Vaasa etsii maailman onnellisinta ihmistä – kolme onnellisinta saavat kylään Maria Veitolan

05.05.2021

Mari Kattelus, Leena Forsén, Eevamaria PaasikariMari Kattelus, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK, Leena Forsén, Vaasan kaupunki, Eevamaria Paasikari, Vaasan kaupunki

Maailman onnellisimmaksi kaupungiksi tähtäävä Vaasa etsii maailman onnellisinta ihmistä tehdäkseen tunnetuksi onnellisen elämän saloja. Tutkimusmatkalle on kutsuttu mukaan myös mediapersoona Maria Veitola, joka syventyy Vaasalle toimittamassaan videosarjassa ehdokkaiden elämäntarinoihin ja onnen elementteihin.

Vaasa on julkaissut etsintäkuulutuksen, jolla haetaan maailman onnellisinta ihmistä. Kuka tahansa voi myös ilmiantaa tuntemansa henkilön, joka olisi kelpo ehdokas maailman onnellisimmaksi. Olennainen tuntomerkki on, että henkilö asuu Vaasan seudulla.

– Koska Vaasa pyrkii maailman onnellisimman maan onnellisimmaksi kaupungiksi, on etsinnät rajattu Vaasan seudulle. Haluamme jakaa laajasti tietoa ja oppeja onnellisen elämän avaimista ja toivottaa suomalaiset tervetulleiksi tutustumaan vaasalaiseen elämäntyyliin, perustelee kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Kun etsitään maailman onnellisinta ihmistä, syvennytään Vaasan seudulla asuvien elämäntarinoihin ja jatketaan tutkimusmatkaa onnellisuuden anatomiaan. Seudun asukkaiden onnellisuutta on kehitetty syksystä 2020 lähtien onnellisuusprofessori Markku Ojasen opastamana.

Tutkimusmatkallaan Vaasa rohkaisee ihmisiä asennemuutokseen: Kell’ onni on, se onnen jakakoon! Maailman onnellisimmaksi ihmiseksi voi ilmoittautua tai ilmiantaaa 23.5.2021 asti osoitteessa maailmanonnellisinkaupunki.fi.

Onnellisimmat saavat vieraakseen Maria Veitolan

Ilmoittautuneiden joukosta raati valitsee Markku Ojasen avustamana kolme ehdokasta maailman onnellisimmaksi. Seikkailu jatkuu elokuussa, kun kolmikosta kukin saa vuorollaan kylään mediasta tutun toimittajan, Maria Veitolan. Taitavana haastattelijana tunnetun Veitolan kanssa toteutetaan kolmiosainen videosarja “Maria & maailman onnellisimmat”.

Maria VeitolaMaria Veitola

Kutsu Vaasan-vierailulle on Veitolalle erityisen mieluinen, koska hän pääsee tutkimusmatkalle ja kylään “tavisten” luo.

– Yökylässä Maria Veitola -ohjelmaa on tehty jo kuusi tuotantokautta, ja ihan alusta alkaen tv-katsojat ovat toivoneet, että vierailisin julkkisten lisäksi tavallisten ihmisten luona, Veitola paljastaa.

Syyskuussa kaikki suomalaiset pääsevät valitsemaan maailman onnellisinta ihmistä Veitolan toimittamien henkilökuvien perusteella. Videotarinat julkaistaan verkko-osoitteessa maailmanonnellisinkaupunki.fi, jossa voi äänestää kolmikosta onnellisinta.

Seikkailu huipentuu onnellisuusiltaan Strömsössä

Maria Veitola on mukana myös Vaasan onnellisuusillassa, joka järjestetään idyllisessä Strömsö-huvilassa lokakuussa Vaasan kaupungin täyttäessä 415 vuotta. Onnellisuusillassa julkistetaan, kuka kolmesta ehdokkaasta on äänestetty maailman onnellisimmaksi ihmiseksi. Hän saa elinikäisen käyttöoikeuden Vaasan kaupungin liikunta- ja kulttuuripalveluihin.

– Seikkailumme maailman onnellisimman ihmisen löytämiseksi on enemmän kuin perinteinen markkinointiteko. Haluamme herättää keskustelua ja jopa syvällistä pohdintaa siitä, mikä tekee ihmiset onnelliseksi ja miten elinympäristö vaikuttaa onnellisuuteen, toteaa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin markkinointipäällikkö Mari Kattelus.

– Toki teemme samalla tunnetuksi Vaasaa vetovoimaisena kaupunkina ja seutuna, jossa asukkaiden onnellisuus näkyy sujuvana arkena. Merkityksellinen työ sekä helppo elämä meren äärellä ja lähellä luontoa ovat tärkeä osa vaasalaista onnellisuutta, Kattelus jatkaa.

Tavoite maailman onnellisimman maan onnellisimmasta kaupungista on kirjattu Vaasan kaupungin strategiaan, ja asukkaiden onnellisuutta seurataan vuosittain onnellisuustutkimuksen avulla. Joulukuussa 2020 peräti kahdeksan prosenttia noin 500 vastaajasta antoi onnellisuusluvukseen yli 95 asteikolla 0–100.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Haemme tiedottaja-kääntäjää määräaikaiseen työsuhteeseen (sijaisuus)

12.05.2021 | Uutiset
Hallitset suomen, ruotsin ja englannin kielet ja sinulla on kokemusta eri tekstilajien kääntämisestä. Työajastasi noin puolet menee käännös- ja kielenhuoltotehtäviin, pääosin suomi-ruotsi, mutta myös ruotsi-suomi ja suomi-englanti. Osallistut VASEKin ja Vaasan seudun viestinnän toteutukseen, joten toivomme, että kirjoitat sujuvasti niin tiedotteita, verkkotekstejä kuin artikkeleitakin.
Lue lisää

Nuoria kuunnellen – Vetovoimaa ja pitovoimaa etsimässä

07.05.2021 | Uutiset
Vaasa on katukuvaltaan nuorekas, sillä kaupunki on väkilukuun suhteutettuna Suomen suurin opiskelukaupunki. Peräti joka viides vastaantulija kadulla on korkeakouluopiskelija. – Kun lisää yhtälöön vielä 160 yrityksen kansainvälisen energiateknologiaklusterin ja jatkuvan osaajapulan, ei tarvitse ihmetellä miksi yhdessä muiden toimijoiden kanssa tekemämme seutumarkkinointityön yhtenä tärkeimmistä tavoitteista lähitulevaisuudessa on vaikuttaa erityisesti nuorten jäämiseen Vaasan seudulle myös opiskelujen jälkeen, markkinointipäällikkö Mari Kattelus kertoo.
Lue lisää

Yrittäjyysinto kasvanut - 56 % kasvu Startian avulla perustettujen yritysten määrässä

06.05.2021 | Uutiset
Uusien yritysten perustaminen Uusyrityskeskusten kautta on ollut odotettua vilkkaampaa jo viime kesästä lähtien. Tämän vuoden tammi-maaliskuun aikana Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian kautta uusia yrityksiä perustettiin yhteensä 64, kun viime vuoden vastaava lukema oli 41. Kasvua perustettujen yritysten määrässä oli siis huimat 56 prosenttia.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

06.05.2021 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Yritysten kustannustuen kolmas hakukierros – kenelle, miten ja mistä apua?

06.05.2021 | Uutiset
Kustannustuen kolmannen kierroksen hakuaika alkaa 27.4. Tukea haetaan Valtiokonttorin sähköisen asiointipalvelun kautta.
Lue lisää

Vaasa etsii maailman onnellisinta ihmistä – kolme onnellisinta saavat kylään Maria Veitolan

05.05.2021 | Uutiset
Maailman onnellisimmaksi kaupungiksi tähtäävä Vaasa etsii maailman onnellisinta ihmistä tehdäkseen tunnetuksi onnellisen elämän saloja. Tutkimusmatkalle on kutsuttu mukaan myös mediapersoona Maria Veitola, joka syventyy Vaasalle toimittamassaan videosarjassa ehdokkaiden elämäntarinoihin ja onnen elementteihin.
Lue lisää

Kotieläintila tarjoaa viihtyisää ajanviettoa eläinten kanssa

04.05.2021 | Uutiset
Jokainen, joka on joskus viettänyt aikaa eläinten kanssa, tietää, miten palkitsevaa ja rauhoittavaa se voi olla. Anna Salmi perheineen ylläpitää Södra Vallgrundissa kotieläintila Aava Kertun Kotitilaa, jossa vietetään aikaa eläinten kanssa niitä sekä luontoa suuresti kunnioittaen.
Lue lisää

Rahoitusta kahdelle uudelle, koko Merenkurkun alueelle tärkeälle hankkeelle

30.04.2021 | Uutiset
Merenkurkun alueen laaja yhteistyökumppanuus on saanut Merenkurkun neuvoston johdolla rahoitusta kahdelle tärkeälle hankkeelle, jotka ovat erittäin ajankohtaisia viimeaikaisen loistouutisen johdosta.
Lue lisää