Temite huoltaa ja kehittää teollisuuden tarpeisiin

20.12.2016

Temite3 600pxTero Jokela pyörittää yritystään Merikaarrossa, Kyrönjoen varrella, mutta suuri osa työstä tehdään asiakkaan luona. Asiakkaat toimivat usein energia-alalla.

Kyrönjoen varressa Merikaarrossa, keskellä maaseutua, sijaitsee Temite, jonka omistaa yrityksen 10 vuotta sitten perustanut Tero Jokela. Temite on erikoistunut teollisuuden koneiden ja laitteiden korjaamiseen Vaasan seudulla. Yrityksen laaja palvelutarjonta takaa myös hyvän työtilanteen.

Tero Jokela perusti Temiten vuonna 2006, ja alussa yrittäminen oli hänelle vain sivutoimista. Päätyönään hän työskenteli Mapromecillä Mustasaaressa.
– Työskentelin siellä vastaavissa tehtävissä ja huomasin silloin, että tällaisen palvelun tarve kasvoi. Halli yritykselleni rakennettiin 2010, ja nykyään yritys työllistää itseni lisäksi kolme työntekijää, Tero kertoo.

Toiminnan painopisteenä on kaikenlaisten teollisuuskoneiden ja teollisuuselektroniikan korjaaminen. Lisäksi yritys on erikoistunut SQL:n avulla tapahtuviin tuotantotietokantojen integraatioihin. SQL eli Structured Query Language on standardisoitu ohjelmointikieli, jolla haetaan ja muunnetaan dataa relaatiotietokannassa. Tieto, kuten sarjanumero, lämpötila ja muu mittaushistoria varastoidaan tuotteiden omaan tietokantaan erilaisten lukutekniikoiden avulla.

– Teemme erilaisia geometrisiä ja KGM-mittauksia ja -säätöjä sekä korjaamme ohjauskomponentteja, piirikortteja ja virtalähteitä CNC-koneisiin ja muihin tuotantolaitteisiin, Tero kertoo.

– Sen lisäksi yrityksessä tuotetaan tarvittaessa myös räätälöityjä laitteita teollisuudelle ja päivitetään olemassa olevaa automaatiolaitteistoa.

– Pyrimme olemaan kehityksen etujoukoissa ja testaamme jatkuvasti uudenlaisia automaatiokomponentteja voidaksemme tarjota asiakkaille erilaisia kustannustehokkaita ratkaisuja.

Temite8 600pxTerolla on hyvät yhteydet VASEKiin ja hän on hakenut VASEKin avulla investointitukea muun muassa halliin, jossa yritys nyt toimii.

Työkenttä on laaja, mikä on myös yrityksen vahvuus.
– Jos työkuorma on jollain saralla pienempi, voimme silloin tehdä kehitystyötä toisaalla. Huonona puolena tässä on, että työntekijöitä vaaditaan todella laajaa osaamista. Heidän täytyy hallita hydrauliikka, pneumatiikka, elektroniikka, automaatio ja mekaniikka. Onneksi meillä on todella osaavaa henkilökuntaa, joille minun täytyy vilpittömästi nostaa hattua, Tero toteaa.

Temite10 600px
Vanhempaan metallisorviin asennettu mittalaite.

Noin 90 prosenttia kaikesta työstä tehdään asiakkaan luona, koska usein on kyse suurista ja hankalista laitteista, joita on vaikea siirrellä. Teron ei ole koskaan tarvinnut laittaa varoja markkinointiin, asiakkaat ovat löytäneet yrityksen ilman mainostamistakin. Asiakkaista ei siis ole todellakaan pulaa, mistä on pitkälti kiittäminen Vaasaan syntynyttä energiaklusteria.
– Tietysti alalla on kilpailua, mutta me teemme yhteistyötä sen sijaan että kilpailisimme keskenämme, Tero hymyilee.

Hänellä on ollut hyvät yhteydet VASEKiin vuosien aikana. Ensimmäisen kerran VASEK oli apuna, kun hän haki investointitukea hallin rakentamiseen ja myös ensimmäisen työntekijän palkkaamisen yhteydessä.
– Olen hakenut investointitukea myös osaan mittalaitteistoista ja saanut aina enemmän palvelua kuin olen pyytänytkään. Olen hyvin tyytyväinen VASEKin palveluihin ja yritysneuvojaani Antti Alasaareen, Tero toteaa.

Myös Antilla on pelkästään hyvää sanottavaa Terosta:
– Hän on erittäin monipuolinen ja osaava, ja seudun energia-ala hyötyy suuresti hänen asiantuntemuksestaan ja palveluistaan. Muut yrittäjät ovat monesti puhuneet hyvää Terosta ja hänen osaamisestaan sekä siitä, kuinka hauskaa on tehdä yhteistyötä hänen kanssaan.

 Temite9 400px
Tommy Nygård
tarkistaa ohjauskeskuksen toimintaa. Temiten työntekijät hallitsevat sekä hydrauliikan, pneumatiikan, elektroniikan, automaation ja mekaniikan. – Onneksi meillä on todella osaavaa henkilökuntaa, Tero toteaa.

 

Teksti: Anna Sand /bySand
Kuvat: Anna Sand ja Temite Oy
Suomennos: VASEK

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Verkkokauppa pelasti kriisissä

04.08.2020 | Uutiset
Laihialaisessa pihapiirissä, keskellä maalaisidylliä sijaitsee Kotopuoti, jota Marjo Niemelä on pyörittänyt nyt kahden vuoden ajan. Viime kevääseen asti hän toimi osa-aikaisena yrittäjänä ja oli päivätöissä kunnallisessa päivähoidossa. Oltuaan jonkin aikaa vuorotteluvapaalla, Marjo päätti ryhtyä kokopäiväiseksi yrittäjäksi ja keskittyä sataprosenttisesti unelmatyöhönsä sisustamisen ja asiakaspalvelun parissa.
Lue lisää

Logistiikan ja liikennepalvelujen kehittäminen palaa täyteen vauhtiinsa

03.08.2020 | Uutiset
Projektipäällikön/logistiikka-asiantuntijan tehtävään jo keväällä valittu VTM Matias Båsk aloittaa sijaisuutensa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKilla tänään. Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä työskentelevä Båsk on jäänyt virkavapaalle työstään Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä ja tulee toimimaan logistiikka-asiantuntijana ja MoveIT-projektissa projektipäällikön sijaisena 3.8.2020–31.7.2021.
Lue lisää

Parturoitavat palasivat - Julia Peltomäellä riittää taas asiakkaita vaikean kevään jälkeen

31.07.2020 | Uutiset
Julia Peltomäki toimii yksinyrittäjänä Vaasan keskustassa sijaitsevassa Basement Barbers -parturi-kampaamossa. Hän on työskennellyt parturi-kampaajana nyt 2,5 vuoden ajan. -Olen ollut tuolivuokralla Basement Barbersissa nyt vuoden päivät, eli olen käytännössä yksinyrittäjä. Viihdyn työssäni erittäin hyvin! Olen aina ollut käsityöihminen ja halunnut tehdä luovaa työtä, jossa näkee työnsä tuloksen heti. Lisäksi työkaverini sekä asiakkaani ovat aivan ihania, Peltomäki kertoo iloisesti.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

31.07.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

31.07.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

E Nyman Designille koitti työntäyteinen kesä hiljaisen koronakevään jälkeen

23.07.2020 | Uutiset
Elin Nyman työskentelee yksinyrittäjänä graafisen suunnittelun parissa. Hänen tehtävänsä graafikkona on esittää visuaalisesti viesti asiakkaansa tuotteen tai palvelun takana.
Lue lisää

Koivulahtelaisen kukkakaupan toiminta elävöitymässä koronakriisin jälkeen

16.07.2020 | Uutiset
Ellinor Lundström perusti 22-vuotiaana oman kukkakaupan Koivulahteen. Lundströmillä on myynnissä kukkakaupassaan Nigellas blommor och presenter muun muassa leikkokukkia, ruukkukasveja ja hautajaiskimppuja. Hänellä on myynnissä myös erilaisia leluja ja koriste-esineitä, kuten hänen itsetekemiään kortteja ja koruja sekä posliinienkeleitä ja nalleja, jotka sopivat ostettavaksi lahjaksi erilaisiin tilaisuuksiin.
Lue lisää

Vasco Borralho puhaltaa uutta elämää Löfmarkin lihakauppaan

07.07.2020 | Uutiset
Carita Löfmark päätti terveyssyistä lopettaa Kauppahallissa toimineen lihakauppansa vuodenvaihteessa. Yritystoiminta laitettiin myyntiin, ja nyt on vihdoin varmistunut, että pidetty lihakauppa saa jatkajan. Vasco Borralhosta, joka on alun perin kotoisin Portugalista, mutta maalahtelainen jo 12 vuoden ajan, tulee uusi yrittäjä Kauppahalliin.
Lue lisää