Vaasan seudulla on satoja avoimia työpaikkoja – yritykset houkuttelevat yhdessä osaajia

13.10.2021

SITE HERO STEP 3 new2

Kuusi Vaasan seudun yritystä ja organisaatiota sekä Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Vaasan kaupunki panostavat yhteiseen rekrytointikampanjaan osaavan työvoiman saamiseksi seudulle. Mukana kampanjassa ovat Hitachi Energy, Mirka, Vaasan keskussairaala, Wapice, VEO ja Wärtsilä.  

–  Kilpailu osaavasta työvoimasta on kiristynyt ja jokainen alue haluaa ne parhaimmat osaajat. On vain löydettävä se erottuva tekijä, jolla pystymme houkuttelemaan tekijöitä juuri Vaasan seudulle. Meidän globaalisti toimivat yritykset ja uudet avaukset akkuteollisuuden alalla ovat varmasti hyviä houkuttimia, kertoo VASEKin markkinointipäällikkö Mari Kattelus.  

Rekrytointikampanja on luonnollinen jatke imagokampanjalle, jossa Vaasa ja koko seutu tähtää maailman onnellisimmaksi paikaksi.  

– Teemme vahvasti töitä täällä asuvien onnellisuuden edistämiseksi. Merkitykselliset työpaikat, meren läheisyys, luonto sekä vapaa-ajan mahdollisuudet ovat tärkeitä kaikille asukkaille. Näillä erotumme, uskoo Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén.  

Rekrytointikampanjan tavoitteena on puhutella 25–35-vuotiaita, jotka ovat päässeet urallaan alkuun, mutta eivät ole vielä asettautuneet mihinkään paikkaan pysyvästi. Tämän ikäiset työssäkäyvät ovat herkempiä muuttamaan työn perässä kuin esimerkiksi jo 20 vuoden työuran tehneet.  

– Milleniaalit ovat lisäksi innokkaampia ottamaan suurempia askeleita elämässään kuin hieman vanhemmat, joiden lapset ovat jo kaveripiirinsä löytäneet ja se omistusasuntokin sitoo aika vahvasti paikkakunnalle, analysoi Kattelus. 

Yksi mukana olevista tahoista on vaasalainen energia-alan yritys VEO. Se etsii koko ajan useita osaajia muun muassa kansainvälisiin projekteihin.  

– Se, että teemme rekrytointimarkkinointia yhdessä, antaa vaikuttavuutta ja pystymme kertomaan upeista työmahdollisuuksistamme isommalle kohderyhmälle. Hyöty on siis moninkertainen yksin tehtyyn verrattuna, iloitsee VEOn HR-johtaja Piia Tuliniemi

Kampanja on valtakunnallinen ja pääasiassa suomenkielinen. Täysin digitaalisesti toteutetun kampanjan mainokset näkyvät ihmisille, jotka asuvat Suomen isoissa kaupungeissa ja ovat profiloituneet valittuun kohderyhmään. Kampanja ei siis juurikaan näy Vaasan seudulla, vaan se on kohdistettu muualle Suomeen. 

– Alueellamme on maan paras työllisyystilanne, joka osin rajoittaa yritysten kasvumahdollisuuksia. Tulemme yhdessä Vaasan seudun työnantajien kanssa jatkamaan rekrytointeja tukevia toimenpiteitä myös jatkossa, lupaa VASEKin toimitusjohtaja Stefan Råback

Vaasan seutu tarjoaa koko pakettia onnelliseen elämään; työtä, jolla on merkitystä sekä viihtyisän, kansainvälisen ja monipuolisen elinympäristön.   

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Joulunajan aukioloaikamme

28.11.2022 | Uutiset
Poikkeavat aukioloaikamme joulu- ja tammikuussa:
Lue lisää

”Vahvalta pohjalta on helppo jatkaa yritystoimintaa” – Ekosoppi siirtyi uusille omistajille

25.11.2022 | Uutiset
Ympyrä sulkeutui ja lähti uudelle kierrokselle kesällä, kun Hannu ja Jaana Paloposki myivät Ekosoppi-ekokauppansa Iivari Viljaselle ja Sofia Kuulalle. Hannu Paloposki perusti yrityksensä 16 vuotta sitten Uusyrityskeskus Startian avulla, ja nyt VASEKin omistajanvaihdosasiantuntija Antti Alasaaren avulla yritys siirtyi uusille omistajille.
Lue lisää

Uusi agilityhalli tarjoaa tilat ja tavoitteellista valmennusta

18.11.2022 | Uutiset
Mustat karvat vain hulmahtavat ja haukku raikaa, kun nuorten yrittäjien Emilia ja Ida Lindströmin agilitykoirat kirmaavat Myranhallenin pitävällä keinonurmella ja hyppäävät tuliterien agilityesteiden yli. 19-vuotias Emilia perusti Looström Agility Ab:n yhdessä Ann-Sofi Loon kanssa elokuussa.
Lue lisää

Fennia auttaa alkavaa yrittäjää vakuutuksien kanssa

14.11.2022 | Uutiset
Aloittavan yrittäjän tehtävälista on pitkä, ja vakuutuksista huolehtiminen on eräs sen tärkeimmistä kohdista. Uuden yrityksen vakuutustarpeet kannattaa aina käydä läpi yhteistyössä asiantuntijan, esimerkiksi Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian yhteistyökumppanin Fennian kanssa.
Lue lisää

Tukea energiansäästöön tähtääviin investointeihin

09.11.2022 | Uutiset
Tuskin on yhdeltäkään yrittäjältä mennyt ohi se, miltä energianhintojen kehitys on viimeisen vuoden aikana näyttänyt. Yhä useampi etsii nyt vaihtoehtoisia ratkaisuja lämmityskustannusten ja sähkönkulutuksen alentamiseksi. Investointeihin on mahdollista hakea tukea ja näin on tehnyt muun muassa Ab Jarla-Products Oy Maalahdesta.
Lue lisää

Tarkistuslistasta apua yrityskaupan toteutukseen – Huolellinen valmistautuminen avainasemassa

03.11.2022 | Uutiset
Omistajanvaihdoksista puhuttaessa toistuvat usein samat teemat ja tarpeet: Prosessit ovat pitkiä, ja siksi luopuvan yrittäjän on ryhdyttävä valmistautumaan yrityksen myymiseen hyvissä ajoin. Prosessit ovat myös usein monimutkaisia ja jokainen tapaus on omanlaisensa. Sekä ostajat että myyjät tarvitsevat prosessin aikana sekä kattavia materiaaleja että henkilökohtaista palvelua.
Lue lisää

Rahoitusta ja tukea yrityksille - tutustu mahdollisuuksiin

02.11.2022 | Uutiset
Polttoainetuki kompensoi helmikuussa 2022 alkanutta äkillistä polttonesteiden hinnan nousua, joka alkoi Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Maaseudulla toimivat mikro- ja pienyritykset taas voivat edelleen hakea tukea, jolla voi kattaa kolmasosan uusiutuvan energian käyttöön siirtymisen kustannuksista.
Lue lisää

Omaisuus tuottamaan – loma-asunnot hyötykäyttöön

01.11.2022 | Uutiset
Joukko nykyisiä ja tulevia loma-asunnon omistajia kokoontui lokakuun puolivälissä Isoonkyröön Kyrö Distillerylle kaksipäiväiseen ”Tuottava loma-asunto”- infoon. Monen osallistujan tavoitteena oli saada kohde tuottamaan niinäkin aikoina, kun sille ei ole omaa käyttöä. Tilaisuuden veti myynnin ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Tuomas Kankaala, Luotain Consulting Oy:stä.
Lue lisää