Staffans Reklam Ab:n uusi aikakausi – sukupolvenvaihdos, nimenvaihdos ja laajennus

25.01.2019

Staffans Reklam Joakim Glasberg1Joakim Glasberg pyörittää Vöyrillä Staffans Reklam Ab:tä, joka on erikoistunut mainosteippauksiin, kyltteihin ja tarroihin. Sukupolvenvaihdos ja virallinen nimenmuutos toteutettiin vuonna 2018.

Vöyriläisyritys G. Staffans Uraffärissä toteutettiin viime vuoden aikana sukupolvenvaihdos. VASEKin yrityspalvelupäällikkö Kjell Nydahl avusti yritystä prosessin aikana. Samanaikaisesti tapahtui virallinen nimenvaihdos, ja Staffans Reklam Ab:tä vetää nykyään Joakim Glasberg.

– Edellytykset sukupolvenvaihdokselle olivat hyvät, sillä Joakim oli jo pitkään ollut yhtiön osakkaana. Hän oli hyvin sisällä yrityksen toiminnassa ja on itse vetänyt yrityksen mainospuolta monen vuoden ajan, Nydahl toteaa.

– Nydahl auttoi meitä erinomaisen hyvin koko prosessin ajan. Myös kirjanpitäjältämme saimme monta hyvää neuvoa, Glasberg lisää.

– Kannattaa ryhtyä miettimään sukupolvenvaihdosta hyvissä ajoin. Mitä enemmän ehtii valmistautua, sitä sujuvammin kaikki menee. Aika kuluu nopeasti, joten ei kannata lykätä asiaa turhaan, hän jatkaa.

Heidän tapauksessaan prosessi venyi, koska liikkeessä oli varastoa, joka piti ensin myydä pois.

– Muutoin kyseessä oli ihan perinteinen sukupolvenvaihdos, Nydahl lisää.

Staffans Reklam 6 wwwSekä sukupolvenvaihdoksen että investointitukihakemuksen yhteydessä Joakim Glasberg ja hänen vanhempansa ovat saaneet apua VASEKilta. Nyt rakennetaan lisärakennusta tarkoituksenmukaisempia tuotantotiloja varten.

Nyt käynnissä on tilojen laajentaminen, minkä myötä yritys saa tarkoituksenmukaisemmat tilat ja mikä mahdollistaa tehokkaamman tuotannon.

– Laajennuksen ansiosta meidän on mahdollista ottaa työn alle suurempia projekteja, Glasberg kertoo.

Laajennuksen toteuttamista varten yritys on hakenut investointitukea – myöskin VASEKin ja Kjell Nydahlin avulla.

Glasbergin äidinisän vuonna 1938 Vöyrille perustama perheyritys oli alussa tyypillinen kyläkauppa. Kun Glasbergin vanhemmat ottivat toiminnan hoitaakseen, kehittyi liike kello- ja kultasepänliikkeeksi, jossa muun muassa erilaiset urheilupalkinnot muodostivat merkittävän osan myynnistä. Glasberg itse aloitti työskentelyn yrityksessä vuonna 1993, ja hänestä tuli muutamaa vuotta myöhemmin osakas, kun yrityksestä tuli osakeyhtiö.

– Olen koulutukseltani rakentaja ja puuseppä, mutta silloin maassa oli laskusuhdanne ja alalla huonosti töitä. Koska olen aina pitänyt piirtämisestä ja olin tekniikasta kiinnostunut, ostin tietokoneen ja silloin saatavilla olevat piirustusohjelmat sekä vinyylileikkurin. Sillä tiellä ollaan.

Mainosmateriaalien tuotanto – aina graafisesta suunnittelusta valmiisiin teippauksiin – on kasvanut sitä mukaa, ja yrityksessä on erikoistuttu erilaisiin kyltteihin, mainosten painamiseen, autoteippauksiin ja tarroihin, usein hieman suuremmassa formaatissa. Asiakkaat ovat 90-prosenttisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä, loput yksityishenkilöitä.

 

Lue lisää VASEKin omistajanvaihdospalveluista

Lue lisää hankkeesta Valmisteltu omistajanvaihdos

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Prestige Car Centeristä valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä 2020

25.11.2020 | Uutiset
Suomen Uusyrityskeskukset ry:n (SUK) valtakunnalliseksi Vuoden Uusyrittäjäksi 2020 on valittu autoliike Prestige Car Center Oy:n vaasalaisyrittäjä Rasmus Lönnqvist. Kunniamaininnat annettiin Savonlinnassa toimivan Laitaatsillan Telakka Oy:n ja Hämeenlinnan kupeessa, Hattulassa, toimivan Taikakeppari Oy:n yrittäjille.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

25.11.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Verkkotapahtumille parempaa näkyvyyttä maksuttomien tapahtumakalenterien kautta

19.11.2020 | Uutiset
Koronapandemia on pakottanut monet tapahtumanjärjestäjät ajattelemaan asioita uusiksi. Fyysisten tapahtumien sijaan yhä suurempi osa tapahtumista järjestetään digitaalisesti verkossa. Useimmat meistä viettävät yhä enemmän aikaa kotona. Tarvitaan myös tapahtumia, joihin voi osallistua altistamatta itseään suurille ihmismassoille.
Lue lisää

Yritysneuvojalta kysyttyä: Kannattaako yritykselle ostaa auto vai käyttää omaa autoa?

19.11.2020 | Uutiset
Kun yrittäjä on aloittanut toimintansa, alkaa auton mittariin kertyä kilometrejä: noudetaan tavaraa, ajetaan asiakkaan luo, lähdetään koulutukseen. Kannattaako yrittäjän tehdä nämä matkat omalla autolla vai kannattaako yritykselle ostaa oma auto?
Lue lisää

Yrityksen hinta on aina ostajan ja myyjän välinen sopimus

17.11.2020 | Uutiset
Valmisteltu omistajanvaihdos -webinaarisarjan toisessa osassa keskityttiin yrityksen arvonmääritykseen. Noogan asiantuntijat Monika Ahlskog ja Ville Hautala muistuttivat, ettei ole olemassa kahta samanlaista yritystä tai ostajaa, joten ei myöskään ole kahta samanlaista omistajanvaihdosprosessia.
Lue lisää

Federica Polo on nimitetty EU Affairs Manageriksi Teknologiakeskus Merinovaan

17.11.2020 | Uutiset
Federica Polo aloittaa EU Affairs Managerina Teknologiakeskus Merinovan palveluksessa 1.12.2020. Tehtävässään hän edistää yliopistojen ja yritysmaailman sidosryhmien aktiivista yhteistyötä eurooppalaisessa ja kansainvälisessä tutkimusyhteistyössä toimimalla yhteyspisteenä ja välittäjänä projekti-ideoiden kehittämisessä yhdessä Vaasan seudun energiaekosysteemin toimijoiden kanssa.
Lue lisää

ACCESS-hanke edistää ympäristöystävällisiä matkaketjuja Vaasan seudulla

16.11.2020 | Uutiset
Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKille rahoitusta hankkeeseen, joka edistää paikallisen matkailuelinkeinon elpymistä ja hyödyttää matkailuelinkeinoa niillä alueilla, joissa kävijöitä on eniten. Hankkeen koko nimi, ACCESS – Developing accessibility and new sustainable services in Vaasa region, kiteyttää tavoitteen: päämääränä on lisätä Vaasan seudun matkailukohteiden tavoitettavuutta kestävin ja vastuullisin keinoin.
Lue lisää

Yrityksiä perustetaan nyt Vaasan seudulla yhtä ahkerasti kuin ennen korona-aikaa

09.11.2020 | Uutiset
Suomen 30 Uusyrityskeskuksen kautta perustettiin tammi-syyskuun aikana kahdeksan prosenttia vähemmän uusia yrityksiä kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startiassa vuosi on kuitenkin tähän mennessä ollut edellisvuoden kaltainen, mitä perustettujen yritysten määrään tulee.
Lue lisää