malinen shigaev 600pxJarkko Malinen Fuusio Labsilta ja startup-yrittäjä Andrey Shigaev osallistuvat EnergySpinin kevään ohjelmaan. Kumpikin haki EnergySpiniin erityisesti sen tarjoaman partner-yhteistyön takia.

Energia-alan yrityksille suunnatun yrityskiihdyttämö EnergySpinin ensimmäinen jakso on lähtenyt mallikkaasti käyntiin. Kevään kiihdyttämöön osallistuvat yritykset pääsivät jo ensimmäisen jakson alussa keskustelemaan partner-yritysten kanssa.

Kiihdyttämön yhteistyökumppaneina toimivat yritykset ovat energia-alan globaaleja kärkiyrityksiä ja digitalisaation ammattilaisia. Yhteistyön aloittaminen partner-yritysten kanssa oli myös kiihdyttämöön hakeneiden yritysten toiveena.

– Hain EnergySpiniin, koska toivon löytäväni uusia liiketoimintamahdollisuuksia partner-yritysten kanssa, sanoo Jarkko Malinen Fuusio Labsilta.

Myös startup-yrittäjä Andrey Shigaev haki EnergySpiniin partner-yhteistyön takia, mutta myös kiihdyttämön tarjoamien verkostojen takia.

– Yritykseni kehittää ja valmistaa sähkökemiallisia energian varastointiratkaisuja, ja suunnittelemme tuotannon aloittamista Vaasassa. EnergySpin on portti Vaasan energiaklusteriin, sanoo Shigaev.

Kiihdyttämö huipentuu Cleantech Venture Days -tapahtumaan

P7140003 markot 600pxEnergySpinin Marko Kuokkasen ja Marko Kosken mukaan startupit ovat entistä sopivampia kiihdyttämöön, koska niiden tuotteet ovat jo hyvin pitkälle kehittyneitä ja viimeisteltyjä.

Kiihdyttämön ensimmäinen jakso Product Excellence alkoi 17. huhtikuuta. Noin kaksi viikkoa kestävän jakson aikana startupien kanssa on käsitelty muun muassa liiketoimintaa sijoittajien näkökulmasta sekä hiottu liiketoiminnan tarinan kertomista. Lisäksi on käsitelty tuotteiden arvolupausta eli sen asiakkaalle tarjoamaa lisäarvoa.

Yhteistyö EnergySpinin yhteistyökumppaneiden kanssa alkoi jo ensimmäisen jakson alussa, ja on tärkeässä roolissa koko kiihdyttämön ajan.

– Partnerit ovat keskustelleet startup-yritysten kanssa eritysesti mahdollisuudesta tehdä yhteisiä projekteja tulevaisuudessa. EnergySpinin avulla sekä partnerit että startupit pystyvät kehittämään liiketoimintaansa, sanoo EnergySpinin Key Account Manager Marko Kuokkanen.

Product Excellence -jakson jälkeen, toukokuun puolivälissä, alkaa Go to Market -jakso. Viimeinen jakso Investor Excellence alkaa kesäkuussa, ja sen kohokohtana on Helsingissä ja Lahdessa 12.–13. kesäkuuta järjestettävä Cleantech Venture Days.

Lisätietoja:

Marko Koski
Marko Koski
Yritysneuvoja
+358 50 561 5858
EnergySpin kiihdyttämö, innovaatiot, pääomasijoitustoiminta, FiBAN yhteistyö, start up / spin off -yritykset

Marko Kuokkanen
Marko Kuokkanen
EnergySpin KAM
+358 40 587 4474

EnergySpin 400px

pohjanmaanliitto-kolmikielinen vaeri 300RGB

EnergySpin-kiihdyttämön toiminnan partnereina ovat kansainväliset energia-alan johtavat yrityskumppanit kuten Danfoss, Wärtsilä, Yaskawa/The Switch, Vaasan Sähkö, EY, Elisa, Tieto, Viria, Citec ja VNT Management. EnergySpin toiminta sijaitsee yhdellä maailman johtavista energia-alan klustereista, EnergyVaasassa.
Kiihdyttämön käynnistäminen on yksi Vaasan kasvusopimuksen kehityshankkeista, ja se toteutetaan Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin ja Teknologiakeskus Merinovan yhteistyönä. Myös Pohjanmaan liitto on mukana.

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle