Uutisia CERM-hankkeesta

20.05.2020

blur branch countryside daylight 394545

Pohjanmaa saa kestävän kehityksen ja kiertotalouden toimintasuunnitelman

Suomella on vuodesta 2016 asti ollut kiertotalouden kansallinen tiekartta. Nyt Pohjanmaa saa oman tiekarttansa. Yhdessä pohjalaisten kehittämisyhtiöiden kanssa työstämme tiekarttaa sille, miten Pohjanmaa, elinkeinoelämään fokusoiden, voi olla edelläkävijä myös kestävän kehityksen ja kiertotalouden parissa.

Kun yhä useampi yritys kiinnostuu kestävästä kehityksestä, olemme alkaneet laatimaan käytännönläheisiä oppaita, tarkistuslistoja ja hyviä esimerkkejä miten yritykset voivat toisaalta päästä käyntiin ja toisaalta kehittää kestävää työtään ja mitä on tärkeää pitää mielessä viestintää suunnitellessa. Yritysten kilpailukyky tulee tulevaisuudessa olemaan entistä enemmän riippuvainen siitä, kuinka ne pystyvät osoittamaan hiilijalanjälkensä pienenemisen. Toimintasuunnitelmassa esitellään kuinka yritys voi laskea oman hiilijalanjälkensä ja asettaa omat ilmastotavoitteensa.

Haluatteko näkyvyyttä Pohjanmaan kestävän kehityksen viikolla?

Syyskuun 21.–27. päivänä järjestetään ensimmäistä kertaa kestävän kehityksen viikko Pohjanmaalla. Viikon tavoitteena on, että yhdistykset, kunnat ja yritykset yhdessä muodostavat tapahtumaviikon, jossa tuodaan esiin hyviä esimerkkejä kestävän kehityksen työstä.

CERM-hankkeessamme suunnittelemme parhaillaan ohjelmaa tuolle viikolle, ja tällä hetkellä nämä tapahtumat ovat tulossa:

  • Kestävän kehityksen seminaari tiistaina 22.9. Tulemme yhdessä yhteistyökumppaneidemme Concordian, Dynamon ja Kristiinankaupungin elinkeinokeskuksen kanssa järjestämään seminaarin, jonka teemana on kestävä vuorovaikutus kunnan ja elinkeinoelämän välillä. Lisää tietoa tulee piakkoin.
  • Keskiviikkona 23.9. CERM-hankkeen projektipäälliköt esittelevät kestävän kehityksen eteen tehtävää työtä Yrkesakademiin yksiköissä Vaasassa, Pietarsaaressa ja Närpiössä.
  • Kestävän viestinnän masterclass torstaina 24.9. – Tämä työpaja tulee olemaan osana kestävän kehityksen viikkoa. Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta
  • Perjantaina 25.9. järjestetään Närpiössä kiertotalouden teemapäivä ja mukana on myös CERM-hanke.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

05.06.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Yhteistyö avainasemassa menestykseen

05.06.2020 | Uutiset
Heidi Uskaure toimii yksinyrittäjänä yrityksessä nimeltä Pieni Idea. Uskaure kuvailee yritystään luovien agenttien toimistoksi, joka tarjoaa matalan kynnyksen markkinointiapua niin pieniin kuin suurempiinkin tarpeisiin. Yritys koostuu joukosta erinäisiä freelancereita, jotka tekevät markkinointia yhdessä Vaasan alueella sekä muualla Suomessa.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

03.06.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Fredrik toteutti unelmansa omasta puutarha-alan yrityksestä

02.06.2020 | Uutiset
Puutarha-alan yrityksillä on nyt sesonkiaika, ja näiden kiireisten yritysten kategoriaan kuuluu myös Fredrik Skepparin yritys Övermalaxista. Hänen ensimmäinen vuotensa alalla on mennyt hyvin, ja ne vinkit, jotka hän sai Startiasta ja VASEKilta ovat yhdessä hyvän maineen kera siivittäneet yritystä.
Lue lisää

Tukirahat seudun yritysten hyväksi

01.06.2020 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin yritysneuvontapalveluita on käytetty vilkkaasti parin viimeisen kuukauden aikana. VASEKin yrityspalveluissa on tähän mennessä autettu yli 470 eri yritystä koronatilanteen aiheuttamien ongelmien ja kehittämistarpeiden kanssa.
Lue lisää

Tervetuloa juurtumaan Vaasaan

27.05.2020 | Uutiset
Mietitään tilannetta, että olisit juuri muuttanut Vaasaan ja saisit kutsun piknikille kaupunkipuutarhaan, Vaasan kauneimmalle paikalle. Lähtisitkö?
Lue lisää

Uutisia MoveIT-hankkeesta

26.05.2020 | Uutiset
Uusi kuski liikkumisen hankkeeseen ja Vaasan kaupungille valtionavustusta joukkoliikenteen brändäystä varten.
Lue lisää

Vaasa.fi Kuntamarkkinoinnin SM-finaaliin

25.05.2020 | Uutiset
Ainutlaatuinen seudullinen verkkopalvelu vaasa.fi on valittu Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun finaaliin. Kuntaliiton mukaan finaaliin valituissa töissä on pohjana huolellista brändityötä ja tuloksena elinvoiman ja kehityksen voimistumista.
Lue lisää