Stubbtech – enemmän kuin mitä nimi paljastaa

09.05.2023

Stubbtech 1

Jens Rodas ja Thomas Söderlund Helsingbystä ovat lapsuudenystäviä ja entisiä kollegoja Wärtsilän maalaustehtävistä. Vuodesta 2014 lähtien he ovat yhdessä johtaneet Stubbtech-yritystä ja vuodesta 2020 lähtien tehneet sitä kokopäiväisesti. Kaikki alkoi Uumajassa sijainneen kantojyrsimen mainoksesta vuonna 2014. Sen jälkeen on tehty monia uusia koneinvestointeja. Jens ja Thomas pitävät erittäin tärkeänä sitä, että pystyvät tekemään perusteellista ja hyvää työtä.

Kasvava liiketoiminta vaatii uudelleenjärjestelyjä

Se on tullut verkkaisemmin kuin pitkään aikaan. Kevät nimittäin. Samoin myös Stubbtechin ja sen yrittäjien Jens Rodasin ja Thomas Söderlundin odottama sesonkiaika. Mutta nyt kevät on täällä, ja kantojyrsintään, viherrakennustöihin, ulkomaalaukseen sekä katto- ja julkisivujen pesuun keskittyvän yrityksen toiminta kasvaa vuosi vuodelta. Suunnitelmana onkin nyt järjestellä liiketoiminta uudelleen kahdeksi erilliseksi markkinointinimeksi.

Jens Rodas ja Thomas Söderlund, jotka ovat lapsuudenystäviä ja myös entisiä työkavereita maalausalalta, haaveilivat molemmat oman yrityksen perustamisesta – kysymyksenä oli vain se, että minkä alan? He ovat koulutukseltaan sähköasentaja ja mekaanikko, mutta niille aloille yritystä ei kuitenkaan syntynyt, vaan 2014 he saivat toisen idean.

– Kuulimme kantojyrsimestä, joka oli myynnissä Uumajassa, ja huomasimme, että kantojen jyrsintä on palvelu, jota ei juurikaan ollut tarjolla täällä. Menimme ostamaan koneen, perustimme Oy Stubbtech Ab:n ja ryhdyimme yrittäjiksi, ensin kuitenkin osa-aikaisesti, Rodas kertoo.

Myös silloin yhdeksän vuotta sitten ystävykset kääntyivät VASEKin puoleen saadakseen apua.

– Yrityksen perustamisprosessi meni hyvin sujuvasti sen ansiosta, Söderlund muistelee.

Stubbtech 5Stubbtech suorittaa sekä pesu- että maalauspalveluita, kohteina sekä yksityishenkilöiden että yritysten julkisivut ja katot.

Oltuaan osa-aikaisina yrittäjinä kuusi vuotta, oli aika ottaa askel täysipäiväisiksi yrittäjiksi. Vuosi oli 2020, ja työmäärä oli kasvanut merkittävästi pandemian ansiosta.

– Yhtäkkiä ihmiset saivat sekä aikaa että rahaa erilaisiin pihaprojekteihin, koska matkustaminen ei ollut mahdollista. Omalta osaltamme aika oli myös oikea – yrityksen kehitystä haittasivat kokopäivätyömme, ja siksi päätimme irtisanoutua ja ryhtyä kokopäiväisiksi yrittäjiksi, Rodas sanoo.

Kantojyrsin ja korkeapainepesurit on sittemmin saaneet kavereikseen monia muitakin koneita.

– Meillä on nyt hyvä ja toimiva konekanta. Olemme tietoisesti päättäneet investoida hyvään kalustoon, jotta voimme tehdä työmme hyvin. Kantojen jyrsinnän lisäksi tarjoamme myös kattojen ja julkisivujen pesu- ja maalauspalveluita, ja siksi olemme investoineet tela-alustaiseen mininosturiin. Tänä vuonna olemme hankkineet myös minikaivinkoneen erilaisia viherrakennustöitä, kuten salaojitusta, puutarhapolkuja ja vastaavia varten, Rodas jatkaa.

Stubbtech 10Kantojen jyrsintä on toinen Oy Stubbtech Ab:n liikeidean kahdesta pilarista. Kantojen jyrsintä on edullinen tapa poistaa kannot puutarhasta ja muilta viheralueilta. Koneiden koon ansiosta ne yltävät ahtaisiinkin paikkoihin, eikä niiden matala pintapaine jätä nurmikolle jälkiä.

Kantojyrsintätyöt keskittyvät pääasiassa kevääseen ja syksyyn, kun taas maalaustyöt tapahtuvat lämpiminä kuukausina.

Kantojen jyrsintä on hyvä tapa poistaa kannot puutarhasta, pihoilta ja viheralueilta. Koneen koon ansiosta sillä saavuttaa useimmat paikat, eikä sen matala pintapaine tee nurmikolle painaumia. Lisäksi kone työstää yksinomaan kantoa, eikä siksi jätä jälkeensä muuta jälkeä kuin kasan haketta. Asiakkaamme ovat yksityishenkilöitä, kaupunkeja ja kuntia, yrityksiä, kiinteistöyhtiöitä ja seurakuntia.

– Kaikki asiakkaat ja kaikki työt ovat yhtä tärkeitä – suuret ja pienet, Söderlund painottaa. Tehtävien suorittaminen aina parhaalla mahdollisella tavalla on asia, johon panostamme.

Sama pätee tietysti maalaus- ja puhdistustöitä – palveluita, joista yrityksen nimi Stubbtech ei kuitenkaan kerro mitään. Yrittäjät haluavat nyt muuttaa tilannetta ja ovat jälleen kääntyneet VASEKin asiantuntemuksen puoleen saadakseen hyviä neuvoja.

– Suunnitelmana on perustaa aputoiminimi uudella nimellä, ja erottaa nämä kaksi tehtäväkenttää toisistaan. Yritysneuvoja Kenneth Dalkvist antoi meille kaikki tiedot siitä, miten prosessi menee ja miten sen kanssa edetä, joten sen toteuttaminen riippuu enää meistä itsestämme, hymyilee Rodas ja lisää:

– Tartumme tähän prosessiin todennäköisesti syksyllä, jolloin vuoden huippusesonki on ohi.

Stubbtech 11

Dalkvist on mielellään avuksi:

– On suuri etu tavata päivittäin innokkaita yrittäjiä ja nähdä yritysten syntyvät, kehittyvän ja kasvavan. Yritysten haasteet vaihtelevat tietysti ajan myötä, mutta kokemuksemme ja ammatillisen verkostomme avulla voimme edistää monien alueemme hienojen yritysten kehittymistä, hän toteaa.

 

Teksti: Anna Sand
Kuvat: Anna Sand ja Stubbtech
Suomennos: VASEK

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää