Sekä Mustasaaressa että Laihialla puhuttiin keskustan kehittämisestä

14.09.2018

Roukus yleiso
Laihialla Kim Roukus muistutti, että digitaalisen markkinoinnin ensi askel on laittaa kotipesä eli yrityksen kotisivut kuntoon.

VASEKin Neuvoja yrittäjyyteen ja kuppi kahvia -kiertue jatkui Mustasaaressa 10.9. ja Laihialla 11.9. Kummassakin kunnassa keskustelun aiheena oli muun muassa keskustan kehittäminen.

Mustasaaressa VASEKin projektipäällikkö Mauritz Knuts, joka on mukana Sepänkylän keskusta-alueen kehittämisen työryhmässä, muistutti, että nyt on oikea aika vaikuttaa asioihin ja esittää oma mielipiteensä. Kuvien ja yleissuunnitelman avulla kuulijat saivat hyvän kuvan siitä, miltä Sepänkylä tulee näyttämään muutaman vuoden kuluttua. Kehittämispäällikkö Mikael Alaviitala informoi myös muista kunnassa käynnissä olevista rakennushankkeista ja Matias Båsk Lintuvuorella tarjolla olevista tonteista.

MauritzKnutsMauritz Knuts muistutti, että nyt on oikea aika vaikuttaa Mustasaaren keskusta-alueen kehittämiseen ja esittää oma mielipiteensä.

Laihialla puolestaan kunnanjohtaja Juha Rikala mainitsi Laihian uuden liikekeskustan yhtenä kolmesta merkittävästä kunnan tulevaisuuteen vaikuttavasta seikasta. Uuden tien myötä Laihian keskustaa tullaan siirtämään lähemmäs nykyistä valtatietä. Tämän alueen kaavoitus on toivottavasti valmis viiden vuoden sisällä. Laihialla on nyt myös pitkästä aikaa kymmenisen tonttia tarjolla elinkeinotoiminnan tarpeisiin:

– Tontteja on muun muassa alueella, josta on yhdessä nykyisen bio- ja pyrolyysilaitoksen kanssa muodostumassa jatkoa EnergyVaasa-brändille! Myös jätehuollon parantamiseen on panostettu. Jatkossa jätteistä suurempi osa otettaisiin hyötykäyttöön, Rikala iloitsee.

Mustasaaressa ohjelmassa oli myös Kiertotalous Mustasaari -hankkeen projektipäällikkö Göran Östbergin puheenvuoro siitä mitä kiertotalous oikein tarkoittaa, onko kyse uudesta ajattelutavasta vai vain muotisanasta? Puheenvuoro herätti keskustelua siitä, miten yrityksiä saataisiin entistä aktiivisemmin tarttumaan kiertotalouden tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Laihian tilaisuudessa kuultiin myös asiantuntijapuheenvuorot tietosuoja-asetuksesta ja digitaalisesta markkinoinnista. Teresa Laine-Puhakainen, KPMG, muistutti, että EU:n tietosuoja-asetus eli GDPR on tullut jäädäkseen, eikä sen ulkopuolelle voi enää jäädä:

– Mutta kun asetukseen on kerran perehtynyt ja laittanut asiat omassa yrityksessä kunnolla kuntoon, tulee siitä samalla rutiini yrityksen toimintatapoihin. Yksinkertaisinta on aloittaa käymällä läpi mitä tietoja yrityksessänne on asiakkaasta kerätty ja rekisteröity. Ei tämä ole niin kauhea työsarka kuin kuvitellaan! Laine-Puhakainen lohdutti ja jatkoi:

– Kannattaa ottaa riskilähtöinen lähestymistapa ja ottaa tietosuoja osaksi yrityksen riskienhallintaa.

Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kim Roukus, Roukus Oy, johdatteli Laihialla digitaalisen markkinoinnin saloihin. Hän luetteli neljä keinoa onnistua digitaalisessa markkinoinnissa: mainostaminen, yhteistyö vaikuttajien kuten esimerkiksi tubettajien ja bloggaajien kanssa, aktiivinen oma osallistuminen some-kanavissa ja ryhtyminen itse vaikuttajaksi.

– Tärkeintä kuitenkin hoitaa ensin ”oma koti” eli kotisivut tyylikkäästi kuntoon. Pelkät Facebook-sivut yritykselle eivät riitä. Sitten vasta muut some-kanavat rinnalle. Kannattaa valita ne kanavat, jotka tuntuvat luontevilta itselle!

Antti SalminenLaihian yrittäjien puheenjohtaja Antti Salminen kertoi, että Laihialla on pienten yritysten määrässä ollut hurja kasvu viime vuosina. ”Laihialla on yrittäjyyteen nyt ennennäkemätön palo!” Salminen kiitteli, että yhteistyö VASEKin yritysneuvoja Antti Alasaaren kanssa toimii erinomaisesti.

 

[contact_member,name=Antti Alasaari,id=10,details=Name]

[contact_member,name=Mauritz Knuts,id=22,details=Name]

[contact_member,name=Göran Östberg,id=39,details=Name]

 

 



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kokeile ja käytä – Tekoälystä assistentti yrittäjälle

23.04.2024 | Uutiset
Tekoälyn aikakausi on alkanut, mutta mitä tekoälyllä eli AI:llä oikein tarkoitetaan? Muun muassa tätä pohdittiin 18.4. Mustasaaren kunnan, Mustasaaren yrittäjien ja VASEKin järjestämässä tekoälyyn keskittyvässä teemailtapäivässä Mustasaaren kulttuuritalolla.
Lue lisää

VASEK siisti Vaasan katuja Earth Day:n kunniaksi

23.04.2024 | Uutiset
Kansainvälistä Maan Päivää, englanniksi Earth Day, vietettiin 22.4. ja sen kunniaksi, VASEK keräsi yhteensä 12 pussia roskaa Vaasan kaduilta. Teimme hyvän teon luonnolle samalla kun saimme hyötyliikuntaa ja pääsimme keskustelemaan vastuullisuuteen liittyvistä haasteista.
Lue lisää

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää