Vaasan seudulla 70 myynnissä olevaa yritystä

17.12.2021

097A1270 rajattuOmistajanvaihdosneuvojat Antti Alasaari ja Kjell Nydahl.

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin omistajanvaihdosneuvojien listoilla on tällä hetkellä tasan 70 myynnissä olevaa yritystä. Osa yrityksistä on myynnissä julkisesti esimerkiksi verkon kauppapaikoilla, mutta valtaosa yrityksistä on ainoastaan hiljaisessa myynnissä.

– Moni yrittäjä päättää pitää yrityksen myyntiä koskevat mietteensä itsellään mahdollisimman pitkään. Usein pelätään kilpailijoiden ryhtyvän kalastelemaan asiakkaita tai osaavien työntekijöiden siirtyvän muualle, jos tiedot mahdollisesta omistajanvaihdoksesta vuotavat yleiseen tietoon, yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl kertoo.

Yrittäjät ottavat yhteyttä VASEKin omistajanvaihdosneuvojiin ja kertovat myyntimietteistään. Yritysneuvojat puolestaan voivat myyjän luvalla vinkata sopiville ostajakandidaateille myynnissä olevasta yrityksestä ja antaa myyjän yhteystiedot.

– Palvelumme ovat luottamuksellisia, emme siis anna myytävän yrityksen nimeä tai muitakaan yritystä yksilöiviä tietoja ostajaehdokkaalle ennen kuin olemme kertoneet myyjälle ostajasta ja saaneet luvan tietojen jakamiseen, yritysneuvoja Antti Alasaari painottaa.

Myös Uusyrityskeskus Startian puolella yrityksen perustamista suunnittelevilta asiakkailta kysytään heidän kiinnostuksestaan ostaa toimiva yritys uuden yrityksen perustamisen asemesta.

– Jos esimerkiksi asiakkaamme kertoo haluavansa perustaa vaatekaupan ja tiedossamme on seudulla myynnissä oleva vaatekauppa, kerromme asiakkaalle vaihtoehdosta ryhtyä yrittäjäksi ostamalla toimiva yritys joko osakekaupalla tai liiketoimintakaupalla. Silloin viedään rinnakkain kahta eri prosessia: Startasta asiakas saa apua ja tukea yrittäjäksi ryhtymiseen, omistajanvaihdosneuvoja puolestaan neuvoo yritysoston toteuttamisessa, Startian johtaja Tommi Virkama selventää.

VASEKin listoilla olevat 70 myynnissä olevaa yritystä ovat muun muassa logistiikan, vähittäis- ja tukkukaupan alalta sekä ravintola-, ja matkailualalta. Lisäksi myynnissä on korjaamoja, parturi-kampaamoja, hoiva-alan yrityksiä ja valmistavaa toimintaa.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

FREYR on toimittanut Vaasaan suunnitellun akkukennotehtaan ympäristövaikutusten arviointiohjelman

27.01.2022 | Uutiset
FREYR Batteryn kennotehdasvalmistelu on Suomen ensimmäinen ison kokoluokan kennohanke, ja olemme erittäin iloisia, että valmistelu on edennyt tähän vaiheeseen.
Lue lisää

Citylogistiikka tutkimuskohteena Jaakko Hakalan opinnäytetyössä

27.01.2022 | Uutiset
Insinööri Jaakko Hakalan logistiikan tutkinto-ohjelmaan kuuluva opinnäytetyö Citylogistiikan ja sähkökäyttöisen liikkumisen tulevaisuus Vaasassa valmistui loppuvuodesta 2021. Satakunnan ammattikorkeakoulussa opiskellut vaasalainen Hakala keskittyi tutkimuksessaan selvittämään citylogistiikan ja sähköä käyttövoimanaan käyttävän liikenteen tulevaisuuden mahdollisuuksia Vaasassa.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

27.01.2022 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Kun yritys kasvaa ja palkataan ensimmäinen työntekijä

26.01.2022 | Uutiset
Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen on yrittäjälle melkein yhtä iso askel kuin yrittäjäksi ryhtyminenkin. Siksi se monesti pelottaa, ja päätöstä palkkaamisesta pohditaan tarkkaan ja monelta kantilta. Kuten kuuluukin!
Lue lisää

Pienten ja keskisuurten yritysten rooli tulevaisuuden globaalin vetytalouden ekosysteemissä

20.01.2022 | Uutiset
Future Cleantech Solutions -hankkeessa on tehty analyysi siitä, miten alueen pienet ja keskisuuret yritykset voivat tulevaisuudessa tulla osaksi odotettua vetytaloutta.
Lue lisää

30 vuotta tarinoita todellisesta elämästä – historian havinaa ja uusia tuulia Startian kanavissa

19.01.2022 | Uutiset
Startia on tarjonnut uusyrityspalveluja Vaasan seudulla jo 30 vuoden ajan. Suurempia juhlallisuuksia kaavaillaan Startian oikean syntymäpäivän ja syyskuun valtakunnallisen yrittäjänpäivän paikkeille, mutta ajatuksena on, että vuosipäivää huomioidaan koko vuoden 2022 ajan sosiaalisen median kanavissamme.
Lue lisää

Pohjoismaiden hiilineutraalille akkuklusterille hiilineutraalia logistiikkaa

13.01.2022 | Uutiset
Yhteiskuntamme on sähköistymässä kiihtyvällä vauhdilla. Sähköinen liikenne – puhutaan sitten sähköautoista, sähkörekoista, hybridilaivoista tai pienistä sähkölentokoneista – on tulossa osaksi arkipäivää myös Suomessa.
Lue lisää

Yksi Euroopan ensimmäisistä akkuteollisuuden anodimateriaalitehtaista suunnitteilla Vaasaan

11.01.2022 | Uutiset
Suomalainen Grafintec Oy ja intialainen Epsilon Advances Materials ovat tehneet tonttivarauksen GigaVaasa-alueelta ja solmineet aiesopimuksen (Memorandum of Understanding) Vaasan kaupungin kanssa akkuanodimateriaalitehtaan rakentamiseksi Vaasaan.
Lue lisää