Prestige Car Center on Startian Vuoden 2020 uusyrittäjä Vaasan seudulla

11.05.2020

Tommi Virkama ja Rasmus Lönnqvist.Rasmus Lönnqvist (oikealla) perusti Prestige Car Centerin vuonna 2014. Tommi Virkama palkitsi yrityksen Vuoden 2020 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla.

Vaasalaisyritys Prestige Car Center on valittu Uusyrityskeskus Startian Vuoden 2020 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla. Yritys on osa viime vuosina voimakkaasti kasvanutta konsernia, jonka päätoimialaa on autojenvälitys. Yrittäjä Rasmus Lönnqvist perusti Prestige Car Centerin vuonna 2014 harrastuspohjalta ja siirtyi kokoaikaiseksi yrittäjäksi 2016. Syksystä 2017 lähtien yritys on työllistänyt 1–3 henkilöä yrittäjän itsensä lisäksi.

– Olen aivan pienestä pitäen tykännyt kaupanteosta ja ihmisten kanssa juttelemisesta. Autoistakin olen aina ollut kiinnostunut ja hainkin ensimmäisen autoni Ruotsista täytettyäni 18 vuotta. Pikkuhiljaa autojen määrä kasvoi kasvamistaan ja aloin panostaa kokonaisvaltaisemmin autojen myymiseen. Myyntitoiminta alkoi tosiaan harrastuksena silloisen pankkialan päätyöni ohella. Pikkuhiljaa toiminta kasvoi: alkuvaiheen yhdestä autosta määrä kasvoi kesän 2016 viiteen ja nykypäivän noin 70:een, Lönnqvist kertoo.

Sujuvaa automyyntiä asiakkaille ympäri Suomen

Autojen lisäksi Prestige Car Center tarjoaa asiakkaille rahoitusta, erilaisia takuita sekä rahoitusleasingiä. Lisäksi palveluvalikoimaan kuuluvat asiakkaiden rengassäilytys, pesut ja vahauspalvelut.

Lähes kaikki yrityksen myymät autot tuodaan Ruotsista ja myydään eteenpäin asiakkaille ympäri Suomea. Vain viidesosa asiakkaista on Vaasan seudulta, loput tulevat muualta, pääasiassa suurista kaupungeista kuten Oulusta, Rovaniemeltä, Kuopiosta, Jyväskylästä, Tampereelta, Turusta ja Helsingistä. Vuoden 2020 alussa yritys avasi toimipisteen myös Helsinkiin.

– Helsingin konttori tuli oikeastaan vähän sattumalta, koska minulla sattui olemaan siellä sopiva yhteyshenkilö, joka tahtoi alkaa työskennellä minulle. Hänellä on siellä hyvät verkostot ja hän pystyy nyt palvelemaan niitä pääkaupunkiseudun asiakkaita, jotka eivät tahdo ostaa autoa etänä, Lönnqvist selittää, ja jatkaa:

– Olemme rakentaneet hyvät verkostot Ruotsiin ja käytämme sikäläistä kuljetusyritystä, joka kokoaa autot Ruotsista ja kuljettaa ne laivalla tänne Suomeen. Kaikki tapahtuu hyvin sujuvasti. Kun asiakas tilaa meiltä ruotsalaisen auton tänään, hän saa sen tavallisesti jo 1–2 viikon sisällä. Autot, jotka myydään suoraan liikkeestä, toimitetaan aina kotiin asiakkaalle jo seuraavana päivänä, mikäli asiakas niin toivoo.

Rasmus Lönnqvist.Rasmus Lönnqvist.

Prestige Car Centerin liikevaihto lähes viisinkertaistui vuodesta 2016 vuoteen 2019, ja maaliskuun 2020 alussa Financial Times sijoitti yrityksen sijalle 181 vuotuisessa listauksessaan tuhannesta nopeimmin kasvavasta eurooppalaisesta yrityksestä. Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian johtaja Tommi Virkama on seurannut kehitystä mielenkiinnolla.

– Heti alusta lähtien saattoi aavistaa, että tämä yritys pääsee vielä pitkälle. Vuoden uusyrittäjän kriteerit olivat vähällä täyttyä jo aikaisemmin: yrityksen liikevaihto, tulos ja henkilöstön määrä ovat kasvaneet tasaisesti vuodesta 2016 lähtien, Virkama kehuu.

Harrastuksesta kannattavaksi liiketoiminnaksi

Intohimosta lähtenyt tekeminen on kasvanut todelliseksi ja erittäin kannattavaksi liiketoiminnaksi, mutta intohimo on edelleen osa Lönnqvistin päivittäistä työtä.

– Pidän edelleen myyntityöstä ja tykkään palvella asiakkaita niin hyvin kuin vain pystyn. Myymme pääasiassa vähän käytettyjä premium-autoja, jotka ovat minun makuuni, hän kertoo.

Lönnqvistillä on myös sitä kuuluisaa yrittäjähenkeä, joka ajaa eteenpäin ja aina vain parempiin suorituksiin.

– Olen hyvin määrätietoinen, enkä koskaan tyytyväinen. Tavoitteeni on aina tehdä työni paremmin kuin ennen, hän kertoo.

– On tavallista, että yritystoimintaa kehitellään pienesti mieluisan harrastuksen ympärille, jotta liikeidean toimivuutta voidaan testata. Juuri niin Rasmuskin teki, ja nyt hän omistaa yrityksen, jolla on useita alaisia ja valoisat tulevaisuudennäkymät, Virkama toteaa.

Prestige Car Center on mukana valtakunnallisessa Vuoden uusyrittäjä -kilpailussa, jonka järjestää Suomen Uusyrityskeskukset ry (SUK). Vuoden uusyrittäjä valitaan SUK:n kesäpäivien yhteydessä myöhemmin syksyllä.

 

Lataa kuva‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Sukupolvenvaihdoksen toteuttamistapa vaikuttaa verotukseen

02.12.2020 | Uutiset
Valmisteltu omistajanvaihdos -webinaarin kolmannessa ja viimeisessä osassa keskityttiin omistajan- ja sukupolvenvaihdosten ehkä kaikkein vaikeimpaan osa-alueeseen eli verotukseen. KPMG:n asiantuntija Kaj Grüssner esitteli eri malleja, miten sukupolvenvaihdos voidaan toteuttaa sekä miten valinnat vaikuttavat verotukseen.
Lue lisää

Lisää käytännönläheisyyttä kiertotalouden kehittämiseen

02.12.2020 | Uutiset
Pohjanmaa kuuluu Suomen kiertotalouden pioneereihin. Nyt maakunnassa laaditaan käytännönläheistä tiekarttaa kiertotalouden kehittämiseksi.
Lue lisää

FysioX -yrittäjiä yhdistävät yhteiset arvot ja visiot – Konkreettinen asiakaspolku menestyskonseptin

01.12.2020 | Uutiset
Yhteiset arvot ja halu luoda itse oma unelmatyöpaikkansa toivat yhteen yrittäjäkollegat Sannamari Ulvisen ja Satu Latvalan kolme vuotta sitten. He olivat työskennelleet fysioterapeutteina ja ryhmäliikunnanohjaajina samassa työpaikassa usean vuoden ajan, ja kun uudelleenjärjestelyt tulivat siellä ajankohtaisiksi, oli aika kypsä oman yrityksen perustamiselle.
Lue lisää

Prestige Car Centeristä valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä 2020

25.11.2020 | Uutiset
Suomen Uusyrityskeskukset ry:n (SUK) valtakunnalliseksi Vuoden Uusyrittäjäksi 2020 on valittu autoliike Prestige Car Center Oy:n vaasalaisyrittäjä Rasmus Lönnqvist. Kunniamaininnat annettiin Savonlinnassa toimivan Laitaatsillan Telakka Oy:n ja Hämeenlinnan kupeessa, Hattulassa, toimivan Taikakeppari Oy:n yrittäjille.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

25.11.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Verkkotapahtumille parempaa näkyvyyttä maksuttomien tapahtumakalenterien kautta

19.11.2020 | Uutiset
Koronapandemia on pakottanut monet tapahtumanjärjestäjät ajattelemaan asioita uusiksi. Fyysisten tapahtumien sijaan yhä suurempi osa tapahtumista järjestetään digitaalisesti verkossa. Useimmat meistä viettävät yhä enemmän aikaa kotona. Tarvitaan myös tapahtumia, joihin voi osallistua altistamatta itseään suurille ihmismassoille.
Lue lisää

Yritysneuvojalta kysyttyä: Kannattaako yritykselle ostaa auto vai käyttää omaa autoa?

19.11.2020 | Uutiset
Kun yrittäjä on aloittanut toimintansa, alkaa auton mittariin kertyä kilometrejä: noudetaan tavaraa, ajetaan asiakkaan luo, lähdetään koulutukseen. Kannattaako yrittäjän tehdä nämä matkat omalla autolla vai kannattaako yritykselle ostaa oma auto?
Lue lisää

Yrityksen hinta on aina ostajan ja myyjän välinen sopimus

17.11.2020 | Uutiset
Valmisteltu omistajanvaihdos -webinaarisarjan toisessa osassa keskityttiin yrityksen arvonmääritykseen. Noogan asiantuntijat Monika Ahlskog ja Ville Hautala muistuttivat, ettei ole olemassa kahta samanlaista yritystä tai ostajaa, joten ei myöskään ole kahta samanlaista omistajanvaihdosprosessia.
Lue lisää