Uutisia CERM-hankkeesta

20.05.2020

blur branch countryside daylight 394545

Pohjanmaa saa kestävän kehityksen ja kiertotalouden toimintasuunnitelman

Suomella on vuodesta 2016 asti ollut kiertotalouden kansallinen tiekartta. Nyt Pohjanmaa saa oman tiekarttansa. Yhdessä pohjalaisten kehittämisyhtiöiden kanssa työstämme tiekarttaa sille, miten Pohjanmaa, elinkeinoelämään fokusoiden, voi olla edelläkävijä myös kestävän kehityksen ja kiertotalouden parissa.

Kun yhä useampi yritys kiinnostuu kestävästä kehityksestä, olemme alkaneet laatimaan käytännönläheisiä oppaita, tarkistuslistoja ja hyviä esimerkkejä miten yritykset voivat toisaalta päästä käyntiin ja toisaalta kehittää kestävää työtään ja mitä on tärkeää pitää mielessä viestintää suunnitellessa. Yritysten kilpailukyky tulee tulevaisuudessa olemaan entistä enemmän riippuvainen siitä, kuinka ne pystyvät osoittamaan hiilijalanjälkensä pienenemisen. Toimintasuunnitelmassa esitellään kuinka yritys voi laskea oman hiilijalanjälkensä ja asettaa omat ilmastotavoitteensa.

Haluatteko näkyvyyttä Pohjanmaan kestävän kehityksen viikolla?

Syyskuun 21.–27. päivänä järjestetään ensimmäistä kertaa kestävän kehityksen viikko Pohjanmaalla. Viikon tavoitteena on, että yhdistykset, kunnat ja yritykset yhdessä muodostavat tapahtumaviikon, jossa tuodaan esiin hyviä esimerkkejä kestävän kehityksen työstä.

CERM-hankkeessamme suunnittelemme parhaillaan ohjelmaa tuolle viikolle, ja tällä hetkellä nämä tapahtumat ovat tulossa:

  • Kestävän kehityksen seminaari tiistaina 22.9. Tulemme yhdessä yhteistyökumppaneidemme Concordian, Dynamon ja Kristiinankaupungin elinkeinokeskuksen kanssa järjestämään seminaarin, jonka teemana on kestävä vuorovaikutus kunnan ja elinkeinoelämän välillä. Lisää tietoa tulee piakkoin.
  • Keskiviikkona 23.9. CERM-hankkeen projektipäälliköt esittelevät kestävän kehityksen eteen tehtävää työtä Yrkesakademiin yksiköissä Vaasassa, Pietarsaaressa ja Närpiössä.
  • Kestävän viestinnän masterclass torstaina 24.9. – Tämä työpaja tulee olemaan osana kestävän kehityksen viikkoa. Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta
  • Perjantaina 25.9. järjestetään Närpiössä kiertotalouden teemapäivä ja mukana on myös CERM-hanke.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tuki yksinyrittäjälle

01.10.2020 | Uutiset
HAKU ON PÄÄTTYNYT! Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Uusi alku uusien omistajien johdolla, uusissa tiloissa

30.09.2020 | Uutiset
Lintuvuorella osoitteessa Varastotie 31 sijaitsevassa hallissa on käynnissä L Jokela AB:n eli LJ Doorsin muuttoon liittyvät viimeiset työt. Uudet omistajat ottivat vuosi sitten haltuunsa yrityksen, joka on valmistanut ovia ja ikkunoita jo neljän vuosikymmenen ajan.
Lue lisää

Yrityshotellista yritykselle toimivat tilat – Vaasan seudulta löytyy vaihtoehtoja

28.09.2020 | Uutiset
Uudelle yritykselle yrityshotellissa toimiminen voi tuoda monenlaisia etuja: pääsee pois oman keittiönpöydän äärestä ja voi tavata asiakkaita viihtyisissä ja ammattimaisissa tiloissa. Yrityshotellissa on helppo verkostoitua muiden yrittäjien kanssa, eikä tarvitse toiminnan alkuvaiheessa vielä tietää minkälaiset tilat yritys tarvitsee.
Lue lisää

Vastuullinen Pohjanmaa -seminaarissa kannustettiin yrityksiä edelläkävijöiksi

24.09.2020 | Uutiset
CERM-hankkeen järjestämä seminaari Vastuullista yhteispeliä kunnan ja elinkeinoelämän välillä kokosi Wasa Innovation Centeriin noin 40 kuulijaa ja webinaari-lähetykseen omien koneiden äärelle yli 60 kestävyydestä ja kiertotaloudesta kiinnostunutta.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

17.09.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

HammasSydämessä asiakas on keskiössä

16.09.2020 | Uutiset
Vähäkyröläinen suuhygienisti Henrika Koivusalo perusti oman yrityksen vuonna 2018 suoritettuaan Vamian järjestämän yrittäjän ammattitutkinnon. – Silloin oli sopiva tilaisuus ja vaihe elämässä, ja halusin kokeilla yrittäjyyttä. Jos olisi ollut vakituinen työ, tämä olisi kyllä jäänyt toteuttamatta.
Lue lisää

Vaasan seudun joukkoliikenteen nimi päätetään äänestäen – onko suosikkisi Blinkka, Lifti vai Vindi? 

14.09.2020 | Uutiset
Vaasan kaupunki ja Mustasaaren kunta saivat asukkailtaan yhteensä yli 600 nimiehdotusta uudelle alueelliselle joukkoliikenteelle, joka aloittaa toimintansa vuonna 2022. Koska joukkoliikennettä suunnitellaan ja kehitetään toimivaksi yhdessä asukkaiden kanssa, nimi valitaan äänestäen. Asiantuntijaraati poimi äänestykseen seuraavat kolme ehdotusta: Blinkka, Lifti ja Vindi. Äänestyksen voittanut nimi julkistetaan tiistaina 22.9., jolloin Liikkujan viikolla vietetään Autotonta päivää. 
Lue lisää

Uudistunut vaasa.fi palkittiin Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa

09.09.2020 | Uutiset
Viime syksynä uudistettu vaasa.fi -verkkopalvelu huomioitiin kunniamaininnalla Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa. Vaasan kaupungin, Visit Vaasan, Vaasan seudun ja UNESCOn luonnonperintökohde Merenkurkun saariston yhteistyön tuloksena syntynyt sivusto yhdistää Vaasan seudun palvelut ja tapahtumat saman katon alle.
Lue lisää