yleisoVaasan kaupungin kaupunkikehitys, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK sekä rekrytoijia Vaasan keskussairaalasta, Wärtsilästä, ABB:ltä ja Vaasan kaupungilta järjestivät Karriärssitzen-uramessut Uumajassa lauantaina 9.2. Yhteistyössä oli mukana myös Uumajan yliopiston osakunta; FinlandsSvenska Nationen i Umeå.

Ruotsissa opiskeleville suomalaisille suunnatun rekrytointitapahtuman suunnittelu aloitettiin jo viime vuonna. Tapahtuman alullepanijoiden; Vaasan kaupungin kehittämispäällikkö Nina Haution ja VASEKin yritysneuvoja Olav Nylundin mukaan tapahtumalle oli tilausta: messuille osallistui 50 opiskelijaa, joista 90 prosenttia oli kotoisin Pohjanmaalta.

– Oli hienoa nähdä, kuinka sitoutuneita opiskelijat olivat. He kyselivät innokkaasti paikalla olleilta rekrytoijilta Vaasan seudun työmahdollisuuksista, Hautio kertoo.

Haution mukaan suurin osa opiskelijoista on valmiita palaamaan Vaasan seudulle, mikäli töitä löytyy. Myös Pohjois- ja Etelä-Suomesta saapuneet opiskelijat olivat kiinnostuneita Vaasasta kaksikielisenä kaupunkina ja tulevaisuuden työpaikkana.

– Tilaisuuteen osallistui lääketieteen, tekniikan, kauppatieteiden, markkinoinnin ja viestinnän sekä psykologian ja logopedian opiskelijoita. Kaikista näistä osaajista on pulaa Vaasassa, Hautio sanoo.

Lisäksi Vaasan seudun energiakeskittymää tapahtumassa esitelleet Wärtsilä ja ABB tarvitsevat tietotekniikan, kaupan ja viestinnän osaajia.

– Tapahtuma osoitti sen, että yhteistyölle on tarve. Noin 350 korkeasti kouluttautuvaa osaajaa on meille työnantajille mahdollisuus, Olav Nylund muistuttaa.

Yhteistyö jatkuu

rekryedustajatTapahtuman energiseen esittelijäjoukkoon kuuluivat (edessä vas.) Nina Hautio, Vaasan kaupunki ja Niclas Hagnäs, Wärtsilä sekä (takana vas.) Anne Lindell, Vaasan kaupunki, Meri-Tuulia Jaskari, ABB, Sabina Bäckman, Vaasan keskussairaala, Lotta Wasström, Vaasan keskussairaala ja Olav Nylund, VASEK.

Nylundin mukaan opiskelijat arvostivat sitä, että työnantajat saapuivat koko viikonlopuksi Uumajan yliopistoon kertomaan seudun työmahdollisuuksista. Aiemmin työpaikkoja ovat käyneet esittelemässä vain ruotsalaiset yritykset.

– Hienoa, että seudun työnantajat välittävät meistä ja sitoutuvat näin. Kiva, että meidät Uumajassa opiskelevat huomioidaan, eikä meitä ole unohdettu, kommentoi lääkäriksi opiskeleva Elisabeth.

Myös luennot ja esittelijät saivat paljon kiitosta.

– Hyvä vastaanotto ja hienot esitykset. Hienoa huomata, että vaihtoehtoja riittää, sanoi yhteiskuntatieteiden opiskelija Anu.

Uumajan yliopiston opiskelijat odottavatkin hyvän yhteistyön jatkumista seudun työnantajien, Vaasan kaupungin ja VASEKin kanssa myös tulevaisuudessa.

 

Teksti: Nina Hautio, Olav Nylund
Kuvat: Sofia Koivunen

 

Olav Nylund
Olav Nylund
Yritysneuvoja
+358 40 548 4334
Aloittavat yritykset; Maalahti, Vöyri

 

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle