Knuts AlavillamoMauritz Knuts ja Hanna Alavillamo

EnergyVaasa osallistui toukokuun alussa Glasgow’ssa Skotlannissa järjestettyyn All-Energy 2018 -tapahtumaan osana Cleantech Kvarken -hankkeen yhteisosastoa. Yhteisosastolla oli mukana myös vaasalaisyritykset Jukolux Oy ja VEO, Seaflex Uumajasta sekä North Sweden Cleantech -hanke. Ison-Britannian suurimmassa cleantech-alan tapahtumassa vieraili kahden päivän aikana yli 13 000 kävijää.

– Osastollamme riitti kävijöitä, jotka olivat kiinnostuneita seutumme energiaosaamisesta ja energiakeskittymä EnergyVaasasta. Osalle klusterimme olikin jo tuttu ja erityisesti kärkiyrityksemme tunnettiin. Jotkut jopa totesivat, että pitäisikö heidänkin tulla Vaasan seudulle, kun siellä näyttää olevan kaikki, Communication & Brand Manager Hanna Alavillamo kertoo.

EnergyWeekistä oltiin erittäin kiinnostuneita, moni otti ensi vuoden tapahtuman ajankohdan ylös ja lupasi tulla käymään.

Mukana olleet vaasalaisyritykset olivat myös tyytyväisiä tapahtuman antiin ja siellä solmittuihin kontakteihin. Jukolux Oy:n Rainer Rönnback kehuu tapahtumaa:

– Keskustelimme noin 300 eri yrityksen edustajan kanssa ja toistakymmentä mielenkiintoista kontaktia löytyi. Tyytyväinen olen myös Clentech Kvarken porukan työhön, Rönnback kommentoi.

Alavillamo käytti Skotlannissa myös tilaisuuden hyväkseen ja tutustui tapahtuman järjestelyorganisaatioon:

– All-Energy on kolme kertaa suurempi kuin EnergyWeek, mutta heillä on myös kuuden hengen kokopäiväisesti työskentelevä organisaatio järjestämässä tapahtumaa. Keskustelin heidän kanssaan muun muassa partnereiden hankinnasta ja siitä, miten he ovat rakentaneet yritysyhteistyökuvioita. Oli hyödyllistä saada vinkkejä omaan koordinointityöhöni EnergyWeekin osalta.

allamedProjektipäällikkö Mauritz Knuts näki selvän hyödyn Cleantech Kvarkenin yhteisosastosta:

– Tunnemme jo Cleantech Kvarkenin toiminta-alueella eli Vaasan, Uumajan, Skellefteån ja Örnsköldsvikin seuduilla toimivat yritykset, ja sen, mitä osaamista ja innovaatioita alueilla ja sen yrityksillä on tarjolla. Jos omalta alueelta ei jotain tiettyä osaamista löydy, on matka Merenkurkun toiselle puolelle lyhyt, sieltä varmasti löytyy. Tämä maiden välinen cleantech-alan yhteistyö on ainutlaatuista ja hyödyttää yrityksiä lahden molemmin puolin.

– Kiitosta saaneet Cleantech Kvarken -yrityskatalogit, jossa on esiteltynä hankkeen toiminta-alueen yritykset ja niiden tuotteet ja palvelut, menivät kuin kuumille kiville. Uskomme, että paikallaolo tapahtumassa poikii monta uutta yhteydenottoa eri yrityksiin, Knuts vakuuttaa.

 

Intrerreg BA FI RGB

Mauritz Knuts
Mauritz Knuts
Projektipäällikkö
+358 50 306 8419
Future Cleantech Solutions, VTT:n asiamies

 

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle