Vaasan seudulla on satoja avoimia työpaikkoja – yritykset houkuttelevat yhdessä osaajia

13.10.2021

SITE HERO STEP 3 new2

Kuusi Vaasan seudun yritystä ja organisaatiota sekä Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Vaasan kaupunki panostavat yhteiseen rekrytointikampanjaan osaavan työvoiman saamiseksi seudulle. Mukana kampanjassa ovat Hitachi Energy, Mirka, Vaasan keskussairaala, Wapice, VEO ja Wärtsilä.  

–  Kilpailu osaavasta työvoimasta on kiristynyt ja jokainen alue haluaa ne parhaimmat osaajat. On vain löydettävä se erottuva tekijä, jolla pystymme houkuttelemaan tekijöitä juuri Vaasan seudulle. Meidän globaalisti toimivat yritykset ja uudet avaukset akkuteollisuuden alalla ovat varmasti hyviä houkuttimia, kertoo VASEKin markkinointipäällikkö Mari Kattelus.  

Rekrytointikampanja on luonnollinen jatke imagokampanjalle, jossa Vaasa ja koko seutu tähtää maailman onnellisimmaksi paikaksi.  

– Teemme vahvasti töitä täällä asuvien onnellisuuden edistämiseksi. Merkitykselliset työpaikat, meren läheisyys, luonto sekä vapaa-ajan mahdollisuudet ovat tärkeitä kaikille asukkaille. Näillä erotumme, uskoo Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén.  

Rekrytointikampanjan tavoitteena on puhutella 25–35-vuotiaita, jotka ovat päässeet urallaan alkuun, mutta eivät ole vielä asettautuneet mihinkään paikkaan pysyvästi. Tämän ikäiset työssäkäyvät ovat herkempiä muuttamaan työn perässä kuin esimerkiksi jo 20 vuoden työuran tehneet.  

– Milleniaalit ovat lisäksi innokkaampia ottamaan suurempia askeleita elämässään kuin hieman vanhemmat, joiden lapset ovat jo kaveripiirinsä löytäneet ja se omistusasuntokin sitoo aika vahvasti paikkakunnalle, analysoi Kattelus. 

Yksi mukana olevista tahoista on vaasalainen energia-alan yritys VEO. Se etsii koko ajan useita osaajia muun muassa kansainvälisiin projekteihin.  

– Se, että teemme rekrytointimarkkinointia yhdessä, antaa vaikuttavuutta ja pystymme kertomaan upeista työmahdollisuuksistamme isommalle kohderyhmälle. Hyöty on siis moninkertainen yksin tehtyyn verrattuna, iloitsee VEOn HR-johtaja Piia Tuliniemi

Kampanja on valtakunnallinen ja pääasiassa suomenkielinen. Täysin digitaalisesti toteutetun kampanjan mainokset näkyvät ihmisille, jotka asuvat Suomen isoissa kaupungeissa ja ovat profiloituneet valittuun kohderyhmään. Kampanja ei siis juurikaan näy Vaasan seudulla, vaan se on kohdistettu muualle Suomeen. 

– Alueellamme on maan paras työllisyystilanne, joka osin rajoittaa yritysten kasvumahdollisuuksia. Tulemme yhdessä Vaasan seudun työnantajien kanssa jatkamaan rekrytointeja tukevia toimenpiteitä myös jatkossa, lupaa VASEKin toimitusjohtaja Stefan Råback

Vaasan seutu tarjoaa koko pakettia onnelliseen elämään; työtä, jolla on merkitystä sekä viihtyisän, kansainvälisen ja monipuolisen elinympäristön.   

 



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää

Opiskelijoiden ääni on tulevaisuuden ääni

15.03.2024 | Uutiset
Mari Katteluksen kolumni Vaasa Insiderissä
Lue lisää

Ensimmäisellä markkinointiklinikalla vinkkejä yrityksen näkyvyyden vahvistamiseen

08.03.2024 | Uutiset
Maaliskuun 7. päivänä ryhmä pienyrittäjiä kokoontuivat Startiaan saadakseen vinkkejä siitä, miten he voivat vahvistaa markkinointiaan ja näkyä paremmin mahdollisten asiakkaiden keskuudessa. Illan keskusteluissa yrittäjät saivat vinkkejä siitä, miten pienillä resursseilla voidaan saada erinomaista näkyvyyttä – kunhan keskitytään oikeisiin asioihin.
Lue lisää

Maria Haglund VASEKiin työvoiman saatavuuden ja alueen vetovoiman edistämistehtäviin

07.03.2024 | Uutiset
Kasvatustieteiden maisteri Maria Haglund aloitti 4.3.2024 VASEKilla Vaasan seudun työvoiman saatavuuden ja alueen vetovoiman edistämisen tehtävissä projektipäällikkönä. Hänet valittiin yhteensä 40 hakijan joukosta tähän alueen elinvoiman kehittämisen kannalta keskeiseen työtehtävään.
Lue lisää

Ensimmäinen rekrytointi on riski, joka on otettava, kun halutaan kasvaa

06.03.2024 | Uutiset
VASEKin, Vaasan kaupungin ja Vaasan yrittäjien tilaisuuteen 5.3. kokoontuneet yrittäjät pohtivat olisiko heistä ja heidän yrityksistään työnantajiksi. Palvelujohtaja Päivi Ilmonen Profimentorilta muistutti, että yksinyrittäjän ensimmäinen työntekijä ja työpari voi olla sellainen positiivinen asia, joka ei ole rahalla mitattavissa:
Lue lisää

He panostivat, kun kaikki muut vetäytyivät

05.03.2024 | Uutiset
Yli kaksi vuotta kulttuuri- ja tapahtuma-ala eli pandemian vuoksi epävarmuuden aikaa. Kriisin keskellä Henrik Hagnäs ja Dennis Asplund päättivät perustaa HHD Entertainment -yrityksen, joka keskittyy festivaalien, konserttien ja keikkojen järjestämiseen. Bigday-konsepti syntyi, ja tänä vuonna festivaali järjestetään neljännen kerran – ennennäkemättömällä lipunmyynnillä.
Lue lisää