Sugar Daddies CO:n luomuhunaja valloittaa markkinoita

02.09.2019

Sugardaddies 13Juho, Ville, Jussi ja Eero ovat vakavissaan panostaessaan yritykseensä. Tavoitteet ovat selvät – suomalainen hunaja viedään maailmanmarkkinoille hyvän tuotteen, tarinan ja markkinoinnin sekä oikeiden yhteistyökumppaneiden avulla.

Lisää menestystarinoita Isostakyröstä

Puhdasta suomalaista luontoa purkissa – näin kuvailee Sugar Daddies CO ekologista hunajaansa, joka vain vuoden mittaisen start up -vaiheen jälkeen on jo lähes 400 kaupan hyllyillä kautta maan. Mutta tämä on vasta alkua. Tavoitteet ovat sekä selkeät että korkealla – nämä neljä kollegaa tähtäävät kansainvälisille markkinoille ja onnistuakseen siinä, ovat jo käynnistäneet yhteistyön eri toimijoiden kanssa.

Ei sekoitettua, ei siivilöityä eikä kuumennettua. Luomuhunajaa suoraan raa'an kauniista metsästä tai Kyrönmaan kukkaniityiltä – lisäksi vielä hienosti pakattuna. Lisää tähän yhtälöön tavoitteellisuus, ammattitaito, tarinat sekä panostaminen niin yhteistyöhön kuin verkostojen rakentamiseenkin, niin edessämme on mahdollisesti jälleen yksi isokyröläinen menestystarina

Sugardaddies 6– Kaikki ei alkanut kuitenkaan hunajasta vaan surffivahasta, jonka tarve nousi esiin erään kylmän keväisen surffisession aikana vuonna 2017, Eero Lähdesmäki, yksi yrityksen osakkaista kertoo.

Neljä ystävää löi päänsä yhteen, ja kun kesän 2017 aikana oli kokeiltu mehiläistarhausta pienemmässä mittakaavassa ja tavoitteena oli saada aikaan mehiläisvahatuotteita ja hunajaa, perustettiin Sugar Daddies CO vuoden 2017 lopussa. Seuraavana vuonna tehtiin suuria panostuksia sekä mehiläispesiin että itse tuotantolinjastoon. Samanaikaisesti VASEK tuli kuvioihin mukaan.

– Monipuolinen osaaminen, rohkeus ja uskallus tehdä asioita eri tavalla sekä onnistuneet markkinointipanostukset ovat tuottaneet tulosta, ja olenkin vakuuttunut siitä, että tulemme näkemään, kuinka yritys kehittyy vielä entisestään, toteaa yritysneuvoja Antti Alasaari, joka on avustanut yritystä muun muassa tukihakemusprosesseissa.

Kokoaikaisesti yrityksessä työskentelevä Lähdesmäki on se, joka on hankkinut tarvittavaa osaamista ja suorittanut mehiläistarhaajan ammattitutkinnon. Yrityksen muut osakkaat Ville Rinta sekä Jussi Peltoniemi ovat maanviljelijöitä, kun taas Helsingissä asuva Juho Wiberg työskentelee markkinoinnin ja suunnittelun parissa.

Nykyään Sugar Daddies CO:lla on noin 200 mehiläispesää sijoiteltuina neljälle eri alueelle Kyrönmaalla, jolloin saadaan myös erilaisia hunajalaatuja.

– Jokaisella purkilla on oma makunsa, koostumuksensa ja värinsä – riippuen vuodenajasta ja paikasta, Eero kertoo. Jokainen purkki voidaan siksi jäljittää tuotantopaikalleen. Sellaisella ei kovinkaan moni hunajantuottaja voi ylpeillä, hän lisää.

Sugardaddies 11Tänä vuonna yritys tuottaa myyntiin noin 20 000 purkkia hunajaa, ja tavoitteena on kasvattaa lukua ensi vuonna.

Tänä vuonna yritys tuottaa noin kymmenen tuhatta kiloa luomuhunajaa, jota myydään nykyään K-kaupoissa kautta maan. Tavoitteena on lisätä jälleenmyyjien verkostoa, rakentaa omaa verkkokauppaa, jossa on uusia hunajaan liittyviä tuotteita, mutta myös viedä tuotteita kansainvälisille markkinoille.

Ensimmäiset askeleet tästä prosessista on jo otettu, ja Sugar Daddies CO on käynnistänyt yhteistyön useamman eri toimijan kanssa päästäkseen tavoitteeseensa. Kalenteriin on merkitty useita kansainvälisiä messuja, ja seuraavana vuorossa on Berliini yhdessä naapuriyritys Kyrö Distillery Companyn kanssa, joka on yksi yhteistyökumppaneista.

– Hunajaa voidaan käyttää sekä juomasekoituksissa että alkoholintuotannossa, Eero selittää.

Sugardaddies 2Eero Lähdesmäki on yksi neljästä Sugar Daddies CO:n osakkaista. Yritys on vuodesta 2018 lähtien tuottanut luomuhunajaa Isossakyrössä. Hunajaa saa erimakuisina ja eri muodoissa, riippuen siitä, missä ympäristössä pesät sijaitsevat. Kesäinen kukkaniitty esimerkiksi antaa täysin erilaisen maun hunajaan kuin suon läheisyys.

Samalla kun strateginen kehitystyö etenee jatkuvasti, on toiminnan pohjana Äiti Maan, luonnon ja mehiläisten kunnioittaminen.

”Uskomme, että kunnioittamalla ja rakastamalla luontoa, voivat myös tulevat sukupolvet nauttia kukkivista niityistä ja makeista marjoista”, kirjoitetaan Sugar Daddies CO:n kotisivuilla.

 

Teksti: Anna Sand/bySand
Suomennos: VASEK

Kuvat: Anna Sand ja Ville-Veikko Väisänen

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Oma auto kotiin ja sovelluksesta kimppakyytiä kysymään

13.11.2019 | Uutiset
Mitä jos voisitkin jättää oman auton pihaan ja kurkata puhelimen sovelluksesta kenen lähistöllä asuvan kyytiin mahtuisi tai onko jonkun tilaamassa taksissa tilaa vielä yhdelle. Tai valita sen oman auton ja kurkata ennen lähtöä sovelluksesta olisiko joku menossa samalle suunnalle ja kyytiä vailla.
Lue lisää

Vaasan seutu hyvin esillä venäläisissä matkailumedioissa

11.11.2019 | Uutiset
Heinäkuussa neljä venäläistä matkailumedioiden edustajaa vieraili Vaasan seudulla tutustumassa nähtävyyksiimme ja kauniiseen luontoomme. Kyseessä ei ollut mikään sattumanvarainen käynti, vaikka alue kyllä onkin herättänyt kiinnostusta itänaapurissamme viime aikoina, vaan kaiken takana on yritysryhmähanke Archipelago Attractions.
Lue lisää

Asukas on paras paikan markkinoija

07.11.2019 | Uutiset
Olet varmasti huomannut Vaasan ja koko seudun tuoreen markkinointikampanjan ”Elämän kuuluukin olla helppoa.” Vaasalaisaloite keräsi alle viikossa 2 000 nimeä, ja Joonaksen videot Vaasankadulta ovat saaneet hienosti huomiota. Minulla on ollut ilo olla tekemässä tätä tunteitakin herättävää kampanjaa, ja olen seurannut siitä kirvonnutta keskustelua, niin positiivista kuin kriittistäkin.
Lue lisää

Kjell Nydahl on Vuoden 2019 omistajanvaihdosasiantuntija

06.11.2019 | Uutiset
Yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKista palkittiin Vuoden 2019 omistajanvaihdosasiantuntijana. Palkinto jaettiin Omistajanvaihdos 2019 -konferenssissa Helsingissä.
Lue lisää

Koiraharrastuksesta syntyi kivijalkakauppa

04.11.2019 | Uutiset
Ei ole aivan jokapäiväistä, että uusi liike avaa ovensa Laihian keskustassa, mutta syyskuussa sellainen tapahtui. Mia Thel, jonka harrastus on jo monen vuoden ajan ollut myös osa-aikayrittämistä, päätti panostaa täysillä intohimoonsa eli koiriin ja tarjoaa nyt erilaisten koulutuspalveluiden lisäksi kivijalkakaupassaan kaikkea eri koiraharrastuslajeissa tarvittavaa välineistöä.
Lue lisää

Vaasan yrityselämä yllätti Otaniemessä

31.10.2019 | Uutiset
Vaasalaisia työnantajia lähti yhdessä Otaniemeen Espooseen houkuttelemaan diplomi-insinööri- ja arkkitehtiopiskelijoita töihin Vaasaan. Opiskelijat yllättyivät seudun monipuolisista työmahdollisuuksista.
Lue lisää

Yrityskummi kulkee yrittäjän vierellä henkisenä tukena

30.10.2019 | Uutiset
Yksinyrittämisen ei nimestään huolimatta tarvitse tuntua yksinäiseltä, vaan yrittäjäpolun varrella saa ja kannattaa hakea tukea itseään kokeneemmista yritysmaailman asiantuntijoista. Yrityskummi on varteenotettava vaihtoehto pienyrittäjälle, joka kaipaa tuekseen kokenutta ja asiantuntevaa mentoria. Yrityskummin tehtävä on tarjota ”kummitettavalleen” sparrausta esimerkiksi päätöksenteon tueksi. Yrittäjä tekee itse päätöksensä ja vastaa niiden toteutuksesta, mutta yrityskummi kulkee hänen rinnallaan henkisenä tukena.
Lue lisää

Norwegian käynnistää 1.11. uuden kotimaanreitin Vaasasta Helsinkiin

24.10.2019 | Uutiset
Norwegian jatkaa Suomen reittiverkostonsa kehittämistä ja lanseeraa uuden kotimaanreitin Helsinki-Vantaan ja Vaasan lentoaseman välillä. Marraskuun ensimmäisestä päivästä lähtien Norwegian lentää Helsingin ja Vaasan välillä kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja perjantaisin.
Lue lisää