Tommi yritysneuvonta 600pxUusyrityskeskukset neuvovat kaikkia yrityksen perustamista suunnittelevia.

Kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla yli 7 500 uutta henkilöä on tullut uusyrityskeskusten asiakkaaksi. Asiakaskäyntejä kertyi tuplasti ja uusia yrityksiä noin 3 400. Eniten uusia yrityksiä perustetiin alkuvuonna palvelusektorille. Erityisesti terveyspalvelut ja muut henkilökohtaiset palvelut ovat olleet suosittuja aloja uusille yrittäjille.

– Yleisenä kehityksenä tunnistamme kasvavan kiinnostuksen terveyteen, kauneuteen, hyvinvointiin, liikuntaan ja ravintoon, mikä luo liiketoimintamahdollisuuksia yrittäjille, sanoo Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Susanna Kallama.

Viime vuotta alhaisemmassa yritysmäärässä näkyy kevytyrittäjyyspalveluiden suosion kasvu. Kevytyrittäjyyspalveluiden kautta yrittäjiksi ryhtyvien henkilöiden yritystä ei aina rekisteröidä PRH:n kaupparekisteriin, mikä johtaa vinoutumaan tilastoissa, erityisesti vertailussa aiempiin vuosiin.

– Kevytyrittäjyyspalvelut ovat keränneet kuukausittain satoja uusia käyttäjiä. Kun tämän suosion huomioi, voi sanoa, että yrittäjyyden suosio ei ole hiipumassa, Kallama toteaa.

Uusyrityskeskukset neuvovat myös kevytyrittäjyydestä kiinnostuneita.

– Kevytyrittäjyyden kasvu näkyy myös Vaasassa, mutta kaiken kaikkiaan perustettujen yritysten määrä on edellisten vuosien tasolla. Noin 180 yritystä perustetaan Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian kautta vuosittain, Startian johtaja Tommi Virkama kertoo.

Lue SUK:n tiedote kokonaisuudessaan

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle