Vaasan seudulla työpaikoilla kaikki tunteet saavat näkyä

24.01.2023

kampanjakuva 3840x2160 7korttia

Saatko sinä olla töissä juuri sellainen kuin olet? Voitko näyttää työkavereillesi, että tänään ei ole hyvä päivä tai kertoa, että projekti ei vaan ota edistyäkseen? Vai joudutko pitämään roolia päällä, vaikka miten ottaisi päähän?

Kaikki ovat varmasti sitä mieltä, että nykypäivän työpaikalla kaikkien olisi saatava olla sellaisia kuin ovat. Työelämässä ei kaikki aina mene kuin Strömsössä, vaikka niin voisi kuvitella käyvän täällä Strömsön kotikaupungissa. Mutta silloin kun kaikki onnistuu, meidän tulisi enemmän iloita omista onnistumisistamme ja kehua työkaveria, kun hän vaikkapa saa maaliin hankalan projektin.

VASEK, Vaasan kaupunki ja Vaasan seudun työnantajat yhdessä toteuttavat valtakunnallisen rekrytointikampanjan, jossa tuodaan esiin sitä, että Vaasassa kaikki tunteet saavat näkyä. Siinä mielenkiintoisella tavalla näytetään tunteiden kirjoa työelämässä. Tuntuipa töissä sitten mahtavalta, turhauttavalta tai vaikkapa raivostuttavalta, on se meillä oikein tunnettu. Me vaasanseutulaiset uskomme siihen, että onnea on, kun myös töissä saa olla aidosti oma itsensä. Aika rohkeasti sanottu, eikö vain?

Työntekijöiden tarinat tuovat tunteet näkyviin

Kampanjasivuilla töihinvaasaan.fi pääasiana ovat tietenkin Vaasan seudun upeat uramahdollisuudet. Niiden houkuttimiksi on julkaistu mainioita työntekijöiden omia tarinoita. Niistä kumpuaa tunteita, joita työpäivän aikana saattaa tuntea ja miten esimerkiksi työkaverit niihin reagoivat.  

Eräs työntekijä VEOlta kertoo, että kun kaikki sujuu, mieli täyttyy silkasta puhtaasta ilosta ja on ihanaa, kun sen voi vielä jakaa muiden kanssa. VEOn henkilöstöjohtaja Piia Tuliniemi on samaa mieltä ja vahvistaa, että VEOlla on positiivinen ja kannustava ilmapiiri.

Paula Mölsä toimii DHL Supply Chainin Suomen yksikössä HR Managerina. Hän kertoo Vaasan logistiikkatoiminnoissa olevan säännöllisesti tarvetta uusille hyville työntekijöille. Siksi DHL halusi mukaan yhteiskampanjaan ja toivoo saavansa näkyvyyttä tätä kautta myös koko Suomessa.

Pohjanmaan hyvinvointialue käy läpi isoa uudistusprosessia, mutta samalla ponnistelee akuutin työvoimapulan kanssa. Viestintäjohtaja Petra Fager iloitsee siitä, että valtakunnallinen rekrytointikampanja auttaa heitä näkymään valtakunnallisesti. Kilpailu osaavista sosiaali- ja terveysalan sekä pelastusalan ammattilaisista on kova, ja yhteiskampanja sopii tähän kohtaan erinomaisesti.

Milleniaalit valitsevat työpaikan arvojensa perusteella

Kuten tiedämme varsin hyvin, Vaasan seudulla on työvoimapula. Meidän on pystyttävä houkuttelemaan alueelle uutta työvoimaa ja se ei tule olemaan helppoa. Nuoremmat työikäiset valitsevat työpaikan monen asian perusteella. Yksi niistä on se, että työpaikalla saa olla sellainen kuin on.

Aito ja avoin työympäristö sekä omien arvojen esiin tuominen työssä ovat tärkeitä. Tällä käynnissä olevalla kampanjalla pyrimme osoittamaan, että Vaasan seudun yrityksissä sallitaan olla sellainen kuin on.  Vaasassa tunteet saavat todellakin näkyä.

Mari Kattelus, markkinointipäällikkö

  • Rekrytointikampanja: Vaasassa kaikki tunteet saavat näkyä
  • Yhteistyökumppanit: ABB, Danfoss, DHL Supply Chain, Hitachi Energy, Pohjanmaan hyvinvointialue, VEO ja Vaasan kaupunki
  • Kampanjasivu: töihinvaasaan.fi
  • Kampanja-aika: 23.1. – 19.2. 2023
  • Pääosin digitaalinen kampanja on kohdistettu (suomeksi) ensisijaisesti milleniaaleille Suomen suurimmissa kaupungeissa.
  • Lue myös Vaasan kaupungin tiedote

     ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Ensimmäinen askel oli se suurin

04.12.2023 | Uutiset
Vaikka Jukka Hämäläisellä oli 23 vuoden kokemus yrittämisestä ja takanaan muutama vuosi sitten toteutettu mittava yritysosto, hän ei ollut aiemmin hyödyntänyt VASEKin palveluja. Nyt hän on investointituen hakemisen kautta saanut paremman käsityksen kehitysyhtiön palveluista ja haluaa suositella kaikille yrittäjille aika ajoin pysähtymistä ja miettimistä, millaista apua voisi hakea yrittämisen eri tilanteisiin ja käännekohtiin.
Lue lisää

GigaVaasa-työ on ollut maratonin sijaan ultramaraton

30.11.2023 | Uutiset
GigaVaasan myynti- ja markkinointijohtaja Marko Kuokkanen Merinovalta on työskennellyt akkutehdasalueen parissa viisi vuotta. Työtä mahdollistaa osaltaan innovaatio- ja ekosysteemisopimuksen puitteissa toteutettu Älykäs ja kestävä akkuarvoketju -hanke.
Lue lisää

EnergyVaasan saama kansainvälistymispalkinto on yhteisesti ansaittu

24.11.2023 | Uutiset
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt vuosittaisen kansainvälistymispalkinnon menestyville suomalaisyrityksille. Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena suomalaisille, kansainvälisesti menestyville yrityksille tai yhteisöille. Huomiota kiinnitetään erityisesti kilpailukykyyn, liiketoiminnan kansainvälisyyteen ja kannattavuuteen.
Lue lisää

Haluaako yrityksesi olla mukana bisneksessä vielä viiden vuoden kuluttua?

20.11.2023 | Uutiset
Vihreä siirtymä tuo tulleessaan vaatimuksia kaiken kokoisille yrityksille. Vaatimuksia esimerkiksi hiilijalanjäljen, jäljitettävyyden ja materiaalien suhteen voivat asettaa paitsi viranomaiset, myös asiakkaat, joten tiedon ja osaamisen puute aiheuttaa suuria riskejä tulevaisuuden liiketoimintaa ajatellen. Olemalla osa ratkaisua, samalla hyötyen muutoksen mukanaan tuomista mahdollisuuksista, voidaan luoda uusia liiketoimintamalleja, saada uusia asiakkuuksia ja löytää merkittäviä rahoituskanavia.
Lue lisää

Lankapuoti ja studio saivat parissa päivässä uudet toimitilat

13.11.2023 | Uutiset
Joskus palapelin palaset loksahtelevat paikoilleen ilman ylimääräistä pyörittelyä, ja näin kävi myös syksyllä, kun Pitkänlahdenkadun ja Konepajankadun kulmassa liiketilan omistava valokuvausalan yrittäjä Esa Siltaloppi otti yhteyttä VASEKin Stefan Råbackiin ja pyysi vinkkejä yrityksistä, joita voisi kiinnostaa edellisten vuokralaisten jälkeen vapautunut liiketila. Stefan ohjasi Esan eteenpäin VASEKilla toimitila-asioista vastaavalle yritysneuvojalle sekä nettiin tutustumaan Vaasan seudun tontti- ja toimitilarekisteriin.
Lue lisää

Tuore yrittäjä toimittaa kuituliittymiä Pohjanmaalle

07.11.2023 | Uutiset
On kulunut pian kaksi vuotta siitä, kun laihialainen Joni-Pekka Kangasmäki sai kysymyksen silloiselta työnantajaltaan, olisiko hän kiinnostunut ostamaan ja jatkamaan yrityksen toimintaa. Joni-Pekka, joka oli työskennellyt kuitukaapeleiden hitsaamisen parissa Kai Myllyniemi Oy:ssä yli viiden vuoden ajan, ei ollut koskaan harkinnut yrittäjäksi ryhtymistä. Kysymys kuitenkin istutti siemenen, ja pian omistajanvaihtoprosessi lähtikin liikkeelle.
Lue lisää

Vastuullisuus ja investoinnit puhuttivat VASEKin juhlakiertueella

31.10.2023 | Uutiset
VASEKin 20-vuotisjuhlavuoden Vastuullisuuskiertue kiersi kahdeksan tapahtuman verran kaikissa VASEKin omistajakunnissa. Syyskuun puolessa välissä alkanut kiertue saatiin päätökseen lokakuun lopulla. Yhteensä lähes 200 osallistujaa tuli mukaan verkostoitumaan sekä kuulemaan yrityksen vastuullisuustyöstä, vastuullisuusviestinnästä, saatavilla olevista yritystuista sekä valmistautumisesta Vaasan seudulle suunniteltuihin suurinvestointeihin.
Lue lisää

Vaasan ja Uumajan välistä yhteyttä kehitetään vihreäksi kuljetuskäytäväksi

25.10.2023 | Uutiset
Vaasan kaupunki, Uumajan kunta, Umeå Hamn AB, Umeå Kommunföretag AB, Wasaline ja Kvarken Ports ovat tehneet aiesopimuksen vihreästä kuljetuskäytävästä Uumajan ja Vaasan välille.
Lue lisää