Vaasan seudulla työpaikoilla kaikki tunteet saavat näkyä

24.01.2023

kampanjakuva 3840x2160 7korttia

Saatko sinä olla töissä juuri sellainen kuin olet? Voitko näyttää työkavereillesi, että tänään ei ole hyvä päivä tai kertoa, että projekti ei vaan ota edistyäkseen? Vai joudutko pitämään roolia päällä, vaikka miten ottaisi päähän?

Kaikki ovat varmasti sitä mieltä, että nykypäivän työpaikalla kaikkien olisi saatava olla sellaisia kuin ovat. Työelämässä ei kaikki aina mene kuin Strömsössä, vaikka niin voisi kuvitella käyvän täällä Strömsön kotikaupungissa. Mutta silloin kun kaikki onnistuu, meidän tulisi enemmän iloita omista onnistumisistamme ja kehua työkaveria, kun hän vaikkapa saa maaliin hankalan projektin.

VASEK, Vaasan kaupunki ja Vaasan seudun työnantajat yhdessä toteuttavat valtakunnallisen rekrytointikampanjan, jossa tuodaan esiin sitä, että Vaasassa kaikki tunteet saavat näkyä. Siinä mielenkiintoisella tavalla näytetään tunteiden kirjoa työelämässä. Tuntuipa töissä sitten mahtavalta, turhauttavalta tai vaikkapa raivostuttavalta, on se meillä oikein tunnettu. Me vaasanseutulaiset uskomme siihen, että onnea on, kun myös töissä saa olla aidosti oma itsensä. Aika rohkeasti sanottu, eikö vain?

Työntekijöiden tarinat tuovat tunteet näkyviin

Kampanjasivuilla töihinvaasaan.fi pääasiana ovat tietenkin Vaasan seudun upeat uramahdollisuudet. Niiden houkuttimiksi on julkaistu mainioita työntekijöiden omia tarinoita. Niistä kumpuaa tunteita, joita työpäivän aikana saattaa tuntea ja miten esimerkiksi työkaverit niihin reagoivat.  

Eräs työntekijä VEOlta kertoo, että kun kaikki sujuu, mieli täyttyy silkasta puhtaasta ilosta ja on ihanaa, kun sen voi vielä jakaa muiden kanssa. VEOn henkilöstöjohtaja Piia Tuliniemi on samaa mieltä ja vahvistaa, että VEOlla on positiivinen ja kannustava ilmapiiri.

Paula Mölsä toimii DHL Supply Chainin Suomen yksikössä HR Managerina. Hän kertoo Vaasan logistiikkatoiminnoissa olevan säännöllisesti tarvetta uusille hyville työntekijöille. Siksi DHL halusi mukaan yhteiskampanjaan ja toivoo saavansa näkyvyyttä tätä kautta myös koko Suomessa.

Pohjanmaan hyvinvointialue käy läpi isoa uudistusprosessia, mutta samalla ponnistelee akuutin työvoimapulan kanssa. Viestintäjohtaja Petra Fager iloitsee siitä, että valtakunnallinen rekrytointikampanja auttaa heitä näkymään valtakunnallisesti. Kilpailu osaavista sosiaali- ja terveysalan sekä pelastusalan ammattilaisista on kova, ja yhteiskampanja sopii tähän kohtaan erinomaisesti.

Milleniaalit valitsevat työpaikan arvojensa perusteella

Kuten tiedämme varsin hyvin, Vaasan seudulla on työvoimapula. Meidän on pystyttävä houkuttelemaan alueelle uutta työvoimaa ja se ei tule olemaan helppoa. Nuoremmat työikäiset valitsevat työpaikan monen asian perusteella. Yksi niistä on se, että työpaikalla saa olla sellainen kuin on.

Aito ja avoin työympäristö sekä omien arvojen esiin tuominen työssä ovat tärkeitä. Tällä käynnissä olevalla kampanjalla pyrimme osoittamaan, että Vaasan seudun yrityksissä sallitaan olla sellainen kuin on.  Vaasassa tunteet saavat todellakin näkyä.

Mari Kattelus, markkinointipäällikkö

  • Rekrytointikampanja: Vaasassa kaikki tunteet saavat näkyä
  • Yhteistyökumppanit: ABB, Danfoss, DHL Supply Chain, Hitachi Energy, Pohjanmaan hyvinvointialue, VEO ja Vaasan kaupunki
  • Kampanjasivu: töihinvaasaan.fi
  • Kampanja-aika: 23.1. – 19.2. 2023
  • Pääosin digitaalinen kampanja on kohdistettu (suomeksi) ensisijaisesti milleniaaleille Suomen suurimmissa kaupungeissa.
  • Lue myös Vaasan kaupungin tiedote

     ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Energiaseminaarissa tarkasteltiin tulevaisuuden investointeja

07.02.2023 | Uutiset
Pohjoismainen energiaseminaari keräsi yli 200 osallistujaa Wasa Innovation Centeriin 30.1., Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin, Norsk-finska handelsföreningenin ja VASEKin yhteistyössä järjestämässä seminaarissa keskusteltiin muun muassa investoinneista, kehittämisestä sekä yhteistyöstä.
Lue lisää

Liikenne kasvoi voimakkaasti Vaasan satamassa

03.02.2023 | Uutiset
Kvarken Ports Vaasan eli Vaasan ja Uumajan yhteisen satamayhtiön Vaasassa sijaitsevien toimintojen luvut vuodelta 2022 näyttävät voimakasta kasvua kautta linjan. Vaasan seudun teollisuuden kasvu ja positiivinen suuntaus kohti ympäristöystävällisiä laivakuljetuksia näkyi Kvarken Ports Vaasan useilla liikennealueilla.
Lue lisää

YEL-uudistus astui voimaan vuoden vaihteessa

31.01.2023 | Uutiset
Yrittäjän eläkelaki muuttui 1.1.2023: työtulo määritellään tarkemmin ja tarkistetaan useammin. Suurin muutos YEL-uudistuksessa koskee eläkeyhtiöiden velvollisuutta tarkistaa yrittäjän työtulot säännöllisesti kolmen vuoden välein.
Lue lisää

Marian unelmakampaamo

31.01.2023 | Uutiset
Isonkyrön keskustassa, aivan apteekin vieressä, sijaitsee Maria Uusihaan viime keväänä perustama parturi-kampaamo ja kauneushoitola MAU Hair & Beauty. Maria päätti rohkeasti epävarmassa maailmantilanteessa perustaa oman yrityksen kotikuntaansa, oltuaan lähes kymmenen vuotta elinkeinonharjoittajana vuokratuolilla Vaasan keskustassa.
Lue lisää

Yhteistyötä tarvitaan gigalogistiikan toteuttamiseen

26.01.2023 | Uutiset
VASEKin järjestämä perinteinen Logistiikkafoorumi keräsi 19.1. seudun logistiikka- ja huolitsijatoimijat aamiaisen äärelle. Tilaisuuden avannut Vaasan kaupunginjohtaja ja GigaVaasa -tiimin vetäjä Tomas Häyry muistutti kuulijoita siitä työstä, jota akkuarvoketjun kehittämiseksi on jo tehty ja mitä kaikkea on vielä edessä:
Lue lisää

Yritysneuvoja kertoo: Miksi yritystä perustaessa on syytä miettiä jo myös sen myymistä?

26.01.2023 | Uutiset
Yritystä perustaessa ei ehkä ihan ensimmäisenä tule alkavan yrittäjän mieleen miettiä nyt vasta käynnistymisvaiheessa olevan yritystoiminnan myymistä, mutta syytä kyllä olisi. Yritysneuvojamme kertovat miksi.
Lue lisää

Vaasan seudulla työpaikoilla kaikki tunteet saavat näkyä

24.01.2023 | Uutiset
Saatko sinä olla töissä juuri sellainen kuin olet? Voitko näyttää työkavereillesi, että tänään ei ole hyvä päivä tai kertoa, että projekti ei vaan ota edistyäkseen? Vai joudutko pitämään roolia päällä, vaikka miten ottaisi päähän?
Lue lisää

Yrityskylä Pohjanmaalla jo vuosikymmenen ajan – VASEK ja Startia mukana alusta asti

20.01.2023 | Uutiset
Aika kuluu nopeasti: tänä vuonna tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun menestystä niittänyt Yrityskylä-konsepti jalkautui Pohjanmaalle. Yrityskylä Pohjanmaa aloitti toimintansa Vaasassa syyskuussa 2013.
Lue lisää