Tee hyvää vaasalaisten korkeakouluopiskelijoiden mielenterveyden eteen

19.05.2021

HaalariopiskelijatOpiskelijoiden mielenterveyshaasteet ovat korona-aikana nousseet esiin koko Suomessa ja niin myös Vaasassa. Moni kamppailee hyvinvointinsa puolesta ja on joutunut pyytämään apua ongelmiinsa. Mutta onneksi apua on saatavilla, ja erityisesti opiskelijoiden oma mielenterveysjärjestö Nyyti ry tekee arvokasta työtä opiskelijoiden mielenterveyden eteen.

Vaasalaisilla korkeakouluopiskelijajärjestöillä on meneillään hieno hyväntekeväisyyskampanja, johon ne haastavat mukaan kaikki seudun yritykset. Opiskelijat keräävät koko toukokuun ajan kilometrejä joko kävellen tai juosten. Tavoitteena on ”liikkua” koko maapallon ympäri  eli kokonaista 40 000 km. Samalla yritykset voivat lahjoittaa euron joka kilometriltä Nyyti ry:lle. Näin yritykset voivat olla mukana parantamassa opiskelijoiden mielenterveyttä.

Tämä mielenterveyshyvinvointitempaus on osa Vaasan korkeakouluopiskelijajärjestöjen yhteistä isompaa ”Maailman onnellisimmat opiskelijat” -kampanjaa, joka sisältää muitakin opiskelijoiden onnellisuuteen vaikuttavia tekoja. VASEK on mukana tässä toiminnassa. Syksyksi on suunnitteilla lisää tapahtumia.

VASEK on myös omalta osaltaan mukana hyväntekeväisyyskampanjassa.

– Rohkaisenkin kaikkia yrityksiä mukaan, sopivaksi katsomallaan summalla. Summan ei välttämättä tarvitse olla iso, sillä pienistä puroista syntyy iso virta, kertoo VASEKin markkinointipäällikkö Mari Kattelus. Tuntuu mukavalta olla vaikuttamassa siihen, että Vaasan seudun tulevaisuuden tekijät ovat iskussa opiskelujensa jälkeen ja pääsevät uransa alkuun mahdollisimman täysipainoisesti.

– Auttaminen on helppoa. Ota yhteyttä Vaasan ylioppilaskunnan Henri Miettiseen (henri.miettinen@vyy.fi) Häneltä saa tarvittavat tiedot lahjoituksen tekemiseen. Rahaa lahjoittaneille yrityksille on luvassa pientä näkyvyyttä opiskelijoiden keskuudessa. Tehdään yhdessä hyvää tulevaisuutemme tekijöille, Kattelus rohkaisee.

Mukana Maailman onnellisimmat opiskelijat -kampanjassa ovat kaikki vaasalaiset opiskelijajärjestöt. Vaasan yliopiston ylioppilaskunta VYY ja Åbo Akademis Studentkår ÅAS ovat idean takana. Mukana ovat myös Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (VAMOK), Studentföreningen vid Svenska Handelshögskolan i Vasa r.f. (SSHV), Studerandekåren Novium, Opiskelijan Vaasa - Vasa Studerande (OVVS) ja Helsingin Yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan Vaasan yksikön ainejärjestö Justus ry.‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

EnergyWeek ensi viikolla jo 11. kerran

13.03.2023 | Uutiset
Ensi viikolla 20.–24.3. Vaasan kaupungintalolla järjestettävän energia-alan huipputapahtuman EnergyWeekin rekisteröityminen avattiin 15.1., ja ilmoittautuminen on edennyt erittäin hyvin. Paikalle odotetaan jälleen kerran tuhansia osallistujia kymmenistä eri maista. Näytteilleasettajapaikkoja on varattu hyvin kaikille neljälle messupäivälle.
Lue lisää

Koivulahden Säästöpankki auttaa laittamaan yrittäjän raha-asiat kuntoon

09.03.2023 | Uutiset
Koivulahden Säästöpankki kuuluu säästöpankkiryhmään, joka on toiminut jo 200 vuoden ajan. Pankki on yksi paikallisista säästöpankeista, joita löytyy ympäri Suomea. Täällä Vaasan alueella pankkiasioita voi hoitaa Vaasan ja Koivulahden toimistoilla.
Lue lisää

Yritysten haasteellinen vuosi vaikutti VASEKin yritysneuvontapalveluiden tarpeisiin

09.03.2023 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin vuosikertomus on julkaistu, ja toimitusjohtaja Stefan Råbackin mukaan vuosi 2022 oli onnistunut erilaisista haasteista huolimatta:
Lue lisää

Vaasan ekosysteemisopimushaun vuoden 1. hakukierros keskittyy kestävään kaupunkikehittämiseen

08.03.2023 | Uutiset
Kestävän kaupunkikehittämisen haussa haetaan Vaasan kaupunkiseudun ja valtion välisen ekosysteemisopimuksen tavoitteiden mukaisia hankkeita. Hankkeiden on edistettävä ekosysteemisopimuksessa määriteltyjen toimenpidekokonaisuuksien tavoitteita.
Lue lisää

Yrityskummit auttavat yrittäjää omien tavoitteiden saavuttamisessa

07.03.2023 | Uutiset
Yrityskummipalvelu on tarkoitettu kaikille yrittäjille, jotka kaipaavat rinnalleen ulkopuolista mentoria ja sparraajaa tukemaan omaa yrittäjyyttä ja omien tavoitteiden saavuttamista.
Lue lisää

Pandemian haasteet johtivat Jukajan Ristikolla kehitykseen ja kasvuun

03.03.2023 | Uutiset
Laihialaisyritys Jukajan Ristikon perustamisesta on kulunut 25 vuotta, ja vuosi 2023 onkin melkein 30 työntekijää työllistävän yrityksen juhlavuosi. Kun kuusi ihmistä yhdisti voimansa aloittaakseen liiketoiminnan vuonna 1998, päätuotteena – aivan kuten nimikin kertoo – olivat kattoristikot.
Lue lisää

Suomen Malmijalostus ja FREYR Battery yhteistyöhön katodimateriaalitehtaan perustamiseksi Vaasaan

17.02.2023 | Uutiset
Suomen Malmijalostus ja FREYR Battery allekirjoittaneet yhteistyötä koskevan sopimuksen, jonka pohjalta ne tarkastelevat mahdollisuuksia perustaa LFP-katodimateriaalitehdas Vaasaan. Osapuolten suunnitelmissa on yhteisyritys hankkeen eteenpäin viemiseksi.
Lue lisää

Poikkeuksellinen vuosi sai yritysten perustajat kaipaamaan tukea

17.02.2023 | Uutiset
Uusyrityskeskusten tarjoaman henkilökohtaisen ja maksuttoman neuvonnan avulla perustettiin vuoden 2022 aikana Suomeen lähes 6200 uutta yritystä. Neuvontatapahtumien määrä sekä pituudet kasvoivat suhteessa perustettujen yritysten määrään. Poikkeuksellinen vuosi sai yritysten perustajat varovaisiksi.
Lue lisää