Prestige Car Center on Startian Vuoden 2020 uusyrittäjä Vaasan seudulla

11.05.2020

Tommi Virkama ja Rasmus Lönnqvist.Rasmus Lönnqvist (oikealla) perusti Prestige Car Centerin vuonna 2014. Tommi Virkama palkitsi yrityksen Vuoden 2020 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla.

Vaasalaisyritys Prestige Car Center on valittu Uusyrityskeskus Startian Vuoden 2020 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla. Yritys on osa viime vuosina voimakkaasti kasvanutta konsernia, jonka päätoimialaa on autojenvälitys. Yrittäjä Rasmus Lönnqvist perusti Prestige Car Centerin vuonna 2014 harrastuspohjalta ja siirtyi kokoaikaiseksi yrittäjäksi 2016. Syksystä 2017 lähtien yritys on työllistänyt 1–3 henkilöä yrittäjän itsensä lisäksi.

– Olen aivan pienestä pitäen tykännyt kaupanteosta ja ihmisten kanssa juttelemisesta. Autoistakin olen aina ollut kiinnostunut ja hainkin ensimmäisen autoni Ruotsista täytettyäni 18 vuotta. Pikkuhiljaa autojen määrä kasvoi kasvamistaan ja aloin panostaa kokonaisvaltaisemmin autojen myymiseen. Myyntitoiminta alkoi tosiaan harrastuksena silloisen pankkialan päätyöni ohella. Pikkuhiljaa toiminta kasvoi: alkuvaiheen yhdestä autosta määrä kasvoi kesän 2016 viiteen ja nykypäivän noin 70:een, Lönnqvist kertoo.

Sujuvaa automyyntiä asiakkaille ympäri Suomen

Autojen lisäksi Prestige Car Center tarjoaa asiakkaille rahoitusta, erilaisia takuita sekä rahoitusleasingiä. Lisäksi palveluvalikoimaan kuuluvat asiakkaiden rengassäilytys, pesut ja vahauspalvelut.

Lähes kaikki yrityksen myymät autot tuodaan Ruotsista ja myydään eteenpäin asiakkaille ympäri Suomea. Vain viidesosa asiakkaista on Vaasan seudulta, loput tulevat muualta, pääasiassa suurista kaupungeista kuten Oulusta, Rovaniemeltä, Kuopiosta, Jyväskylästä, Tampereelta, Turusta ja Helsingistä. Vuoden 2020 alussa yritys avasi toimipisteen myös Helsinkiin.

– Helsingin konttori tuli oikeastaan vähän sattumalta, koska minulla sattui olemaan siellä sopiva yhteyshenkilö, joka tahtoi alkaa työskennellä minulle. Hänellä on siellä hyvät verkostot ja hän pystyy nyt palvelemaan niitä pääkaupunkiseudun asiakkaita, jotka eivät tahdo ostaa autoa etänä, Lönnqvist selittää, ja jatkaa:

– Olemme rakentaneet hyvät verkostot Ruotsiin ja käytämme sikäläistä kuljetusyritystä, joka kokoaa autot Ruotsista ja kuljettaa ne laivalla tänne Suomeen. Kaikki tapahtuu hyvin sujuvasti. Kun asiakas tilaa meiltä ruotsalaisen auton tänään, hän saa sen tavallisesti jo 1–2 viikon sisällä. Autot, jotka myydään suoraan liikkeestä, toimitetaan aina kotiin asiakkaalle jo seuraavana päivänä, mikäli asiakas niin toivoo.

Rasmus Lönnqvist.Rasmus Lönnqvist.

Prestige Car Centerin liikevaihto lähes viisinkertaistui vuodesta 2016 vuoteen 2019, ja maaliskuun 2020 alussa Financial Times sijoitti yrityksen sijalle 181 vuotuisessa listauksessaan tuhannesta nopeimmin kasvavasta eurooppalaisesta yrityksestä. Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian johtaja Tommi Virkama on seurannut kehitystä mielenkiinnolla.

– Heti alusta lähtien saattoi aavistaa, että tämä yritys pääsee vielä pitkälle. Vuoden uusyrittäjän kriteerit olivat vähällä täyttyä jo aikaisemmin: yrityksen liikevaihto, tulos ja henkilöstön määrä ovat kasvaneet tasaisesti vuodesta 2016 lähtien, Virkama kehuu.

Harrastuksesta kannattavaksi liiketoiminnaksi

Intohimosta lähtenyt tekeminen on kasvanut todelliseksi ja erittäin kannattavaksi liiketoiminnaksi, mutta intohimo on edelleen osa Lönnqvistin päivittäistä työtä.

– Pidän edelleen myyntityöstä ja tykkään palvella asiakkaita niin hyvin kuin vain pystyn. Myymme pääasiassa vähän käytettyjä premium-autoja, jotka ovat minun makuuni, hän kertoo.

Lönnqvistillä on myös sitä kuuluisaa yrittäjähenkeä, joka ajaa eteenpäin ja aina vain parempiin suorituksiin.

– Olen hyvin määrätietoinen, enkä koskaan tyytyväinen. Tavoitteeni on aina tehdä työni paremmin kuin ennen, hän kertoo.

– On tavallista, että yritystoimintaa kehitellään pienesti mieluisan harrastuksen ympärille, jotta liikeidean toimivuutta voidaan testata. Juuri niin Rasmuskin teki, ja nyt hän omistaa yrityksen, jolla on useita alaisia ja valoisat tulevaisuudennäkymät, Virkama toteaa.

Prestige Car Center on mukana valtakunnallisessa Vuoden uusyrittäjä -kilpailussa, jonka järjestää Suomen Uusyrityskeskukset ry (SUK). Vuoden uusyrittäjä valitaan SUK:n kesäpäivien yhteydessä myöhemmin syksyllä.

 

Lataa kuva‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

05.06.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Yhteistyö avainasemassa menestykseen

05.06.2020 | Uutiset
Heidi Uskaure toimii yksinyrittäjänä yrityksessä nimeltä Pieni Idea. Uskaure kuvailee yritystään luovien agenttien toimistoksi, joka tarjoaa matalan kynnyksen markkinointiapua niin pieniin kuin suurempiinkin tarpeisiin. Yritys koostuu joukosta erinäisiä freelancereita, jotka tekevät markkinointia yhdessä Vaasan alueella sekä muualla Suomessa.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

03.06.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Fredrik toteutti unelmansa omasta puutarha-alan yrityksestä

02.06.2020 | Uutiset
Puutarha-alan yrityksillä on nyt sesonkiaika, ja näiden kiireisten yritysten kategoriaan kuuluu myös Fredrik Skepparin yritys Övermalaxista. Hänen ensimmäinen vuotensa alalla on mennyt hyvin, ja ne vinkit, jotka hän sai Startiasta ja VASEKilta ovat yhdessä hyvän maineen kera siivittäneet yritystä.
Lue lisää

Tukirahat seudun yritysten hyväksi

01.06.2020 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin yritysneuvontapalveluita on käytetty vilkkaasti parin viimeisen kuukauden aikana. VASEKin yrityspalveluissa on tähän mennessä autettu yli 470 eri yritystä koronatilanteen aiheuttamien ongelmien ja kehittämistarpeiden kanssa.
Lue lisää

Tervetuloa juurtumaan Vaasaan

27.05.2020 | Uutiset
Mietitään tilannetta, että olisit juuri muuttanut Vaasaan ja saisit kutsun piknikille kaupunkipuutarhaan, Vaasan kauneimmalle paikalle. Lähtisitkö?
Lue lisää

Uutisia MoveIT-hankkeesta

26.05.2020 | Uutiset
Uusi kuski liikkumisen hankkeeseen ja Vaasan kaupungille valtionavustusta joukkoliikenteen brändäystä varten.
Lue lisää

Vaasa.fi Kuntamarkkinoinnin SM-finaaliin

25.05.2020 | Uutiset
Ainutlaatuinen seudullinen verkkopalvelu vaasa.fi on valittu Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun finaaliin. Kuntaliiton mukaan finaaliin valituissa töissä on pohjana huolellista brändityötä ja tuloksena elinvoiman ja kehityksen voimistumista.
Lue lisää