Tuija Räihä-Pundars VASEKin uusi yritysneuvoja

31.05.2021

Pundars Tuija rajattuTuija Räihä-Pundars on valittu 23 hakijan joukosta Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKiin yritysneuvojaksi. Hän aloittaa tehtävässään 31.5. Räihä-Pundarsilla on pitkä kokemus Finnveran rahoituspäällikön tehtävästä, minkä jälkeen hän on toiminut pankissa yritysasiakasvastuullisena sekä eri yrityksissä toimitusjohtajan, myyntipäällikön sekä taloushallinnon tehtävissä.

Räihä-Pundars tulee toimimaan VASEKin yrityspalveluiden tiimissä ja neuvoo yrityksiä kaikissa elinkaaren vaiheissa. Hänen työpanoksensa tulee kohdistumaan ensisijaisesti Vaasan ja Mustasaaren alueen aloittaviin ja toiminnassa oleviin yrityksiin. Hän osallistuu myös keväällä VASEKilla käynnistyneen ReStart-hankkeen toteuttamiseen. ReStart-hankkeen tavoitteena on auttaa koronapandemian vuoksi haasteelliseen tilanteeseen joutuneita yksinyrittäjiä ja pienyrittäjiä kehittämään yrityksensä toimintaa ja saamaan sen uuteen nousuun.

– Räihä-Pundarsilla on vankka kokemus eri toimialojen yritystoiminnasta kaikissa elinkaaren vaiheissa ja erilaisissa tilanteissa, siten hän tuo meille laaja-alaista lisäkapasiteettia yrityspalvelutiimiimme. Hän on toiminut urallaan pitkään yritysten rahoituksen parissa ja se antaa erinomaiset edellytykset analysoida kehitysmahdollisuuksia asiakasyritystemme kanssa. Asiakasmäärämme ovat jatkaneet kasvuaan ja meidän on tarpeen vahvistaa resurssejamme, toimitusjohtaja Stefan Råback kertoo.

VASEKin ja Uusyrityskeskus Startian yritysneuvojat ovat tämän vuoden aikana tavanneet jo yli 360 yrittäjyyttä suunnittelevaa ja lähes 570 yrittäjää. Startian avulla on perustettu Vaasan seudulle jo yli 80 uutta yritystä. Perustamisvauhti povaa ennätysvuotta uusyritysperustannan saralla. Toimivien yritysten neuvonnassa koronaan liittyvät taloudelliset haasteet ja eri yritys- ja koronatuet ovat aiheena noin kolmanneksessa tapaamisista.

– Olen todella iloinen saadessani liittyä VASEKin ammattilaisten ja verkoston pariin. Tavoitteeni on olla kaikenkokoisten yritysten ja uusien yrittäjien tukena yrityksen koko elinkaaren ajan, Räihä-Pundars kertoo tyytyväisenä.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kolme onnellista saa Maria Veitolan kylään elokuussa – hakijoita ja ilmoitettuja oli yli sata

22.06.2021 | Uutiset
Vaasa tähtää maailman onnellisimman maan onnellisimmaksi kaupungiksi. Osana matkaa etsimme yhdessä toimittaja Maria Veitolan kanssa Vaasan seudun ja samalla koko maailman onnellisinta ihmistä. Onnellisiksi ilmoittautuneita ja ilmiannettuja oli huikeat 115 henkilöä!
Lue lisää

VASEKin aukioloajoissa ja TE-toimiston starttirahakäsittelyssä poikkeuksia heinäkuussa

21.06.2021 | Uutiset
VASEKin toimisto on kokonaan kiinni heinäkuussa viikoilla 28 ja 29 eli 12.–25.7.2021. Pohjanmaan TE-toimiston starttirahakäsittelyssä on kesätaukoa viikolla 29 eli 19.7.–25.7.2021.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

21.06.2021 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Yritysten kustannustuen kolmas hakukierros – kenelle, miten ja mistä apua?

21.06.2021 | Uutiset
Kustannustuen kolmannen kierroksen hakuaika alkaa 27.4. Myös sulkemiskorvaus nyt haettavissa. Tukea haetaan Valtiokonttorin sähköisen asiointipalvelun kautta.
Lue lisää

FAIR-hankkeen raportti pureutuu sähköisen ilmaliikenteen tulevaisuuteen Merenkurkun alueella

18.06.2021 | Uutiset
FAIR (Finding innovations to Accelerate the Implementation of electric Regional aviation) on kaksivuotinen hanke, jolla tuetaan alueellisten sähkölentojen varhaista ja tehokasta kaupallistamista Merenkurkun alueella. Hankkeen WSP:llä teettämä raportti, Electric regional aviation – a fast and clean transport mode for the needs of Kvarken region, on vastikään julkistettu.
Lue lisää

Dealflow Finland -palvelu mahdollistaa yrityksille kansainvälisten sijoittajien kohtaamisen

15.06.2021 | Uutiset
Dealfow Finland on Business Finlandin tuottama, maksuton palvelu, jonka avulla sijoitusta hakevat kotimaiset startup- ja kasvuyritykset esitellään kansainvälisille sijoittajille. Myös VASEK tarjoaa palvelun kautta näkyvyyttä kansainvälisestä kasvusta kiinnostuneille Vaasan seudun yrityksille.
Lue lisää

Kesäbussilla seudun nähtävyyksien pariin

15.06.2021 | Uutiset
Visit Vaasan kesäbussikyydit aloitettiin toukokuussa, ja kesäkuussa vuoroja ajetaan neljänä päivänä viikossa. Kesäkuussa bussin kyydissä pääsee tutustumaan muun muassa Södra Vallgrundin ja Svedjehamnin käyntikohteisiin, ja heinäkuussa on tulossa lisää kohteita.
Lue lisää

Yritysneuvoja vinkkaa: millainen on hyvä liikeidea?

08.06.2021 | Uutiset
Yritystä perustettaessa liikeidea on kaiken a ja o, sillä ilman jonkinlaista liikeideaa yritystä ei ole eikä tule. Liikeidean ei kuitenkaan tarvitse olla valmis, vaan Uusyrityskeskus Startian yritysneuvojat auttavat idean jalostamisessa yritykseksi. Yritysneuvojat antavat kuitenkin tässä jutussa vinkkejä siitä, millaisia piirteitä hyvällä liikeidealla on.
Lue lisää