Parturoitavat palasivat - Julia Peltomäellä riittää taas asiakkaita vaikean kevään jälkeen

31.07.2020
Julia Peltomäki.        Julia Peltomäki iloitsee, että parturoitavia riittää taas.

 

Julia Peltomäki toimii yksinyrittäjänä Vaasan keskustassa sijaitsevassa Basement Barbers -parturi-kampaamossa. Hän on työskennellyt parturi-kampaajana nyt 2,5 vuoden ajan.  

– Olen ollut tuolivuokralla Basement Barbersissa nyt vuoden päivät, eli olen käytännössä yksinyrittäjä. Viihdyn työssäni erittäin hyvin! Olen aina ollut käsityöihminen ja halunnut tehdä luovaa työtä, jossa näkee työnsä tuloksen heti. Lisäksi työkaverini sekä asiakkaani ovat aivan ihania, Peltomäki kertoo iloisesti. 

Peltomäki ryhtyi yrittäjäksi heti ammattiin valmistuttuaan. Se oli hänelle luonteva valinta, sillä koulussa yrittäjyyteen ja oman toiminimen perustamiseen kannustettiin jatkuvasti. 

– Minusta tuntui, että yrittäjyys oli ainoa järkevä vaihtoehto minulle. Minua kiehtoi ajatus siitä, että saisin olla itseni pomo. Suomessa puhutaan yrittäjyydestä usein negatiiviseen sävyyn. Sanotaan, että se ei kannata, sillä se on niin haastavaa ja kallista eikä yrittäjä pääse koskaan lomailemaan kunnolla, hän kommentoi. 

Peltomäki oli kuitenkin asiasta eri mieltä ja negatiivissävytteisistä puheista huolimatta hän halusi lähteä kokeilemaan pitivätkö väitteet yrittäjyyden vaikeudesta paikkaansa. 

– Yrittäjyydessä on vapaus tekemiseen – saan tehdä niin paljon töitä kuin haluan. En väitä, että tämä olisi aina pelkästään helppoa ja hauskaa, mutta tässä on monia hyviä puolia. Tämä on ehdottomasti minun juttuni, enkä enää vaihtaisi takaisin palkkatyöhön, Peltomäki sanoo. 

Keväällä Peltomäki joutui hankalaan tilanteeseen koronan viedessä noin 90 prosenttia Basement Barbersin asiakkaista, ja parturi-kampaamo suljettiin kuudeksi viikoksi, jolloin tulot tippuivat nollaan. 

– Meidän alamme on ollut koronan aikaan erityisen haavoittuvainen, sillä palvelumme eivät ole tällaisessa tilanteessa ihmisille täysin välttämättömiä, joten monet asiakkaamme pidensivät hiustenleikkuvälejään. Moni teki töitä kotoa käsin, eikä silloin ollut niin väliä, oliko frisyyri kunnossa vai ei.  

Peltomäki haki VASEKin kautta yksinyrittäjätukea, mikä hänelle myönnettiin.  

– Olen erittäin kiitollinen, että 2 000 euron tukisumma myönnettiin minulle. Käytin sen muun muassa tuolivuokran maksuun ja muiden juoksevien kustannusten kattamiseen. Tein myös paremman hygieniatason ylläpitämisen kannalta välttämättömiä hankintoja, kuten desinfiointiainetta sekä uusia kappoja asiakkaille, hän kertoo. 

Nyt Basement Barbers palvelee taas ja Peltomäki sanoo, että heillä alkaa taas olla hyvin asiakkaita. 

– Olen tehnyt melkein täysiä päiviä viime aikoina. Tuntuu hyvältä saada tehdä lähes normaalisti töitä taas. Otimme koronan myötä käyttöön ajanvarauksen, jotta jokaisesta asiakkaasta jäisi meille merkintä. Jos kävisi niin ikävästi, että joku meidän liikkeestä sairastuisi, niin pystymme nyt tavoittamaan jokaisen asiakkaan, hän selittää. 

Kesäloma jää Peltomäellä koronatilanteen takia huomattavasti tavallista lyhyemmäksi. Hän on kuitenkin innoissaan tulevasta lomasta ja kertoo iloisesti lomasuunnitelmistaan. 

– Pidän puolitoista viikkoa lomaa tänä kesänä. Lähdemme silloin miesystäväni kanssa Lappiin kalaan. Otamme pyörät mukaan ja yövymme pakettiautomme perälle kyhätyissä sängyissä, Peltomäki kertoo. 

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Verkkokauppa pelasti kriisissä

04.08.2020 | Uutiset
Laihialaisessa pihapiirissä, keskellä maalaisidylliä sijaitsee Kotopuoti, jota Marjo Niemelä on pyörittänyt nyt kahden vuoden ajan. Viime kevääseen asti hän toimi osa-aikaisena yrittäjänä ja oli päivätöissä kunnallisessa päivähoidossa. Oltuaan jonkin aikaa vuorotteluvapaalla, Marjo päätti ryhtyä kokopäiväiseksi yrittäjäksi ja keskittyä sataprosenttisesti unelmatyöhönsä sisustamisen ja asiakaspalvelun parissa.
Lue lisää

Logistiikan ja liikennepalvelujen kehittäminen palaa täyteen vauhtiinsa

03.08.2020 | Uutiset
Projektipäällikön/logistiikka-asiantuntijan tehtävään jo keväällä valittu VTM Matias Båsk aloittaa sijaisuutensa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKilla tänään. Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä työskentelevä Båsk on jäänyt virkavapaalle työstään Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä ja tulee toimimaan logistiikka-asiantuntijana ja MoveIT-projektissa projektipäällikön sijaisena 3.8.2020–31.7.2021.
Lue lisää

Parturoitavat palasivat - Julia Peltomäellä riittää taas asiakkaita vaikean kevään jälkeen

31.07.2020 | Uutiset
Julia Peltomäki toimii yksinyrittäjänä Vaasan keskustassa sijaitsevassa Basement Barbers -parturi-kampaamossa. Hän on työskennellyt parturi-kampaajana nyt 2,5 vuoden ajan. -Olen ollut tuolivuokralla Basement Barbersissa nyt vuoden päivät, eli olen käytännössä yksinyrittäjä. Viihdyn työssäni erittäin hyvin! Olen aina ollut käsityöihminen ja halunnut tehdä luovaa työtä, jossa näkee työnsä tuloksen heti. Lisäksi työkaverini sekä asiakkaani ovat aivan ihania, Peltomäki kertoo iloisesti.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

31.07.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

31.07.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

E Nyman Designille koitti työntäyteinen kesä hiljaisen koronakevään jälkeen

23.07.2020 | Uutiset
Elin Nyman työskentelee yksinyrittäjänä graafisen suunnittelun parissa. Hänen tehtävänsä graafikkona on esittää visuaalisesti viesti asiakkaansa tuotteen tai palvelun takana.
Lue lisää

Koivulahtelaisen kukkakaupan toiminta elävöitymässä koronakriisin jälkeen

16.07.2020 | Uutiset
Ellinor Lundström perusti 22-vuotiaana oman kukkakaupan Koivulahteen. Lundströmillä on myynnissä kukkakaupassaan Nigellas blommor och presenter muun muassa leikkokukkia, ruukkukasveja ja hautajaiskimppuja. Hänellä on myynnissä myös erilaisia leluja ja koriste-esineitä, kuten hänen itsetekemiään kortteja ja koruja sekä posliinienkeleitä ja nalleja, jotka sopivat ostettavaksi lahjaksi erilaisiin tilaisuuksiin.
Lue lisää

Vasco Borralho puhaltaa uutta elämää Löfmarkin lihakauppaan

07.07.2020 | Uutiset
Carita Löfmark päätti terveyssyistä lopettaa Kauppahallissa toimineen lihakauppansa vuodenvaihteessa. Yritystoiminta laitettiin myyntiin, ja nyt on vihdoin varmistunut, että pidetty lihakauppa saa jatkajan. Vasco Borralhosta, joka on alun perin kotoisin Portugalista, mutta maalahtelainen jo 12 vuoden ajan, tulee uusi yrittäjä Kauppahalliin.
Lue lisää