Muusikko Charles Plogman odottaa pääsevänsä pian takaisin esiintymislavoille

26.06.2020

Charles Plogman

Charles Plogman kiinnostui musiikista jo teini-ikäisenä ja on siitä asti tehnyt kaikenlaista musiikin parissa. Hän perusti musiikkikustantamo Meir Musicin vuonna 1997 ja parin vuoden kuluttua hän sai mahdollisuuden työskennellä alalla täysipäiväisesti.

– Nyt olen ollut mukana musiikkibisneksessä jo 40 vuoden ajan, ja intohimoni työtäni kohtaan on yhä ennallaan, Plogman kertoo iloisena.

Mennyt kevät on ollut Plogmanille ja hänen yritykselleen poikkeuksellinen. Hänen yrityksensä tulot ovat olleet olemattomat, ja Plogman on yrittänyt pienentää yrityksen kuluja kaikin keinoin.

– Koronan aikaansaama tilanne on vaikuttanut yritykseni toimintaan rankasti, sillä kaikki live-esiintymiseni peruuntuivat välittömästi 13. maaliskuuta alkaen. Kun keikkoja ei ole ollut, olen ainoastaan voinut tehdä valmistelevaa työtä tulevaisuutta varten, koko ajan toivoen parempien aikojen koittavan pian, hän kertoo.

Plogman haki yksinyrittäjätukea VASEKin kautta ja hänelle myönnettiin 2 000 euron tukisumma.

– Tuki tuli minulle ja yritykselleni tarpeeseen. Käytin tuen juokseviin kuluihin, kuten vakuutuksiin ja vuokriin, joita ei ollut mahdollista laittaa tauolle.

Kesä näyttää tällä hetkellä rauhalliselta, vaikka live-esiintymisetkin alkavat pikkuhiljaa lähteä käyntiin.

– Minulla on muutama solistikeikka tiedossa, mutta muuten kalenteri näyttää vielä kovin tyhjältä. Odotan syksyä ja toivon, että viimeistään silloin live-keikat lähtisivät kunnolla käyntiin.

Plogmanin kesäsuunnitelmiin kuuluu tänä vuonna kesäkeleistä nauttiminen. Hän aikoo myös panostaa astetta enemmän omaan hyvinvointiinsa.

– Aion lomailla mutta myös valmistella yritystäni tulevaisuutta ajatellen. Tulen siis olemaan valmiustilassa ja valmis nopeisiin muutoksiin, jos tilanne niin vaatii. En malttaisi odottaa, että pääsen taas esiintymään livenä yleisölle!

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

21.01.2021 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Circle's Edge houkuttelee yrityksiä, jotka haluavat kohti kiertotaloutta ja hiilineutraaliutta

20.01.2021 | Uutiset
Vuoden 2021 aikana käynnistyy uusi iso liikerakennustyömaa Vaasan seudulla, kun Circle’s Edge -liikealuetta ryhdytään rakentamaan Mustasaaren Lintuvuoreen E8-tien vieressä.
Lue lisää

Kustannustuen toinen hakukierros käynnissä – valmistaudu huolellisesti ennen hakemista

20.01.2021 | Uutiset
Valtiokonttorin maksaman kustannustuen toinen hakukierros käynnistyi 21.12.2020. Tukea on mahdollista hakea 26.2.2021 klo 16.15 saakka. Kustannustuki on tarkoitettu lähes kaikille yrityksille, joiden liikevaihto on koronan vuoksi laskenut vähintään 30 prosenttia.
Lue lisää

TietoEVRY laajentaa toimintaansa Vaasassa – noin 160 uutta työpaikkaa

19.01.2021 | Uutiset
TietoEVRY julkaisi 13.1.2021 tiedotteen IT-tukipalveluidensa yhtenäistämisestä osana TietoEVRYn integraatiota. Vaasan seudulle tämä tarkoittaa hienoja uutisia, sillä muutoksen myötä TietoEVRY laajentaa Vaasan toimintaansa ja avaa kaupunkiin uuden IT-tukipalveluiden yksikön suomen- ja ruotsinkielisten asiakkaiden palvelemiseksi.
Lue lisää

Yrittäjä, vastaa jatkuvuussuunnitteluun liittyvään kyselyyn

18.01.2021 | Uutiset
Svenska handelshögskolanin opiskelija Ben Wahlberg tekee pro gradu -työtään varten kyselyä suomalaisille yrityksille jatkuvuussuunnittelusta.
Lue lisää

Kehitä, hienosäädä ja paranna – Asiantuntijan parhaat neuvot verkkokaupan aloittamiseen

14.01.2021 | Uutiset
Verkkokauppa on tätä päivää, sillä vuonna 2019 suomalaiset kuluttivat verkko-ostoksiinsa jopa 3,3 miljardia euroa. Mikähän mahtaa olla koronavuoden 2020 lukema? Mutta miten yrittäjän olisi syytä lähteä liikkeelle verkkokaupan perustamisessa? Webcoren asiantuntija Joakim Östman kertoi Uusyrityskeskus Startian webinaarissa 12.1. parhaat vinkkinsä.
Lue lisää

Yritykset tarvitsivat neuvoja ja tukea koronavuonna 2020 – VASEK tuplasi asiakasmääränsä

13.01.2021 | Uutiset
Koronavuosi 2020 oli luonnollisesti haastava yrityksille, mikä näkyi heti maaliskuusta 2020 lähtien myös Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin yritysneuvonnassa. Yritysten haasteet, talousvaikeudet ja koronan aiheuttamat kehittämistarpeet lisäsivät yritysneuvontamääriä merkittävästi.
Lue lisää

Visitvaasa valittiin Suomen parhaaksi verkkosivustoksi

12.01.2021 | Uutiset
Finnish Web Awards palkitsi jo neljännen kerran Suomen parhaat nettisivujen suunnittelijat ja tekijät. Kilpailun pääpalkinnon voitti visitvaasa.fi. Finaaliin osallistujat valittiin yleisöäänestyksellä, joka keräsi ennätykselliset 285 000 ääntä. Lopullisessa valinnassa käytettiin ensimmäistä kertaa sekä inhimillistä käyttäjäarviointia että algoritmeja hyödyntävää teknistä arviointia.
Lue lisää