Uusi yrittäjä huoltamaan laihialaisten autoja ja koneita

09.06.2020

Sami NiemeläSami Niemelä on laihialaisen autokorjaamon uusi omistaja. Hän osti toiminnassa olevan yrityksen ja pyörittää nyt huhtikuun alusta lähtien Auto- ja Konehuolto S.Niemelää. Yrityskauppa toteutettiin VASEKin ja yritysneuvoja Antti Alasaaren avustuksella.

Laihialainen automekaanikko Sami Niemelä ei ensiksi suonut sen enempää ajatusta lehti-ilmoitukselle myynnissä olevasta autokorjaamosta muutaman kilometrin päässä hänen kotoaan. Mutta kohtalo tahtoi toisin, ja muutamaa kuukautta myöhemmin hän on tuore yrittäjä ja uusi omistaja aseman alueella sijaitsevalle korjaamolle, joka nyt tunnetaan nimellä Auto- ja Konehuolto S.Niemelä.

– Ajatus siirtyä yrittäjäksi aikaisemman omistajan Markku Kaivolan jälkeen syntyi vasta, kun eräs kaverini otti asian puheeksi. Harkittuani asiaa otin yhteyttä myyjään ja myös VASEKiin ja yritysneuvoja Antti Alasaareen, Niemelä kertoo.

Prosessiin tuli vauhtia ja kaikki menikin nopeasti eteenpäin. Kaupat tehtiin vain runsaan kuukauden päästä siitä, kun ilmoitus oli lehdessä, ja huhtikuun ensimmäisellä viikolla Niemelä oli yrityksen uusi omistaja.

– Tietysti mietin asiaan viikon tai kaksi, mutta päätös tuntui oikealta ja sen tekeminen oli lopulta helpompaa kuin olin ajatellut. Lisäksi tällaista mahdollisuutta ei todennäköisesti ilmaannu ihan lähitulevaisuudessa. Korjaamo sijaitsee hyvällä paikalla ja hyvässä kiinteistössä, Niemelä toteaa.

Oltuaan muutaman vuoden maanrakennusalalla, hän on nyt palannut alkuperäiseen ammattiinsa, mutta tällä kertaa yrittäjä, mikä on myös joskus ollut hänen suunnitelmissaan. Kokemuksen ja osaamisen viime työvuosiltaan hän saa tuoda mukanaan uuteen yritykseensä ja hyödyntää jatkossa.

– Ajatuksena on vähitellen myös tarjota maatalous- ja maanrakennuskoneiden huoltoa, mutta aion nyt ensiksi saada autokorjaamolle rutiinit pyörimään ja tehokuutta toimintaan. Tavoitteena on, että hieman myöhemmin pystyisin palkkaamaan ainakin yhden työntekijän, Niemelä lisää.

Auto- ja Konehuolto S.NiemeläKorjaamossaan Niemelä keskittyy lähinnä autohuoltoon ja erilaisiin korjauksiin, mutta tulevaisuudessa hän toivoo voivansa palkata työntekijän ja tarjota myös suurempien ajoneuvojen ja koneiden huoltoa.

Toistaiseksi toiminnan painopisteenä on henkilöautojen huolto ja korjaus. Myös renkaiden suuntauksen ja aurauskulmien säätöä Niemelällä on mahdollista tehdä korjaamollaan.

Yrityskaupan toteuttaminen ja yrittäjäksi ryhtyminen tällaisina poikkeuksellisina aikoina, kuten tänä keväänä, on kaikesta huolimatta mennyt Niemelän mielestä sujuvasti.

– Olen saanut erittäin paljon apua VASEKilta, eikä koronakriisi ole kolhinut juuri tätä toimialaa niin kovasti. Autoja pitää huoltaa kuitenkin, eikä täällä ole suurten ihmisjoukkojen aiheuttamaa riskiä. Ilmoitteluni paikallislehdessä ja sosiaalisessa mediassa on tuottanut tulosta, ja yrityskauppaan sisältyi tietysti joukko vakioasiakkaita, mikä on erittäin hyvä, Niemelä hymyilee.

Yritysneuvoja Antti Alasaari jatkaa:

– Samin pitkä kokemus alalta ja hänen laaja verkostonsa luo hyvän pohjan toiminnalle. Hän on ahkera työntekijä, joka ei kavahda suurta työkuormaa, ja hänen hyvä huumorintajunsa auttaa varmasti vaikeissa paikoissa, uskoo Alasaari, joka auttoi omistajanvaihdosprosessissa ja muun muassa kauppakirjan ja liiketoimintasuunnitelman laatimisessa.

 

Lataa lehdistökuva

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää