Vaasalainen Skycode kasvuyrityskilpailussa yleisön suosikiksi

05.11.2021

Skycode Jussi MantylaJussi Mäntylän (oikealla) yritys Skycode palkittiin kasvuyrityskilpailussa.

Jussi Mäntylän yritys Skycode Oy on vaasalainen tekoälyjä valmistava yhtiö. Skycode osallistui KasvuOpen -kasvuyrityskilpailuun, jossa se valittiin lupaavimmaksi automaatioalan kasvuyritykseksi sekä äänestettiin pitchauksensa perusteella yleisön suosikiksi.

Jussi Mäntylän perustaman Skycoden palkkalistoilla on tällä hetkellä 15 henkilöä – ohjelmoijia, tekoälyohjeilmoijia, matemaatikkoja, myyjiä sekä hallinnollista henkilökuntaa. Skycoden päätuote SkyPlanner on ohjelmisto, jossa tekoäly tekee tehtaaseen optimaalisen tuotannonsuunnitelman, eli työjärjestyksen sekunnissa. 

– Olemme Skycodessa laatineet ja suunnitelleen tekoälyn alusta asti itse ja sen täydellinen tuntemus on kehitystyössä ensiarvoisen tärkeää. Yrityksille tehtaan ja tuotannon työjärjestyksellä on paljonkin väliä. Kun työjärjestys on optimaalinen, tehtaan tuotanto virtaa jouhevammin ja tehdas valmistaa samoilla resursseilla enemmän. Tehdas muuttuu siis kannattavammaksi pelkästään sillä, että sille laaditaan tekoälyn avulla optimaalisempi työjärjestys, Mäntylä kertoo ja jatkaa:

– Tällä hetkellä tehtaissa työjärjestys laaditaan manuaalisesti ihmisaivoilla miettien, vaikka ihmisaivot eivät sovellu satojen tai tuhansien töiden optimointiin. Meidän aivojamme ei ole tehty sellaiseen työhön. Tämän vuoksi tehtaat ovat toimineet vajaateholla.

Kasvuyrityskilpailusta menestystä

Mäntylä ilmoittautui mukaan KasvuOpenin Kasvupolku-ohjelmaan yritysneuvojan suosituksesta. Kasvuohjelmaan osallistuminen selvästi kannatti, sillä yritys valittiin automaatioalan Kasvupolun lupaavimmaksi yritykseksi. Kasvu Open Karnevaalissa Jyväskylässä 28.10. Skycode voitti Yleisön suosikki -palkinnon.

– Olemme tehneet pitkään erittäin hedelmällistä yhteistyötä VASEKin kanssa ja toimimme Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppanina. Myös Kasvu Openiin osallistuimme yritysneuvojan kehotuksesta. Kasvupolku-ohjelma oli meille hyvä kokemus, ja kasvusuunnitelmamme tuli ammattimaisten sparraajien taholta hyvin haastetuksi. On tärkeää tuoda suunnitelmansa kriittiseen arviointiin, jotta ne hioutuvat entistä paremmiksi. Oli myös mukava huomata, että sparraajat pitivät tuotettamme ja konseptiamme näin lupaavina. Nimenomaan uskottavien kasvusuunnitelmien ja näyttöjen perusteella Kasvu Openin tuomaristo ja yleisö antoi tunnustuksensa, Mäntylä toteaa.

– Kasvuohjelmat tarjoavat yrityksille mahdollisuuden luottamukselliseen ja henkilökohtaiseen sparraukseen jopa viidestä kahdeksaan eri asiantuntijan kanssa. Kasvuohjelma on myös hyvä tilaisuus verkostoitumiseen alueellisesti, omalla toimialalla sekä myös valtakunnallisesti merkittävien kumppaneiden kanssa, yritysneuvoja Kenneth Dalkvist muistuttaa.

Kansainvälinen kasvu suunnitelmissa

Skykoden tavoitteena on kasvaa merkittäväksi ohjelmistoyhtiöksi ja yhdeksi Pohjanmaan suurista työllistäjistä. Mäntylän mukaan monistettavalla ohjelmistotuotteella vauhdikas kasvu on mahdollista, ja kansainvälisillä markkinoilla tuotteelle on valtava kysyntä. Yritys on orgaanisesti rahoittanut tuotteensa kehityksen omalla rahallaan, ja nyt kun tuote on saatu markkinoille, sen tekoäly ohjaa jo useiden tehtaiden tuotantoa

– Selvityksiemme mukaan SkyPlannerin tekoälyllä on kansainvälisestikin teknistä etumatkaa ja sen kysyntä on ollut hurjaa. Tavoitteenamme on tehdä SkyPlannerista standardi teollisuuden tuotannonsuunnittelussa kansainvälisesti. Kun nyt tuotannonsuunnittelu on usein epäoptimaalista ja manuaalista, on ollut erittäin helppoa perustella asiakkaille SkyPlannerin optimaalisuus ja automaattisuus. Ohjelman toimintaperiaate on myös helposti ymmärrettävissä, vaikka se sisältääkin kehittynyttä tekoälytekniikkaa, Mäntylä kertoo.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kosmetiikkaa koskevat säännöt ja velvollisuudet haltuun

21.05.2024 | Uutiset
Suomessa et tarvitse ennakkohyväksyntää kosmetiikkatuotteiden myyntiä varten, mutta kun tuote on myynnissä, sitä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Siksi sinun on tärkeä jo yrityksesi perustamisvaiheessa selvittää oma roolisi ja siihen kuuluvat velvollisuudet. Näistä löydät tietoa Tukesin sivuilta.
Lue lisää

Renergi Kick-off: Kohti kestävämpää tulevaisuutta kiertotalouden avulla

17.05.2024 | Uutiset
Lintuvuoren uudessa HÖK-ravintolassa vallitsi kiinnostunut ilmapiiri, kun yli 30 asiantuntijaa ja sidosryhmien edustajaa kokoontui 14.5. Renergi kick-off -tilaisuuteen. Tämä pohjusti uudenlaista ajattelua ja toimintaa kiertotalouden edistämiseksi, ja se herätti runsaasti kiinnostusta mukana olleiden yritysten, oppilaitosten ja muiden sidosryhmien parissa.
Lue lisää

Entistä strategisempi satama

16.05.2024 | Uutiset
Vaasan satamassa on tällä hetkellä menossa merkittäviä kehityshankkeita, ja niiden lisäksi tulevien vuosien jatkosuunnitelmia työstetään jatkuvasti. Kestävä ja älykäs tulevaisuuden satama -hankkeen toimijat VASEKilta ja Kvarken Portsilta järjestivät 14.5. satamatyöpajan saadakseen työhön mahdollisimman laajaa näkemystä alan eri toimijoilta.
Lue lisää

Synergiaedut ja yhteistyösuunnitelmat

15.05.2024 | Uutiset
Ekosysteemisopimushankkeiden projektipäälliköt tapasivat tiedonvaihdon merkeissä 14.5. Neljäntoista eri hankkeen vetäjät saivat kertoa hankkeensa tavoitteet, etenemisen, onnistumiset ja haasteet sekä vastata kysymyksiin. Ja kysymyksiä tulikin runsaasti. Aamupäivätapaamisen aikana löytyi sekä synergiaetuja että yhteistyösuunnitelmia.
Lue lisää

Yrittäjäkassa on yrittäjän taloudellinen oljenkorsi

14.05.2024 | Uutiset
Olipa yrityksesi tulevaisuus miten lupaava tahansa, ovat viime vuodet osoittaneet, että varasuunnitelma on hyvä olla siltä varalta, että jotain odottamatonta tapahtuu. Jos joudut lopettamaan yritystoimintasi ja jäät työttömäksi yrittäjäksi, Yrittäjäkassa on ainoa ansiopäivärahan lähde.
Lue lisää

Puutarhaharrastuksesta tuli osa-aikaista yrittäjyyttä

13.05.2024 | Uutiset
Kylmän ja myöhäisen kevään jälkeen puutarhakausi on vihdoin käynnissä Pohjanmaalla, ja sen on myös tervajokinen Minna Saari huomannut. Minna toimii ensimmäistä vuottaan yrittäjänä juuri puutarha-alalla. Puhelin on soinut viime viikkoina tauotta, ja kalenteri täyttyy kaikista mahdollisista puutarhatöistä puiden leikkaamisesta kasvien istuttamiseen.
Lue lisää

Haemme: Rakennus- ja infra-alan projektipäällikkö

08.05.2024 | Uutiset
Etsimme nyt vahvaa osaajaa aluekehitys- ja yrityskehitystehtäviin. Projektipäällikkönä tulet työskentelemään rakennus- ja infra-alan alueellisten kehityshankkeiden toteuttajana sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuuden edistämisessä. Tämä sisältää mm. Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -kehitystyön johtamisen yhdessä sidosryhmiemme kanssa.
Lue lisää

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää