Staffans Reklam Ab:n uusi aikakausi – sukupolvenvaihdos, nimenvaihdos ja laajennus

25.01.2019

Staffans Reklam Joakim Glasberg1Joakim Glasberg pyörittää Vöyrillä Staffans Reklam Ab:tä, joka on erikoistunut mainosteippauksiin, kyltteihin ja tarroihin. Sukupolvenvaihdos ja virallinen nimenmuutos toteutettiin vuonna 2018.

Vöyriläisyritys G. Staffans Uraffärissä toteutettiin viime vuoden aikana sukupolvenvaihdos. VASEKin yrityspalvelupäällikkö Kjell Nydahl avusti yritystä prosessin aikana. Samanaikaisesti tapahtui virallinen nimenvaihdos, ja Staffans Reklam Ab:tä vetää nykyään Joakim Glasberg.

– Edellytykset sukupolvenvaihdokselle olivat hyvät, sillä Joakim oli jo pitkään ollut yhtiön osakkaana. Hän oli hyvin sisällä yrityksen toiminnassa ja on itse vetänyt yrityksen mainospuolta monen vuoden ajan, Nydahl toteaa.

– Nydahl auttoi meitä erinomaisen hyvin koko prosessin ajan. Myös kirjanpitäjältämme saimme monta hyvää neuvoa, Glasberg lisää.

– Kannattaa ryhtyä miettimään sukupolvenvaihdosta hyvissä ajoin. Mitä enemmän ehtii valmistautua, sitä sujuvammin kaikki menee. Aika kuluu nopeasti, joten ei kannata lykätä asiaa turhaan, hän jatkaa.

Heidän tapauksessaan prosessi venyi, koska liikkeessä oli varastoa, joka piti ensin myydä pois.

– Muutoin kyseessä oli ihan perinteinen sukupolvenvaihdos, Nydahl lisää.

Staffans Reklam 6 wwwSekä sukupolvenvaihdoksen että investointitukihakemuksen yhteydessä Joakim Glasberg ja hänen vanhempansa ovat saaneet apua VASEKilta. Nyt rakennetaan lisärakennusta tarkoituksenmukaisempia tuotantotiloja varten.

Nyt käynnissä on tilojen laajentaminen, minkä myötä yritys saa tarkoituksenmukaisemmat tilat ja mikä mahdollistaa tehokkaamman tuotannon.

– Laajennuksen ansiosta meidän on mahdollista ottaa työn alle suurempia projekteja, Glasberg kertoo.

Laajennuksen toteuttamista varten yritys on hakenut investointitukea – myöskin VASEKin ja Kjell Nydahlin avulla.

Glasbergin äidinisän vuonna 1938 Vöyrille perustama perheyritys oli alussa tyypillinen kyläkauppa. Kun Glasbergin vanhemmat ottivat toiminnan hoitaakseen, kehittyi liike kello- ja kultasepänliikkeeksi, jossa muun muassa erilaiset urheilupalkinnot muodostivat merkittävän osan myynnistä. Glasberg itse aloitti työskentelyn yrityksessä vuonna 1993, ja hänestä tuli muutamaa vuotta myöhemmin osakas, kun yrityksestä tuli osakeyhtiö.

– Olen koulutukseltani rakentaja ja puuseppä, mutta silloin maassa oli laskusuhdanne ja alalla huonosti töitä. Koska olen aina pitänyt piirtämisestä ja olin tekniikasta kiinnostunut, ostin tietokoneen ja silloin saatavilla olevat piirustusohjelmat sekä vinyylileikkurin. Sillä tiellä ollaan.

Mainosmateriaalien tuotanto – aina graafisesta suunnittelusta valmiisiin teippauksiin – on kasvanut sitä mukaa, ja yrityksessä on erikoistuttu erilaisiin kyltteihin, mainosten painamiseen, autoteippauksiin ja tarroihin, usein hieman suuremmassa formaatissa. Asiakkaat ovat 90-prosenttisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä, loput yksityishenkilöitä.

 

Lue lisää VASEKin omistajanvaihdospalveluista

Lue lisää hankkeesta Valmisteltu omistajanvaihdos

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää