Parturoitavat palasivat - Julia Peltomäellä riittää taas asiakkaita vaikean kevään jälkeen

31.07.2020
Julia Peltomäki.        Julia Peltomäki iloitsee, että parturoitavia riittää taas.

 

Julia Peltomäki toimii yksinyrittäjänä Vaasan keskustassa sijaitsevassa Basement Barbers -parturi-kampaamossa. Hän on työskennellyt parturi-kampaajana nyt 2,5 vuoden ajan.  

– Olen ollut tuolivuokralla Basement Barbersissa nyt vuoden päivät, eli olen käytännössä yksinyrittäjä. Viihdyn työssäni erittäin hyvin! Olen aina ollut käsityöihminen ja halunnut tehdä luovaa työtä, jossa näkee työnsä tuloksen heti. Lisäksi työkaverini sekä asiakkaani ovat aivan ihania, Peltomäki kertoo iloisesti. 

Peltomäki ryhtyi yrittäjäksi heti ammattiin valmistuttuaan. Se oli hänelle luonteva valinta, sillä koulussa yrittäjyyteen ja oman toiminimen perustamiseen kannustettiin jatkuvasti. 

– Minusta tuntui, että yrittäjyys oli ainoa järkevä vaihtoehto minulle. Minua kiehtoi ajatus siitä, että saisin olla itseni pomo. Suomessa puhutaan yrittäjyydestä usein negatiiviseen sävyyn. Sanotaan, että se ei kannata, sillä se on niin haastavaa ja kallista eikä yrittäjä pääse koskaan lomailemaan kunnolla, hän kommentoi. 

Peltomäki oli kuitenkin asiasta eri mieltä ja negatiivissävytteisistä puheista huolimatta hän halusi lähteä kokeilemaan pitivätkö väitteet yrittäjyyden vaikeudesta paikkaansa. 

– Yrittäjyydessä on vapaus tekemiseen – saan tehdä niin paljon töitä kuin haluan. En väitä, että tämä olisi aina pelkästään helppoa ja hauskaa, mutta tässä on monia hyviä puolia. Tämä on ehdottomasti minun juttuni, enkä enää vaihtaisi takaisin palkkatyöhön, Peltomäki sanoo. 

Keväällä Peltomäki joutui hankalaan tilanteeseen koronan viedessä noin 90 prosenttia Basement Barbersin asiakkaista, ja parturi-kampaamo suljettiin kuudeksi viikoksi, jolloin tulot tippuivat nollaan. 

– Meidän alamme on ollut koronan aikaan erityisen haavoittuvainen, sillä palvelumme eivät ole tällaisessa tilanteessa ihmisille täysin välttämättömiä, joten monet asiakkaamme pidensivät hiustenleikkuvälejään. Moni teki töitä kotoa käsin, eikä silloin ollut niin väliä, oliko frisyyri kunnossa vai ei.  

Peltomäki haki VASEKin kautta yksinyrittäjätukea, mikä hänelle myönnettiin.  

– Olen erittäin kiitollinen, että 2 000 euron tukisumma myönnettiin minulle. Käytin sen muun muassa tuolivuokran maksuun ja muiden juoksevien kustannusten kattamiseen. Tein myös paremman hygieniatason ylläpitämisen kannalta välttämättömiä hankintoja, kuten desinfiointiainetta sekä uusia kappoja asiakkaille, hän kertoo. 

Nyt Basement Barbers palvelee taas ja Peltomäki sanoo, että heillä alkaa taas olla hyvin asiakkaita. 

– Olen tehnyt melkein täysiä päiviä viime aikoina. Tuntuu hyvältä saada tehdä lähes normaalisti töitä taas. Otimme koronan myötä käyttöön ajanvarauksen, jotta jokaisesta asiakkaasta jäisi meille merkintä. Jos kävisi niin ikävästi, että joku meidän liikkeestä sairastuisi, niin pystymme nyt tavoittamaan jokaisen asiakkaan, hän selittää. 

Kesäloma jää Peltomäellä koronatilanteen takia huomattavasti tavallista lyhyemmäksi. Hän on kuitenkin innoissaan tulevasta lomasta ja kertoo iloisesti lomasuunnitelmistaan. 

– Pidän puolitoista viikkoa lomaa tänä kesänä. Lähdemme silloin miesystäväni kanssa Lappiin kalaan. Otamme pyörät mukaan ja yövymme pakettiautomme perälle kyhätyissä sängyissä, Peltomäki kertoo. 

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Sukupolvenvaihdoksen toteuttamistapa vaikuttaa verotukseen

02.12.2020 | Uutiset
Valmisteltu omistajanvaihdos -webinaarin kolmannessa ja viimeisessä osassa keskityttiin omistajan- ja sukupolvenvaihdosten ehkä kaikkein vaikeimpaan osa-alueeseen eli verotukseen. KPMG:n asiantuntija Kaj Grüssner esitteli eri malleja, miten sukupolvenvaihdos voidaan toteuttaa sekä miten valinnat vaikuttavat verotukseen.
Lue lisää

Lisää käytännönläheisyyttä kiertotalouden kehittämiseen

02.12.2020 | Uutiset
Pohjanmaa kuuluu Suomen kiertotalouden pioneereihin. Nyt maakunnassa laaditaan käytännönläheistä tiekarttaa kiertotalouden kehittämiseksi.
Lue lisää

FysioX -yrittäjiä yhdistävät yhteiset arvot ja visiot – Konkreettinen asiakaspolku menestyskonseptin

01.12.2020 | Uutiset
Yhteiset arvot ja halu luoda itse oma unelmatyöpaikkansa toivat yhteen yrittäjäkollegat Sannamari Ulvisen ja Satu Latvalan kolme vuotta sitten. He olivat työskennelleet fysioterapeutteina ja ryhmäliikunnanohjaajina samassa työpaikassa usean vuoden ajan, ja kun uudelleenjärjestelyt tulivat siellä ajankohtaisiksi, oli aika kypsä oman yrityksen perustamiselle.
Lue lisää

Prestige Car Centeristä valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä 2020

25.11.2020 | Uutiset
Suomen Uusyrityskeskukset ry:n (SUK) valtakunnalliseksi Vuoden Uusyrittäjäksi 2020 on valittu autoliike Prestige Car Center Oy:n vaasalaisyrittäjä Rasmus Lönnqvist. Kunniamaininnat annettiin Savonlinnassa toimivan Laitaatsillan Telakka Oy:n ja Hämeenlinnan kupeessa, Hattulassa, toimivan Taikakeppari Oy:n yrittäjille.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

25.11.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Verkkotapahtumille parempaa näkyvyyttä maksuttomien tapahtumakalenterien kautta

19.11.2020 | Uutiset
Koronapandemia on pakottanut monet tapahtumanjärjestäjät ajattelemaan asioita uusiksi. Fyysisten tapahtumien sijaan yhä suurempi osa tapahtumista järjestetään digitaalisesti verkossa. Useimmat meistä viettävät yhä enemmän aikaa kotona. Tarvitaan myös tapahtumia, joihin voi osallistua altistamatta itseään suurille ihmismassoille.
Lue lisää

Yritysneuvojalta kysyttyä: Kannattaako yritykselle ostaa auto vai käyttää omaa autoa?

19.11.2020 | Uutiset
Kun yrittäjä on aloittanut toimintansa, alkaa auton mittariin kertyä kilometrejä: noudetaan tavaraa, ajetaan asiakkaan luo, lähdetään koulutukseen. Kannattaako yrittäjän tehdä nämä matkat omalla autolla vai kannattaako yritykselle ostaa oma auto?
Lue lisää

Yrityksen hinta on aina ostajan ja myyjän välinen sopimus

17.11.2020 | Uutiset
Valmisteltu omistajanvaihdos -webinaarisarjan toisessa osassa keskityttiin yrityksen arvonmääritykseen. Noogan asiantuntijat Monika Ahlskog ja Ville Hautala muistuttivat, ettei ole olemassa kahta samanlaista yritystä tai ostajaa, joten ei myöskään ole kahta samanlaista omistajanvaihdosprosessia.
Lue lisää