Stubbtech – enemmän kuin mitä nimi paljastaa

09.05.2023

Stubbtech 1

Jens Rodas ja Thomas Söderlund Helsingbystä ovat lapsuudenystäviä ja entisiä kollegoja Wärtsilän maalaustehtävistä. Vuodesta 2014 lähtien he ovat yhdessä johtaneet Stubbtech-yritystä ja vuodesta 2020 lähtien tehneet sitä kokopäiväisesti. Kaikki alkoi Uumajassa sijainneen kantojyrsimen mainoksesta vuonna 2014. Sen jälkeen on tehty monia uusia koneinvestointeja. Jens ja Thomas pitävät erittäin tärkeänä sitä, että pystyvät tekemään perusteellista ja hyvää työtä.

Kasvava liiketoiminta vaatii uudelleenjärjestelyjä

Se on tullut verkkaisemmin kuin pitkään aikaan. Kevät nimittäin. Samoin myös Stubbtechin ja sen yrittäjien Jens Rodasin ja Thomas Söderlundin odottama sesonkiaika. Mutta nyt kevät on täällä, ja kantojyrsintään, viherrakennustöihin, ulkomaalaukseen sekä katto- ja julkisivujen pesuun keskittyvän yrityksen toiminta kasvaa vuosi vuodelta. Suunnitelmana onkin nyt järjestellä liiketoiminta uudelleen kahdeksi erilliseksi markkinointinimeksi.

Jens Rodas ja Thomas Söderlund, jotka ovat lapsuudenystäviä ja myös entisiä työkavereita maalausalalta, haaveilivat molemmat oman yrityksen perustamisesta – kysymyksenä oli vain se, että minkä alan? He ovat koulutukseltaan sähköasentaja ja mekaanikko, mutta niille aloille yritystä ei kuitenkaan syntynyt, vaan 2014 he saivat toisen idean.

– Kuulimme kantojyrsimestä, joka oli myynnissä Uumajassa, ja huomasimme, että kantojen jyrsintä on palvelu, jota ei juurikaan ollut tarjolla täällä. Menimme ostamaan koneen, perustimme Oy Stubbtech Ab:n ja ryhdyimme yrittäjiksi, ensin kuitenkin osa-aikaisesti, Rodas kertoo.

Myös silloin yhdeksän vuotta sitten ystävykset kääntyivät VASEKin puoleen saadakseen apua.

– Yrityksen perustamisprosessi meni hyvin sujuvasti sen ansiosta, Söderlund muistelee.

Stubbtech 5Stubbtech suorittaa sekä pesu- että maalauspalveluita, kohteina sekä yksityishenkilöiden että yritysten julkisivut ja katot.

Oltuaan osa-aikaisina yrittäjinä kuusi vuotta, oli aika ottaa askel täysipäiväisiksi yrittäjiksi. Vuosi oli 2020, ja työmäärä oli kasvanut merkittävästi pandemian ansiosta.

– Yhtäkkiä ihmiset saivat sekä aikaa että rahaa erilaisiin pihaprojekteihin, koska matkustaminen ei ollut mahdollista. Omalta osaltamme aika oli myös oikea – yrityksen kehitystä haittasivat kokopäivätyömme, ja siksi päätimme irtisanoutua ja ryhtyä kokopäiväisiksi yrittäjiksi, Rodas sanoo.

Kantojyrsin ja korkeapainepesurit on sittemmin saaneet kavereikseen monia muitakin koneita.

– Meillä on nyt hyvä ja toimiva konekanta. Olemme tietoisesti päättäneet investoida hyvään kalustoon, jotta voimme tehdä työmme hyvin. Kantojen jyrsinnän lisäksi tarjoamme myös kattojen ja julkisivujen pesu- ja maalauspalveluita, ja siksi olemme investoineet tela-alustaiseen mininosturiin. Tänä vuonna olemme hankkineet myös minikaivinkoneen erilaisia viherrakennustöitä, kuten salaojitusta, puutarhapolkuja ja vastaavia varten, Rodas jatkaa.

Stubbtech 10Kantojen jyrsintä on toinen Oy Stubbtech Ab:n liikeidean kahdesta pilarista. Kantojen jyrsintä on edullinen tapa poistaa kannot puutarhasta ja muilta viheralueilta. Koneiden koon ansiosta ne yltävät ahtaisiinkin paikkoihin, eikä niiden matala pintapaine jätä nurmikolle jälkiä.

Kantojyrsintätyöt keskittyvät pääasiassa kevääseen ja syksyyn, kun taas maalaustyöt tapahtuvat lämpiminä kuukausina.

Kantojen jyrsintä on hyvä tapa poistaa kannot puutarhasta, pihoilta ja viheralueilta. Koneen koon ansiosta sillä saavuttaa useimmat paikat, eikä sen matala pintapaine tee nurmikolle painaumia. Lisäksi kone työstää yksinomaan kantoa, eikä siksi jätä jälkeensä muuta jälkeä kuin kasan haketta. Asiakkaamme ovat yksityishenkilöitä, kaupunkeja ja kuntia, yrityksiä, kiinteistöyhtiöitä ja seurakuntia.

– Kaikki asiakkaat ja kaikki työt ovat yhtä tärkeitä – suuret ja pienet, Söderlund painottaa. Tehtävien suorittaminen aina parhaalla mahdollisella tavalla on asia, johon panostamme.

Sama pätee tietysti maalaus- ja puhdistustöitä – palveluita, joista yrityksen nimi Stubbtech ei kuitenkaan kerro mitään. Yrittäjät haluavat nyt muuttaa tilannetta ja ovat jälleen kääntyneet VASEKin asiantuntemuksen puoleen saadakseen hyviä neuvoja.

– Suunnitelmana on perustaa aputoiminimi uudella nimellä, ja erottaa nämä kaksi tehtäväkenttää toisistaan. Yritysneuvoja Kenneth Dalkvist antoi meille kaikki tiedot siitä, miten prosessi menee ja miten sen kanssa edetä, joten sen toteuttaminen riippuu enää meistä itsestämme, hymyilee Rodas ja lisää:

– Tartumme tähän prosessiin todennäköisesti syksyllä, jolloin vuoden huippusesonki on ohi.

Stubbtech 11

Dalkvist on mielellään avuksi:

– On suuri etu tavata päivittäin innokkaita yrittäjiä ja nähdä yritysten syntyvät, kehittyvän ja kasvavan. Yritysten haasteet vaihtelevat tietysti ajan myötä, mutta kokemuksemme ja ammatillisen verkostomme avulla voimme edistää monien alueemme hienojen yritysten kehittymistä, hän toteaa.

 

Teksti: Anna Sand
Kuvat: Anna Sand ja Stubbtech
Suomennos: VASEK

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Ensimmäinen askel oli se suurin

04.12.2023 | Uutiset
Vaikka Jukka Hämäläisellä oli 23 vuoden kokemus yrittämisestä ja takanaan muutama vuosi sitten toteutettu mittava yritysosto, hän ei ollut aiemmin hyödyntänyt VASEKin palveluja. Nyt hän on investointituen hakemisen kautta saanut paremman käsityksen kehitysyhtiön palveluista ja haluaa suositella kaikille yrittäjille aika ajoin pysähtymistä ja miettimistä, millaista apua voisi hakea yrittämisen eri tilanteisiin ja käännekohtiin.
Lue lisää

GigaVaasa-työ on ollut maratonin sijaan ultramaraton

30.11.2023 | Uutiset
GigaVaasan myynti- ja markkinointijohtaja Marko Kuokkanen Merinovalta on työskennellyt akkutehdasalueen parissa viisi vuotta. Työtä mahdollistaa osaltaan innovaatio- ja ekosysteemisopimuksen puitteissa toteutettu Älykäs ja kestävä akkuarvoketju -hanke.
Lue lisää

EnergyVaasan saama kansainvälistymispalkinto on yhteisesti ansaittu

24.11.2023 | Uutiset
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt vuosittaisen kansainvälistymispalkinnon menestyville suomalaisyrityksille. Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena suomalaisille, kansainvälisesti menestyville yrityksille tai yhteisöille. Huomiota kiinnitetään erityisesti kilpailukykyyn, liiketoiminnan kansainvälisyyteen ja kannattavuuteen.
Lue lisää

Haluaako yrityksesi olla mukana bisneksessä vielä viiden vuoden kuluttua?

20.11.2023 | Uutiset
Vihreä siirtymä tuo tulleessaan vaatimuksia kaiken kokoisille yrityksille. Vaatimuksia esimerkiksi hiilijalanjäljen, jäljitettävyyden ja materiaalien suhteen voivat asettaa paitsi viranomaiset, myös asiakkaat, joten tiedon ja osaamisen puute aiheuttaa suuria riskejä tulevaisuuden liiketoimintaa ajatellen. Olemalla osa ratkaisua, samalla hyötyen muutoksen mukanaan tuomista mahdollisuuksista, voidaan luoda uusia liiketoimintamalleja, saada uusia asiakkuuksia ja löytää merkittäviä rahoituskanavia.
Lue lisää

Lankapuoti ja studio saivat parissa päivässä uudet toimitilat

13.11.2023 | Uutiset
Joskus palapelin palaset loksahtelevat paikoilleen ilman ylimääräistä pyörittelyä, ja näin kävi myös syksyllä, kun Pitkänlahdenkadun ja Konepajankadun kulmassa liiketilan omistava valokuvausalan yrittäjä Esa Siltaloppi otti yhteyttä VASEKin Stefan Råbackiin ja pyysi vinkkejä yrityksistä, joita voisi kiinnostaa edellisten vuokralaisten jälkeen vapautunut liiketila. Stefan ohjasi Esan eteenpäin VASEKilla toimitila-asioista vastaavalle yritysneuvojalle sekä nettiin tutustumaan Vaasan seudun tontti- ja toimitilarekisteriin.
Lue lisää

Tuore yrittäjä toimittaa kuituliittymiä Pohjanmaalle

07.11.2023 | Uutiset
On kulunut pian kaksi vuotta siitä, kun laihialainen Joni-Pekka Kangasmäki sai kysymyksen silloiselta työnantajaltaan, olisiko hän kiinnostunut ostamaan ja jatkamaan yrityksen toimintaa. Joni-Pekka, joka oli työskennellyt kuitukaapeleiden hitsaamisen parissa Kai Myllyniemi Oy:ssä yli viiden vuoden ajan, ei ollut koskaan harkinnut yrittäjäksi ryhtymistä. Kysymys kuitenkin istutti siemenen, ja pian omistajanvaihtoprosessi lähtikin liikkeelle.
Lue lisää

Vastuullisuus ja investoinnit puhuttivat VASEKin juhlakiertueella

31.10.2023 | Uutiset
VASEKin 20-vuotisjuhlavuoden Vastuullisuuskiertue kiersi kahdeksan tapahtuman verran kaikissa VASEKin omistajakunnissa. Syyskuun puolessa välissä alkanut kiertue saatiin päätökseen lokakuun lopulla. Yhteensä lähes 200 osallistujaa tuli mukaan verkostoitumaan sekä kuulemaan yrityksen vastuullisuustyöstä, vastuullisuusviestinnästä, saatavilla olevista yritystuista sekä valmistautumisesta Vaasan seudulle suunniteltuihin suurinvestointeihin.
Lue lisää

Vaasan ja Uumajan välistä yhteyttä kehitetään vihreäksi kuljetuskäytäväksi

25.10.2023 | Uutiset
Vaasan kaupunki, Uumajan kunta, Umeå Hamn AB, Umeå Kommunföretag AB, Wasaline ja Kvarken Ports ovat tehneet aiesopimuksen vihreästä kuljetuskäytävästä Uumajan ja Vaasan välille.
Lue lisää