Prestige Car Center on Startian Vuoden 2020 uusyrittäjä Vaasan seudulla

11.05.2020

Tommi Virkama ja Rasmus Lönnqvist.Rasmus Lönnqvist (oikealla) perusti Prestige Car Centerin vuonna 2014. Tommi Virkama palkitsi yrityksen Vuoden 2020 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla.

Vaasalaisyritys Prestige Car Center on valittu Uusyrityskeskus Startian Vuoden 2020 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla. Yritys on osa viime vuosina voimakkaasti kasvanutta konsernia, jonka päätoimialaa on autojenvälitys. Yrittäjä Rasmus Lönnqvist perusti Prestige Car Centerin vuonna 2014 harrastuspohjalta ja siirtyi kokoaikaiseksi yrittäjäksi 2016. Syksystä 2017 lähtien yritys on työllistänyt 1–3 henkilöä yrittäjän itsensä lisäksi.

– Olen aivan pienestä pitäen tykännyt kaupanteosta ja ihmisten kanssa juttelemisesta. Autoistakin olen aina ollut kiinnostunut ja hainkin ensimmäisen autoni Ruotsista täytettyäni 18 vuotta. Pikkuhiljaa autojen määrä kasvoi kasvamistaan ja aloin panostaa kokonaisvaltaisemmin autojen myymiseen. Myyntitoiminta alkoi tosiaan harrastuksena silloisen pankkialan päätyöni ohella. Pikkuhiljaa toiminta kasvoi: alkuvaiheen yhdestä autosta määrä kasvoi kesän 2016 viiteen ja nykypäivän noin 70:een, Lönnqvist kertoo.

Sujuvaa automyyntiä asiakkaille ympäri Suomen

Autojen lisäksi Prestige Car Center tarjoaa asiakkaille rahoitusta, erilaisia takuita sekä rahoitusleasingiä. Lisäksi palveluvalikoimaan kuuluvat asiakkaiden rengassäilytys, pesut ja vahauspalvelut.

Lähes kaikki yrityksen myymät autot tuodaan Ruotsista ja myydään eteenpäin asiakkaille ympäri Suomea. Vain viidesosa asiakkaista on Vaasan seudulta, loput tulevat muualta, pääasiassa suurista kaupungeista kuten Oulusta, Rovaniemeltä, Kuopiosta, Jyväskylästä, Tampereelta, Turusta ja Helsingistä. Vuoden 2020 alussa yritys avasi toimipisteen myös Helsinkiin.

– Helsingin konttori tuli oikeastaan vähän sattumalta, koska minulla sattui olemaan siellä sopiva yhteyshenkilö, joka tahtoi alkaa työskennellä minulle. Hänellä on siellä hyvät verkostot ja hän pystyy nyt palvelemaan niitä pääkaupunkiseudun asiakkaita, jotka eivät tahdo ostaa autoa etänä, Lönnqvist selittää, ja jatkaa:

– Olemme rakentaneet hyvät verkostot Ruotsiin ja käytämme sikäläistä kuljetusyritystä, joka kokoaa autot Ruotsista ja kuljettaa ne laivalla tänne Suomeen. Kaikki tapahtuu hyvin sujuvasti. Kun asiakas tilaa meiltä ruotsalaisen auton tänään, hän saa sen tavallisesti jo 1–2 viikon sisällä. Autot, jotka myydään suoraan liikkeestä, toimitetaan aina kotiin asiakkaalle jo seuraavana päivänä, mikäli asiakas niin toivoo.

Rasmus Lönnqvist.Rasmus Lönnqvist.

Prestige Car Centerin liikevaihto lähes viisinkertaistui vuodesta 2016 vuoteen 2019, ja maaliskuun 2020 alussa Financial Times sijoitti yrityksen sijalle 181 vuotuisessa listauksessaan tuhannesta nopeimmin kasvavasta eurooppalaisesta yrityksestä. Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian johtaja Tommi Virkama on seurannut kehitystä mielenkiinnolla.

– Heti alusta lähtien saattoi aavistaa, että tämä yritys pääsee vielä pitkälle. Vuoden uusyrittäjän kriteerit olivat vähällä täyttyä jo aikaisemmin: yrityksen liikevaihto, tulos ja henkilöstön määrä ovat kasvaneet tasaisesti vuodesta 2016 lähtien, Virkama kehuu.

Harrastuksesta kannattavaksi liiketoiminnaksi

Intohimosta lähtenyt tekeminen on kasvanut todelliseksi ja erittäin kannattavaksi liiketoiminnaksi, mutta intohimo on edelleen osa Lönnqvistin päivittäistä työtä.

– Pidän edelleen myyntityöstä ja tykkään palvella asiakkaita niin hyvin kuin vain pystyn. Myymme pääasiassa vähän käytettyjä premium-autoja, jotka ovat minun makuuni, hän kertoo.

Lönnqvistillä on myös sitä kuuluisaa yrittäjähenkeä, joka ajaa eteenpäin ja aina vain parempiin suorituksiin.

– Olen hyvin määrätietoinen, enkä koskaan tyytyväinen. Tavoitteeni on aina tehdä työni paremmin kuin ennen, hän kertoo.

– On tavallista, että yritystoimintaa kehitellään pienesti mieluisan harrastuksen ympärille, jotta liikeidean toimivuutta voidaan testata. Juuri niin Rasmuskin teki, ja nyt hän omistaa yrityksen, jolla on useita alaisia ja valoisat tulevaisuudennäkymät, Virkama toteaa.

Prestige Car Center on mukana valtakunnallisessa Vuoden uusyrittäjä -kilpailussa, jonka järjestää Suomen Uusyrityskeskukset ry (SUK). Vuoden uusyrittäjä valitaan SUK:n kesäpäivien yhteydessä myöhemmin syksyllä.

 

Lataa kuva‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kieli-, viestintä- ja web-palvelut – kaikki saman katon alta Lingvafix Communicationsilta

28.07.2021 | Uutiset
Rainer Ahlvik perusti Lingvafix Communicationsin vuonna 1992 sivutoimisesti, ja vuonna 2011 oli aika testata, kestäisikö liiketoiminta myös kokoaikaisesti – ja kestihän se. Vuonna 2019 mukaan yritykseen liittyi vaimo Lilian Åstrand-Ahlvik, takataskussaan 30 vuoden kokemus muun muassa projektinhallinnasta ja muutosviestinnästä. Nykyään yritys tarjoaa käännös-, viestintä- ja web-palveluita asiakkaille koko maata ja jopa ulkomaita myöten.
Lue lisää

Kajakkivuokrausyritys sai alkunsa rakkaudesta lajiin

08.07.2021 | Uutiset
Yrittäjä Leo Tuisku perusti Vaasan Kajakkivuokrauksen vuoden 2020 loppupuolella, mutta varsinainen toiminta käynnistyi parisen kuukautta sitten. Yritystä sivutoimisesti pyörittävä Tuisku kertoo, että helatorstaina kävivät ensimmäiset asiakkaat, minkä jälkeen homma on lähtenyt rullaamaan.
Lue lisää

VASEKin aukioloajoissa ja TE-toimiston starttirahakäsittelyssä poikkeuksia heinäkuussa

07.07.2021 | Uutiset
VASEKin toimisto on kokonaan kiinni heinäkuussa viikoilla 28 ja 29 eli 12.–25.7.2021. Pohjanmaan TE-toimiston starttirahakäsittelyssä on kesätaukoa viikolla 29 eli 19.7.–25.7.2021.
Lue lisää

Biokaasun hyödyntämiseen liittyy monia haasteita

05.07.2021 | Uutiset
Stormossenilla keskusteltiin 18.6. biokaasusta, kun CERM-hankkeen projektipäälliköt Göran Östberg, Rasmus Hautala ja etäyhteyden päässä Tomas Knuts kutsuivat Pohjanmaan biokaasutoimijoita keskustelemaan biokaasun hyödyntämisen kehityksestä, tulevaisuudesta ja tulevaisuuden vaihtoehdoista.
Lue lisää

”Teette erittäin hyvää työtä seudun eteen” – VASEKin toiminnan kouluarvosana peräti 8,6

01.07.2021 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin säännöllisesti toteuttama sidosryhmäkysely lähetettiin toukokuussa noin 180 henkilölle. Vastaajat edustivat elinkeinoelämän organisaatioita, aluekehitysviranomaisia, koulutussektoria ja kehityshankkeiden toteuttajia. Myös kaikkien omistajakuntien kunnanvaltuustojen ja -hallitusten puheenjohtajistot saivat sidosryhmäkyselyn vastattavakseen.
Lue lisää

Vähähiilisten liikennepalveluiden tiekartalla lisätään liikenteen kestävyyttä ja käyttäjämääriä

29.06.2021 | Uutiset
MoveIT-hankkeessa on laadittu tiekartta Vähähiiliset liikennepalvelut Vaasan seudulla 2030, joka auttaa hahmottamaan niitä kehityspolkuja, joilla voidaan lisätä liikenteen kestävyyttä ja eri liikennepalveluiden käyttäjämääriä.
Lue lisää

Kolme onnellista saa Maria Veitolan kylään elokuussa – hakijoita ja ilmoitettuja oli yli sata

22.06.2021 | Uutiset
Vaasa tähtää maailman onnellisimman maan onnellisimmaksi kaupungiksi. Osana matkaa etsimme yhdessä toimittaja Maria Veitolan kanssa Vaasan seudun ja samalla koko maailman onnellisinta ihmistä. Onnellisiksi ilmoittautuneita ja ilmiannettuja oli huikeat 115 henkilöä!
Lue lisää

Kesäbussilla seudun nähtävyyksien pariin

22.06.2021 | Uutiset
Visit Vaasan kesäbussikyydit aloitettiin toukokuussa, ja kesäkuussa vuoroja ajetaan neljänä päivänä viikossa. Kesäkuussa bussin kyydissä pääsee tutustumaan muun muassa Södra Vallgrundin ja Svedjehamnin käyntikohteisiin, ja heinäkuussa on tulossa lisää kohteita.
Lue lisää