Uudistunut vaasa.fi palkittiin Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa

09.09.2020

87e3e157 1da2 49f9 a737 1368d5e37e72Kuva vaasa.fi-verkkopalvelun julkistamistilaisuudesta syyskuulta 2019. Vasemmalta Kenth Nedergård, Tiina Salonen, Max Jansson, Anna-Maija Iitola, Mari Kattelus, Stefan Råback ja Leena Forsén.

Viime syksynä uudistettu vaasa.fi -verkkopalvelu huomioitiin kunniamaininnalla Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa. Vaasan kaupungin, Visit Vaasan, Vaasan seudun ja UNESCOn luonnonperintökohde Merenkurkun saariston yhteistyön tuloksena syntynyt sivusto yhdistää Vaasan seudun palvelut ja tapahtumat saman katon alle.

– Aiemmin tiedon löytäminen saattoi olla haastavaa ja vaati useiden eri sivustojen selaamista. Yhteisen verkkopalvelun myötä esimerkiksi koko seudun kulttuuritarjonta, investointimahdollisuudet ja luontopolut löytyvät helposti yhdestä ja samasta paikasta, Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén kertoo.

Uudistuksen tarkoituksena oli vahvistaa Vaasan seudun vetovoimaa ja näkyvyyttä sekä palvella entistä paremmin paitsi alueen asukkaita ja yrityksiä, myös matkailijoita. Projektissa luotiin myös yhteinen visuaalinen ilme Vaasan kaupungille, Vaasan seudulle ja Visit Vaasalle.

– Varsinkin kävijöiden näkökulmasta helpottaa, kun tietoa ja palveluita on saatavilla samalta sivustolta”, Visit Vaasan toimitusjohtaja Max Jansson ja Metsähallituksen maailmanperintökoordinaattori Malin Henriksson toteavat.

Uusi sivusto otettiin erittäin hyvin vastaan ja myös sivuston käyttäjämäärät kasvoivat huimasti. Seitsemän kuukauden vertailujaksolla koko sivuston käyttäjämäärä kasvoi +44% ja matkailuosioiden osalta peräti +118%.

Tehdään yhdessä

Uusi verkkopalvelu syntyi valtakunnallisesti ainutlaatuisen yhteistyön tuloksena. Käytännössä kyseessä on neljän organisaation ja kahdeksan kunnan yhteinen sivusto, jonka lisäksi Pohjanmaan liiton ja KulturÖsterbottenin kanssa toteutettu tapahtumakalenteri kokoaa 15 kunnan tapahtumatarjonnan samaan paikkaan.

– Julkisella taholla yhteistyö yli organisaatio- ja kuntarajojen ei ole kaikkialla itsestäänselvyys. Me onnistuimme tekemään niin brändillisen uudistuksen, kuin verkkopalvelu-uudistuksenkin miettimällä tarkasti sivuston käyttäjien tarpeita. Tuntuu erinomaisen hyvältä saada kiitosta hyvin tehdystä pitkäjänteisestä työstä, VASEKin markkinointipäällikkö Mari Kattelus iloitsee.

Myös asukkaat otettiin alusta saakka vahvasti mukaan palvelun suunnitteluun ja testaamiseen. Saadun palautteen perusteella palveluun tehtiin lopulta merkittäviäkin muutoksia.

– Hyvä käyttäjäkokemus syntyy toimivasta verkkopalvelusta ja laadukkaasta sisällöstä. Meille oli tärkeää, että palvelua voidaan käyttää kaikilla laitteilla ja erityisesti mobiilikäyttöön ja saavutettavuuteen panostettiin sivuston suunnittelussa, uudistusprojektia vetänyt Tiina Salonen toteaa.

Mikä on Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailu?

Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun tavoitteena on kehittää markkinointi- ja viestintäosaamista kunta-alalla nostamalla esille kunta- ja seutumarkkinoinnin sekä viestinnän hyviä käytäntöjä. Tänä vuonna kisaan osallistui yhteensä 49 ehdotusta eri puolilta Suomea.

Kilpailun avulla pyritään lisäämään markkinoinnin ja viestinnän hyödyntämistä, vaikuttavuutta ja arvostusta osana kuntien palveluiden ja elinvoimaisuuden kehittämistä sekä kunta-alan muutosprosessia.

Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun järjestävät kunta-ja seutumarkkinoinnin kehittämistyötä tekevät Suomen Kuntaliitto, Seudulliset kehittämisyhteisöt SEKES ry sekä Suomen matkailuorganisaatiot SUOMA ry.

vaasa.fi

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Haemme tiedottaja-kääntäjää määräaikaiseen työsuhteeseen (sijaisuus)

12.05.2021 | Uutiset
Hallitset suomen, ruotsin ja englannin kielet ja sinulla on kokemusta eri tekstilajien kääntämisestä. Työajastasi noin puolet menee käännös- ja kielenhuoltotehtäviin, pääosin suomi-ruotsi, mutta myös ruotsi-suomi ja suomi-englanti. Osallistut VASEKin ja Vaasan seudun viestinnän toteutukseen, joten toivomme, että kirjoitat sujuvasti niin tiedotteita, verkkotekstejä kuin artikkeleitakin.
Lue lisää

Nuoria kuunnellen – Vetovoimaa ja pitovoimaa etsimässä

07.05.2021 | Uutiset
Vaasa on katukuvaltaan nuorekas, sillä kaupunki on väkilukuun suhteutettuna Suomen suurin opiskelukaupunki. Peräti joka viides vastaantulija kadulla on korkeakouluopiskelija. – Kun lisää yhtälöön vielä 160 yrityksen kansainvälisen energiateknologiaklusterin ja jatkuvan osaajapulan, ei tarvitse ihmetellä miksi yhdessä muiden toimijoiden kanssa tekemämme seutumarkkinointityön yhtenä tärkeimmistä tavoitteista lähitulevaisuudessa on vaikuttaa erityisesti nuorten jäämiseen Vaasan seudulle myös opiskelujen jälkeen, markkinointipäällikkö Mari Kattelus kertoo.
Lue lisää

Yrittäjyysinto kasvanut - 56 % kasvu Startian avulla perustettujen yritysten määrässä

06.05.2021 | Uutiset
Uusien yritysten perustaminen Uusyrityskeskusten kautta on ollut odotettua vilkkaampaa jo viime kesästä lähtien. Tämän vuoden tammi-maaliskuun aikana Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian kautta uusia yrityksiä perustettiin yhteensä 64, kun viime vuoden vastaava lukema oli 41. Kasvua perustettujen yritysten määrässä oli siis huimat 56 prosenttia.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

06.05.2021 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Yritysten kustannustuen kolmas hakukierros – kenelle, miten ja mistä apua?

06.05.2021 | Uutiset
Kustannustuen kolmannen kierroksen hakuaika alkaa 27.4. Tukea haetaan Valtiokonttorin sähköisen asiointipalvelun kautta.
Lue lisää

Vaasa etsii maailman onnellisinta ihmistä – kolme onnellisinta saavat kylään Maria Veitolan

05.05.2021 | Uutiset
Maailman onnellisimmaksi kaupungiksi tähtäävä Vaasa etsii maailman onnellisinta ihmistä tehdäkseen tunnetuksi onnellisen elämän saloja. Tutkimusmatkalle on kutsuttu mukaan myös mediapersoona Maria Veitola, joka syventyy Vaasalle toimittamassaan videosarjassa ehdokkaiden elämäntarinoihin ja onnen elementteihin.
Lue lisää

Kotieläintila tarjoaa viihtyisää ajanviettoa eläinten kanssa

04.05.2021 | Uutiset
Jokainen, joka on joskus viettänyt aikaa eläinten kanssa, tietää, miten palkitsevaa ja rauhoittavaa se voi olla. Anna Salmi perheineen ylläpitää Södra Vallgrundissa kotieläintila Aava Kertun Kotitilaa, jossa vietetään aikaa eläinten kanssa niitä sekä luontoa suuresti kunnioittaen.
Lue lisää

Rahoitusta kahdelle uudelle, koko Merenkurkun alueelle tärkeälle hankkeelle

30.04.2021 | Uutiset
Merenkurkun alueen laaja yhteistyökumppanuus on saanut Merenkurkun neuvoston johdolla rahoitusta kahdelle tärkeälle hankkeelle, jotka ovat erittäin ajankohtaisia viimeaikaisen loistouutisen johdosta.
Lue lisää