Prestige Car Center on Startian Vuoden 2020 uusyrittäjä Vaasan seudulla

11.05.2020

Tommi Virkama ja Rasmus Lönnqvist.Rasmus Lönnqvist (oikealla) perusti Prestige Car Centerin vuonna 2014. Tommi Virkama palkitsi yrityksen Vuoden 2020 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla.

Vaasalaisyritys Prestige Car Center on valittu Uusyrityskeskus Startian Vuoden 2020 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla. Yritys on osa viime vuosina voimakkaasti kasvanutta konsernia, jonka päätoimialaa on autojenvälitys. Yrittäjä Rasmus Lönnqvist perusti Prestige Car Centerin vuonna 2014 harrastuspohjalta ja siirtyi kokoaikaiseksi yrittäjäksi 2016. Syksystä 2017 lähtien yritys on työllistänyt 1–3 henkilöä yrittäjän itsensä lisäksi.

– Olen aivan pienestä pitäen tykännyt kaupanteosta ja ihmisten kanssa juttelemisesta. Autoistakin olen aina ollut kiinnostunut ja hainkin ensimmäisen autoni Ruotsista täytettyäni 18 vuotta. Pikkuhiljaa autojen määrä kasvoi kasvamistaan ja aloin panostaa kokonaisvaltaisemmin autojen myymiseen. Myyntitoiminta alkoi tosiaan harrastuksena silloisen pankkialan päätyöni ohella. Pikkuhiljaa toiminta kasvoi: alkuvaiheen yhdestä autosta määrä kasvoi kesän 2016 viiteen ja nykypäivän noin 70:een, Lönnqvist kertoo.

Sujuvaa automyyntiä asiakkaille ympäri Suomen

Autojen lisäksi Prestige Car Center tarjoaa asiakkaille rahoitusta, erilaisia takuita sekä rahoitusleasingiä. Lisäksi palveluvalikoimaan kuuluvat asiakkaiden rengassäilytys, pesut ja vahauspalvelut.

Lähes kaikki yrityksen myymät autot tuodaan Ruotsista ja myydään eteenpäin asiakkaille ympäri Suomea. Vain viidesosa asiakkaista on Vaasan seudulta, loput tulevat muualta, pääasiassa suurista kaupungeista kuten Oulusta, Rovaniemeltä, Kuopiosta, Jyväskylästä, Tampereelta, Turusta ja Helsingistä. Vuoden 2020 alussa yritys avasi toimipisteen myös Helsinkiin.

– Helsingin konttori tuli oikeastaan vähän sattumalta, koska minulla sattui olemaan siellä sopiva yhteyshenkilö, joka tahtoi alkaa työskennellä minulle. Hänellä on siellä hyvät verkostot ja hän pystyy nyt palvelemaan niitä pääkaupunkiseudun asiakkaita, jotka eivät tahdo ostaa autoa etänä, Lönnqvist selittää, ja jatkaa:

– Olemme rakentaneet hyvät verkostot Ruotsiin ja käytämme sikäläistä kuljetusyritystä, joka kokoaa autot Ruotsista ja kuljettaa ne laivalla tänne Suomeen. Kaikki tapahtuu hyvin sujuvasti. Kun asiakas tilaa meiltä ruotsalaisen auton tänään, hän saa sen tavallisesti jo 1–2 viikon sisällä. Autot, jotka myydään suoraan liikkeestä, toimitetaan aina kotiin asiakkaalle jo seuraavana päivänä, mikäli asiakas niin toivoo.

Rasmus Lönnqvist.Rasmus Lönnqvist.

Prestige Car Centerin liikevaihto lähes viisinkertaistui vuodesta 2016 vuoteen 2019, ja maaliskuun 2020 alussa Financial Times sijoitti yrityksen sijalle 181 vuotuisessa listauksessaan tuhannesta nopeimmin kasvavasta eurooppalaisesta yrityksestä. Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian johtaja Tommi Virkama on seurannut kehitystä mielenkiinnolla.

– Heti alusta lähtien saattoi aavistaa, että tämä yritys pääsee vielä pitkälle. Vuoden uusyrittäjän kriteerit olivat vähällä täyttyä jo aikaisemmin: yrityksen liikevaihto, tulos ja henkilöstön määrä ovat kasvaneet tasaisesti vuodesta 2016 lähtien, Virkama kehuu.

Harrastuksesta kannattavaksi liiketoiminnaksi

Intohimosta lähtenyt tekeminen on kasvanut todelliseksi ja erittäin kannattavaksi liiketoiminnaksi, mutta intohimo on edelleen osa Lönnqvistin päivittäistä työtä.

– Pidän edelleen myyntityöstä ja tykkään palvella asiakkaita niin hyvin kuin vain pystyn. Myymme pääasiassa vähän käytettyjä premium-autoja, jotka ovat minun makuuni, hän kertoo.

Lönnqvistillä on myös sitä kuuluisaa yrittäjähenkeä, joka ajaa eteenpäin ja aina vain parempiin suorituksiin.

– Olen hyvin määrätietoinen, enkä koskaan tyytyväinen. Tavoitteeni on aina tehdä työni paremmin kuin ennen, hän kertoo.

– On tavallista, että yritystoimintaa kehitellään pienesti mieluisan harrastuksen ympärille, jotta liikeidean toimivuutta voidaan testata. Juuri niin Rasmuskin teki, ja nyt hän omistaa yrityksen, jolla on useita alaisia ja valoisat tulevaisuudennäkymät, Virkama toteaa.

Prestige Car Center on mukana valtakunnallisessa Vuoden uusyrittäjä -kilpailussa, jonka järjestää Suomen Uusyrityskeskukset ry (SUK). Vuoden uusyrittäjä valitaan SUK:n kesäpäivien yhteydessä myöhemmin syksyllä.

 

Lataa kuva‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kosmetiikkaa koskevat säännöt ja velvollisuudet haltuun

21.05.2024 | Uutiset
Suomessa et tarvitse ennakkohyväksyntää kosmetiikkatuotteiden myyntiä varten, mutta kun tuote on myynnissä, sitä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Siksi sinun on tärkeä jo yrityksesi perustamisvaiheessa selvittää oma roolisi ja siihen kuuluvat velvollisuudet. Näistä löydät tietoa Tukesin sivuilta.
Lue lisää

Renergi Kick-off: Kohti kestävämpää tulevaisuutta kiertotalouden avulla

17.05.2024 | Uutiset
Lintuvuoren uudessa HÖK-ravintolassa vallitsi kiinnostunut ilmapiiri, kun yli 30 asiantuntijaa ja sidosryhmien edustajaa kokoontui 14.5. Renergi kick-off -tilaisuuteen. Tämä pohjusti uudenlaista ajattelua ja toimintaa kiertotalouden edistämiseksi, ja se herätti runsaasti kiinnostusta mukana olleiden yritysten, oppilaitosten ja muiden sidosryhmien parissa.
Lue lisää

Entistä strategisempi satama

16.05.2024 | Uutiset
Vaasan satamassa on tällä hetkellä menossa merkittäviä kehityshankkeita, ja niiden lisäksi tulevien vuosien jatkosuunnitelmia työstetään jatkuvasti. Kestävä ja älykäs tulevaisuuden satama -hankkeen toimijat VASEKilta ja Kvarken Portsilta järjestivät 14.5. satamatyöpajan saadakseen työhön mahdollisimman laajaa näkemystä alan eri toimijoilta.
Lue lisää

Synergiaedut ja yhteistyösuunnitelmat

15.05.2024 | Uutiset
Ekosysteemisopimushankkeiden projektipäälliköt tapasivat tiedonvaihdon merkeissä 14.5. Neljäntoista eri hankkeen vetäjät saivat kertoa hankkeensa tavoitteet, etenemisen, onnistumiset ja haasteet sekä vastata kysymyksiin. Ja kysymyksiä tulikin runsaasti. Aamupäivätapaamisen aikana löytyi sekä synergiaetuja että yhteistyösuunnitelmia.
Lue lisää

Yrittäjäkassa on yrittäjän taloudellinen oljenkorsi

14.05.2024 | Uutiset
Olipa yrityksesi tulevaisuus miten lupaava tahansa, ovat viime vuodet osoittaneet, että varasuunnitelma on hyvä olla siltä varalta, että jotain odottamatonta tapahtuu. Jos joudut lopettamaan yritystoimintasi ja jäät työttömäksi yrittäjäksi, Yrittäjäkassa on ainoa ansiopäivärahan lähde.
Lue lisää

Puutarhaharrastuksesta tuli osa-aikaista yrittäjyyttä

13.05.2024 | Uutiset
Kylmän ja myöhäisen kevään jälkeen puutarhakausi on vihdoin käynnissä Pohjanmaalla, ja sen on myös tervajokinen Minna Saari huomannut. Minna toimii ensimmäistä vuottaan yrittäjänä juuri puutarha-alalla. Puhelin on soinut viime viikkoina tauotta, ja kalenteri täyttyy kaikista mahdollisista puutarhatöistä puiden leikkaamisesta kasvien istuttamiseen.
Lue lisää

Haemme: Rakennus- ja infra-alan projektipäällikkö

08.05.2024 | Uutiset
Etsimme nyt vahvaa osaajaa aluekehitys- ja yrityskehitystehtäviin. Projektipäällikkönä tulet työskentelemään rakennus- ja infra-alan alueellisten kehityshankkeiden toteuttajana sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuuden edistämisessä. Tämä sisältää mm. Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -kehitystyön johtamisen yhdessä sidosryhmiemme kanssa.
Lue lisää

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää