Vaasan seudulla 70 myynnissä olevaa yritystä

17.12.2021

097A1270 rajattuOmistajanvaihdosneuvojat Antti Alasaari ja Kjell Nydahl.

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin omistajanvaihdosneuvojien listoilla on tällä hetkellä tasan 70 myynnissä olevaa yritystä. Osa yrityksistä on myynnissä julkisesti esimerkiksi verkon kauppapaikoilla, mutta valtaosa yrityksistä on ainoastaan hiljaisessa myynnissä.

– Moni yrittäjä päättää pitää yrityksen myyntiä koskevat mietteensä itsellään mahdollisimman pitkään. Usein pelätään kilpailijoiden ryhtyvän kalastelemaan asiakkaita tai osaavien työntekijöiden siirtyvän muualle, jos tiedot mahdollisesta omistajanvaihdoksesta vuotavat yleiseen tietoon, yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl kertoo.

Yrittäjät ottavat yhteyttä VASEKin omistajanvaihdosneuvojiin ja kertovat myyntimietteistään. Yritysneuvojat puolestaan voivat myyjän luvalla vinkata sopiville ostajakandidaateille myynnissä olevasta yrityksestä ja antaa myyjän yhteystiedot.

– Palvelumme ovat luottamuksellisia, emme siis anna myytävän yrityksen nimeä tai muitakaan yritystä yksilöiviä tietoja ostajaehdokkaalle ennen kuin olemme kertoneet myyjälle ostajasta ja saaneet luvan tietojen jakamiseen, yritysneuvoja Antti Alasaari painottaa.

Myös Uusyrityskeskus Startian puolella yrityksen perustamista suunnittelevilta asiakkailta kysytään heidän kiinnostuksestaan ostaa toimiva yritys uuden yrityksen perustamisen asemesta.

– Jos esimerkiksi asiakkaamme kertoo haluavansa perustaa vaatekaupan ja tiedossamme on seudulla myynnissä oleva vaatekauppa, kerromme asiakkaalle vaihtoehdosta ryhtyä yrittäjäksi ostamalla toimiva yritys joko osakekaupalla tai liiketoimintakaupalla. Silloin viedään rinnakkain kahta eri prosessia: Startasta asiakas saa apua ja tukea yrittäjäksi ryhtymiseen, omistajanvaihdosneuvoja puolestaan neuvoo yritysoston toteuttamisessa, Startian johtaja Tommi Virkama selventää.

VASEKin listoilla olevat 70 myynnissä olevaa yritystä ovat muun muassa logistiikan, vähittäis- ja tukkukaupan alalta sekä ravintola-, ja matkailualalta. Lisäksi myynnissä on korjaamoja, parturi-kampaamoja, hoiva-alan yrityksiä ja valmistavaa toimintaa.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kestävän kehityksen ilta matkailualan toimijoille

22.09.2022 | Uutiset
Kestävä Pohjanmaa-hanke järjesti kestävän kehityksen inspiroiman infoillan 6.9. Pietarsaaren Nanoqissa. Innoittajana toimi Gustav Stenbeck, joka on muun muassa työskennellyt kestävyyspäällikkönä Petter Stordalenin Nordic Choice Hotels hotelliketjussa ja auttanut sellaisia yrityksiä kuten ICA, Coca-Cola, DB SChenker, Electrolux ja Swedbank kehittämään kestävyystyötään. Illan aikana Stenbeck jakoi kokemuksiaan ja vinkkejä osa-alueista, joihin tulisi keskittyä erityisesti matkailualan kestävyystyössä.
Lue lisää

Ostajat etsivät tuotannon ja kaupan alan yrityksiä

21.09.2022 | Uutiset
Startian ja VASEKin yritysneuvojat ehdottavat yrityksen perustamista suunnitteleville vaihtoehtona jo toiminnassa olevan yrityksen ostamista. Mutta myös yrityksen ostamisesta kiinnostuneet ovat suoraan yhteydessä VASEKiin ja kyselevät minkälaisia yrityksiä on myynnissä.
Lue lisää

Osaksi ratkaisua tekemällä enemmän kuin vähimmäisvaatimukset edellyttävät

15.09.2022 | Uutiset
Rakennusalan kestävä tulevaisuus -hankkeen ja Green Building Council Finlandin järjestämässä iltapäiväseminaarissa 7.9. valmistauduttiin kiertotalouteen ja mietittiin miten rakennusalan tulisi uudistua. Ella Lahtinen Green Building Council Finlandista muistuttikin, että rakennusala haluaa myös olla osa ratkaisua, eikä vain osa ongelmaa, kuten nyt tällä hetkellä valitettavasti on.
Lue lisää

Harrastuksesta projektiviljelyksi ja osakeyhtiöksi

13.09.2022 | Uutiset
”Market Gardening” on viljelykonsepti, joka keskittyy maaperän terveyteen ja luonnonmukaiseen viljelyyn. Menetelmän erikoispiirteenä on monien eri viljelykasvien pienimuotoinen, mutta samalla tehokas viljely. Ulrica Taylor pyörittää päivätyönsä ohella Ecogai Ab -yritystä tällä alalla.
Lue lisää

Startia 30 vuotta - Startia lehti jaettu jokaiseen kotitalouteen

07.09.2022 | Uutiset
Miten yritys perustetaan? Mitä apua voit saada yrityksen perustamiseen? Mitkä ovat Vaasan seudulla toimivien yritysten parhaat vinkit uusille yrittäjille? Näihin löydät vastauksen Startia-lehdestä, joka jaetaan tänään 7.9. jokaiseen talouteen Vaasan seudulla.
Lue lisää

Ekosysteemisopimuksen toinen EAKR-hankehaku aukeaa 15.9.

06.09.2022 | Uutiset
Ensimmäinen ekosysteemisopimuksiin liittyvä EAKR-hankehaku oli toukokuussa ja nyt toinen hakukierros avautuu 15.9. Nyt jaossa on noin 565 000 euroa rahoitusta hankkeille, jotka edistävät kolmea ekosysteemisopimuksessa määriteltyä toimenpidekokonaisuustavoitetta eli Vaasan kaupungin hiilineutraaliutta 202X, satama-alueen kehittämistä ja tutkimusinfrastruktuurin kehittämistä. Haku päättyy 19.10.2022.
Lue lisää

Kvarken Brewery Startian vuoden 2022 uusyrittäjä Vaasanseudulla

05.09.2022 | Uutiset
Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startia on valinnut Kvarken Bryggeri Ab:n Mustasaaresta vuoden 2022 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla. Patrik Willför, Patrik Björkman ja Tore Björkman perustivat markkinointinimeä Kvarken Brewery käyttävän yrityksen 2017.
Lue lisää

GigaVaasa-alueen toimijoiden välillä sopimusmuutoksia – aktiivinen keskustelu etenemisestä jatkuu

02.09.2022 | Uutiset
GigaVaasa-alueelle tonttivarauksen tehneet suomalainen Grafintec Oy ja intialainen Epsilon Advanced Materials ovat ilmoittaneet pörssitiedotteessaan purkavansa keskinäisen yhteistyösopimuksensa. Vaasan kaupunki jatkaa kuitenkin neuvotteluja molempien yritysten kanssa.
Lue lisää