Vaasan seutu hyvin esillä venäläisissä matkailumedioissa

11.11.2019

utsikt kuvaaja Lena TitokVenäläiset matkailumedioiden edustajat vierailivat muun muassa Kalle's Innissä Klobbskatissa. Kuva: Lena Titok.

Heinäkuussa neljä venäläistä matkailumedioiden edustajaa vieraili Vaasan seudulla tutustumassa nähtävyyksiimme ja kauniiseen luontoomme. Kyseessä ei ollut mikään sattumanvarainen käynti, vaikka alue kyllä onkin herättänyt kiinnostusta itänaapurissamme viime aikoina, vaan kaiken takana on yritysryhmähanke Archipelago Attractions.

– Tiesimme, että venäläismedioilla on kiinnostusta tulla käymään Vaasan seudulla hankkeessa mukana olevien yritysten kanssa tekemämme työn ansiosta, joten löimme viisaat päämme yhteen Visit Vaasan ja Visit Finlandin kanssa ja kutsuimme tänne National Geographic Traveler Russian, Aeroflot Inflight Magazinen, Leisure Philosophyn ja SNC Onlinen edustajat. Vieraat saapuivat heinäkuun alussa ja kierrätimme heitä lähiympäristössä, kertoo projektipäällikkö Peter Källberg Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKista.

Venäläiset vierailijat viettivät Vaasan seudulla ja lähiympäristössä yhteensä neljä päivää. Vierailun aikana he tutustuivat muun muassa Kalle’s Inniin Klobbskatissa, maailmanperintöalueeseen sekä Vaasaan. Vieraat ihastuivat kovasti luontoon ja Klobbskatissa valittsevaan rauhaan, sekä valoisiin öihin, jotka he saivat kokea.

Fiske kuvaaja Lena TitokVieraat ihastuivat paikalliseen luontoon ja saariston rauhallisuuteen. Kuva: Lena Titok.

National Geographic Traveler Russia ja lifestyle-lehti Leisure Philosophy ovat kumpikin tehneet Suomen matkastaan kertovan artikkelin, jotka on julkaistu sekä printissä että digitaalisesti. Myös SNC Online on julkaissut kaksi aiheeseen liittyvää juttua ja Aeroflot Inflight Magazinelta on vielä ensi vuoden puolella tulossa vierailusta kertova artikkeli.

– Tällaisen huomion saaminen niin suurissa medioissa on todella arvokasta. Esimerkiksi National Geographic Travelerin printtiversion levikki on 110 000 kappaletta. Kun siihen vielä lisätään online-näkyvyys ja muut lehdet, niin voidaan puhua seitsennumeroisista luvuista, sanoo Källberg tyytyväisenä.

 

Tutustu venäläismedioiden julkaisuihin:

National Geographic Traveler Russia
Leisure Philosophy (julkaisu сентябрь, sivu 20)
SNC Online

Lue lisää yritysryhmähanke Archipelago Attractionsista‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Sukupolvenvaihdoksen toteuttamistapa vaikuttaa verotukseen

02.12.2020 | Uutiset
Valmisteltu omistajanvaihdos -webinaarin kolmannessa ja viimeisessä osassa keskityttiin omistajan- ja sukupolvenvaihdosten ehkä kaikkein vaikeimpaan osa-alueeseen eli verotukseen. KPMG:n asiantuntija Kaj Grüssner esitteli eri malleja, miten sukupolvenvaihdos voidaan toteuttaa sekä miten valinnat vaikuttavat verotukseen.
Lue lisää

Lisää käytännönläheisyyttä kiertotalouden kehittämiseen

02.12.2020 | Uutiset
Pohjanmaa kuuluu Suomen kiertotalouden pioneereihin. Nyt maakunnassa laaditaan käytännönläheistä tiekarttaa kiertotalouden kehittämiseksi.
Lue lisää

FysioX -yrittäjiä yhdistävät yhteiset arvot ja visiot – Konkreettinen asiakaspolku menestyskonseptin

01.12.2020 | Uutiset
Yhteiset arvot ja halu luoda itse oma unelmatyöpaikkansa toivat yhteen yrittäjäkollegat Sannamari Ulvisen ja Satu Latvalan kolme vuotta sitten. He olivat työskennelleet fysioterapeutteina ja ryhmäliikunnanohjaajina samassa työpaikassa usean vuoden ajan, ja kun uudelleenjärjestelyt tulivat siellä ajankohtaisiksi, oli aika kypsä oman yrityksen perustamiselle.
Lue lisää

Prestige Car Centeristä valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä 2020

25.11.2020 | Uutiset
Suomen Uusyrityskeskukset ry:n (SUK) valtakunnalliseksi Vuoden Uusyrittäjäksi 2020 on valittu autoliike Prestige Car Center Oy:n vaasalaisyrittäjä Rasmus Lönnqvist. Kunniamaininnat annettiin Savonlinnassa toimivan Laitaatsillan Telakka Oy:n ja Hämeenlinnan kupeessa, Hattulassa, toimivan Taikakeppari Oy:n yrittäjille.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

25.11.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Verkkotapahtumille parempaa näkyvyyttä maksuttomien tapahtumakalenterien kautta

19.11.2020 | Uutiset
Koronapandemia on pakottanut monet tapahtumanjärjestäjät ajattelemaan asioita uusiksi. Fyysisten tapahtumien sijaan yhä suurempi osa tapahtumista järjestetään digitaalisesti verkossa. Useimmat meistä viettävät yhä enemmän aikaa kotona. Tarvitaan myös tapahtumia, joihin voi osallistua altistamatta itseään suurille ihmismassoille.
Lue lisää

Yritysneuvojalta kysyttyä: Kannattaako yritykselle ostaa auto vai käyttää omaa autoa?

19.11.2020 | Uutiset
Kun yrittäjä on aloittanut toimintansa, alkaa auton mittariin kertyä kilometrejä: noudetaan tavaraa, ajetaan asiakkaan luo, lähdetään koulutukseen. Kannattaako yrittäjän tehdä nämä matkat omalla autolla vai kannattaako yritykselle ostaa oma auto?
Lue lisää

Yrityksen hinta on aina ostajan ja myyjän välinen sopimus

17.11.2020 | Uutiset
Valmisteltu omistajanvaihdos -webinaarisarjan toisessa osassa keskityttiin yrityksen arvonmääritykseen. Noogan asiantuntijat Monika Ahlskog ja Ville Hautala muistuttivat, ettei ole olemassa kahta samanlaista yritystä tai ostajaa, joten ei myöskään ole kahta samanlaista omistajanvaihdosprosessia.
Lue lisää