Savethedate1Mitä jos hullulta kuulostava ajatus tai keksintö onkin muutaman vuoden päästä arkipäivää? Ei olisi ensimmäinen kerta, että niin kävisi. Joskus tarvitaan rohkeita innovaatioita ja uusia ideoita, jotta maailma muuttuisi. Energy Vaasa ja Vaasan energialiiketoiminnan innovaatiokeskus VEBIC marssittavat Suomi Areenan lavalle neljä yrittäjää, kaikki oman alansa Pelle Pelottomia.

Neljättätoista kertaa järjestettävä Suomi Areena kerää yhteen valtakunnan ykköskeskustelijat valtion päämiehistä sosiaalisen median vaikuttajiin. Tapahtuman teemaksi on tänä vuonna valittu tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot.

Innovatiivisuus on suuressa roolissa myös VEBICin ja Energy Vaasan järjestämässä ohjelmassa. Yleisön eteen nousee joukko pelottomia yrittäjiä esittelemään omia keksintöjään, jotka ovat nyt tai ovat olleet aikaansa edellä. Mukana ovat Henri Kinnunen WOIMA Oy, Tapio Saarenpää There Corporation Oy, Lauri Paananen, Roaming Oy sekä Peter Vesterbacka.

Woima Oy haluaa ratkaista maailman energia- ja jäteongelman. Kunnianhimoinen päämäärä saavutetaan voimaloiden avulla, jotka käyttävät voimalähteenään jätteitä muuttaen ne energiaksi. Voimaloita asennetaan erityisesti kehittyviin maihin. Maailmaa ei pelasteta yksin Vaasasta käsin, vaan viemällä vaasalaista tekniikkaa maailmalle.

There Corporation on kotien energianhallinnan ja sähkön kysyntäjouston edelläkävijä. Yritys kehittää älykkäitä energiaratkaisuja sekä liiketoimintamalleja energiayhtiöille. Tavoitteena There Corporationilla on muuttaa kodit ja niiden laitteet passiivisesta aktiiviseksi osaksi energiamarkkinoita.

Roaming Oy on jo vuosia toiminut aurinkopaneelituotteiden parissa. Yritys tarjoaa asiakkailleen ekologisemman vaihtoehdon sähköntuotantoon. 25 vuotta sitten aurinkosähköjärjestelmien myynti oli liiketoimintana haastavaa, sitä olisi voinut pitää vaikka jään myymiseksi eskimoille. Rohkeus on kuitenkin palkittu, sillä Roaming Oy on alan vanhimpia Suomessa.

Peter Vesterbacka tuli tunnetuksi peliyhtiö Rovio Entertainmentin Angry Birds -mobiilipelin kautta. Sen jälkeen hän on perustanut teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushin, kivunnut Time-lehden vaikutusvaltaisimpien ihmisten listalle sekä luotsannut tunnelihanketta Helsingin ja Tallinnan välille. Nykyisin hän toimii muun muassa opetuspeliyhtiö Lightneersin riveissä.

Miten tunnistaa innovatiivinen tuote? Miten liiketoimintaa hyödyttää toimiminen alueella, jossa toimii maan suurin energiaklusteri? Miten maailma pelastetaan? Näihin kysymyksiin vastataan 16.7. käytävässä paneelikeskustelussa. Tilaisuuden moderaattorina toimii johtaja Suvi Karirinne VEBICistä.

 

Kristoffer Jansson www
Kristoffer Jansson
Communications & Brand Manager
+358 40 539 4055
EnergyVaasa

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle