Vaasan seudulla on satoja avoimia työpaikkoja – yritykset houkuttelevat yhdessä osaajia

13.10.2021

SITE HERO STEP 3 new2

Kuusi Vaasan seudun yritystä ja organisaatiota sekä Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Vaasan kaupunki panostavat yhteiseen rekrytointikampanjaan osaavan työvoiman saamiseksi seudulle. Mukana kampanjassa ovat Hitachi Energy, Mirka, Vaasan keskussairaala, Wapice, VEO ja Wärtsilä.  

–  Kilpailu osaavasta työvoimasta on kiristynyt ja jokainen alue haluaa ne parhaimmat osaajat. On vain löydettävä se erottuva tekijä, jolla pystymme houkuttelemaan tekijöitä juuri Vaasan seudulle. Meidän globaalisti toimivat yritykset ja uudet avaukset akkuteollisuuden alalla ovat varmasti hyviä houkuttimia, kertoo VASEKin markkinointipäällikkö Mari Kattelus.  

Rekrytointikampanja on luonnollinen jatke imagokampanjalle, jossa Vaasa ja koko seutu tähtää maailman onnellisimmaksi paikaksi.  

– Teemme vahvasti töitä täällä asuvien onnellisuuden edistämiseksi. Merkitykselliset työpaikat, meren läheisyys, luonto sekä vapaa-ajan mahdollisuudet ovat tärkeitä kaikille asukkaille. Näillä erotumme, uskoo Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén.  

Rekrytointikampanjan tavoitteena on puhutella 25–35-vuotiaita, jotka ovat päässeet urallaan alkuun, mutta eivät ole vielä asettautuneet mihinkään paikkaan pysyvästi. Tämän ikäiset työssäkäyvät ovat herkempiä muuttamaan työn perässä kuin esimerkiksi jo 20 vuoden työuran tehneet.  

– Milleniaalit ovat lisäksi innokkaampia ottamaan suurempia askeleita elämässään kuin hieman vanhemmat, joiden lapset ovat jo kaveripiirinsä löytäneet ja se omistusasuntokin sitoo aika vahvasti paikkakunnalle, analysoi Kattelus. 

Yksi mukana olevista tahoista on vaasalainen energia-alan yritys VEO. Se etsii koko ajan useita osaajia muun muassa kansainvälisiin projekteihin.  

– Se, että teemme rekrytointimarkkinointia yhdessä, antaa vaikuttavuutta ja pystymme kertomaan upeista työmahdollisuuksistamme isommalle kohderyhmälle. Hyöty on siis moninkertainen yksin tehtyyn verrattuna, iloitsee VEOn HR-johtaja Piia Tuliniemi

Kampanja on valtakunnallinen ja pääasiassa suomenkielinen. Täysin digitaalisesti toteutetun kampanjan mainokset näkyvät ihmisille, jotka asuvat Suomen isoissa kaupungeissa ja ovat profiloituneet valittuun kohderyhmään. Kampanja ei siis juurikaan näy Vaasan seudulla, vaan se on kohdistettu muualle Suomeen. 

– Alueellamme on maan paras työllisyystilanne, joka osin rajoittaa yritysten kasvumahdollisuuksia. Tulemme yhdessä Vaasan seudun työnantajien kanssa jatkamaan rekrytointeja tukevia toimenpiteitä myös jatkossa, lupaa VASEKin toimitusjohtaja Stefan Råback

Vaasan seutu tarjoaa koko pakettia onnelliseen elämään; työtä, jolla on merkitystä sekä viihtyisän, kansainvälisen ja monipuolisen elinympäristön.   

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Onnistunut yrityskauppa tuo isommat lihakset

19.10.2021 | Uutiset
Tänä keväänä insinööritoimisto ja alihankintayritys Esko Group siirtyi osaksi Scansoloa, ja puoli vuotta yrityskaupan tekemisen jälkeen käytännön työ fuusion toimeenpanossa on nyt täydessä vauhdissa. Useita palapelin paloja piti loksahdella paikoilleen ennen kuin kauppakirjat saatiin allekirjoitettua. Toimitusjohtaja Markku Rinnasto myöntääkin suoraan, että ilman VASEKin apua prosessi olisi ollut huomattavasti haastavampi.
Lue lisää

Yritykset uskovat lentomatkustuksen elpyvän – tarvetta useammille yhteyksille

19.10.2021 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Pohjanmaan kauppakamari toteuttivat lokakuussa lentokyselyn, joka lähetettiin noin 600 yritykselle Vaasan seudulla. Myös Vaasan Yrittäjät lähettivät kyselyn jäsenyrityksilleen. Kyselyyn saatiin vastaukset 207 yrityksestä Vaasan seudulta.
Lue lisää

Ylimääräisessä yhtiökokouksessa uusia jäseniä VASEKin hallitukseen

14.10.2021 | Uutiset
VASEKin ylimääräinen yhtiökokous pidettiin 11.10. yhtiön omistajakuntien pyynnöstä. Omistajakunnat halusivat kuntavaalien jälkeen päivittää edustajiaan seudullisen kehitysyhtiön hallituksessa.
Lue lisää

Kestävästä johtajuudesta hyötyvät kaikki: työntekijä, työnantaja ja lopulta itse työ

14.10.2021 | Uutiset
Future Cleantech Solutions -hankkeen webinaarissa 7.10.2021 käsiteltiin kestävää johtajuutta muuttuvassa maailmassa luennoitsija, muutosjohtaja ja kouluttaja Ulrika Sedinin johdolla. Webinaarin moderaattorina toimi Future Cleantech Solutionsin kansainvälisen liiketoiminnan kehittäjä Jon Moraeus. Kiinnostus oli Merenkurkun molemmilla puolilla suurta; tilaisuuteen ilmoittautui yli 300 osallistujaa sekä Ruotsista että Suomesta.
Lue lisää

Vaasan seudulla on satoja avoimia työpaikkoja – yritykset houkuttelevat yhdessä osaajia

13.10.2021 | Uutiset
Kuusi Vaasan seudun yritystä ja organisaatiota sekä Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Vaasan kaupunki panostavat yhteiseen rekrytointikampanjaan osaavan työvoiman saamiseksi seudulle. Mukana kampanjassa ovat Hitachi Energy, Mirka, Vaasan keskussairaala, Wapice, VEO ja Wärtsilä.
Lue lisää

Seuraava EnergyWeek maaliskuussa 2022

12.10.2021 | Uutiset
Pohjoismaiden merkittävin kansainvälinen energia-alan verkostoitumis- ja myyntitapahtuma EnergyWeek toteutuu jälleen 21.–25.3.2022, tällä kertaa viisipäiväisenä aiemman neljän sijaan. Rekisteröityminen tapahtumaan aukeaa ensi vuoden alussa, ja tapahtumaan on jo varmistettu lähes 200 näytteilleasettajaa. Tapahtumaan odotetaan edellisten EnergyWeek-tapahtumien tapaan tuhansia kävijöitä, ja vieraita ja puhujia odotetaan saapuvaksi yli 20 maasta.
Lue lisää

Kotihoidosta oman pesulan omistajaksi

05.10.2021 | Uutiset
Hiljattain rakennetusta hallista Isostakyröstä löydämme Katri Soisalon parhaillaan syöttämässä mattoja matonpesukoneeseen, joka myös on täysin uusi. Katri on vasta hiljattain, useiden kuukausien valmistelun jälkeen, päässyt käyntiin yrityksensä Yty-Pyykkärit kanssa.
Lue lisää

Yrittäjän vastuuta yrityksen taloudesta ei voi ulkoistaa – tilitoimisto on kullanarvoinen apu

04.10.2021 | Uutiset
Parhaimmillaan tilitoimisto on yrittäjälle ja etenkin uudelle yrittäjälle kullanarvoinen apu. Tilitoimisto voi hoitaa muun muassa yrityksen kirjanpidon ja muita taloushallinnollisia tehtäviä, joten ei ole yhdentekevää, minkä tilitoimiston yritykselleen valitsee. Monet tilitoimistot tarjoavat muitakin palveluja kuin pelkkiä taloushallinnollisia palveluja. Yritysneuvojamme vinkkaavat tässä jutussa, mitä tilitoimiston valinnassa kannattaa ottaa huomioon.
Lue lisää