Vaasan seutu hyvin esillä venäläisissä matkailumedioissa

11.11.2019

utsikt kuvaaja Lena TitokVenäläiset matkailumedioiden edustajat vierailivat muun muassa Kalle's Innissä Klobbskatissa. Kuva: Lena Titok.

Heinäkuussa neljä venäläistä matkailumedioiden edustajaa vieraili Vaasan seudulla tutustumassa nähtävyyksiimme ja kauniiseen luontoomme. Kyseessä ei ollut mikään sattumanvarainen käynti, vaikka alue kyllä onkin herättänyt kiinnostusta itänaapurissamme viime aikoina, vaan kaiken takana on yritysryhmähanke Archipelago Attractions.

– Tiesimme, että venäläismedioilla on kiinnostusta tulla käymään Vaasan seudulla hankkeessa mukana olevien yritysten kanssa tekemämme työn ansiosta, joten löimme viisaat päämme yhteen Visit Vaasan ja Visit Finlandin kanssa ja kutsuimme tänne National Geographic Traveler Russian, Aeroflot Inflight Magazinen, Leisure Philosophyn ja SNC Onlinen edustajat. Vieraat saapuivat heinäkuun alussa ja kierrätimme heitä lähiympäristössä, kertoo projektipäällikkö Peter Källberg Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKista.

Venäläiset vierailijat viettivät Vaasan seudulla ja lähiympäristössä yhteensä neljä päivää. Vierailun aikana he tutustuivat muun muassa Kalle’s Inniin Klobbskatissa, maailmanperintöalueeseen sekä Vaasaan. Vieraat ihastuivat kovasti luontoon ja Klobbskatissa valittsevaan rauhaan, sekä valoisiin öihin, jotka he saivat kokea.

Fiske kuvaaja Lena TitokVieraat ihastuivat paikalliseen luontoon ja saariston rauhallisuuteen. Kuva: Lena Titok.

National Geographic Traveler Russia ja lifestyle-lehti Leisure Philosophy ovat kumpikin tehneet Suomen matkastaan kertovan artikkelin, jotka on julkaistu sekä printissä että digitaalisesti. Myös SNC Online on julkaissut kaksi aiheeseen liittyvää juttua ja Aeroflot Inflight Magazinelta on vielä ensi vuoden puolella tulossa vierailusta kertova artikkeli.

– Tällaisen huomion saaminen niin suurissa medioissa on todella arvokasta. Esimerkiksi National Geographic Travelerin printtiversion levikki on 110 000 kappaletta. Kun siihen vielä lisätään online-näkyvyys ja muut lehdet, niin voidaan puhua seitsennumeroisista luvuista, sanoo Källberg tyytyväisenä.

 

Tutustu venäläismedioiden julkaisuihin:

National Geographic Traveler Russia
Leisure Philosophy (julkaisu сентябрь, sivu 20)
SNC Online

Lue lisää yritysryhmähanke Archipelago Attractionsista‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

VASEKin yrityspalvelut palvelevat koko kesän – yli 1 000 yritystä saanut jo apua koronatilanteessa

30.06.2020 | Uutiset
Lomakauden koittaessa ja koronarajoitusten lieventyessä, myös yritysten tilanne helpottuu. – On hienoa, että koronatilanne on nyt sellainen, että erilaisia rajoituksia voidaan jo purkaa. Tämä on tervetullutta yrittäjille, joilla on ollut erittäin haasteellinen kevät, VASEKin toimitusjohtaja Stefan Råback toteaa.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

30.06.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Muusikko Charles Plogman odottaa pääsevänsä pian takaisin esiintymislavoille

26.06.2020 | Uutiset
Charles Plogman kiinnostui musiikista jo teini-ikäisenä ja on siitä asti tehnyt kaikenlaista musiikin parissa. Hän perusti musiikkikustantamo Meir Musicin vuonna 1997 ja parin vuoden kuluttua hän sai mahdollisuuden työskennellä alalla täysipäiväisesti.
Lue lisää

Kyrönmaasta vetovoimainen matkailukohde

24.06.2020 | Uutiset
Kyrönmaan alueen Isokyrö, Laihia ja Vähäkyrö ovat potentiaalinen matkakohde niin kotimaanmatkailijalle kuin ulkomailtakin saapuvalle turistille. Laihian maine nuukuuden tyyssijana tunnetaan koko Suomessa, Vähänkyrön pläkkyriosaamisessa riittää ihailtavaa ja Isokyrö on noussut jopa maailmankartalle Kyrö Distilleryn ja sen yhteyteen kasvaneen toiminnan myötä. Lisäksi kaunis Kyrönjoki mutkittelee alueen halki, tarjoten sekin erilaisia mahdollisuuksia kokemus- ja nähtävyysmielessä.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

24.06.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Yksinyrittäjätuesta apua kirpputoriyrittäjälle

18.06.2020 | Uutiset
Susanna Jokinen on yksinyrittäjä ja hän pyörittänyt neljä vuotta kirpputoria Tervajoella. Hänen kirpputorinsa Susan kirppis toimii siellä tavallisena kirpputorina, mutta lisäksi ihmisten kohtaamispaikkana. Susan kirppistä ei voi kutsua pelkäksi kirpputoriksi, sillä kirpputoritoiminnan ohelle on kehittynyt myös pienimuotoista kahvilatoimintaa.
Lue lisää

Uudenlainen tilausvene tarjoaa vauhdikkaita elämyksiä merellä

17.06.2020 | Uutiset
Aivan näinä päivinä käynnistyy Molpessa West Coast Rib Charterin toiminta. Sen kotisatamasta on ulkosaaristoon vain 15 minuutin venematka ja luvassa on aivan uudenlaista elämyksellistä chartervenetoimintaa.
Lue lisää

Vuoden yrittäjäpalkinnot on jaettu Korsnäsissä

17.06.2020 | Uutiset
Vuoden yrittäjä-palkinto meni tänä vuonna perheyritys Korsnäs Glasservicelle, jonka yrittäjänä toimii Mats Österberg. Korsnäsin Yrittäjät palkitsevat vuoden nuorina yrittäjinä 2019 kaksi yrittäjää, jotka ovat panostaneet perinteiseen elinkeinoon, joka ei enää oikein houkuttele nuorempia. Molemmat yrittäjät ovat päättäneet panostaa päätoimiseen rannikkokalastukseen.
Lue lisää