimme viisaat päämme yhteen Visit Vaasan ja Visit Finlandin kanssa ja kutsuimme tänne National Geographic Traveler Russian, Aeroflot Inflight Magazinen, Leisure Philosophyn ja SNC Onlinen edustajat. Vieraat saapuivat heinäkuun alussa ja kierrätimme heitä lähiympäristössä, kertoo projektipäällikkö Peter Källberg Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKista.

Venäläiset vierailijat viettivät Vaasan seudulla ja lähiympäristössä yhteensä neljä päivää. Vierailun aikana he tutustuivat muun muassa Kalle’s Inniin Klobbskatissa, maailmanperintöalueeseen sekä Vaasaan. Vieraat ihastuivat kovasti luontoon ja Klobbskatissa valittsevaan rauhaan, sekä valoisiin öihin, jotka he saivat kokea.

Fiske kuvaaja Lena TitokVieraat ihastuivat paikalliseen luontoon ja saariston rauhallisuuteen. Kuva: Lena Titok.

National Geographic Traveler Russia ja lifestyle-lehti Leisure Philosophy ovat kumpikin tehneet Suomen matkastaan kertovan artikkelin, jotka on julkaistu sekä printissä että digitaalisesti. Myös SNC Online on julkaissut kaksi aiheeseen liittyvää juttua ja Aeroflot Inflight Magazinelta on vielä ensi vuoden puolella tulossa vierailusta kertova artikkeli.

– Tällaisen huomion saaminen niin suurissa medioissa on todella arvokasta. Esimerkiksi National Geographic Travelerin printtiversion levikki on 110 000 kappaletta. Kun siihen vielä lisätään online-näkyvyys ja muut lehdet, niin voidaan puhua seitsennumeroisista luvuista, sanoo Källberg tyytyväisenä.

 

Tutustu venäläismedioiden julkaisuihin:

National Geographic Traveler Russia
Leisure Philosophy (julkaisu сентябрь, sivu 20)
SNC Online

Lue lisää yritysryhmähanke Archipelago Attractionsista‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Uumajassa jo toista kertaa järjestetty Karriärsitz-tapahtuma onnistui hyvin!

05.12.2019 | Uutiset
Karriärsitz-rekrytointitapahtuma järjestettiin toista kertaa Uumajan yliopistolla perjantaina 22.11.2019. Uumajasta tapahtumaan osallistui 35 tekniikan, lääketieteen, sosiaali- ja terveysalan, talouden sekä median opiskelijaa. Vaasasta paikalla olivat Vaasan keskussairaala, Vaasan kaupunki, Folkhälsan ja KWH-konserni.
Lue lisää

Malax Bageri & Conditori laajentaa

03.12.2019 | Uutiset
Piirustukset ovat valmiina, tukihakemus jätetty ja aivan pian olisi tarkoitus aloittaa Malax Bageri & Conditorin laajennustyöt. Omistaja Mats Udd toivoo, että kaikki on valmiina keväällä ja odottaa voivansa silloin lisätä konditoriapuolen tuotantoa merkittävästi.
Lue lisää

Komatsu Forest solmii yhteyksiä Pohjanmaalle

29.11.2019 | Uutiset
Komatsu Forest on maailman suurimpia metsäkoneiden valmistajia ja yhtiöllä on nykyisellään kaksi tuotantoyksikköä ja konttoreita yhdessätoista maassa. Yhtiö rakentaa parhaillaan hiilidioksidineutraalia tehdasta Uumajaan, ja sen vuoksi tehtaanjohtajat Martin Ärlestig ja Krister Rosendahl vierailivat Vaasassa tapaamassa suomalaisyrityksiä, aikeenaan solmia mahdollisia kumppanuuksia ja löytää uusia alihankkijoita.
Lue lisää

Liikkumisen muutos tehdään yhteisvoimin – eikä vain sen jonkun muun toimesta

27.11.2019 | Uutiset
MoveIT-hankkeen järjestämässä strategiaseminaarissa 21.11. keskusteltiin vilkkaasti konkretiasta eli keinoista päästä lähemmäksi sitä tilannetta, että Vaasan seudulla olisi oikeasti vähähiiliset liikennepalvelut tarjolla.
Lue lisää

Kasvuyrityksen määritelmästä

24.11.2019 | Uutiset
Juha Tall nosti ansiokkaassa yleisönosastokirjoituksessaan (Ilkka 19.11.2019) esille mikroyritykset ja niiden saamisen mukaan työllisyystalkoisiin.
Lue lisää

Stefan Råback SEKESin hallitukseen

21.11.2019 | Uutiset
Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry valitsi vuosikokouksessaan 21.11.2019 yhdistykselle hallituksen vuodelle 2020.
Lue lisää

Yrityskylä tarjoaa elämyksiä ja tukee yrittäjyyskasvatusta

20.11.2019 | Uutiset
Mitä Uusyrityskeskus Startian yritysneuvojan työnkuvaan oikein kuuluu? Minkälaisia hankkeita Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin projektipäälliköt vetävät? Näihin kysymyksiin seudun kuudesluokkalaiset saavat vastauksia kuluvan lukuvuoden aikana vieraillessaan Pohjanmaan alakoulujen Yrityskylässä, jossa on nyt ensimmäistä kertaa mahdollista valita päivän ammatiksi yritysneuvoja tai projektipäällikkö.
Lue lisää