Prestige Car Center on Startian Vuoden 2020 uusyrittäjä Vaasan seudulla

11.05.2020

Tommi Virkama ja Rasmus Lönnqvist.Rasmus Lönnqvist (oikealla) perusti Prestige Car Centerin vuonna 2014. Tommi Virkama palkitsi yrityksen Vuoden 2020 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla.

Vaasalaisyritys Prestige Car Center on valittu Uusyrityskeskus Startian Vuoden 2020 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla. Yritys on osa viime vuosina voimakkaasti kasvanutta konsernia, jonka päätoimialaa on autojenvälitys. Yrittäjä Rasmus Lönnqvist perusti Prestige Car Centerin vuonna 2014 harrastuspohjalta ja siirtyi kokoaikaiseksi yrittäjäksi 2016. Syksystä 2017 lähtien yritys on työllistänyt 1–3 henkilöä yrittäjän itsensä lisäksi.

– Olen aivan pienestä pitäen tykännyt kaupanteosta ja ihmisten kanssa juttelemisesta. Autoistakin olen aina ollut kiinnostunut ja hainkin ensimmäisen autoni Ruotsista täytettyäni 18 vuotta. Pikkuhiljaa autojen määrä kasvoi kasvamistaan ja aloin panostaa kokonaisvaltaisemmin autojen myymiseen. Myyntitoiminta alkoi tosiaan harrastuksena silloisen pankkialan päätyöni ohella. Pikkuhiljaa toiminta kasvoi: alkuvaiheen yhdestä autosta määrä kasvoi kesän 2016 viiteen ja nykypäivän noin 70:een, Lönnqvist kertoo.

Sujuvaa automyyntiä asiakkaille ympäri Suomen

Autojen lisäksi Prestige Car Center tarjoaa asiakkaille rahoitusta, erilaisia takuita sekä rahoitusleasingiä. Lisäksi palveluvalikoimaan kuuluvat asiakkaiden rengassäilytys, pesut ja vahauspalvelut.

Lähes kaikki yrityksen myymät autot tuodaan Ruotsista ja myydään eteenpäin asiakkaille ympäri Suomea. Vain viidesosa asiakkaista on Vaasan seudulta, loput tulevat muualta, pääasiassa suurista kaupungeista kuten Oulusta, Rovaniemeltä, Kuopiosta, Jyväskylästä, Tampereelta, Turusta ja Helsingistä. Vuoden 2020 alussa yritys avasi toimipisteen myös Helsinkiin.

– Helsingin konttori tuli oikeastaan vähän sattumalta, koska minulla sattui olemaan siellä sopiva yhteyshenkilö, joka tahtoi alkaa työskennellä minulle. Hänellä on siellä hyvät verkostot ja hän pystyy nyt palvelemaan niitä pääkaupunkiseudun asiakkaita, jotka eivät tahdo ostaa autoa etänä, Lönnqvist selittää, ja jatkaa:

– Olemme rakentaneet hyvät verkostot Ruotsiin ja käytämme sikäläistä kuljetusyritystä, joka kokoaa autot Ruotsista ja kuljettaa ne laivalla tänne Suomeen. Kaikki tapahtuu hyvin sujuvasti. Kun asiakas tilaa meiltä ruotsalaisen auton tänään, hän saa sen tavallisesti jo 1–2 viikon sisällä. Autot, jotka myydään suoraan liikkeestä, toimitetaan aina kotiin asiakkaalle jo seuraavana päivänä, mikäli asiakas niin toivoo.

Rasmus Lönnqvist.Rasmus Lönnqvist.

Prestige Car Centerin liikevaihto lähes viisinkertaistui vuodesta 2016 vuoteen 2019, ja maaliskuun 2020 alussa Financial Times sijoitti yrityksen sijalle 181 vuotuisessa listauksessaan tuhannesta nopeimmin kasvavasta eurooppalaisesta yrityksestä. Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian johtaja Tommi Virkama on seurannut kehitystä mielenkiinnolla.

– Heti alusta lähtien saattoi aavistaa, että tämä yritys pääsee vielä pitkälle. Vuoden uusyrittäjän kriteerit olivat vähällä täyttyä jo aikaisemmin: yrityksen liikevaihto, tulos ja henkilöstön määrä ovat kasvaneet tasaisesti vuodesta 2016 lähtien, Virkama kehuu.

Harrastuksesta kannattavaksi liiketoiminnaksi

Intohimosta lähtenyt tekeminen on kasvanut todelliseksi ja erittäin kannattavaksi liiketoiminnaksi, mutta intohimo on edelleen osa Lönnqvistin päivittäistä työtä.

– Pidän edelleen myyntityöstä ja tykkään palvella asiakkaita niin hyvin kuin vain pystyn. Myymme pääasiassa vähän käytettyjä premium-autoja, jotka ovat minun makuuni, hän kertoo.

Lönnqvistillä on myös sitä kuuluisaa yrittäjähenkeä, joka ajaa eteenpäin ja aina vain parempiin suorituksiin.

– Olen hyvin määrätietoinen, enkä koskaan tyytyväinen. Tavoitteeni on aina tehdä työni paremmin kuin ennen, hän kertoo.

– On tavallista, että yritystoimintaa kehitellään pienesti mieluisan harrastuksen ympärille, jotta liikeidean toimivuutta voidaan testata. Juuri niin Rasmuskin teki, ja nyt hän omistaa yrityksen, jolla on useita alaisia ja valoisat tulevaisuudennäkymät, Virkama toteaa.

Prestige Car Center on mukana valtakunnallisessa Vuoden uusyrittäjä -kilpailussa, jonka järjestää Suomen Uusyrityskeskukset ry (SUK). Vuoden uusyrittäjä valitaan SUK:n kesäpäivien yhteydessä myöhemmin syksyllä.

 

Lataa kuva‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Onnistunut yrityskauppa tuo isommat lihakset

19.10.2021 | Uutiset
Tänä keväänä insinööritoimisto ja alihankintayritys Esko Group siirtyi osaksi Scansoloa, ja puoli vuotta yrityskaupan tekemisen jälkeen käytännön työ fuusion toimeenpanossa on nyt täydessä vauhdissa. Useita palapelin paloja piti loksahdella paikoilleen ennen kuin kauppakirjat saatiin allekirjoitettua. Toimitusjohtaja Markku Rinnasto myöntääkin suoraan, että ilman VASEKin apua prosessi olisi ollut huomattavasti haastavampi.
Lue lisää

Yritykset uskovat lentomatkustuksen elpyvän – tarvetta useammille yhteyksille

19.10.2021 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Pohjanmaan kauppakamari toteuttivat lokakuussa lentokyselyn, joka lähetettiin noin 600 yritykselle Vaasan seudulla. Myös Vaasan Yrittäjät lähettivät kyselyn jäsenyrityksilleen. Kyselyyn saatiin vastaukset 207 yrityksestä Vaasan seudulta.
Lue lisää

Ylimääräisessä yhtiökokouksessa uusia jäseniä VASEKin hallitukseen

14.10.2021 | Uutiset
VASEKin ylimääräinen yhtiökokous pidettiin 11.10. yhtiön omistajakuntien pyynnöstä. Omistajakunnat halusivat kuntavaalien jälkeen päivittää edustajiaan seudullisen kehitysyhtiön hallituksessa.
Lue lisää

Kestävästä johtajuudesta hyötyvät kaikki: työntekijä, työnantaja ja lopulta itse työ

14.10.2021 | Uutiset
Future Cleantech Solutions -hankkeen webinaarissa 7.10.2021 käsiteltiin kestävää johtajuutta muuttuvassa maailmassa luennoitsija, muutosjohtaja ja kouluttaja Ulrika Sedinin johdolla. Webinaarin moderaattorina toimi Future Cleantech Solutionsin kansainvälisen liiketoiminnan kehittäjä Jon Moraeus. Kiinnostus oli Merenkurkun molemmilla puolilla suurta; tilaisuuteen ilmoittautui yli 300 osallistujaa sekä Ruotsista että Suomesta.
Lue lisää

Vaasan seudulla on satoja avoimia työpaikkoja – yritykset houkuttelevat yhdessä osaajia

13.10.2021 | Uutiset
Kuusi Vaasan seudun yritystä ja organisaatiota sekä Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Vaasan kaupunki panostavat yhteiseen rekrytointikampanjaan osaavan työvoiman saamiseksi seudulle. Mukana kampanjassa ovat Hitachi Energy, Mirka, Vaasan keskussairaala, Wapice, VEO ja Wärtsilä.
Lue lisää

Seuraava EnergyWeek maaliskuussa 2022

12.10.2021 | Uutiset
Pohjoismaiden merkittävin kansainvälinen energia-alan verkostoitumis- ja myyntitapahtuma EnergyWeek toteutuu jälleen 21.–25.3.2022, tällä kertaa viisipäiväisenä aiemman neljän sijaan. Rekisteröityminen tapahtumaan aukeaa ensi vuoden alussa, ja tapahtumaan on jo varmistettu lähes 200 näytteilleasettajaa. Tapahtumaan odotetaan edellisten EnergyWeek-tapahtumien tapaan tuhansia kävijöitä, ja vieraita ja puhujia odotetaan saapuvaksi yli 20 maasta.
Lue lisää

Kotihoidosta oman pesulan omistajaksi

05.10.2021 | Uutiset
Hiljattain rakennetusta hallista Isostakyröstä löydämme Katri Soisalon parhaillaan syöttämässä mattoja matonpesukoneeseen, joka myös on täysin uusi. Katri on vasta hiljattain, useiden kuukausien valmistelun jälkeen, päässyt käyntiin yrityksensä Yty-Pyykkärit kanssa.
Lue lisää

Yrittäjän vastuuta yrityksen taloudesta ei voi ulkoistaa – tilitoimisto on kullanarvoinen apu

04.10.2021 | Uutiset
Parhaimmillaan tilitoimisto on yrittäjälle ja etenkin uudelle yrittäjälle kullanarvoinen apu. Tilitoimisto voi hoitaa muun muassa yrityksen kirjanpidon ja muita taloushallinnollisia tehtäviä, joten ei ole yhdentekevää, minkä tilitoimiston yritykselleen valitsee. Monet tilitoimistot tarjoavat muitakin palveluja kuin pelkkiä taloushallinnollisia palveluja. Yritysneuvojamme vinkkaavat tässä jutussa, mitä tilitoimiston valinnassa kannattaa ottaa huomioon.
Lue lisää