Startialla ennätysvuosi takana

27.01.2010

Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startialla on takanaan ennätysvuosi. Vuoden 2009 aikana Startian johtaja Raimo Mansikkamäki asioi 672 asiakkaan kanssa ja uusia yrityksiä perustettiin 174 kappaletta. Jos vuodessa on noin 220 työpäivää, voidaan laskea että Mansikkamäki tapasi jokaisena työpäivänään kolme asiakasta. Laskelma pitänee aika hyvin paikkansa, kun katsoo tälläkin hetkellä Startian ajanvarauskalenteria. Se on tasaisesti täynnä noin parin tunnin mittaisia uusyritysneuvontatapaamisia, yleensä ensimmäiset vapaat ajat löytyvät parin viikon päästä. VASEKin yritysneuvoja Antti Alasaari onkin Startiassa apuna helpottamassa sumaa, jotta kaikille neuvontaa tarvitseville saadaan tapaaminen kohtuullisen ajan sisällä

Raimo Mansikkamäkeä tämä tahti ei näytä hengästyttävän. - Uusyrittäjyyden tukeminen on antoisaa. Saa olla mukana auttamassa aloittelevaa yrittäjää ja on palkitsevaa nähdä kuinka perustetut yritykset työllistävät perustajansa lisäksi usein myös muita, Mansikkamäki toteaa.

Mitä uutta Startialla on luvassa vuonna 2010?
- Viime viikolla pidettiin infotilaisuus Uusyrittäjäakatemiasta, joka on valmistava koulutus yrittäjän ammattitutkintoa varten. Yhdeksäs Uusyrittäjäakatemian ryhmä aloittaa koulutuksen helmikuussa ja 30 opintopistettä vastaava kokonaisuus kestää 1,5 vuotta, Mansikkamäki kertoo.

Hän jatkaa ylpeällä äänensävyllä: - Siltaloppi Productions tulee myös kevään aikana kuvaamaan esittelyvideon Suomen uusyrityskeskusten toiminnasta. Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startia on edustavine tiloineen ja esimerkillisen toimintansa ansiosta saanut kunnian toimia "mannekiinina".

- Videolla esitellään tuleville asiakkaille uusyrityskeskusten toimintaa ja minkälaista palvelua Suomen jokaisesta 32 uusyrityskeskuksesta saa. Videolla esiintyy pari vaasanseutulaista Startian asiakasta, mistä heidän yritystoimintansa on lähtenyt ja missä he ovat tällä hetkellä. Lisäksi esitellään yhteistyökumppaneiden eli asiantuntijaorganisaatioiden roolia, Mansikkamäki jatkaa.

- Myöhemmin keväällä uutena palveluna tulee nettiajanvaraus. VASEKin nettisivujen uusimisen myötä pystytään ottamaan käyttöön netin kautta tapahtuva ajanvaraus uusyritysneuvontaan. Tästä mahdollisuudesta tiedotamme nettisivuilla heti, kun järjestelmä on valmis käyttöön otettavaksi, kertoo Mansikkamäki. Siihen asti Startiaan saa ajan soittamalla numeroon 06 317 7600 tai piipahtamalla VASEKin toimistossa Alatorin laidalla (Alatori 1 A, 3. krs).

Lisätietoja
Startia
Raimo Mansikkamäki
0500 668 409

Aloittava yrittäjä

Myös yritysneuvojat vauhdikkaina

Myös VASEKin yritysneuvojilla on menestyksekäs ja kiireinen vuosi takana. Yritysneuvojilla oli vuoden 2009 aikana yhteensä 3 240 yrityskontaktia. Yrityskontakteihin lasketaan vuoden aikana tehdyt käynnit yrityksissä, yritysten käynnit yritysneuvojia tapaamassa sekä puhelimitse ja sähköpostitse tapahtuva varsinainen yritysneuvonta.  Vuonna yrityskontakteja oli 2 671. Yrityspalvelupäällikkö Kjell Nydahlin mukaan tämä noin 20 prosentin lisäys johtuu yhden uuden yritysneuvojan työpanoksesta, mutta myös siitä, että yritysneuvojat ovat entistäkin aktiivisemmin ottaneet yhteyttä yrityksiin ja myös yritykset itse ovat kääntyneet VASEKin puoleen 

VASEKin yritysneuvojien kautta kulki myös kuutisenkymmentä investointihakemusta, joilla haettiin kaikissa kunnissa tukea yhteensä 7,3 miljoonan euron arvoisiin investointeihin. Tukea myönnettiin yhteensä 1,6 miljoonaa euroa eli noin 22 prosenttia investointeihin tarvittavasta summasta saatiin tuista.

Yrityspalvelupäällikkö Kjell Nydahl, miltä tämä alkanut vuosi näyttää?
-
Yritysneuvontaa jatketaan tänä vuonna entisessä muodossaan ja uskon kontaktien määrän kasvavan suunnilleen samaa tahtia; arvioisin noin 10 prosentin kasvua tänä vuonna. Jatkamme myös hyväksi havaittua päivystystä eli joku yritysneuvojista on aina virka-aikana paikalla, jolloin toimistolla piipahtava asiakas voi heti keskustella yritysneuvojan kanssa asiastaan, saa materiaalia mukaansa, vinkkejä kenen puoleen kääntyä ja tarvittaessa hänelle varataan aika Startian uusyritysneuvontaan tai tapaamiseen VASEKin yritysneuvojan kanssa.

- Edelleen tänä vuonna keskitytään yrittäjien tukemiseen ja selviämiseen taloudellisen taantuman aiheuttamista hiljaisista ajoista. Suuret ikäluokat eli 1940-luvulla syntyneet alkavat myös jäädä eläkkeelle, joten se vaikuttaa myös yritystoimintaan. Omistajan- ja sukupolvenvaihdosten määrä tulee lisääntymään entisestään. Onneksi VASEKilla on asiantuntija, yritysneuvoja Kari Huhta, joka auttaa auttaa näissä tilanteissa. 

Lisätietoja
Kjell Nydahl, puh. 050 368 2686

Toimiva yritys



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää