Uusi yrittäjä huoltamaan laihialaisten autoja ja koneita

09.06.2020

Sami NiemeläSami Niemelä on laihialaisen autokorjaamon uusi omistaja. Hän osti toiminnassa olevan yrityksen ja pyörittää nyt huhtikuun alusta lähtien Auto- ja Konehuolto S.Niemelää. Yrityskauppa toteutettiin VASEKin ja yritysneuvoja Antti Alasaaren avustuksella.

Laihialainen automekaanikko Sami Niemelä ei ensiksi suonut sen enempää ajatusta lehti-ilmoitukselle myynnissä olevasta autokorjaamosta muutaman kilometrin päässä hänen kotoaan. Mutta kohtalo tahtoi toisin, ja muutamaa kuukautta myöhemmin hän on tuore yrittäjä ja uusi omistaja aseman alueella sijaitsevalle korjaamolle, joka nyt tunnetaan nimellä Auto- ja Konehuolto S.Niemelä.

– Ajatus siirtyä yrittäjäksi aikaisemman omistajan Markku Kaivolan jälkeen syntyi vasta, kun eräs kaverini otti asian puheeksi. Harkittuani asiaa otin yhteyttä myyjään ja myös VASEKiin ja yritysneuvoja Antti Alasaareen, Niemelä kertoo.

Prosessiin tuli vauhtia ja kaikki menikin nopeasti eteenpäin. Kaupat tehtiin vain runsaan kuukauden päästä siitä, kun ilmoitus oli lehdessä, ja huhtikuun ensimmäisellä viikolla Niemelä oli yrityksen uusi omistaja.

– Tietysti mietin asiaan viikon tai kaksi, mutta päätös tuntui oikealta ja sen tekeminen oli lopulta helpompaa kuin olin ajatellut. Lisäksi tällaista mahdollisuutta ei todennäköisesti ilmaannu ihan lähitulevaisuudessa. Korjaamo sijaitsee hyvällä paikalla ja hyvässä kiinteistössä, Niemelä toteaa.

Oltuaan muutaman vuoden maanrakennusalalla, hän on nyt palannut alkuperäiseen ammattiinsa, mutta tällä kertaa yrittäjä, mikä on myös joskus ollut hänen suunnitelmissaan. Kokemuksen ja osaamisen viime työvuosiltaan hän saa tuoda mukanaan uuteen yritykseensä ja hyödyntää jatkossa.

– Ajatuksena on vähitellen myös tarjota maatalous- ja maanrakennuskoneiden huoltoa, mutta aion nyt ensiksi saada autokorjaamolle rutiinit pyörimään ja tehokuutta toimintaan. Tavoitteena on, että hieman myöhemmin pystyisin palkkaamaan ainakin yhden työntekijän, Niemelä lisää.

Auto- ja Konehuolto S.NiemeläKorjaamossaan Niemelä keskittyy lähinnä autohuoltoon ja erilaisiin korjauksiin, mutta tulevaisuudessa hän toivoo voivansa palkata työntekijän ja tarjota myös suurempien ajoneuvojen ja koneiden huoltoa.

Toistaiseksi toiminnan painopisteenä on henkilöautojen huolto ja korjaus. Myös renkaiden suuntauksen ja aurauskulmien säätöä Niemelällä on mahdollista tehdä korjaamollaan.

Yrityskaupan toteuttaminen ja yrittäjäksi ryhtyminen tällaisina poikkeuksellisina aikoina, kuten tänä keväänä, on kaikesta huolimatta mennyt Niemelän mielestä sujuvasti.

– Olen saanut erittäin paljon apua VASEKilta, eikä koronakriisi ole kolhinut juuri tätä toimialaa niin kovasti. Autoja pitää huoltaa kuitenkin, eikä täällä ole suurten ihmisjoukkojen aiheuttamaa riskiä. Ilmoitteluni paikallislehdessä ja sosiaalisessa mediassa on tuottanut tulosta, ja yrityskauppaan sisältyi tietysti joukko vakioasiakkaita, mikä on erittäin hyvä, Niemelä hymyilee.

Yritysneuvoja Antti Alasaari jatkaa:

– Samin pitkä kokemus alalta ja hänen laaja verkostonsa luo hyvän pohjan toiminnalle. Hän on ahkera työntekijä, joka ei kavahda suurta työkuormaa, ja hänen hyvä huumorintajunsa auttaa varmasti vaikeissa paikoissa, uskoo Alasaari, joka auttoi omistajanvaihdosprosessissa ja muun muassa kauppakirjan ja liiketoimintasuunnitelman laatimisessa.

 

Lataa lehdistökuva

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Prestige Car Centeristä valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä 2020

25.11.2020 | Uutiset
Suomen Uusyrityskeskukset ry:n (SUK) valtakunnalliseksi Vuoden Uusyrittäjäksi 2020 on valittu autoliike Prestige Car Center Oy:n vaasalaisyrittäjä Rasmus Lönnqvist. Kunniamaininnat annettiin Savonlinnassa toimivan Laitaatsillan Telakka Oy:n ja Hämeenlinnan kupeessa, Hattulassa, toimivan Taikakeppari Oy:n yrittäjille.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

25.11.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Verkkotapahtumille parempaa näkyvyyttä maksuttomien tapahtumakalenterien kautta

19.11.2020 | Uutiset
Koronapandemia on pakottanut monet tapahtumanjärjestäjät ajattelemaan asioita uusiksi. Fyysisten tapahtumien sijaan yhä suurempi osa tapahtumista järjestetään digitaalisesti verkossa. Useimmat meistä viettävät yhä enemmän aikaa kotona. Tarvitaan myös tapahtumia, joihin voi osallistua altistamatta itseään suurille ihmismassoille.
Lue lisää

Yritysneuvojalta kysyttyä: Kannattaako yritykselle ostaa auto vai käyttää omaa autoa?

19.11.2020 | Uutiset
Kun yrittäjä on aloittanut toimintansa, alkaa auton mittariin kertyä kilometrejä: noudetaan tavaraa, ajetaan asiakkaan luo, lähdetään koulutukseen. Kannattaako yrittäjän tehdä nämä matkat omalla autolla vai kannattaako yritykselle ostaa oma auto?
Lue lisää

Yrityksen hinta on aina ostajan ja myyjän välinen sopimus

17.11.2020 | Uutiset
Valmisteltu omistajanvaihdos -webinaarisarjan toisessa osassa keskityttiin yrityksen arvonmääritykseen. Noogan asiantuntijat Monika Ahlskog ja Ville Hautala muistuttivat, ettei ole olemassa kahta samanlaista yritystä tai ostajaa, joten ei myöskään ole kahta samanlaista omistajanvaihdosprosessia.
Lue lisää

Federica Polo on nimitetty EU Affairs Manageriksi Teknologiakeskus Merinovaan

17.11.2020 | Uutiset
Federica Polo aloittaa EU Affairs Managerina Teknologiakeskus Merinovan palveluksessa 1.12.2020. Tehtävässään hän edistää yliopistojen ja yritysmaailman sidosryhmien aktiivista yhteistyötä eurooppalaisessa ja kansainvälisessä tutkimusyhteistyössä toimimalla yhteyspisteenä ja välittäjänä projekti-ideoiden kehittämisessä yhdessä Vaasan seudun energiaekosysteemin toimijoiden kanssa.
Lue lisää

ACCESS-hanke edistää ympäristöystävällisiä matkaketjuja Vaasan seudulla

16.11.2020 | Uutiset
Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKille rahoitusta hankkeeseen, joka edistää paikallisen matkailuelinkeinon elpymistä ja hyödyttää matkailuelinkeinoa niillä alueilla, joissa kävijöitä on eniten. Hankkeen koko nimi, ACCESS – Developing accessibility and new sustainable services in Vaasa region, kiteyttää tavoitteen: päämääränä on lisätä Vaasan seudun matkailukohteiden tavoitettavuutta kestävin ja vastuullisin keinoin.
Lue lisää

Yrityksiä perustetaan nyt Vaasan seudulla yhtä ahkerasti kuin ennen korona-aikaa

09.11.2020 | Uutiset
Suomen 30 Uusyrityskeskuksen kautta perustettiin tammi-syyskuun aikana kahdeksan prosenttia vähemmän uusia yrityksiä kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startiassa vuosi on kuitenkin tähän mennessä ollut edellisvuoden kaltainen, mitä perustettujen yritysten määrään tulee.
Lue lisää