Patric Wiik on valittu Mustasaaren vuoden yrittäjäksi 2010.

Hän on toiminut Wiik & Ström Oy:n yrittäjänä vuodesta 1997. Silloin hän oli vasta 18-vuotias eikä hänellä ollut linja-auton ajokorttia. Wiik perusti yrityksen yhdessä Fredrik Strömin kanssa, mutta nykyään Wiik toimii yrityksen toimitusjohtajana ja ainoana yrittäjänä.

Alussa yrityksellä oli kaksi linja-autoa yksinomaan tilauskuljetuskäyttöön. Sen jälkeen toimintaa on kehitetty tasaisesti, ja nykyään Wiik & Strömillä on 16 linja-autoa. Niistä 12 ajaa linjaliikennettä päivittäin ja muita käytetään tilauskuljetuksiin.

Yrityksellä on aikaisemmin ollut toimipisteitä Raippaluodon yrityskeskuksessa, Lintuvuoren yrityskeskuksessa ja Jungsundissa. 2000-luvulla vuokrattiin myös pysäköintitilaa Sepänkyläntieltä Vaasasta, lakkautetun meijerin yhteydestä. Vuonna 2008 aloitettiin uuden bussivarikon rakentaminen Sepänkylän yrityskeskukseen, ja uudelle varikolle muutettiin vuoden 2009 lopussa. Varikolta löytyy huoltokorjaamo, autojen pesutilat, toimisto sekä sosiaalitilat.

Mustasaaren kunta haluaa palkita nuoren yrittäjän, joka on sekä vakiinnuttanut asemansa että kehittänyt toimintaansa todistetusti vaikealla alalla.

Tuomaristo:
Katarina Heikius, kehittämispäällikkö, Mustasaaren kunta
Matias Båsk, elinkeinosihteeri, Mustasaaren kunta
Pekka Haapanen, toimitusjohtaja, VASEK
Mikael Still, kehitysjohtaja, Oy Ahola Group Ab
Benita Öhling, KHT-tilintarkastaja, Ernst & Young

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle