Vaasalainen Skycode kasvuyrityskilpailussa yleisön suosikiksi

05.11.2021

Skycode Jussi MantylaJussi Mäntylän (oikealla) yritys Skycode palkittiin kasvuyrityskilpailussa.

Jussi Mäntylän yritys Skycode Oy on vaasalainen tekoälyjä valmistava yhtiö. Skycode osallistui KasvuOpen -kasvuyrityskilpailuun, jossa se valittiin lupaavimmaksi automaatioalan kasvuyritykseksi sekä äänestettiin pitchauksensa perusteella yleisön suosikiksi.

Jussi Mäntylän perustaman Skycoden palkkalistoilla on tällä hetkellä 15 henkilöä – ohjelmoijia, tekoälyohjeilmoijia, matemaatikkoja, myyjiä sekä hallinnollista henkilökuntaa. Skycoden päätuote SkyPlanner on ohjelmisto, jossa tekoäly tekee tehtaaseen optimaalisen tuotannonsuunnitelman, eli työjärjestyksen sekunnissa. 

– Olemme Skycodessa laatineet ja suunnitelleen tekoälyn alusta asti itse ja sen täydellinen tuntemus on kehitystyössä ensiarvoisen tärkeää. Yrityksille tehtaan ja tuotannon työjärjestyksellä on paljonkin väliä. Kun työjärjestys on optimaalinen, tehtaan tuotanto virtaa jouhevammin ja tehdas valmistaa samoilla resursseilla enemmän. Tehdas muuttuu siis kannattavammaksi pelkästään sillä, että sille laaditaan tekoälyn avulla optimaalisempi työjärjestys, Mäntylä kertoo ja jatkaa:

– Tällä hetkellä tehtaissa työjärjestys laaditaan manuaalisesti ihmisaivoilla miettien, vaikka ihmisaivot eivät sovellu satojen tai tuhansien töiden optimointiin. Meidän aivojamme ei ole tehty sellaiseen työhön. Tämän vuoksi tehtaat ovat toimineet vajaateholla.

Kasvuyrityskilpailusta menestystä

Mäntylä ilmoittautui mukaan KasvuOpenin Kasvupolku-ohjelmaan yritysneuvojan suosituksesta. Kasvuohjelmaan osallistuminen selvästi kannatti, sillä yritys valittiin automaatioalan Kasvupolun lupaavimmaksi yritykseksi. Kasvu Open Karnevaalissa Jyväskylässä 28.10. Skycode voitti Yleisön suosikki -palkinnon.

– Olemme tehneet pitkään erittäin hedelmällistä yhteistyötä VASEKin kanssa ja toimimme Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppanina. Myös Kasvu Openiin osallistuimme yritysneuvojan kehotuksesta. Kasvupolku-ohjelma oli meille hyvä kokemus, ja kasvusuunnitelmamme tuli ammattimaisten sparraajien taholta hyvin haastetuksi. On tärkeää tuoda suunnitelmansa kriittiseen arviointiin, jotta ne hioutuvat entistä paremmiksi. Oli myös mukava huomata, että sparraajat pitivät tuotettamme ja konseptiamme näin lupaavina. Nimenomaan uskottavien kasvusuunnitelmien ja näyttöjen perusteella Kasvu Openin tuomaristo ja yleisö antoi tunnustuksensa, Mäntylä toteaa.

– Kasvuohjelmat tarjoavat yrityksille mahdollisuuden luottamukselliseen ja henkilökohtaiseen sparraukseen jopa viidestä kahdeksaan eri asiantuntijan kanssa. Kasvuohjelma on myös hyvä tilaisuus verkostoitumiseen alueellisesti, omalla toimialalla sekä myös valtakunnallisesti merkittävien kumppaneiden kanssa, yritysneuvoja Kenneth Dalkvist muistuttaa.

Kansainvälinen kasvu suunnitelmissa

Skykoden tavoitteena on kasvaa merkittäväksi ohjelmistoyhtiöksi ja yhdeksi Pohjanmaan suurista työllistäjistä. Mäntylän mukaan monistettavalla ohjelmistotuotteella vauhdikas kasvu on mahdollista, ja kansainvälisillä markkinoilla tuotteelle on valtava kysyntä. Yritys on orgaanisesti rahoittanut tuotteensa kehityksen omalla rahallaan, ja nyt kun tuote on saatu markkinoille, sen tekoäly ohjaa jo useiden tehtaiden tuotantoa

– Selvityksiemme mukaan SkyPlannerin tekoälyllä on kansainvälisestikin teknistä etumatkaa ja sen kysyntä on ollut hurjaa. Tavoitteenamme on tehdä SkyPlannerista standardi teollisuuden tuotannonsuunnittelussa kansainvälisesti. Kun nyt tuotannonsuunnittelu on usein epäoptimaalista ja manuaalista, on ollut erittäin helppoa perustella asiakkaille SkyPlannerin optimaalisuus ja automaattisuus. Ohjelman toimintaperiaate on myös helposti ymmärrettävissä, vaikka se sisältääkin kehittynyttä tekoälytekniikkaa, Mäntylä kertoo.

 



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää

Opiskelijoiden ääni on tulevaisuuden ääni

15.03.2024 | Uutiset
Mari Katteluksen kolumni Vaasa Insiderissä
Lue lisää

Ensimmäisellä markkinointiklinikalla vinkkejä yrityksen näkyvyyden vahvistamiseen

08.03.2024 | Uutiset
Maaliskuun 7. päivänä ryhmä pienyrittäjiä kokoontuivat Startiaan saadakseen vinkkejä siitä, miten he voivat vahvistaa markkinointiaan ja näkyä paremmin mahdollisten asiakkaiden keskuudessa. Illan keskusteluissa yrittäjät saivat vinkkejä siitä, miten pienillä resursseilla voidaan saada erinomaista näkyvyyttä – kunhan keskitytään oikeisiin asioihin.
Lue lisää

Maria Haglund VASEKiin työvoiman saatavuuden ja alueen vetovoiman edistämistehtäviin

07.03.2024 | Uutiset
Kasvatustieteiden maisteri Maria Haglund aloitti 4.3.2024 VASEKilla Vaasan seudun työvoiman saatavuuden ja alueen vetovoiman edistämisen tehtävissä projektipäällikkönä. Hänet valittiin yhteensä 40 hakijan joukosta tähän alueen elinvoiman kehittämisen kannalta keskeiseen työtehtävään.
Lue lisää

Ensimmäinen rekrytointi on riski, joka on otettava, kun halutaan kasvaa

06.03.2024 | Uutiset
VASEKin, Vaasan kaupungin ja Vaasan yrittäjien tilaisuuteen 5.3. kokoontuneet yrittäjät pohtivat olisiko heistä ja heidän yrityksistään työnantajiksi. Palvelujohtaja Päivi Ilmonen Profimentorilta muistutti, että yksinyrittäjän ensimmäinen työntekijä ja työpari voi olla sellainen positiivinen asia, joka ei ole rahalla mitattavissa:
Lue lisää

He panostivat, kun kaikki muut vetäytyivät

05.03.2024 | Uutiset
Yli kaksi vuotta kulttuuri- ja tapahtuma-ala eli pandemian vuoksi epävarmuuden aikaa. Kriisin keskellä Henrik Hagnäs ja Dennis Asplund päättivät perustaa HHD Entertainment -yrityksen, joka keskittyy festivaalien, konserttien ja keikkojen järjestämiseen. Bigday-konsepti syntyi, ja tänä vuonna festivaali järjestetään neljännen kerran – ennennäkemättömällä lipunmyynnillä.
Lue lisää