Stubbtech – enemmän kuin mitä nimi paljastaa

09.05.2023

Stubbtech 1

Jens Rodas ja Thomas Söderlund Helsingbystä ovat lapsuudenystäviä ja entisiä kollegoja Wärtsilän maalaustehtävistä. Vuodesta 2014 lähtien he ovat yhdessä johtaneet Stubbtech-yritystä ja vuodesta 2020 lähtien tehneet sitä kokopäiväisesti. Kaikki alkoi Uumajassa sijainneen kantojyrsimen mainoksesta vuonna 2014. Sen jälkeen on tehty monia uusia koneinvestointeja. Jens ja Thomas pitävät erittäin tärkeänä sitä, että pystyvät tekemään perusteellista ja hyvää työtä.

Kasvava liiketoiminta vaatii uudelleenjärjestelyjä

Se on tullut verkkaisemmin kuin pitkään aikaan. Kevät nimittäin. Samoin myös Stubbtechin ja sen yrittäjien Jens Rodasin ja Thomas Söderlundin odottama sesonkiaika. Mutta nyt kevät on täällä, ja kantojyrsintään, viherrakennustöihin, ulkomaalaukseen sekä katto- ja julkisivujen pesuun keskittyvän yrityksen toiminta kasvaa vuosi vuodelta. Suunnitelmana onkin nyt järjestellä liiketoiminta uudelleen kahdeksi erilliseksi markkinointinimeksi.

Jens Rodas ja Thomas Söderlund, jotka ovat lapsuudenystäviä ja myös entisiä työkavereita maalausalalta, haaveilivat molemmat oman yrityksen perustamisesta – kysymyksenä oli vain se, että minkä alan? He ovat koulutukseltaan sähköasentaja ja mekaanikko, mutta niille aloille yritystä ei kuitenkaan syntynyt, vaan 2014 he saivat toisen idean.

– Kuulimme kantojyrsimestä, joka oli myynnissä Uumajassa, ja huomasimme, että kantojen jyrsintä on palvelu, jota ei juurikaan ollut tarjolla täällä. Menimme ostamaan koneen, perustimme Oy Stubbtech Ab:n ja ryhdyimme yrittäjiksi, ensin kuitenkin osa-aikaisesti, Rodas kertoo.

Myös silloin yhdeksän vuotta sitten ystävykset kääntyivät VASEKin puoleen saadakseen apua.

– Yrityksen perustamisprosessi meni hyvin sujuvasti sen ansiosta, Söderlund muistelee.

Stubbtech 5Stubbtech suorittaa sekä pesu- että maalauspalveluita, kohteina sekä yksityishenkilöiden että yritysten julkisivut ja katot.

Oltuaan osa-aikaisina yrittäjinä kuusi vuotta, oli aika ottaa askel täysipäiväisiksi yrittäjiksi. Vuosi oli 2020, ja työmäärä oli kasvanut merkittävästi pandemian ansiosta.

– Yhtäkkiä ihmiset saivat sekä aikaa että rahaa erilaisiin pihaprojekteihin, koska matkustaminen ei ollut mahdollista. Omalta osaltamme aika oli myös oikea – yrityksen kehitystä haittasivat kokopäivätyömme, ja siksi päätimme irtisanoutua ja ryhtyä kokopäiväisiksi yrittäjiksi, Rodas sanoo.

Kantojyrsin ja korkeapainepesurit on sittemmin saaneet kavereikseen monia muitakin koneita.

– Meillä on nyt hyvä ja toimiva konekanta. Olemme tietoisesti päättäneet investoida hyvään kalustoon, jotta voimme tehdä työmme hyvin. Kantojen jyrsinnän lisäksi tarjoamme myös kattojen ja julkisivujen pesu- ja maalauspalveluita, ja siksi olemme investoineet tela-alustaiseen mininosturiin. Tänä vuonna olemme hankkineet myös minikaivinkoneen erilaisia viherrakennustöitä, kuten salaojitusta, puutarhapolkuja ja vastaavia varten, Rodas jatkaa.

Stubbtech 10Kantojen jyrsintä on toinen Oy Stubbtech Ab:n liikeidean kahdesta pilarista. Kantojen jyrsintä on edullinen tapa poistaa kannot puutarhasta ja muilta viheralueilta. Koneiden koon ansiosta ne yltävät ahtaisiinkin paikkoihin, eikä niiden matala pintapaine jätä nurmikolle jälkiä.

Kantojyrsintätyöt keskittyvät pääasiassa kevääseen ja syksyyn, kun taas maalaustyöt tapahtuvat lämpiminä kuukausina.

Kantojen jyrsintä on hyvä tapa poistaa kannot puutarhasta, pihoilta ja viheralueilta. Koneen koon ansiosta sillä saavuttaa useimmat paikat, eikä sen matala pintapaine tee nurmikolle painaumia. Lisäksi kone työstää yksinomaan kantoa, eikä siksi jätä jälkeensä muuta jälkeä kuin kasan haketta. Asiakkaamme ovat yksityishenkilöitä, kaupunkeja ja kuntia, yrityksiä, kiinteistöyhtiöitä ja seurakuntia.

– Kaikki asiakkaat ja kaikki työt ovat yhtä tärkeitä – suuret ja pienet, Söderlund painottaa. Tehtävien suorittaminen aina parhaalla mahdollisella tavalla on asia, johon panostamme.

Sama pätee tietysti maalaus- ja puhdistustöitä – palveluita, joista yrityksen nimi Stubbtech ei kuitenkaan kerro mitään. Yrittäjät haluavat nyt muuttaa tilannetta ja ovat jälleen kääntyneet VASEKin asiantuntemuksen puoleen saadakseen hyviä neuvoja.

– Suunnitelmana on perustaa aputoiminimi uudella nimellä, ja erottaa nämä kaksi tehtäväkenttää toisistaan. Yritysneuvoja Kenneth Dalkvist antoi meille kaikki tiedot siitä, miten prosessi menee ja miten sen kanssa edetä, joten sen toteuttaminen riippuu enää meistä itsestämme, hymyilee Rodas ja lisää:

– Tartumme tähän prosessiin todennäköisesti syksyllä, jolloin vuoden huippusesonki on ohi.

Stubbtech 11

Dalkvist on mielellään avuksi:

– On suuri etu tavata päivittäin innokkaita yrittäjiä ja nähdä yritysten syntyvät, kehittyvän ja kasvavan. Yritysten haasteet vaihtelevat tietysti ajan myötä, mutta kokemuksemme ja ammatillisen verkostomme avulla voimme edistää monien alueemme hienojen yritysten kehittymistä, hän toteaa.

 

Teksti: Anna Sand
Kuvat: Anna Sand ja Stubbtech
Suomennos: VASEK

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Vaasan hallintotalo on nykyaikainen esimerkki kestävästä remontoinnista

29.05.2023 | Uutiset
Kaunis stukkokoristelu menneeltä aikakaudelta sulautuu moderniin, vaaleaan värimaailmaan, akustisesti vaimentaviin valokuvaseiniin ja vaikuttavan pitkiin mattoihin. Energiaa säästävä valaistus syttyy automaattisesti ja portaattomasti, kun siirrymme kokoushuoneesta toiseen, ja niissä harvemmin käytettävissä huoneissa, huomaamme heti niiden alhaisemman lämpötilan. Vaasan hallintotalo on kuin upouusi rakennus vuosien 2020–2022 aikana tehdyn laajan remontin jälkeen.
Lue lisää

Liiketoiminnan on oltava vastuullista, koska se on oikein – mutta miten liikkeelle?

17.05.2023 | Uutiset
Miksi yritysten pitäisi tehdä vastuullisuustyötä, ajatella kestävyyttä ja kiertotaloutta? Koska se tuo rahaa? Koska se on hyväksi brändille ja maineelle? Koska se helpottaa työvoiman rekrytoimista? Vai ihan vain siitä syystä, että se on oikea tapa toimia?
Lue lisää

Vuoden tasa-arvoyrityksessä henkilöstön moninaisuus on vahvuus

11.05.2023 | Uutiset
Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritys 2023 on närpiöläinen Bigro Ab. Kasvihuonealan yritys Bigro työllistää noin 70 henkilöä, jotka edustavat kuutta eri kansallisuutta. Valintaraati perustelee valintaa monipuolisella työllä, jota yrityksessä on tehty työyhteisön hyvinvoinnin ja moninaisuuden rakentamiseksi.
Lue lisää

VASEK20-lehti jaettu jokaiseen kotitalouteen

10.05.2023 | Uutiset
VASEK20-juhlalehti jaettiin 10.5. julkisena tiedotteena kaikkiin Vaasan seudun kotitalouksiin. Lehti on tuhti lukupaketti Vaasan seudusta, sen yrityksistä sekä tietysti tämän vuoden synttärisankari VASEKista.
Lue lisää

Stubbtech – enemmän kuin mitä nimi paljastaa

09.05.2023 | Uutiset
Se on tullut verkkaisemmin kuin pitkään aikaan. Kevät nimittäin. Samoin myös Stubbtechin ja sen yrittäjien Jens Rodasin ja Thomas Söderlundin odottama sesonkiaika. Mutta nyt kevät on täällä, ja kantojyrsintään, viherrakennustöihin, ulkomaalaukseen sekä katto- ja julkisivujen pesuun keskittyvän yrityksen toiminta kasvaa vuosi vuodelta. Suunnitelmana onkin nyt järjestellä liiketoiminta uudelleen kahdeksi erilliseksi markkinointinimeksi.
Lue lisää

”Älä odota tuloksia ensimmäisellä klikkauksella” – Verkkokauppa on ahkeruuslaji

04.05.2023 | Uutiset
Viexpo ja VASEK järjestivät 26.4. infotilaisuuden käynnisteillä olevasta Pohjanmaan verkkokauppiasklubitoiminnasta. Tilaisuudessa saatiin kuulla myös digitaalisen kaupan asiantuntija Leevi Parsaman inspiroiva puheenvuoro verkkokaupan kymmenestä tärkeimmästä menestystekijästä.
Lue lisää

Ympäristöystävällinen, energiatehokas ja edullinen

02.05.2023 | Uutiset
GreenStar on Suomen ensimmäinen hiilineutraali hotelliketju, ja yhä useammat matkailijat valitsevatkin hotellin kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys mielessään. Joensuusta kotoisin oleva Kristian Ikonen oli aikaansa edellä, kun hän perusti ketjun vuonna 2008 ja loi konseptin, joka on juuri nyt ajan hermolla. Ketjun viides hotelli avattiin Vaasaan marraskuussa 2019, WasaGroupin toteuttamana rakennusprojektina.
Lue lisää

Sukupolvenvaihdoksissa on aina myös tunteet pelissä

20.04.2023 | Uutiset
Sukupolvenvaihdos on usein prosessi, johon liittyy monia erilaisia ajatuksia ja tunteita, jotka voivat vaikuttaa sen onnistumiseen. Epävarmuus, huoli, luopumisen tuska, helpotus, luottamus.
Lue lisää