Tee hyvää vaasalaisten korkeakouluopiskelijoiden mielenterveyden eteen

19.05.2021

HaalariopiskelijatOpiskelijoiden mielenterveyshaasteet ovat korona-aikana nousseet esiin koko Suomessa ja niin myös Vaasassa. Moni kamppailee hyvinvointinsa puolesta ja on joutunut pyytämään apua ongelmiinsa. Mutta onneksi apua on saatavilla, ja erityisesti opiskelijoiden oma mielenterveysjärjestö Nyyti ry tekee arvokasta työtä opiskelijoiden mielenterveyden eteen.

Vaasalaisilla korkeakouluopiskelijajärjestöillä on meneillään hieno hyväntekeväisyyskampanja, johon ne haastavat mukaan kaikki seudun yritykset. Opiskelijat keräävät koko toukokuun ajan kilometrejä joko kävellen tai juosten. Tavoitteena on ”liikkua” koko maapallon ympäri  eli kokonaista 40 000 km. Samalla yritykset voivat lahjoittaa euron joka kilometriltä Nyyti ry:lle. Näin yritykset voivat olla mukana parantamassa opiskelijoiden mielenterveyttä.

Tämä mielenterveyshyvinvointitempaus on osa Vaasan korkeakouluopiskelijajärjestöjen yhteistä isompaa ”Maailman onnellisimmat opiskelijat” -kampanjaa, joka sisältää muitakin opiskelijoiden onnellisuuteen vaikuttavia tekoja. VASEK on mukana tässä toiminnassa. Syksyksi on suunnitteilla lisää tapahtumia.

VASEK on myös omalta osaltaan mukana hyväntekeväisyyskampanjassa.

– Rohkaisenkin kaikkia yrityksiä mukaan, sopivaksi katsomallaan summalla. Summan ei välttämättä tarvitse olla iso, sillä pienistä puroista syntyy iso virta, kertoo VASEKin markkinointipäällikkö Mari Kattelus. Tuntuu mukavalta olla vaikuttamassa siihen, että Vaasan seudun tulevaisuuden tekijät ovat iskussa opiskelujensa jälkeen ja pääsevät uransa alkuun mahdollisimman täysipainoisesti.

– Auttaminen on helppoa. Ota yhteyttä Vaasan ylioppilaskunnan Henri Miettiseen (henri.miettinen@vyy.fi) Häneltä saa tarvittavat tiedot lahjoituksen tekemiseen. Rahaa lahjoittaneille yrityksille on luvassa pientä näkyvyyttä opiskelijoiden keskuudessa. Tehdään yhdessä hyvää tulevaisuutemme tekijöille, Kattelus rohkaisee.

Mukana Maailman onnellisimmat opiskelijat -kampanjassa ovat kaikki vaasalaiset opiskelijajärjestöt. Vaasan yliopiston ylioppilaskunta VYY ja Åbo Akademis Studentkår ÅAS ovat idean takana. Mukana ovat myös Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (VAMOK), Studentföreningen vid Svenska Handelshögskolan i Vasa r.f. (SSHV), Studerandekåren Novium, Opiskelijan Vaasa - Vasa Studerande (OVVS) ja Helsingin Yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan Vaasan yksikön ainejärjestö Justus ry.‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Joulunajan aukioloaikamme

28.11.2022 | Uutiset
Poikkeavat aukioloaikamme joulu- ja tammikuussa:
Lue lisää

”Vahvalta pohjalta on helppo jatkaa yritystoimintaa” – Ekosoppi siirtyi uusille omistajille

25.11.2022 | Uutiset
Ympyrä sulkeutui ja lähti uudelle kierrokselle kesällä, kun Hannu ja Jaana Paloposki myivät Ekosoppi-ekokauppansa Iivari Viljaselle ja Sofia Kuulalle. Hannu Paloposki perusti yrityksensä 16 vuotta sitten Uusyrityskeskus Startian avulla, ja nyt VASEKin omistajanvaihdosasiantuntija Antti Alasaaren avulla yritys siirtyi uusille omistajille.
Lue lisää

Uusi agilityhalli tarjoaa tilat ja tavoitteellista valmennusta

18.11.2022 | Uutiset
Mustat karvat vain hulmahtavat ja haukku raikaa, kun nuorten yrittäjien Emilia ja Ida Lindströmin agilitykoirat kirmaavat Myranhallenin pitävällä keinonurmella ja hyppäävät tuliterien agilityesteiden yli. 19-vuotias Emilia perusti Looström Agility Ab:n yhdessä Ann-Sofi Loon kanssa elokuussa.
Lue lisää

Fennia auttaa alkavaa yrittäjää vakuutuksien kanssa

14.11.2022 | Uutiset
Aloittavan yrittäjän tehtävälista on pitkä, ja vakuutuksista huolehtiminen on eräs sen tärkeimmistä kohdista. Uuden yrityksen vakuutustarpeet kannattaa aina käydä läpi yhteistyössä asiantuntijan, esimerkiksi Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian yhteistyökumppanin Fennian kanssa.
Lue lisää

Tukea energiansäästöön tähtääviin investointeihin

09.11.2022 | Uutiset
Tuskin on yhdeltäkään yrittäjältä mennyt ohi se, miltä energianhintojen kehitys on viimeisen vuoden aikana näyttänyt. Yhä useampi etsii nyt vaihtoehtoisia ratkaisuja lämmityskustannusten ja sähkönkulutuksen alentamiseksi. Investointeihin on mahdollista hakea tukea ja näin on tehnyt muun muassa Ab Jarla-Products Oy Maalahdesta.
Lue lisää

Tarkistuslistasta apua yrityskaupan toteutukseen – Huolellinen valmistautuminen avainasemassa

03.11.2022 | Uutiset
Omistajanvaihdoksista puhuttaessa toistuvat usein samat teemat ja tarpeet: Prosessit ovat pitkiä, ja siksi luopuvan yrittäjän on ryhdyttävä valmistautumaan yrityksen myymiseen hyvissä ajoin. Prosessit ovat myös usein monimutkaisia ja jokainen tapaus on omanlaisensa. Sekä ostajat että myyjät tarvitsevat prosessin aikana sekä kattavia materiaaleja että henkilökohtaista palvelua.
Lue lisää

Rahoitusta ja tukea yrityksille - tutustu mahdollisuuksiin

02.11.2022 | Uutiset
Polttoainetuki kompensoi helmikuussa 2022 alkanutta äkillistä polttonesteiden hinnan nousua, joka alkoi Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Maaseudulla toimivat mikro- ja pienyritykset taas voivat edelleen hakea tukea, jolla voi kattaa kolmasosan uusiutuvan energian käyttöön siirtymisen kustannuksista.
Lue lisää

Omaisuus tuottamaan – loma-asunnot hyötykäyttöön

01.11.2022 | Uutiset
Joukko nykyisiä ja tulevia loma-asunnon omistajia kokoontui lokakuun puolivälissä Isoonkyröön Kyrö Distillerylle kaksipäiväiseen ”Tuottava loma-asunto”- infoon. Monen osallistujan tavoitteena oli saada kohde tuottamaan niinäkin aikoina, kun sille ei ole omaa käyttöä. Tilaisuuden veti myynnin ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Tuomas Kankaala, Luotain Consulting Oy:stä.
Lue lisää