FBbanneri OSV 600px

Suomessa on yli 330 000 yrittäjää, ja vuosittain noin 3 400 yritystä tulee myyntiin ja etsii uutta omistajaa. Arvioidaan myös, että tulevan kymmenen vuoden aikana 13 500 yritystä siirtyy sukupolvenvaihdoksen myötä uusiin käsiin.

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK oli pelkästään viime vuonna yhteydessä yli 250 asiakkaaseen yrityksen omistajanvaihdoksen tai sukupolvenvaihdoksen merkeissä. Lähes 500 tapaamisessa käsiteltiin sekä yrityksen myymistä että ostamista, yrityksestä luopumista eläkkeelle jäämisen vuoksi, perheyrityksen haltuun ottamista vanhempien jälkeen, työntekijöiden siirtymistä oman työpaikkansa omistajiksi tai liiketoimintakauppaa.

VASEKin omistajanvaihdosneuvonnassa on huomattu, että tietyt teemat ovat toistuvia ja usein haastavia. Erityisesti näihin teemoihin pureudutaan myös Valmisteltu omistajanvaihdos -seminaarissa 15.4.

– Kun yritys on siirtymässä uusiin käsiin ja neuvotellaan yrityskaupasta tai sukupolvenvaihdoksesta, on sekä jatkajan että luopujan kannalta todella tärkeää, että yrityksen arvo on määritelty luotettavasti ja tarkasti., KPMG:n ja DKCO:n asiantuntijat kertovat mitä kummankin osapuolen on huomioitava, kun yritetään määritellä yrityksen arvoa ja myyntihintaa. Sekä ostajaa että myyjää tyydyttävä hinta ei tule tuosta vain hihasta ravistamalla, yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl muistuttaa ja jatkaa:

– Arvonmäärityksen lisäksi kuullaan KPMG:n ja Näsman & Båskin asiantuntijoita omistajan- ja sukupolvenvaihdosten verokysymyksistä, ja illan kolmas luento käsittelee aina niin elintärkeitä sopimusasioita. Niistä meille luennoi asiantuntijat EY:ltä.

– Nämä kolme teemaa erityisesti ovat syynä siihen, miksi muistutamme muistuttamasta päästyämme asiakkaita aloittamaan omistajanvaihdokseen valmistautumisen ajoissa! Verosuunnittelua ei tehdä hetkessä. Omistajanvaihdosta ei myöskään viedä läpi ilman sopimuksia. Salassapitosopimus, tarjous, aiesopimus, kauppakirja, osakassopimus, kilpailukieltosopimus… Nydahl luettelee.

Tilaisuudessa kuullaan myös useamman yrityskaupan läpikäyneitä yrittäjiä. Mika Kultti ja Sakari Rahtu ostivat vuoden 2017 alussa vaasalaisyritys KapKemin, ja ovat senkin jälkeen laajentaneet yrityksen toimintaa yrityskauppojen avulla.

Berny’s -ravintolassa Raippaluodossa järjestettävä seminaari on maksuton, ja saman sisältöinen ohjelma on käynnissä samanaikaisesti sekä suomeksi että ruotsiksi.

Seminaarin järjestävät yhteistyössä Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK, Kristiinankaupungin elinkeinokeskus Oy ja Oy Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia, joilla on myös yhteinen omistajanvaihdoshanke, jonka rahoitus tulee EU:n maaseutuohjelmasta.

Lue lisää seminaarista ja ilmoittaudu

Tilaisuuteen on maksuton bussikuljetus Pietarsaaren seudulta, lisätietoja osoitteessa www.concordia.jakobstad.fi. Myös Kristiinankaupungista on kuljetus tilaisuuteen. Kuljetus varataan osoitteesta timo.vauhkonen@krs.fi tai 040 5073342.

 

Lisätietoja

Kjell Nydahl
Kjell Nydahl
Yrityspalvelujohtaja
+358 50 368 2686
Valmisteltu omistajanvaihdos, Korsnäs

lippu ja tunnuslause 300pxELY LA01 Logo FI B3 RGB 200px 72dpi

 

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle