Parturoitavat palasivat - Julia Peltomäellä riittää taas asiakkaita vaikean kevään jälkeen

31.07.2020
Julia Peltomäki.        Julia Peltomäki iloitsee, että parturoitavia riittää taas.

 

Julia Peltomäki toimii yksinyrittäjänä Vaasan keskustassa sijaitsevassa Basement Barbers -parturi-kampaamossa. Hän on työskennellyt parturi-kampaajana nyt 2,5 vuoden ajan.  

– Olen ollut tuolivuokralla Basement Barbersissa nyt vuoden päivät, eli olen käytännössä yksinyrittäjä. Viihdyn työssäni erittäin hyvin! Olen aina ollut käsityöihminen ja halunnut tehdä luovaa työtä, jossa näkee työnsä tuloksen heti. Lisäksi työkaverini sekä asiakkaani ovat aivan ihania, Peltomäki kertoo iloisesti. 

Peltomäki ryhtyi yrittäjäksi heti ammattiin valmistuttuaan. Se oli hänelle luonteva valinta, sillä koulussa yrittäjyyteen ja oman toiminimen perustamiseen kannustettiin jatkuvasti. 

– Minusta tuntui, että yrittäjyys oli ainoa järkevä vaihtoehto minulle. Minua kiehtoi ajatus siitä, että saisin olla itseni pomo. Suomessa puhutaan yrittäjyydestä usein negatiiviseen sävyyn. Sanotaan, että se ei kannata, sillä se on niin haastavaa ja kallista eikä yrittäjä pääse koskaan lomailemaan kunnolla, hän kommentoi. 

Peltomäki oli kuitenkin asiasta eri mieltä ja negatiivissävytteisistä puheista huolimatta hän halusi lähteä kokeilemaan pitivätkö väitteet yrittäjyyden vaikeudesta paikkaansa. 

– Yrittäjyydessä on vapaus tekemiseen – saan tehdä niin paljon töitä kuin haluan. En väitä, että tämä olisi aina pelkästään helppoa ja hauskaa, mutta tässä on monia hyviä puolia. Tämä on ehdottomasti minun juttuni, enkä enää vaihtaisi takaisin palkkatyöhön, Peltomäki sanoo. 

Keväällä Peltomäki joutui hankalaan tilanteeseen koronan viedessä noin 90 prosenttia Basement Barbersin asiakkaista, ja parturi-kampaamo suljettiin kuudeksi viikoksi, jolloin tulot tippuivat nollaan. 

– Meidän alamme on ollut koronan aikaan erityisen haavoittuvainen, sillä palvelumme eivät ole tällaisessa tilanteessa ihmisille täysin välttämättömiä, joten monet asiakkaamme pidensivät hiustenleikkuvälejään. Moni teki töitä kotoa käsin, eikä silloin ollut niin väliä, oliko frisyyri kunnossa vai ei.  

Peltomäki haki VASEKin kautta yksinyrittäjätukea, mikä hänelle myönnettiin.  

– Olen erittäin kiitollinen, että 2 000 euron tukisumma myönnettiin minulle. Käytin sen muun muassa tuolivuokran maksuun ja muiden juoksevien kustannusten kattamiseen. Tein myös paremman hygieniatason ylläpitämisen kannalta välttämättömiä hankintoja, kuten desinfiointiainetta sekä uusia kappoja asiakkaille, hän kertoo. 

Nyt Basement Barbers palvelee taas ja Peltomäki sanoo, että heillä alkaa taas olla hyvin asiakkaita. 

– Olen tehnyt melkein täysiä päiviä viime aikoina. Tuntuu hyvältä saada tehdä lähes normaalisti töitä taas. Otimme koronan myötä käyttöön ajanvarauksen, jotta jokaisesta asiakkaasta jäisi meille merkintä. Jos kävisi niin ikävästi, että joku meidän liikkeestä sairastuisi, niin pystymme nyt tavoittamaan jokaisen asiakkaan, hän selittää. 

Kesäloma jää Peltomäellä koronatilanteen takia huomattavasti tavallista lyhyemmäksi. Hän on kuitenkin innoissaan tulevasta lomasta ja kertoo iloisesti lomasuunnitelmistaan. 

– Pidän puolitoista viikkoa lomaa tänä kesänä. Lähdemme silloin miesystäväni kanssa Lappiin kalaan. Otamme pyörät mukaan ja yövymme pakettiautomme perälle kyhätyissä sängyissä, Peltomäki kertoo. 

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tuki yksinyrittäjälle

01.10.2020 | Uutiset
HAKU ON PÄÄTTYNYT! Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Uusi alku uusien omistajien johdolla, uusissa tiloissa

30.09.2020 | Uutiset
Lintuvuorella osoitteessa Varastotie 31 sijaitsevassa hallissa on käynnissä L Jokela AB:n eli LJ Doorsin muuttoon liittyvät viimeiset työt. Uudet omistajat ottivat vuosi sitten haltuunsa yrityksen, joka on valmistanut ovia ja ikkunoita jo neljän vuosikymmenen ajan.
Lue lisää

Yrityshotellista yritykselle toimivat tilat – Vaasan seudulta löytyy vaihtoehtoja

28.09.2020 | Uutiset
Uudelle yritykselle yrityshotellissa toimiminen voi tuoda monenlaisia etuja: pääsee pois oman keittiönpöydän äärestä ja voi tavata asiakkaita viihtyisissä ja ammattimaisissa tiloissa. Yrityshotellissa on helppo verkostoitua muiden yrittäjien kanssa, eikä tarvitse toiminnan alkuvaiheessa vielä tietää minkälaiset tilat yritys tarvitsee.
Lue lisää

Vastuullinen Pohjanmaa -seminaarissa kannustettiin yrityksiä edelläkävijöiksi

24.09.2020 | Uutiset
CERM-hankkeen järjestämä seminaari Vastuullista yhteispeliä kunnan ja elinkeinoelämän välillä kokosi Wasa Innovation Centeriin noin 40 kuulijaa ja webinaari-lähetykseen omien koneiden äärelle yli 60 kestävyydestä ja kiertotaloudesta kiinnostunutta.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

17.09.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

HammasSydämessä asiakas on keskiössä

16.09.2020 | Uutiset
Vähäkyröläinen suuhygienisti Henrika Koivusalo perusti oman yrityksen vuonna 2018 suoritettuaan Vamian järjestämän yrittäjän ammattitutkinnon. – Silloin oli sopiva tilaisuus ja vaihe elämässä, ja halusin kokeilla yrittäjyyttä. Jos olisi ollut vakituinen työ, tämä olisi kyllä jäänyt toteuttamatta.
Lue lisää

Vaasan seudun joukkoliikenteen nimi päätetään äänestäen – onko suosikkisi Blinkka, Lifti vai Vindi? 

14.09.2020 | Uutiset
Vaasan kaupunki ja Mustasaaren kunta saivat asukkailtaan yhteensä yli 600 nimiehdotusta uudelle alueelliselle joukkoliikenteelle, joka aloittaa toimintansa vuonna 2022. Koska joukkoliikennettä suunnitellaan ja kehitetään toimivaksi yhdessä asukkaiden kanssa, nimi valitaan äänestäen. Asiantuntijaraati poimi äänestykseen seuraavat kolme ehdotusta: Blinkka, Lifti ja Vindi. Äänestyksen voittanut nimi julkistetaan tiistaina 22.9., jolloin Liikkujan viikolla vietetään Autotonta päivää. 
Lue lisää

Uudistunut vaasa.fi palkittiin Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa

09.09.2020 | Uutiset
Viime syksynä uudistettu vaasa.fi -verkkopalvelu huomioitiin kunniamaininnalla Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa. Vaasan kaupungin, Visit Vaasan, Vaasan seudun ja UNESCOn luonnonperintökohde Merenkurkun saariston yhteistyön tuloksena syntynyt sivusto yhdistää Vaasan seudun palvelut ja tapahtumat saman katon alle.
Lue lisää