Muusikko Charles Plogman odottaa pääsevänsä pian takaisin esiintymislavoille

26.06.2020

Charles Plogman

Charles Plogman kiinnostui musiikista jo teini-ikäisenä ja on siitä asti tehnyt kaikenlaista musiikin parissa. Hän perusti musiikkikustantamo Meir Musicin vuonna 1997 ja parin vuoden kuluttua hän sai mahdollisuuden työskennellä alalla täysipäiväisesti.

– Nyt olen ollut mukana musiikkibisneksessä jo 40 vuoden ajan, ja intohimoni työtäni kohtaan on yhä ennallaan, Plogman kertoo iloisena.

Mennyt kevät on ollut Plogmanille ja hänen yritykselleen poikkeuksellinen. Hänen yrityksensä tulot ovat olleet olemattomat, ja Plogman on yrittänyt pienentää yrityksen kuluja kaikin keinoin.

– Koronan aikaansaama tilanne on vaikuttanut yritykseni toimintaan rankasti, sillä kaikki live-esiintymiseni peruuntuivat välittömästi 13. maaliskuuta alkaen. Kun keikkoja ei ole ollut, olen ainoastaan voinut tehdä valmistelevaa työtä tulevaisuutta varten, koko ajan toivoen parempien aikojen koittavan pian, hän kertoo.

Plogman haki yksinyrittäjätukea VASEKin kautta ja hänelle myönnettiin 2 000 euron tukisumma.

– Tuki tuli minulle ja yritykselleni tarpeeseen. Käytin tuen juokseviin kuluihin, kuten vakuutuksiin ja vuokriin, joita ei ollut mahdollista laittaa tauolle.

Kesä näyttää tällä hetkellä rauhalliselta, vaikka live-esiintymisetkin alkavat pikkuhiljaa lähteä käyntiin.

– Minulla on muutama solistikeikka tiedossa, mutta muuten kalenteri näyttää vielä kovin tyhjältä. Odotan syksyä ja toivon, että viimeistään silloin live-keikat lähtisivät kunnolla käyntiin.

Plogmanin kesäsuunnitelmiin kuuluu tänä vuonna kesäkeleistä nauttiminen. Hän aikoo myös panostaa astetta enemmän omaan hyvinvointiinsa.

– Aion lomailla mutta myös valmistella yritystäni tulevaisuutta ajatellen. Tulen siis olemaan valmiustilassa ja valmis nopeisiin muutoksiin, jos tilanne niin vaatii. En malttaisi odottaa, että pääsen taas esiintymään livenä yleisölle!

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Verkkokauppa pelasti kriisissä

04.08.2020 | Uutiset
Laihialaisessa pihapiirissä, keskellä maalaisidylliä sijaitsee Kotopuoti, jota Marjo Niemelä on pyörittänyt nyt kahden vuoden ajan. Viime kevääseen asti hän toimi osa-aikaisena yrittäjänä ja oli päivätöissä kunnallisessa päivähoidossa. Oltuaan jonkin aikaa vuorotteluvapaalla, Marjo päätti ryhtyä kokopäiväiseksi yrittäjäksi ja keskittyä sataprosenttisesti unelmatyöhönsä sisustamisen ja asiakaspalvelun parissa.
Lue lisää

Logistiikan ja liikennepalvelujen kehittäminen palaa täyteen vauhtiinsa

03.08.2020 | Uutiset
Projektipäällikön/logistiikka-asiantuntijan tehtävään jo keväällä valittu VTM Matias Båsk aloittaa sijaisuutensa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKilla tänään. Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä työskentelevä Båsk on jäänyt virkavapaalle työstään Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä ja tulee toimimaan logistiikka-asiantuntijana ja MoveIT-projektissa projektipäällikön sijaisena 3.8.2020–31.7.2021.
Lue lisää

Parturoitavat palasivat - Julia Peltomäellä riittää taas asiakkaita vaikean kevään jälkeen

31.07.2020 | Uutiset
Julia Peltomäki toimii yksinyrittäjänä Vaasan keskustassa sijaitsevassa Basement Barbers -parturi-kampaamossa. Hän on työskennellyt parturi-kampaajana nyt 2,5 vuoden ajan. -Olen ollut tuolivuokralla Basement Barbersissa nyt vuoden päivät, eli olen käytännössä yksinyrittäjä. Viihdyn työssäni erittäin hyvin! Olen aina ollut käsityöihminen ja halunnut tehdä luovaa työtä, jossa näkee työnsä tuloksen heti. Lisäksi työkaverini sekä asiakkaani ovat aivan ihania, Peltomäki kertoo iloisesti.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

31.07.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

31.07.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

E Nyman Designille koitti työntäyteinen kesä hiljaisen koronakevään jälkeen

23.07.2020 | Uutiset
Elin Nyman työskentelee yksinyrittäjänä graafisen suunnittelun parissa. Hänen tehtävänsä graafikkona on esittää visuaalisesti viesti asiakkaansa tuotteen tai palvelun takana.
Lue lisää

Koivulahtelaisen kukkakaupan toiminta elävöitymässä koronakriisin jälkeen

16.07.2020 | Uutiset
Ellinor Lundström perusti 22-vuotiaana oman kukkakaupan Koivulahteen. Lundströmillä on myynnissä kukkakaupassaan Nigellas blommor och presenter muun muassa leikkokukkia, ruukkukasveja ja hautajaiskimppuja. Hänellä on myynnissä myös erilaisia leluja ja koriste-esineitä, kuten hänen itsetekemiään kortteja ja koruja sekä posliinienkeleitä ja nalleja, jotka sopivat ostettavaksi lahjaksi erilaisiin tilaisuuksiin.
Lue lisää

Vasco Borralho puhaltaa uutta elämää Löfmarkin lihakauppaan

07.07.2020 | Uutiset
Carita Löfmark päätti terveyssyistä lopettaa Kauppahallissa toimineen lihakauppansa vuodenvaihteessa. Yritystoiminta laitettiin myyntiin, ja nyt on vihdoin varmistunut, että pidetty lihakauppa saa jatkajan. Vasco Borralhosta, joka on alun perin kotoisin Portugalista, mutta maalahtelainen jo 12 vuoden ajan, tulee uusi yrittäjä Kauppahalliin.
Lue lisää