Tee hyvää vaasalaisten korkeakouluopiskelijoiden mielenterveyden eteen

19.05.2021

HaalariopiskelijatOpiskelijoiden mielenterveyshaasteet ovat korona-aikana nousseet esiin koko Suomessa ja niin myös Vaasassa. Moni kamppailee hyvinvointinsa puolesta ja on joutunut pyytämään apua ongelmiinsa. Mutta onneksi apua on saatavilla, ja erityisesti opiskelijoiden oma mielenterveysjärjestö Nyyti ry tekee arvokasta työtä opiskelijoiden mielenterveyden eteen.

Vaasalaisilla korkeakouluopiskelijajärjestöillä on meneillään hieno hyväntekeväisyyskampanja, johon ne haastavat mukaan kaikki seudun yritykset. Opiskelijat keräävät koko toukokuun ajan kilometrejä joko kävellen tai juosten. Tavoitteena on ”liikkua” koko maapallon ympäri  eli kokonaista 40 000 km. Samalla yritykset voivat lahjoittaa euron joka kilometriltä Nyyti ry:lle. Näin yritykset voivat olla mukana parantamassa opiskelijoiden mielenterveyttä.

Tämä mielenterveyshyvinvointitempaus on osa Vaasan korkeakouluopiskelijajärjestöjen yhteistä isompaa ”Maailman onnellisimmat opiskelijat” -kampanjaa, joka sisältää muitakin opiskelijoiden onnellisuuteen vaikuttavia tekoja. VASEK on mukana tässä toiminnassa. Syksyksi on suunnitteilla lisää tapahtumia.

VASEK on myös omalta osaltaan mukana hyväntekeväisyyskampanjassa.

– Rohkaisenkin kaikkia yrityksiä mukaan, sopivaksi katsomallaan summalla. Summan ei välttämättä tarvitse olla iso, sillä pienistä puroista syntyy iso virta, kertoo VASEKin markkinointipäällikkö Mari Kattelus. Tuntuu mukavalta olla vaikuttamassa siihen, että Vaasan seudun tulevaisuuden tekijät ovat iskussa opiskelujensa jälkeen ja pääsevät uransa alkuun mahdollisimman täysipainoisesti.

– Auttaminen on helppoa. Ota yhteyttä Vaasan ylioppilaskunnan Henri Miettiseen (henri.miettinen@vyy.fi) Häneltä saa tarvittavat tiedot lahjoituksen tekemiseen. Rahaa lahjoittaneille yrityksille on luvassa pientä näkyvyyttä opiskelijoiden keskuudessa. Tehdään yhdessä hyvää tulevaisuutemme tekijöille, Kattelus rohkaisee.

Mukana Maailman onnellisimmat opiskelijat -kampanjassa ovat kaikki vaasalaiset opiskelijajärjestöt. Vaasan yliopiston ylioppilaskunta VYY ja Åbo Akademis Studentkår ÅAS ovat idean takana. Mukana ovat myös Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (VAMOK), Studentföreningen vid Svenska Handelshögskolan i Vasa r.f. (SSHV), Studerandekåren Novium, Opiskelijan Vaasa - Vasa Studerande (OVVS) ja Helsingin Yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan Vaasan yksikön ainejärjestö Justus ry.‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää