Perustamisopas alkavalle yrittäjälle 2019 on julkaistu

14.02.2019

SUK kannet startia Sivu 1Suomen uusyrityskeskusten verkosto julkaisee alkaville yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville päivitetyn oppaan vuosittain. Perustamisopas alkavalle yrittäjälle 2019 on julkaistu 14.2., ja siitä löytyy ajantasaisin tieto yrityksen perustamisesta ja yrittäjänä toimimisesta.

Perustamisopas jaetaan maamme uusyrityskeskusten kautta kaikille niiden neuvonnassa kävijöille. Sähköisen version voi ladata maksutta osoitteesta www.perustamisopas.fi. Opas toimii yhtenä yritysneuvonnan työkaluna, mutta pelkästään sen varaan ei yrittäjyyttä suunnittelevan kannata jättäytyä.

– Perustamisopas sisältää keskeisimmät asiat, jotka tulee ottaa huomioon yritystä perustettaessa, muistuttaa Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian johtaja Tommi Virkama. – Me pidämme sen lisäksi tärkeänä henkilökohtaista neuvontaa, sillä aina löytyy asioita, joista on hyvä keskustella asiantuntijan kanssa.

– Mitä paremmin suunnittelet ja kehität liikeideaasi eli teet kotiläksysi, sen paremmat ovat edellytyksesi onnistua yrittäjänä.

Yritysten perustaminen samalla hyvällä tasolla

Vuonna 2018 Uusyrityskeskus Startian avulla Vaasan seudulle perustettiin 180 uutta yritystä.

– Juuri tämä luku on myös keskiarvo vuosina 2010–2018 vuosittain perustettujen yritysten määrästä eli hyvällä tasolla jatketaan, Virkama toteaa. – Hyvä työllisyystilanne vaikuttaa aina perustettavien yritysten määrään.

Valtakunnallisesti uusien yritysten määrä on kolmatta vuotta peräkkäin kasvussa. Vuoden 2018 aikana maamme uusyrityskeskuksissa perustettiin yhteensä 7771 uutta yritystä, mikä on neljä prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Vaikka perustettujen yritysten määrä kasvoi, oli uusia asiakkaita uusyrityskeskuksissa aavistuksen verran vähemmän kuin aikaisemmin. Samansuuntainen kehitys on jatkunut jo muutaman vuoden ajan.

KUVA Uusien asiakkaiden ja perustettujen yritysten maara 2014 2018

– Tämä kertoo yrittäjyyttä suunnittelevien tahtotilasta. Yrityksen perustamista ja liikeideaa on pohdittu huolella ja yrittäjyys on selkeästi valinta, joka halutaan toteuttaa. Lukuihin vaikuttaa todennäköisesti myös hyvä työllisyystilanne, toteaa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Susanna Kallama.

Eniten yrityksiä perustivat 26–30-vuotiaat, ja yrittäjäksi siirryttiin useimmiten yksityisen työnantajan palveluksesta.

– Myös Vaasan seudulla on nähtävissä, että entistä nuoremmat ryhtyvät yrittäjiksi, sanoo Virkama. – Yrittäjyys vaihtoehtona on tutkimusten ja kokemuksemme mukaan selkeästi kasvanut nuorten opiskelijoiden keskuudessa.

 

Suomen uusyrityskeskukset ry:n tiedote 14.2.2019   

Uusien asiakkaiden ja perustettujen yritysten määrä uusyrityskeskuksissa 2014 - 2018 (pdf) 



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää