Pelle Pelottomat pelastavat planeetan – EnergyVaasa ja VEBIC Suomi Areenalla

08.07.2019

 Savethedate1Mitä jos hullulta kuulostava ajatus tai keksintö onkin muutaman vuoden päästä arkipäivää? Ei olisi ensimmäinen kerta, että niin kävisi. Joskus tarvitaan rohkeita innovaatioita ja uusia ideoita, jotta maailma muuttuisi. Energy Vaasa ja Vaasan energialiiketoiminnan innovaatiokeskus VEBIC marssittavat Suomi Areenan lavalle neljä yrittäjää, kaikki oman alansa Pelle Pelottomia.

Neljättätoista kertaa järjestettävä Suomi Areena kerää yhteen valtakunnan ykköskeskustelijat valtion päämiehistä sosiaalisen median vaikuttajiin. Tapahtuman teemaksi on tänä vuonna valittu tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot.

Innovatiivisuus on suuressa roolissa myös VEBICin ja Energy Vaasan järjestämässä ohjelmassa. Yleisön eteen nousee joukko pelottomia yrittäjiä esittelemään omia keksintöjään, jotka ovat nyt tai ovat olleet aikaansa edellä. Mukana ovat Henri Kinnunen WOIMA Oy, Tapio Saarenpää There Corporation Oy, Lauri Paananen, Roaming Oy sekä Peter Vesterbacka.

Woima Oy haluaa ratkaista maailman energia- ja jäteongelman. Kunnianhimoinen päämäärä saavutetaan voimaloiden avulla, jotka käyttävät voimalähteenään jätteitä muuttaen ne energiaksi. Voimaloita asennetaan erityisesti kehittyviin maihin. Maailmaa ei pelasteta yksin Vaasasta käsin, vaan viemällä vaasalaista tekniikkaa maailmalle.

There Corporation on kotien energianhallinnan ja sähkön kysyntäjouston edelläkävijä. Yritys kehittää älykkäitä energiaratkaisuja sekä liiketoimintamalleja energiayhtiöille. Tavoitteena There Corporationilla on muuttaa kodit ja niiden laitteet passiivisesta aktiiviseksi osaksi energiamarkkinoita.

Roaming Oy on jo vuosia toiminut aurinkopaneelituotteiden parissa. Yritys tarjoaa asiakkailleen ekologisemman vaihtoehdon sähköntuotantoon. 25 vuotta sitten aurinkosähköjärjestelmien myynti oli liiketoimintana haastavaa, sitä olisi voinut pitää vaikka jään myymiseksi eskimoille. Rohkeus on kuitenkin palkittu, sillä Roaming Oy on alan vanhimpia Suomessa.

Peter Vesterbacka tuli tunnetuksi peliyhtiö Rovio Entertainmentin Angry Birds -mobiilipelin kautta. Sen jälkeen hän on perustanut teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushin, kivunnut Time-lehden vaikutusvaltaisimpien ihmisten listalle sekä luotsannut tunnelihanketta Helsingin ja Tallinnan välille. Nykyisin hän toimii muun muassa opetuspeliyhtiö Lightneersin riveissä.

Miten tunnistaa innovatiivinen tuote? Miten liiketoimintaa hyödyttää toimiminen alueella, jossa toimii maan suurin energiaklusteri? Miten maailma pelastetaan? Näihin kysymyksiin vastataan 16.7. käytävässä paneelikeskustelussa. Tilaisuuden moderaattorina toimii johtaja Suvi Karirinne VEBICistä.‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Vasco Borralho puhaltaa uutta elämää Löfmarkin lihakauppaan

07.07.2020 | Uutiset
Carita Löfmark päätti terveyssyistä lopettaa Kauppahallissa toimineen lihakauppansa vuodenvaihteessa. Yritystoiminta laitettiin myyntiin, ja nyt on vihdoin varmistunut, että pidetty lihakauppa saa jatkajan. Vasco Borralhosta, joka on alun perin kotoisin Portugalista, mutta maalahtelainen jo 12 vuoden ajan, tulee uusi yrittäjä Kauppahalliin.
Lue lisää

Omenapihan eläinhoitolan toiminta alkaa vähitellen vilkastua koronakriisin jälkeen 

06.07.2020 | Uutiset
Koirat ovat aina olleet iso osa Maj-Lis Isojoen elämää. Jäädessään eläkkeelle työskenneltyään 40 vuotta kauppaoppilaitoksen lehtorina hän tiesi haluavansavielä jatkaa työntekoa. Hän oli pitkään kypsytellyt ideaa perustaa oma eläinhoitola ja nyt hän onkin pyörittänyt Omenapihan eläinhoitolaa jo 10 vuoden ajan.  
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

03.07.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

VASEKin yrityspalvelut palvelevat koko kesän – yli 1 000 yritystä saanut jo apua koronatilanteessa

30.06.2020 | Uutiset
Lomakauden koittaessa ja koronarajoitusten lieventyessä, myös yritysten tilanne helpottuu. – On hienoa, että koronatilanne on nyt sellainen, että erilaisia rajoituksia voidaan jo purkaa. Tämä on tervetullutta yrittäjille, joilla on ollut erittäin haasteellinen kevät, VASEKin toimitusjohtaja Stefan Råback toteaa.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

30.06.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Muusikko Charles Plogman odottaa pääsevänsä pian takaisin esiintymislavoille

26.06.2020 | Uutiset
Charles Plogman kiinnostui musiikista jo teini-ikäisenä ja on siitä asti tehnyt kaikenlaista musiikin parissa. Hän perusti musiikkikustantamo Meir Musicin vuonna 1997 ja parin vuoden kuluttua hän sai mahdollisuuden työskennellä alalla täysipäiväisesti.
Lue lisää

Kyrönmaasta vetovoimainen matkailukohde

24.06.2020 | Uutiset
Kyrönmaan alueen Isokyrö, Laihia ja Vähäkyrö ovat potentiaalinen matkakohde niin kotimaanmatkailijalle kuin ulkomailtakin saapuvalle turistille. Laihian maine nuukuuden tyyssijana tunnetaan koko Suomessa, Vähänkyrön pläkkyriosaamisessa riittää ihailtavaa ja Isokyrö on noussut jopa maailmankartalle Kyrö Distilleryn ja sen yhteyteen kasvaneen toiminnan myötä. Lisäksi kaunis Kyrönjoki mutkittelee alueen halki, tarjoten sekin erilaisia mahdollisuuksia kokemus- ja nähtävyysmielessä.
Lue lisää

Yksinyrittäjätuesta apua kirpputoriyrittäjälle

18.06.2020 | Uutiset
Susanna Jokinen on yksinyrittäjä ja hän pyörittänyt neljä vuotta kirpputoria Tervajoella. Hänen kirpputorinsa Susan kirppis toimii siellä tavallisena kirpputorina, mutta lisäksi ihmisten kohtaamispaikkana. Susan kirppistä ei voi kutsua pelkäksi kirpputoriksi, sillä kirpputoritoiminnan ohelle on kehittynyt myös pienimuotoista kahvilatoimintaa.
Lue lisää