Tukirahat seudun yritysten hyväksi

01.06.2020

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin yritysneuvontapalveluita on käytetty vilkkaasti parin viimeisen kuukauden aikana. VASEKin yrityspalveluissa on tähän mennessä autettu yli 470 eri yritystä koronatilanteen aiheuttamien ongelmien ja kehittämistarpeiden kanssa.

– Lähes 140 yritystä on saanut meiltä apua Business Finlandin tai ELY-keskuksen myöntämän koronarahoituksen hakemisessa. Joidenkin yritysten kanssa on edetty jo maksatusvaiheeseen, eli autamme yrittäjiä myös sitten, kun on aika raportoida tehty työ ja kustannukset tuen maksajalle, toimitusjohtaja Stefan Råback kertoo.

– Haluamme, että seudun yritykset selviävät koronakriisistä mahdollisimman vähin vaurioin, siksi kannattaa seurata viestintäämme ja olla meihin yhteydessä, jos on epävarma siitä, mitä vaihtoehtoja oman yrityksen tilanteeseen on tarjolla, Råback muistuttaa.

VASEK ottaa myös Vaasan seudun kuntien puolesta vastaan yksinyrittäjätukihakemukset ja käy hakemukset läpi ennen kuin ne siirtyvät yrityksen YTJ:n mukaiseen kotikuntaan päätöksentekoa varten. VASEKilla on jo käsitelty lähes 350 hakemusta. Kunnat ovat myöntäneet 2 000 euron yksinyrittäjätuen 320 yritykselle.

– Odotimme kyllä saavamme jo tässä alkuvaiheessa huomattavasti enemmän hakemuksia, yksinyrittäjätukiprosessista VASEKilla vastaava Tommi Virkama myöntää.

– Olemme varanneet riittävästi resursseja hakemusten käsittelyyn ja huolellisesti täytetyt hakemukset olemme saaneet käsiteltyä muutamassa päivässä, jonka jälkeen ne ovat siirtyneet kuntiin, hän jatkaa.

Maalahdessa yksinyrittäjätuesta päätöksiä tekee muun muassa kunnanjohtaja Jenny Malmsten.

– Myös päätöksenteko ja tuen maksatus sujuvat ripeästi, tuki on yrityksen tilillä tavallisesti 2–5 päivän sisällä päätöksestä. Toivomme, että kuntamme yksinyrittäjät tutustuvat tuen kriteereihin ja lähettävät sähköisen hakemuksen, sillä rahaa riittää varmasti kaikille ehdot täyttäville, Malmsten vakuuttaa.

Isonkyrön kunnanjohtaja Tero Kankaanpää on samoilla linjoilla:

– Tukea voi hakea vielä kesän jälkeenkin, joten siinä mielessä kiirettä ei ole, mutta tärkeintä on, että tukea hakee heti kun edellytykset täyttyvät. Kunnat joutuvat palauttamaan jakamatta jääneet rahat, joten mielellämme näemme, että ne menevät oman kunnan yrittäjien hyödyksi, hän toteaa.

VASEKin sähköisessä järjestelmässä lähes 60 yksinyrittäjän hakemuksen käsittely on kesken ja yrittäjältä odotetaan lisäselvityksiä tai puuttuvia liitteitä.

– Monen yksinyrittäjän hakemus odottaa selvitystä siitä, että yrityksen liikevaihto on laskenut tukiehtojen mukaisesti vähintään 30 prosenttia. Näitä hakemuksia emme siis ole vielä hylänneet, vaan ne odottavat hakijalta tuoreempia kirjanpitoraportteja, jotka osoittavat liikevaihdon laskun, Virkama tarkentaa.

23 hakijan hakemus on hylätty. Useimmiten hylkäyksen syynä on ollut se, ettei yrittäjä ole tukiehtojen mukaisesti päätoiminen yrittäjä.

Yksinyrittäjätukea voidaan myöntää 16.3.–31.8.2020 syntyneisiin kustannuksiin ja avustuksen viimeinen hakupäivä on 30.9.2020.

 



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kokeile ja käytä – Tekoälystä assistentti yrittäjälle

23.04.2024 | Uutiset
Tekoälyn aikakausi on alkanut, mutta mitä tekoälyllä eli AI:llä oikein tarkoitetaan? Muun muassa tätä pohdittiin 18.4. Mustasaaren kunnan, Mustasaaren yrittäjien ja VASEKin järjestämässä tekoälyyn keskittyvässä teemailtapäivässä Mustasaaren kulttuuritalolla.
Lue lisää

VASEK siisti Vaasan katuja Earth Day:n kunniaksi

23.04.2024 | Uutiset
Kansainvälistä Maan Päivää, englanniksi Earth Day, vietettiin 22.4. ja sen kunniaksi, VASEK keräsi yhteensä 12 pussia roskaa Vaasan kaduilta. Teimme hyvän teon luonnolle samalla kun saimme hyötyliikuntaa ja pääsimme keskustelemaan vastuullisuuteen liittyvistä haasteista.
Lue lisää

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää