Seudun työpaikat esillä Uumajassa: urasitsit houkuttivat opiskelijoita

15.02.2019

yleisoVaasan kaupungin kaupunkikehitys, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK sekä rekrytoijia Vaasan keskussairaalasta, Wärtsilästä, ABB:ltä ja Vaasan kaupungilta järjestivät Karriärssitzen-uramessut Uumajassa lauantaina 9.2. Yhteistyössä oli mukana myös Uumajan yliopiston osakunta; FinlandsSvenska Nationen i Umeå.

Ruotsissa opiskeleville suomalaisille suunnatun rekrytointitapahtuman suunnittelu aloitettiin jo viime vuonna. Tapahtuman alullepanijoiden; Vaasan kaupungin kehittämispäällikkö Nina Haution ja VASEKin yritysneuvoja Olav Nylundin mukaan tapahtumalle oli tilausta: messuille osallistui 50 opiskelijaa, joista 90 prosenttia oli kotoisin Pohjanmaalta.

– Oli hienoa nähdä, kuinka sitoutuneita opiskelijat olivat. He kyselivät innokkaasti paikalla olleilta rekrytoijilta Vaasan seudun työmahdollisuuksista, Hautio kertoo.

Haution mukaan suurin osa opiskelijoista on valmiita palaamaan Vaasan seudulle, mikäli töitä löytyy. Myös Pohjois- ja Etelä-Suomesta saapuneet opiskelijat olivat kiinnostuneita Vaasasta kaksikielisenä kaupunkina ja tulevaisuuden työpaikkana.

– Tilaisuuteen osallistui lääketieteen, tekniikan, kauppatieteiden, markkinoinnin ja viestinnän sekä psykologian ja logopedian opiskelijoita. Kaikista näistä osaajista on pulaa Vaasassa, Hautio sanoo.

Lisäksi Vaasan seudun energiakeskittymää tapahtumassa esitelleet Wärtsilä ja ABB tarvitsevat tietotekniikan, kaupan ja viestinnän osaajia.

– Tapahtuma osoitti sen, että yhteistyölle on tarve. Noin 350 korkeasti kouluttautuvaa osaajaa on meille työnantajille mahdollisuus, Olav Nylund muistuttaa.

Yhteistyö jatkuu

rekryedustajatTapahtuman energiseen esittelijäjoukkoon kuuluivat (edessä vas.) Nina Hautio, Vaasan kaupunki ja Niclas Hagnäs, Wärtsilä sekä (takana vas.) Anne Lindell, Vaasan kaupunki, Meri-Tuulia Jaskari, ABB, Sabina Bäckman, Vaasan keskussairaala, Lotta Wasström, Vaasan keskussairaala ja Olav Nylund, VASEK.

Nylundin mukaan opiskelijat arvostivat sitä, että työnantajat saapuivat koko viikonlopuksi Uumajan yliopistoon kertomaan seudun työmahdollisuuksista. Aiemmin työpaikkoja ovat käyneet esittelemässä vain ruotsalaiset yritykset.

– Hienoa, että seudun työnantajat välittävät meistä ja sitoutuvat näin. Kiva, että meidät Uumajassa opiskelevat huomioidaan, eikä meitä ole unohdettu, kommentoi lääkäriksi opiskeleva Elisabeth.

Myös luennot ja esittelijät saivat paljon kiitosta.

– Hyvä vastaanotto ja hienot esitykset. Hienoa huomata, että vaihtoehtoja riittää, sanoi yhteiskuntatieteiden opiskelija Anu.

Uumajan yliopiston opiskelijat odottavatkin hyvän yhteistyön jatkumista seudun työnantajien, Vaasan kaupungin ja VASEKin kanssa myös tulevaisuudessa.

Teksti: Nina Hautio, Olav Nylund
Kuvat: Sofia Koivunen‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Prestige Car Centeristä valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä 2020

25.11.2020 | Uutiset
Suomen Uusyrityskeskukset ry:n (SUK) valtakunnalliseksi Vuoden Uusyrittäjäksi 2020 on valittu autoliike Prestige Car Center Oy:n vaasalaisyrittäjä Rasmus Lönnqvist. Kunniamaininnat annettiin Savonlinnassa toimivan Laitaatsillan Telakka Oy:n ja Hämeenlinnan kupeessa, Hattulassa, toimivan Taikakeppari Oy:n yrittäjille.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

25.11.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Verkkotapahtumille parempaa näkyvyyttä maksuttomien tapahtumakalenterien kautta

19.11.2020 | Uutiset
Koronapandemia on pakottanut monet tapahtumanjärjestäjät ajattelemaan asioita uusiksi. Fyysisten tapahtumien sijaan yhä suurempi osa tapahtumista järjestetään digitaalisesti verkossa. Useimmat meistä viettävät yhä enemmän aikaa kotona. Tarvitaan myös tapahtumia, joihin voi osallistua altistamatta itseään suurille ihmismassoille.
Lue lisää

Yritysneuvojalta kysyttyä: Kannattaako yritykselle ostaa auto vai käyttää omaa autoa?

19.11.2020 | Uutiset
Kun yrittäjä on aloittanut toimintansa, alkaa auton mittariin kertyä kilometrejä: noudetaan tavaraa, ajetaan asiakkaan luo, lähdetään koulutukseen. Kannattaako yrittäjän tehdä nämä matkat omalla autolla vai kannattaako yritykselle ostaa oma auto?
Lue lisää

Yrityksen hinta on aina ostajan ja myyjän välinen sopimus

17.11.2020 | Uutiset
Valmisteltu omistajanvaihdos -webinaarisarjan toisessa osassa keskityttiin yrityksen arvonmääritykseen. Noogan asiantuntijat Monika Ahlskog ja Ville Hautala muistuttivat, ettei ole olemassa kahta samanlaista yritystä tai ostajaa, joten ei myöskään ole kahta samanlaista omistajanvaihdosprosessia.
Lue lisää

Federica Polo on nimitetty EU Affairs Manageriksi Teknologiakeskus Merinovaan

17.11.2020 | Uutiset
Federica Polo aloittaa EU Affairs Managerina Teknologiakeskus Merinovan palveluksessa 1.12.2020. Tehtävässään hän edistää yliopistojen ja yritysmaailman sidosryhmien aktiivista yhteistyötä eurooppalaisessa ja kansainvälisessä tutkimusyhteistyössä toimimalla yhteyspisteenä ja välittäjänä projekti-ideoiden kehittämisessä yhdessä Vaasan seudun energiaekosysteemin toimijoiden kanssa.
Lue lisää

ACCESS-hanke edistää ympäristöystävällisiä matkaketjuja Vaasan seudulla

16.11.2020 | Uutiset
Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKille rahoitusta hankkeeseen, joka edistää paikallisen matkailuelinkeinon elpymistä ja hyödyttää matkailuelinkeinoa niillä alueilla, joissa kävijöitä on eniten. Hankkeen koko nimi, ACCESS – Developing accessibility and new sustainable services in Vaasa region, kiteyttää tavoitteen: päämääränä on lisätä Vaasan seudun matkailukohteiden tavoitettavuutta kestävin ja vastuullisin keinoin.
Lue lisää

Yrityksiä perustetaan nyt Vaasan seudulla yhtä ahkerasti kuin ennen korona-aikaa

09.11.2020 | Uutiset
Suomen 30 Uusyrityskeskuksen kautta perustettiin tammi-syyskuun aikana kahdeksan prosenttia vähemmän uusia yrityksiä kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startiassa vuosi on kuitenkin tähän mennessä ollut edellisvuoden kaltainen, mitä perustettujen yritysten määrään tulee.
Lue lisää