Sebastian Da Costa äänestettiin maailman onnellisimmaksi

02.10.2021

eae65060 s 1600x1200

"Halusin lähestyä tätä prosessia rehellisti"

Sebastian Da Costa on maailman onnellisin ihminen. Äänestyksen tulos julkistettiin lauantaina Strömsössä järjestetyssä Onnellisuusillassa, johon huipentui keväällä alkanut tutkimusmatka onnellisuuden saloihin. Maailman onnellisimmaksi kaupungiksi tähtäävä Vaasa halusi löytää maailman onnellisimman ihmisen tehdäkseen tunnetuksi onnellisen elämän elementtejä.

Sebastian Da Costa on maailman onnellisin ihminen. 31-vuotiaan vaasalaisen onnellisuus rakentuu rohkeudelle toteuttaa unelmiaan. Olennainen osa hänen onnellisuuttaan ovat myös läheiset ja heidän tukensa. 

– Hyvä fiilis! Minulla on todella otettu olo, että minua äänestettiin. Halusin lähestyä tätä prosessia rehellisesti ja tämä matka on antanut väriä minun päiviini. Olen 2015 tehnyt oman elämän kanssa käännöksen, ja aloin miettiä omaa hyvinvointiani. Silloin osui käsiini Don Miguel Ruizin Tie takaisin paratiisiin -kirja. Nyt tässä hetkessä on hienoa ajatella omaa matkaani tähän hetkeen, Da Costa sanoo. 

Da Costa valittiin maailman onnellisimmaksi äänestyksellä. Hänen lisäkseen ehdolla onnellisimmaksi olivat Maija Mäki ja Anni Ruostekoski. Äänestysvaiheen tueksi ja inspiraatioksi Vaasa julkaisi syyskuussa kolmiosaisen videosarjan Maria & maailman onnellisimmat. Videosarjassa toimittaja Maria Veitola tutustui finalistien arkeen ja onnellisuuteen Vaasassa. Ääniä annettiin kaiken kaikkiaan 1 395. 

– Haluamme lämpimästi kiittää kaikkia äänestäneitä ja tietysti koko finaalikolmikkoamme. Heidän aidot ja onnelliset tarinansa ovat kiehtoneet ja sykähdyttäneet suomalaisia valtavasti. Se olikin tärkein tavoitteemme, kun aloimme keväällä etsiä maailman onnellisinta ihmistä, muistuttaa Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén

Toukokuussa julkaistussa etsintäkuulutuksessa maailman onnellisimman haku rajattiin Vaasan seudulle, koska Vaasan tavoitteena on olla maailman onnellisimman maan onnellisin kaupunki. Vaasalaisten onnellisuutta on kehitetty syksystä 2020 lähtien onnellisuusprofessori Markku Ojasen opastamana. Ojanen oli mukana myös lauantaina Maria Veitolan juontamassa Onnellisuusillassa, jossa keskusteltiin onnellisuudesta ja koottiin yhteen Vaasan tutkimusmatkan oivalluksia. 

– Seikkailumme aikana olemme oppineet, että onnellisuus rakentuu lopulta hyvin yksinkertaisista ja tutuista asioista. Perhe, merkityksellinen työ tai harrastus, sujuva arki ja yhteys luontoon ovat tärkeitä onnellisuuden elementtejä. Olemme saaneet myös vahvistusta sille käsitykselle, että hyvät teot lisäävät onnellisuutta, Forsén kertoo. 

Onnellisimman ihmisen etsintä on Vaasan hyvä teko kaikille suomalaisille. Tavoitteena on ollut paitsi jakaa oivalluksia onnellisuudesta myös muuttaa perinteistä ajatusta siitä, ettei onneaan saisi näyttää. 

– Onnellisimman etsintä huipentui upeasti Onnellisuusiltaan, mutta yhteinen seikkailumme ja työmme onnellisuuden parissa jatkuu, korostaa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin markkinointipäällikkö Mari Kattelus

– Onnellisuus ei ole vain yksittäisten ihmisten vastuulla vaan myös elinympäristöllä on siihen suuri vaikutus. Me Vaasan seudulle uskomme, että kaupungit ja kunnat voivat merkittävästi vaikuttaa asukkaidensa onnellisuuteen, Kattelus jatkaa. 

Tästä on kyse: 

  • Tavoite maailman onnellisimman maan onnellisimmasta kaupungista on kirjattu Vaasan kaupungin strategiaan, ja asukkaiden onnellisuutta seurataan vuosittain onnellisuustutkimuksen avulla. 
  • Vaasalaisten onnellisuutta pyritään kehittämään onnellisuutta vuosikausia tutkineen emeritusprofessori Markku Ojasen johdolla. 
  • Toukokuussa 2021 Vaasa julkaisi maailman onnellisimman ihmisen etsintäkuulutuksen. Tuntomerkkeinä olivat asuinpaikka Vaasan seudulla sekä kyky kokea tyytyväisyyden, merkityksellisyyden ja onnen tunteita sekä taito levittää hyvää energiaa myös ympärilleen. 
  • 115 ilmoittautuneen ja ilmiannetun joukosta valittiin professori Markku Ojasen johdolla kolme finalistia. Elokuussa he saivat vieraakseen toimittaja Maria Veitolan. 
  • Veitolan vierailuista koottiin kolmiosainen videosarja Maria & maailman onnellisimmat. Videoiden perusteella suomalaiset saivat äänestää kolmikosta suosikkiaan maailman onnellisimmaksi. 
  • Maailman onnellisin ihminen julkistettiin Vaasan Strömsössä 2. lokakuuta suorana striimatussa Onnellisuusillassa. Katso Onnellisuusillan tallenne.
  • Maailman onnellisimmaksi äänestetty saa elinikäisen käyttöoikeuden Vaasan kulttuuri- ja liikuntapalveluihin. 
  • Lue lisää Vaasan kaupungin verkkosivustolta maailmanonnellisinkaupunki.fi.  


‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Onnistunut yrityskauppa tuo isommat lihakset

19.10.2021 | Uutiset
Tänä keväänä insinööritoimisto ja alihankintayritys Esko Group siirtyi osaksi Scansoloa, ja puoli vuotta yrityskaupan tekemisen jälkeen käytännön työ fuusion toimeenpanossa on nyt täydessä vauhdissa. Useita palapelin paloja piti loksahdella paikoilleen ennen kuin kauppakirjat saatiin allekirjoitettua. Toimitusjohtaja Markku Rinnasto myöntääkin suoraan, että ilman VASEKin apua prosessi olisi ollut huomattavasti haastavampi.
Lue lisää

Yritykset uskovat lentomatkustuksen elpyvän – tarvetta useammille yhteyksille

19.10.2021 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Pohjanmaan kauppakamari toteuttivat lokakuussa lentokyselyn, joka lähetettiin noin 600 yritykselle Vaasan seudulla. Myös Vaasan Yrittäjät lähettivät kyselyn jäsenyrityksilleen. Kyselyyn saatiin vastaukset 207 yrityksestä Vaasan seudulta.
Lue lisää

Ylimääräisessä yhtiökokouksessa uusia jäseniä VASEKin hallitukseen

14.10.2021 | Uutiset
VASEKin ylimääräinen yhtiökokous pidettiin 11.10. yhtiön omistajakuntien pyynnöstä. Omistajakunnat halusivat kuntavaalien jälkeen päivittää edustajiaan seudullisen kehitysyhtiön hallituksessa.
Lue lisää

Kestävästä johtajuudesta hyötyvät kaikki: työntekijä, työnantaja ja lopulta itse työ

14.10.2021 | Uutiset
Future Cleantech Solutions -hankkeen webinaarissa 7.10.2021 käsiteltiin kestävää johtajuutta muuttuvassa maailmassa luennoitsija, muutosjohtaja ja kouluttaja Ulrika Sedinin johdolla. Webinaarin moderaattorina toimi Future Cleantech Solutionsin kansainvälisen liiketoiminnan kehittäjä Jon Moraeus. Kiinnostus oli Merenkurkun molemmilla puolilla suurta; tilaisuuteen ilmoittautui yli 300 osallistujaa sekä Ruotsista että Suomesta.
Lue lisää

Vaasan seudulla on satoja avoimia työpaikkoja – yritykset houkuttelevat yhdessä osaajia

13.10.2021 | Uutiset
Kuusi Vaasan seudun yritystä ja organisaatiota sekä Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Vaasan kaupunki panostavat yhteiseen rekrytointikampanjaan osaavan työvoiman saamiseksi seudulle. Mukana kampanjassa ovat Hitachi Energy, Mirka, Vaasan keskussairaala, Wapice, VEO ja Wärtsilä.
Lue lisää

Seuraava EnergyWeek maaliskuussa 2022

12.10.2021 | Uutiset
Pohjoismaiden merkittävin kansainvälinen energia-alan verkostoitumis- ja myyntitapahtuma EnergyWeek toteutuu jälleen 21.–25.3.2022, tällä kertaa viisipäiväisenä aiemman neljän sijaan. Rekisteröityminen tapahtumaan aukeaa ensi vuoden alussa, ja tapahtumaan on jo varmistettu lähes 200 näytteilleasettajaa. Tapahtumaan odotetaan edellisten EnergyWeek-tapahtumien tapaan tuhansia kävijöitä, ja vieraita ja puhujia odotetaan saapuvaksi yli 20 maasta.
Lue lisää

Kotihoidosta oman pesulan omistajaksi

05.10.2021 | Uutiset
Hiljattain rakennetusta hallista Isostakyröstä löydämme Katri Soisalon parhaillaan syöttämässä mattoja matonpesukoneeseen, joka myös on täysin uusi. Katri on vasta hiljattain, useiden kuukausien valmistelun jälkeen, päässyt käyntiin yrityksensä Yty-Pyykkärit kanssa.
Lue lisää

Yrittäjän vastuuta yrityksen taloudesta ei voi ulkoistaa – tilitoimisto on kullanarvoinen apu

04.10.2021 | Uutiset
Parhaimmillaan tilitoimisto on yrittäjälle ja etenkin uudelle yrittäjälle kullanarvoinen apu. Tilitoimisto voi hoitaa muun muassa yrityksen kirjanpidon ja muita taloushallinnollisia tehtäviä, joten ei ole yhdentekevää, minkä tilitoimiston yritykselleen valitsee. Monet tilitoimistot tarjoavat muitakin palveluja kuin pelkkiä taloushallinnollisia palveluja. Yritysneuvojamme vinkkaavat tässä jutussa, mitä tilitoimiston valinnassa kannattaa ottaa huomioon.
Lue lisää