Prestige Car Centeristä valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä 2020

25.11.2020

Tommi Virkama Rasmus Lonnqvist

Prestige Car Centeristä valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä 2020 – kunniamaininnat telakkayrittäjille ja keppihevosyrittäjille

Suomen Uusyrityskeskukset ry:n (SUK) valtakunnalliseksi Vuoden Uusyrittäjäksi 2020 on valittu autoliike Prestige Car Center Oy:n vaasalaisyrittäjä Rasmus Lönnqvist. Kunniamaininnat annettiin Savonlinnassa toimivan Laitaatsillan Telakka Oy:n ja Hämeenlinnan kupeessa, Hattulassa, toimivan Taikakeppari Oy:n yrittäjille.

Autoharrastuksesta kehittyi sivubisnes ja lopulta päätoimi

Vaasalainen Lönnqvist perusti vuonna 2014 autoharrastuksensa innoittamana osakeyhtiön ja myi Ruotsista tuomiaan autoja iltaisin ja viikonloppuisin sivutoimisesti opintojensa ja pankkityönsä ohessa. Yritystoiminta laajeni päätoimiseksi vuonna 2016, kun Lönnqvist päätti opintonsa ja irtisanoutui palkkatyöstä.

Tällä hetkellä yrittäjällä on toimipisteet sekä Vaasassa että Helsingissä ja kaksi palkattua työntekijää. Yrityksen liikevaihto lähes viisinkertaistui vuodesta 2016 vuoteen 2019 mennessä, ja maaliskuussa 2020 Financial Times sijoitti yrityksen 181. sijalle vuotuisessa listauksessaan tuhannesta nopeimmin kasvavasta eurooppalaisesta yrityksestä.

Vahalummukka Rasmus Lonnqvist 600pxRasmus Lönnqvist. Kuva: Jukka Vähälummukka.

Vuoden Uusyrittäjä -kilpailun valintaraatia ihastutti nuoren yrittäjän tarina, jossa liiketoiminta on kasvanut varmasti ja kannattavasti:

– Rasmuksen yrittäjäpolku on kiinnostava. Tekeminen on kehittynyt harrastuksesta yrittäjyydeksi ja kasvuyrittäjyydeksi. Yritys on kasvanut vahvasti kannattavana, kertoo SUK:n toimitusjohtaja Susanna Kallama.

Päämäärätietoinen asenne menestyksen takana

Yrittäjän omien sanojen mukaan päämäärätietoisuus ja kova työnteko ovat siivittäneet yrityksen menestykseen.

– Pitää tietää, mitä haluaa. Muuten ei ole mahdollista menestyä, Lönnqvist toteaa.

Lönnqvist oli yritystoiminnan alkuvaiheessa Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian asiakkaana.

– Prestige Car Centerin kehitys on ollut perustamisesta asti huimaa. Alusta alkaen oli nähtävissä, että tämä yritys pääsee vielä pitkälle. Heistä varmasti kuullaan vielä tämän jälkeenkin, sanoo Startian johtaja Tommi Virkama.

Lue aiempi artikkelimme yrityksestä: Prestige Car Center on Startian Vuoden 2020 uusyrittäjä Vaasan seudulla

Vahalummukka Rasmus Lonnqvist Tommi Virkama 600pxTommi Virkama ja Rasmus Lönnqvist. Kuva: Jukka Vähälummukka.

Kunniamaininnat Savonlinnaan ja Hattulaan

Kunniamaininnan Vuoden Uusyrittäjä -kilpailussa saivat Savonlinnassa sijaitseva Laitaatsillan Telakka, jonka yrittäjinä toimivat Antti Makkonen ja Harri Turtiainen, sekä hattulalainen keppihevosia valmistava Taikakeppari, jonka perustivat äiti Virva Klaasio ja 11-vuotias tytär Julia Aarrekivi.

SUK valitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän yhdessä Patentti- ja rekisterihallituksen sekä työeläkevakuutusyhtiö Varman kanssa. Tänä vuonna palkitsemisraatiin liittyi myös Oma Säästöpankki. Vuoden Uusyrittäjä valitaan kahdesta viiteen vuotta yrittäjänä toimineiden, Uusyrityskeskuksen avulla yrityksensä perustaneiden henkilöiden joukosta.

 

Lue SUK:n tiedote

 

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

21.01.2021 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Circle's Edge houkuttelee yrityksiä, jotka haluavat kohti kiertotaloutta ja hiilineutraaliutta

20.01.2021 | Uutiset
Vuoden 2021 aikana käynnistyy uusi iso liikerakennustyömaa Vaasan seudulla, kun Circle’s Edge -liikealuetta ryhdytään rakentamaan Mustasaaren Lintuvuoreen E8-tien vieressä.
Lue lisää

Kustannustuen toinen hakukierros käynnissä – valmistaudu huolellisesti ennen hakemista

20.01.2021 | Uutiset
Valtiokonttorin maksaman kustannustuen toinen hakukierros käynnistyi 21.12.2020. Tukea on mahdollista hakea 26.2.2021 klo 16.15 saakka. Kustannustuki on tarkoitettu lähes kaikille yrityksille, joiden liikevaihto on koronan vuoksi laskenut vähintään 30 prosenttia.
Lue lisää

TietoEVRY laajentaa toimintaansa Vaasassa – noin 160 uutta työpaikkaa

19.01.2021 | Uutiset
TietoEVRY julkaisi 13.1.2021 tiedotteen IT-tukipalveluidensa yhtenäistämisestä osana TietoEVRYn integraatiota. Vaasan seudulle tämä tarkoittaa hienoja uutisia, sillä muutoksen myötä TietoEVRY laajentaa Vaasan toimintaansa ja avaa kaupunkiin uuden IT-tukipalveluiden yksikön suomen- ja ruotsinkielisten asiakkaiden palvelemiseksi.
Lue lisää

Yrittäjä, vastaa jatkuvuussuunnitteluun liittyvään kyselyyn

18.01.2021 | Uutiset
Svenska handelshögskolanin opiskelija Ben Wahlberg tekee pro gradu -työtään varten kyselyä suomalaisille yrityksille jatkuvuussuunnittelusta.
Lue lisää

Kehitä, hienosäädä ja paranna – Asiantuntijan parhaat neuvot verkkokaupan aloittamiseen

14.01.2021 | Uutiset
Verkkokauppa on tätä päivää, sillä vuonna 2019 suomalaiset kuluttivat verkko-ostoksiinsa jopa 3,3 miljardia euroa. Mikähän mahtaa olla koronavuoden 2020 lukema? Mutta miten yrittäjän olisi syytä lähteä liikkeelle verkkokaupan perustamisessa? Webcoren asiantuntija Joakim Östman kertoi Uusyrityskeskus Startian webinaarissa 12.1. parhaat vinkkinsä.
Lue lisää

Yritykset tarvitsivat neuvoja ja tukea koronavuonna 2020 – VASEK tuplasi asiakasmääränsä

13.01.2021 | Uutiset
Koronavuosi 2020 oli luonnollisesti haastava yrityksille, mikä näkyi heti maaliskuusta 2020 lähtien myös Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin yritysneuvonnassa. Yritysten haasteet, talousvaikeudet ja koronan aiheuttamat kehittämistarpeet lisäsivät yritysneuvontamääriä merkittävästi.
Lue lisää

Visitvaasa valittiin Suomen parhaaksi verkkosivustoksi

12.01.2021 | Uutiset
Finnish Web Awards palkitsi jo neljännen kerran Suomen parhaat nettisivujen suunnittelijat ja tekijät. Kilpailun pääpalkinnon voitti visitvaasa.fi. Finaaliin osallistujat valittiin yleisöäänestyksellä, joka keräsi ennätykselliset 285 000 ääntä. Lopullisessa valinnassa käytettiin ensimmäistä kertaa sekä inhimillistä käyttäjäarviointia että algoritmeja hyödyntävää teknistä arviointia.
Lue lisää