Uudistunut vaasa.fi palkittiin Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa

09.09.2020

87e3e157 1da2 49f9 a737 1368d5e37e72Kuva vaasa.fi-verkkopalvelun julkistamistilaisuudesta syyskuulta 2019. Vasemmalta Kenth Nedergård, Tiina Salonen, Max Jansson, Anna-Maija Iitola, Mari Kattelus, Stefan Råback ja Leena Forsén.

Viime syksynä uudistettu vaasa.fi -verkkopalvelu huomioitiin kunniamaininnalla Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa. Vaasan kaupungin, Visit Vaasan, Vaasan seudun ja UNESCOn luonnonperintökohde Merenkurkun saariston yhteistyön tuloksena syntynyt sivusto yhdistää Vaasan seudun palvelut ja tapahtumat saman katon alle.

– Aiemmin tiedon löytäminen saattoi olla haastavaa ja vaati useiden eri sivustojen selaamista. Yhteisen verkkopalvelun myötä esimerkiksi koko seudun kulttuuritarjonta, investointimahdollisuudet ja luontopolut löytyvät helposti yhdestä ja samasta paikasta, Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén kertoo.

Uudistuksen tarkoituksena oli vahvistaa Vaasan seudun vetovoimaa ja näkyvyyttä sekä palvella entistä paremmin paitsi alueen asukkaita ja yrityksiä, myös matkailijoita. Projektissa luotiin myös yhteinen visuaalinen ilme Vaasan kaupungille, Vaasan seudulle ja Visit Vaasalle.

– Varsinkin kävijöiden näkökulmasta helpottaa, kun tietoa ja palveluita on saatavilla samalta sivustolta”, Visit Vaasan toimitusjohtaja Max Jansson ja Metsähallituksen maailmanperintökoordinaattori Malin Henriksson toteavat.

Uusi sivusto otettiin erittäin hyvin vastaan ja myös sivuston käyttäjämäärät kasvoivat huimasti. Seitsemän kuukauden vertailujaksolla koko sivuston käyttäjämäärä kasvoi +44% ja matkailuosioiden osalta peräti +118%.

Tehdään yhdessä

Uusi verkkopalvelu syntyi valtakunnallisesti ainutlaatuisen yhteistyön tuloksena. Käytännössä kyseessä on neljän organisaation ja kahdeksan kunnan yhteinen sivusto, jonka lisäksi Pohjanmaan liiton ja KulturÖsterbottenin kanssa toteutettu tapahtumakalenteri kokoaa 15 kunnan tapahtumatarjonnan samaan paikkaan.

– Julkisella taholla yhteistyö yli organisaatio- ja kuntarajojen ei ole kaikkialla itsestäänselvyys. Me onnistuimme tekemään niin brändillisen uudistuksen, kuin verkkopalvelu-uudistuksenkin miettimällä tarkasti sivuston käyttäjien tarpeita. Tuntuu erinomaisen hyvältä saada kiitosta hyvin tehdystä pitkäjänteisestä työstä, VASEKin markkinointipäällikkö Mari Kattelus iloitsee.

Myös asukkaat otettiin alusta saakka vahvasti mukaan palvelun suunnitteluun ja testaamiseen. Saadun palautteen perusteella palveluun tehtiin lopulta merkittäviäkin muutoksia.

”Hyvä käyttäjäkokemus syntyy toimivasta verkkopalvelusta ja laadukkaasta sisällöstä. Meille oli tärkeää, että palvelua voidaan käyttää kaikilla laitteilla ja erityisesti mobiilikäyttöön ja saavutettavuuteen panostettiin sivuston suunnittelussa”, uudistusprojektia vetänyt Tiina Salonen toteaa.

Mikä on Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailu?

Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun tavoitteena on kehittää markkinointi- ja viestintäosaamista kunta-alalla nostamalla esille kunta- ja seutumarkkinoinnin sekä viestinnän hyviä käytäntöjä. Tänä vuonna kisaan osallistui yhteensä 49 ehdotusta eri puolilta Suomea.

Kilpailun avulla pyritään lisäämään markkinoinnin ja viestinnän hyödyntämistä, vaikuttavuutta ja arvostusta osana kuntien palveluiden ja elinvoimaisuuden kehittämistä sekä kunta-alan muutosprosessia.

Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun järjestävät kunta-ja seutumarkkinoinnin kehittämistyötä tekevät Suomen Kuntaliitto, Seudulliset kehittämisyhteisöt SEKES ry sekä Suomen matkailuorganisaatiot SUOMA ry.

vaasa.fi

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

17.09.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

HammasSydämessä asiakas on keskiössä

16.09.2020 | Uutiset
Vähäkyröläinen suuhygienisti Henrika Koivusalo perusti oman yrityksen vuonna 2018 suoritettuaan Vamian järjestämän yrittäjän ammattitutkinnon. – Silloin oli sopiva tilaisuus ja vaihe elämässä, ja halusin kokeilla yrittäjyyttä. Jos olisi ollut vakituinen työ, tämä olisi kyllä jäänyt toteuttamatta.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

14.09.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Vaasan seudun joukkoliikenteen nimi päätetään äänestäen – onko suosikkisi Blinkka, Lifti vai Vindi? 

14.09.2020 | Uutiset
Vaasan kaupunki ja Mustasaaren kunta saivat asukkailtaan yhteensä yli 600 nimiehdotusta uudelle alueelliselle joukkoliikenteelle, joka aloittaa toimintansa vuonna 2022. Koska joukkoliikennettä suunnitellaan ja kehitetään toimivaksi yhdessä asukkaiden kanssa, nimi valitaan äänestäen. Asiantuntijaraati poimi äänestykseen seuraavat kolme ehdotusta: Blinkka, Lifti ja Vindi. Äänestyksen voittanut nimi julkistetaan tiistaina 22.9., jolloin Liikkujan viikolla vietetään Autotonta päivää. 
Lue lisää

Uudistunut vaasa.fi palkittiin Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa

09.09.2020 | Uutiset
Viime syksynä uudistettu vaasa.fi -verkkopalvelu huomioitiin kunniamaininnalla Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa. Vaasan kaupungin, Visit Vaasan, Vaasan seudun ja UNESCOn luonnonperintökohde Merenkurkun saariston yhteistyön tuloksena syntynyt sivusto yhdistää Vaasan seudun palvelut ja tapahtumat saman katon alle.
Lue lisää

Berny’s-ravintolan yrittäjät iloisia hyvästä kesästä raskaan kevään jälkeen

02.09.2020 | Uutiset
Puoli vuotta on kulunut siitä, kun koronapandemia iski Suomeen ja koko maa eristäytyi. Lukuisat yrittäjät joutuivat hetkessä sulkemaan toimintansa. Heidän mukanaan myös Tommy Pellas ja Patricia Nedergård, jotka kolme vuotta sitten ryhtyivät yrittäjiksi ravintola Berny’ssä Raippaluodon sillan kupeessa.
Lue lisää

Kevyesti yrittäjäksi tai yrittäjämäiseen toimintaan

31.08.2020 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startia kokosi 27.8. kevytyrittämisen ja laskutuspalvelujen asiantuntijat linjoille ja kutsui myös yrittäjyydestä ja yrittäjämäisestä toiminnasta kiinnostuneet ruudun ääreen. Tunnin webinaarin aikana he saivat kuulla, mitä eroja eri palveluilla on ja miten helposti oikein voikaan aloittaa yrittäjänä tai yrittäjämäisen toiminnan.
Lue lisää

Kilpailu - Siivoa rantasi ja voita palkintoja!

26.08.2020 | Uutiset
Järjestämme yhdessä Siisti Biitsi – Snygg Beach -ohjelman kanssa roskienkeräyskilpailun Pohjanmaalla vähentääksemme roskia ja muovijätettä meressä ja kauniissa pohjalaisessa saaristossamme.
Lue lisää