Polkuped – perheyritys, joka kasvaa omassa kotipihassa

06.08.2019

Polkuped 1Eva ja Thomas Ramstedt pyörittävät Polkuped-yritystä, johon kuuluu verkkokauppa ja kotipihan yhteydessä Molpessa sijaitseva varastomyymälä. Nyt he suunnittelevat ulkorakennuksessa sijaitsevien tilojen laajentamista.

Kaikki alkoi siitä, kun Eva ja Thomas Ramstedt ostivat silloin 2-vuotiaalle Marius-pojalleen potkupyörän, eivätkä tehneet sinä kesänä juuri muuta kuin pyöräilivät. Sen jälkeen on tapahtunut paljon – pyöristä tuli yritysidea, ja sekä yritys että sen valikoima ovat kasvaneet. Nyt Polkupedin toimiston pöydällä Molpessa on piirustukset tilojen laajennukselle.

Alussa sekä Eva että Thomas olivat vielä opiskelijoita, ja potkupyörien myyminen toimi enemmän lisätulona kuin suunniteltuna yritysideana.

– Mutta ajoitus oli oikea, ja näimme aika nopeasti potkupyörien potentiaalin. Ne olivat silloin vielä suhteellisen uusi tuote Suomessa. Blogini ansiosta myynti sai hyvää vetoapua, kertoo Eva, joka toimii päivätyökseen liikunnanopettajana Vaasassa.

Myös parin urheilutaustan myötä rakentunut suuri verkosto oli eduksi.

Polkuped 5Valikoima seuraa sesonkeja, ja siihen kuuluu potkupyörien lisäksi lastenpyörät, pyöräilykypärät ja muut lisätarvikkeet, liikunta- ja uintivälineet, sukset sekä laadukkaat ulkoiluvaatteet lapsille.

Pyörien myyminen blogin kautta organisoitiin verkkokaupaksi vuonna 2013, jolloin syntyi myös Polkuped-yritys. Myynnin kasvun myötä tehtiin päätös varastomyymälän perustamisesta omaan kotipihaan ja ulkorakennuksen kylmä autotalli rakennettiin lämpimäksi tilaksi, jossa osa yrityksen valikoimasta on saatavilla sekä koeajoon että suoraan ostettavaksi.

Valikoima seuraa sesonkeja, ja siihen kuuluu potkupyörien lisäksi lastenpyörät, pyöräilykypärät ja muut lisätarvikkeet, liikunta- ja uintivälineet, sukset sekä laadukkaat ulkoiluvaatteet lapsille. Pääasiallisena kohderyhmänä ovat lapsiperheet, ja asiakkaat tulevat ympäri Suomen. Yrityksen toimintaan kuuluu myös kajakkien ja SUP-lautojen vuokraaminen.

– Pyrimme koko ajan löytämään uusia tuotteita, jotka täyttävät markkinoilla olevat tyhjiöt, Eva lisää.

Polkuped 7Evan ja Thomaksen lapset poseeraavat ISBJÖRN of Sweden -vaatteissa.
Ruotsalainen merkki valmistaa laadukkaita teknisiä ulkoiluvaatteita lapsille.

Vain muutamassa vuodessa markkinat ovat muuttuneet paljon, ja nykyään tarjonta on aivan erilainen kuin silloin, kun Polkuped oli yksi maan ensimmäisistä potkupyörien jälleenmyyjistä.

– Myös sosiaalinen media markkinointikanavana on muuttunut, Thomas toteaa. Nykyään markkinointia ei voi tehdä niin paljon ilmaiseksi kuin vielä muutama vuosi sitten.

Myynnin marginaalit ovat pieniä, joten monia näkökohtia on siksi otettu huomioon, kun Eva ja Thomas olivat päätöksen edessä: laajentaako vai ei, ja missä muodossa?

– Mietimme ensin kunnollisen hallin rakentamista. Emme kuitenkaan tiedä miltä toiminta näyttää kymmenen vuoden päästä, eikä suuri halli oikein edes sovi tähän ympäristöön. Koska arvostamme mahdollisuutta pyörittää yritystä omassa kotipihassa, päädyimme lopulta laajentamaan olemassa olevaa ulkorakennusta, jossa Thomas myös pyörittää hierontatoimintaansa, Eva selvittää.

– Käymme parhaillaan läpi piirustuksia, ja toivottavasti rakennustyöt voivat alkaa syksyllä. Ajatuksena on, että tarvittaessa lähinnä keväällä, kun sesonki on vilkkaimmillaan, voisimme vuokrata lisää varastotilaa lähialueelta.

Polkuped 8Keväästä 2018 lähtien Polkuped on tarjonnut myös kajakkien ja SUP-lautojen vuokrausta samoin kuin erilaisia kajakkiretkiä.

Vuosien varrella pariskunta on kääntynyt useasti VASEKin yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahlin puoleen ja he toteavatkin saaneensa neuvonnasta suuresti apua muun muassa erilaisten sopimusten laatimisessa.

– Olemme pallotelleet asioita Kjellin kanssa monessa yhteydessä, Thomas toteaa,

– Juuri tilanpuute on yrityksen akilleenkantapäänä tällä hetkellä, Kjell toteaa ja jatkaa:

– Kun rakennuksen laajennus toteutuu, saavat Thomas ja Eva yritykseensä paremmin tehokkuutta. Suurin hyöty tulee ajansäästöstä ja oheislogistiikan vähenemisestä.

 

Varaa aika yritysneuvojalle

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Vaasan seudun henkilöliikenne vähähiilisemmäksi – analyysista eväitä keskusteluun

09.10.2019 | Uutiset
Vaasan seudulla tehdään töitä vähähiilisen liikkumisen eteen. MoveIT – Vähähiiliset liikennepalvelut Vaasan seudulla 2030 -hankkeessa on tavoitteena laatia toimintasuunnitelma vähähiilisten liikkumispalveluiden edistämiseksi seudullamme. Toimintasuunnitelman valmistelun taustaksi julkaistiin nykytila-analyysi Vaasan seudun liikennetavoitteista.
Lue lisää

Huolitsijafoorumissa puhuttiin mahdollisuuksista – ja niitähän on!

08.10.2019 | Uutiset
VASEKin logistiikka-asiantuntijoiden Riitta Björkenheimin ja Anna Måtts-Fransénin järjestämä perinteinen Huolitsijaforum keräsi tuvan täyteen, huolitsijoita, logistiikkatoimijoita sekä laivayhtiöiden ja seudun yritysten ja teollisuuden edustajia.
Lue lisää

Yritykset houkuttelevat Aalto-yliopiston tekniikan opiskelijoita töihin Vaasaan

08.10.2019 | Uutiset
Vaasalaisia työnantajia lähtee yhdessä 25.10. Urakokkareille Otaniemeen Espooseen houkuttelemaan Aalto-yliopiston diplomi-insinööri- ja arkkitehtiopiskelijoita töihin Vaasaan. Mukana ovat Wärtsilä, ABB, YIT, WasaGroup, Wapice, Devatus, TK-Engineering ja Vaasan kaupunki.
Lue lisää

Vaasan seudun tapahtumakalenteri on uudistunut

03.10.2019 | Uutiset
Seudun suurimmat tapahtumakalenterit ovat yhdistyneet voidakseen palvella Vaasan seudun ja koko Pohjanmaan tapahtumankävijöitä ja tapahtumanjärjestäjiä parhaalla mahdollisella tavalla.
Lue lisää

Lentäen liikkeelle

30.09.2019 | Uutiset
Astuimme lomakauden jälkeen kohti syksyä ja saimme lentävän lähdön muun muassa uuden laivan konkreettisen rakentamisen alkamisen ja positiivisten valtionbudjettipäätösten myötä.
Lue lisää

Yrittäjältä yrittäjille – Linqit tarjoaa digitaalisen kohtaamispaikan yrityksille

30.09.2019 | Uutiset
Linqit on uusi, digitaalinen kohtaamispaikka, jossa yritykset voivat nopeasti ja helposti löytää ja palkata ylimääräistä työvoimaa lyhyempiä tai pitempiä toimeksiantoja varten. Yritys aloitti toimintansa vajaat kaksi vuotta sitten, ja liittyi heinäkuussa 2019 Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian asiantuntijaorganisaatioverkostoon.
Lue lisää

Konkreettisia tuloksia ja hyvin valmisteltuja tausta-aineistoja

27.09.2019 | Uutiset
Kolmivuotinen MABA II -hanke (Midway Alignment Botnia Atlantica II) on päättymässä syyskuun lopussa. Hankkeen tuloksia on koottu loppuraporttia varten, ja sen viimeiset aktiviteetit toteutettiin kesällä. Valtionrajat ylittävälle MABA II:lle asetetut odotukset ylittyivät jo silloin, kun uusi Merenkurkun liikennettä varten räätälöity laiva ehdittiin tilata hyvissä ajoin ennen hankkeen päättymistä.
Lue lisää

Yrittäjäasennetta on vaalittava

26.09.2019 | Uutiset
Omatoimisuus, määrätietoisuus, omistautuminen, ratkaisukeskeisyys ja rohkeus ovat kaikki ominaisuuksia, joita edellytetään yrittäjiltä, mutta samalla ne ovat ominaisuuksia, joita usein myös odotetaan lapsilta ja nuorilta, ja heitä tuetaan, jotta he omaksuisivat tällaisia ominaisuuksia. Ominaisuudet voisi myös kiteyttää yhdeksi sanaksi: yrittäjäasenne.
Lue lisää