ToneH 600px

Kuvassa seisomassa VASEKin Lasse Pohjala ja Invest In Bergenin Tone Hardvedt

Joukko Norjan markkinoiden mahdollisuuksista innostuneita kuulijoita kokoontui Yrkesakademille 13.6. Nordic Gateway -hankkeen järjestämään Navigate Norway -tilaisuuteen. Tietoa Bergenin alueen mahdollisuuksista suomalaisyrityksille esitteli Invest in Bergenin Tone Hardvedt. Alueen kärkialat kattavat paitsi öljy- ja kaasualan myös merenalaiset toiminnot, merestä saatava ravinnon, meri-cleantechin, merenkulkualan, mediateknologian sekä seikkailumatkailun. Erityisesti Hardvedt vinkkasi Bergenin lähelle rakennettavasta Lyseparkenin alueesta, jonne etsitään osaamista erityisesti energiateknologian saralta.

Todisteena siitä, että Norja on paljon muutakin kuin öljyä, kaasua ja meren antien hyödyntämistä, oli tilaisuuden pääpuhuja Bård Eker. Hän kertoi oman yrittäjätarinansa ja design- ja tuotekehitysyhtiö Eker Designin toimintaperiaatteita sekä viisaita sanoja yrityksen pyörittämisestä. Hän korosti avomielisyyttä ja uteliaisuutta sekä sitä, että ”joskus hulluiltakin tuntuvat ideat täytyy toteuttaa”.

Eker 400px

Bård Eker

Nordic Gatewayn alkuvuodesta järjestämässä pop-up -toimistossa Stavangerissa mukana ollut yrittäjä Kristian Schrey kertoi VASEKilta ja Viexpolta saamastaan avusta ja tuesta kontaktien ja yhteistyön luomisessa norjalaisten yritysten ja organisaatioiden kanssa sekä muistutti, että juuri oikeiden ihmisten tapaaminen on tie uusille markkinoille.

Seuraava pop-up -toimistomahdollisuus Pohjanmaan yrityksille on Bergenissä 25.9.–20.10.2017. Nordic Gateway tarjoaa toimiston paikan päällä ja avustaa yrittäjiä pääsemään esille Norjan markkinoilla.

Tilaisuuden järjestänyt Nordic Gateway -hanke saa rahoitusta Euroopan aluekeskusohjelmasta.

www.nordicgateway.fi  

Bergenin pop-upista myös Viexpon sivuilla: http://www.viexpo.fi/nordic-gatewayn-pop-up-lanseeraus!.html

Lisätietoja

Lasse Pohjala
Lasse Pohjala
Senior Business Advisor
+358 400 629 388
Sijoittautuminen ja kansainvälistyminen; Tontit ja toimitilat

Katja Jankens
Katja Jankens
Kansainvälistymisasiantuntija
+358 6 781 64 43
+358 50 573 88 76
Viexpo

NordicGateway 1920x237px v4

EU EAKR FI vertical 20mm rgbVipuvoimaaEU 2014 2020 rgb

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle