Uusi yrittäjä huoltamaan laihialaisten autoja ja koneita

09.06.2020

Sami NiemeläSami Niemelä on laihialaisen autokorjaamon uusi omistaja. Hän osti toiminnassa olevan yrityksen ja pyörittää nyt huhtikuun alusta lähtien Auto- ja Konehuolto S.Niemelää. Yrityskauppa toteutettiin VASEKin ja yritysneuvoja Antti Alasaaren avustuksella.

Laihialainen automekaanikko Sami Niemelä ei ensiksi suonut sen enempää ajatusta lehti-ilmoitukselle myynnissä olevasta autokorjaamosta muutaman kilometrin päässä hänen kotoaan. Mutta kohtalo tahtoi toisin, ja muutamaa kuukautta myöhemmin hän on tuore yrittäjä ja uusi omistaja aseman alueella sijaitsevalle korjaamolle, joka nyt tunnetaan nimellä Auto- ja Konehuolto S.Niemelä.

– Ajatus siirtyä yrittäjäksi aikaisemman omistajan Markku Kaivolan jälkeen syntyi vasta, kun eräs kaverini otti asian puheeksi. Harkittuani asiaa otin yhteyttä myyjään ja myös VASEKiin ja yritysneuvoja Antti Alasaareen, Niemelä kertoo.

Prosessiin tuli vauhtia ja kaikki menikin nopeasti eteenpäin. Kaupat tehtiin vain runsaan kuukauden päästä siitä, kun ilmoitus oli lehdessä, ja huhtikuun ensimmäisellä viikolla Niemelä oli yrityksen uusi omistaja.

– Tietysti mietin asiaan viikon tai kaksi, mutta päätös tuntui oikealta ja sen tekeminen oli lopulta helpompaa kuin olin ajatellut. Lisäksi tällaista mahdollisuutta ei todennäköisesti ilmaannu ihan lähitulevaisuudessa. Korjaamo sijaitsee hyvällä paikalla ja hyvässä kiinteistössä, Niemelä toteaa.

Oltuaan muutaman vuoden maanrakennusalalla, hän on nyt palannut alkuperäiseen ammattiinsa, mutta tällä kertaa yrittäjä, mikä on myös joskus ollut hänen suunnitelmissaan. Kokemuksen ja osaamisen viime työvuosiltaan hän saa tuoda mukanaan uuteen yritykseensä ja hyödyntää jatkossa.

– Ajatuksena on vähitellen myös tarjota maatalous- ja maanrakennuskoneiden huoltoa, mutta aion nyt ensiksi saada autokorjaamolle rutiinit pyörimään ja tehokuutta toimintaan. Tavoitteena on, että hieman myöhemmin pystyisin palkkaamaan ainakin yhden työntekijän, Niemelä lisää.

Auto- ja Konehuolto S.NiemeläKorjaamossaan Niemelä keskittyy lähinnä autohuoltoon ja erilaisiin korjauksiin, mutta tulevaisuudessa hän toivoo voivansa palkata työntekijän ja tarjota myös suurempien ajoneuvojen ja koneiden huoltoa.

Toistaiseksi toiminnan painopisteenä on henkilöautojen huolto ja korjaus. Myös renkaiden suuntauksen ja aurauskulmien säätöä Niemelällä on mahdollista tehdä korjaamollaan.

Yrityskaupan toteuttaminen ja yrittäjäksi ryhtyminen tällaisina poikkeuksellisina aikoina, kuten tänä keväänä, on kaikesta huolimatta mennyt Niemelän mielestä sujuvasti.

– Olen saanut erittäin paljon apua VASEKilta, eikä koronakriisi ole kolhinut juuri tätä toimialaa niin kovasti. Autoja pitää huoltaa kuitenkin, eikä täällä ole suurten ihmisjoukkojen aiheuttamaa riskiä. Ilmoitteluni paikallislehdessä ja sosiaalisessa mediassa on tuottanut tulosta, ja yrityskauppaan sisältyi tietysti joukko vakioasiakkaita, mikä on erittäin hyvä, Niemelä hymyilee.

Yritysneuvoja Antti Alasaari jatkaa:

– Samin pitkä kokemus alalta ja hänen laaja verkostonsa luo hyvän pohjan toiminnalle. Hän on ahkera työntekijä, joka ei kavahda suurta työkuormaa, ja hänen hyvä huumorintajunsa auttaa varmasti vaikeissa paikoissa, uskoo Alasaari, joka auttoi omistajanvaihdosprosessissa ja muun muassa kauppakirjan ja liiketoimintasuunnitelman laatimisessa.

 

Lataa lehdistökuva

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Vastuullisuustyö on jatkuva prosessi matkailualalla

29.11.2021 | Uutiset
26 yrittäjää ympäri Pohjanmaata kokoontui 18.11. infotilaisuuteen, jonka aiheena oli Mitä on kestävä ja vastuullinen matkailun kehittäminen?
Lue lisää

Rekrytointi ja työsuhdeasiat hoidettava asiallisesti ja avoimesti

22.11.2021 | Uutiset
Asianajotoimisto DKCO:n asiantuntijat Nathalie Myrskog, Aki Aapio ja Sofia Saarikko tarjoilivat VASEKin ja Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien järjestämässä tilaisuudessa 18.11. yrittäjille rautaisannoksen tietoa rekrytoinnista ja työsopimusasioista.
Lue lisää

Vetyverkosto solmi uusia kontakteja Vaasassa

16.11.2021 | Uutiset
Kansallinen vetyverkosto vieraili Vaasassa ja Vaasan seudulla 11.11.2021. Vierailupäivän ohjelmassa oli myös Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin ja H2 Ecosystem Roadmap -hankkeen yhdessä järjestämä vetyseminaari Hankenin auditoriossa. Keskustelu esitysten jälkeen oli vilkasta ja uusia yhteyksiä solmittiin runsaasti. Koko vierailupäivä ja seminaari toivat selvästi esille verkostomaisen työskentelyn kaikki parhaat puolet.
Lue lisää

Neuvottelut GigaVaasa-alueen tonteista jatkuvat

12.11.2021 | Uutiset
Johnson Matthey myy akkumateriaaliliiketoimintansa, Vaasa tulee jatkamaan neuvotteluja uuden omistajan kanssa. GigaVaasa-alueen muistakin tonteista käydään keskusteluja useiden toimijoiden kanssa.
Lue lisää

TET-harjoittelu näyttää työelämän erilaiset mahdollisuudet – TET-oppilaan ajatuksia

12.11.2021 | Uutiset
Hei, olen TET-harjoittelijana Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKissa tällä viikolla.
Lue lisää

Arjen onnellisuutta – työntekijöiden onnellisuus tärkeää myös yrityksille

11.11.2021 | Uutiset
Miten työllä ja onnellisuudella voi saavuttaa menestystä? Tätä pohdittiin torstaina 4.11. Johtajuuden seminaarissa, jonka järjestivät yhteistyössä Vaasan yliopiston Executive Education, Vaasan kaupunki ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK. Tilaisuus houkutteli vaasalaisen yritysmaailman edustajiaa sekä paikan päälle Wasa Innovation Centeriin että etäyhteyksien päähän.
Lue lisää

Maatalouskoneet ja -rakennukset ovat Johanin erikoisalaa

09.11.2021 | Uutiset
On loppusyksy ja sumu leijailee Vöyrin yllä, kun tervehdimme Johan Asplundia hänen verstaallaan Bergbyvägenillä. Vuodesta 2007 lähtien hän on pyörittänyt yritystään Johans Service, joka keskittyy pääasiassa maatalouskoneiden huoltoon ja korjauksiin. Suurimman osan työajastaan hän viettää kentällä, usein asiakkaan kotona, mutta kaksi vuotta sitten hän investoi kunnolliseen korjaamotilaan ja suuremmissa ja raskaimmissa töissä tarvittaviin laitteisiin.
Lue lisää

Yrityksiä perustetaan aktiivisesti – Uusyrityskeskukset kannustavat myös omistajanvaihdoksiin

08.11.2021 | Uutiset
Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian avulla perustettiin tammi–syyskuussa 150 uutta yritystä, 6 % enemmän kuin vuonna 2020 vastaavana ajanjaksona. Yritystoiminnan aloittaminen nollasta on vielä yleisin tapa ryhtyä yrittäjäksi, mutta Suomen Uusyrityskeskukset kannustavat pohtimaan myös toimivan yrityksen jatkamista yhtenä vaihtoehtona.
Lue lisää