Monipuolinen M-Wood tekee huonekalutaikoja

02.11.2020

M Wood 1Matias Storm on pyörittänyt puusepänverstastaan M-Woodia seitsemän vuoden ajan. Hän on erikoistunut yrityksille ja rakennusfirmoille räätälöityihin ratkaisuihin, kuten näihin ikkunoihin, joita valmistetaan yhdelle seudun suurimmista talovalmistajista.

Matias Storm Helsingbystä on kasvanut yrittäjäkodissa ja haaveili jo varhain omasta verstaasta. Kouluttauduttuaan talonrakentajaksi, hän työskenteli muutaman vuoden ajan veneenrakennusalalla, mutta on vuodesta 2013 lähtien toiminut yrittäjänä. Hän on erikoistunut yrityksille suunnattuihin sisustusratkaisuihin ja uusimman kalustoinvestoinnin ansiosta hän voi nyt tarttua myös isompiin projekteihin.

Matias pyörittää puusepänverstastaan kotinsa viereisessä hallissa Helsingbyssä. Aluksi painopiste oli tynnyrisaunojen valmistamisessa sekä listojen ja paneelien höyläämisessä, mutta hän on myöhemmin erikoistunut asiakas- ja tilakohtaisiin puusepäntöihin ja sisustusratkaisuihin, joita hän tekee erityyppisille yrityksille, usein kaupoille, hotelleille ja ravintoloille.

– Teen muun muassa vaatekaappeja ja erityissuunniteltuja sängynpäätyjä hotellihuoneisiin, baari- ja palvelutiskejä, vaatehyllyjä ja portaita, kirkkojen alttarikaiteita sekä kylpyhuoneen sisustuksia ja komposiittialtaita. Teen myös höyläystä, spraymaalausta, veneremontteja, teak-kansia ja muita rakennus- ja remonttitöitä, sanoo Matias, joka on nuori ja sympaattinen mies, joka ei pelkää uusia haasteita eikä ongelmaratkaisua.

M Wood 4Uusi CNC-jyrsin sisältää 15 erilaista työkalua, ja se on mahdollistanut, että Matias voi toteuttaa yhä suurempia projekteja lyhyemmällä aikataululla.

Ajan myötä projektit ovat kasvaneet, ja samaan aikaan asiakkaana on yhä enemmän yrityksiä, organisaatioita tai muita rakennusalan yrityksiä ja talonvalmistajia. Uusi investointi CNC-jyrsimeen tuli välttämättömäksi, ja Matias kääntyi siksi VASEKin puoleen hakeakseen investointitukea.

– Kun perustin yrityksen, olin edelleen myös päivätöissä, enkä siksi koskaan hakenut minkäänlaista tukea. Jälkikäteen ajateltuna olisi voinut toimia toisinkin, toteaa Matias, joka kasvatti puusepänverstastaan ja sen kalustoa omilla varoillaan.

Tällä kertaa hän päätti hyödyntää tukimahdollisuuksia — uuteen CNC-jyrsimeen investoiminen oli noin 80 000 euron arvoinen. Investointituen ansiosta Matias pystyi maksamaan vaaditun käsirahan. Yritysneuvonantaja Olav Nylund avusti häntä hakuprosessissa.

– Käytännössä se sisälsi kannattavuus- ja rahoituslaskelmien sekä liiketoimintasuunnitelman laatimista, hakemuksen täyttämistä Hyrrä-ohjelmassa ja sen varmistamista, että kaikki liitteet tulevat mukaan. Päätöksen tultua autoin myös maksatushakemuksen laatimisessa, Nylund kertoo.

VASEKilta Matias sai myös vinkkejä siitä, miten investoinnin loppurahoitus voidaan parhaiten järjestää, mikä osoittautuikin erittäin tarpeelliseksi.

M Wood 3M-Wood on viime vuosina nauttinut hyvästä vuotuisesta kasvusta, ja uusi kone mahdollistaa kasvun jatkumisen. Erityisesti se lisää tehokkuutta tuotannon ajansäästöllä ja antaa mahdollisuuden ottaa vastaan isompia tilauksia. Uusi CNC-jyrsin antaa Matiakselle myös mahdollisuuden laajempaan tuotantoon.

– Projekteja, joita teen tänään, en olisi voinut ottaa vastaan ilman sitä, hän toteaa. Olen esimerkiksi äskettäin rakentanut sisustuksen 85 hotellihuoneeseen kuuden viikon aikana, eikä se olisi ollut mahdollista ilman jyrsintä. Kone on helppo ohjelmoida ja toimii erittäin sujuvasti kaiken tyyppisissä sisustusnikkaroinneissa, joissa käytetään puuta ja muovipohjaisia levyjä.

Myös Matiaksen veli on ollut vuoden ajan töissä yrityksessä, ja nyt Matias haaveilee uudesta maalauslinjasta.

– Se vaatisi kuitenkin uudisrakennusta, joten se ei ole suunnitelmissa ihan lähitulevaisuudessa. Mutta ehkä meillä vielä joku kerta on syy palata uudestaan vierailulle VASEKiin.

M Wood 6Kuvat Matiaksen puusepäntyön taidonnäytteistä puhuvat puolestaan ja tuovat esiin hänen monipuolisuuttaan ja laatuajatteluaan.

 

Text: Anna Sand
Kuvat: Anna Sand sekä yrityksen omat kuvat
Suomennos: VASEK

  ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Prestige Car Centeristä valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä 2020

25.11.2020 | Uutiset
Suomen Uusyrityskeskukset ry:n (SUK) valtakunnalliseksi Vuoden Uusyrittäjäksi 2020 on valittu autoliike Prestige Car Center Oy:n vaasalaisyrittäjä Rasmus Lönnqvist. Kunniamaininnat annettiin Savonlinnassa toimivan Laitaatsillan Telakka Oy:n ja Hämeenlinnan kupeessa, Hattulassa, toimivan Taikakeppari Oy:n yrittäjille.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

25.11.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Verkkotapahtumille parempaa näkyvyyttä maksuttomien tapahtumakalenterien kautta

19.11.2020 | Uutiset
Koronapandemia on pakottanut monet tapahtumanjärjestäjät ajattelemaan asioita uusiksi. Fyysisten tapahtumien sijaan yhä suurempi osa tapahtumista järjestetään digitaalisesti verkossa. Useimmat meistä viettävät yhä enemmän aikaa kotona. Tarvitaan myös tapahtumia, joihin voi osallistua altistamatta itseään suurille ihmismassoille.
Lue lisää

Yritysneuvojalta kysyttyä: Kannattaako yritykselle ostaa auto vai käyttää omaa autoa?

19.11.2020 | Uutiset
Kun yrittäjä on aloittanut toimintansa, alkaa auton mittariin kertyä kilometrejä: noudetaan tavaraa, ajetaan asiakkaan luo, lähdetään koulutukseen. Kannattaako yrittäjän tehdä nämä matkat omalla autolla vai kannattaako yritykselle ostaa oma auto?
Lue lisää

Yrityksen hinta on aina ostajan ja myyjän välinen sopimus

17.11.2020 | Uutiset
Valmisteltu omistajanvaihdos -webinaarisarjan toisessa osassa keskityttiin yrityksen arvonmääritykseen. Noogan asiantuntijat Monika Ahlskog ja Ville Hautala muistuttivat, ettei ole olemassa kahta samanlaista yritystä tai ostajaa, joten ei myöskään ole kahta samanlaista omistajanvaihdosprosessia.
Lue lisää

Federica Polo on nimitetty EU Affairs Manageriksi Teknologiakeskus Merinovaan

17.11.2020 | Uutiset
Federica Polo aloittaa EU Affairs Managerina Teknologiakeskus Merinovan palveluksessa 1.12.2020. Tehtävässään hän edistää yliopistojen ja yritysmaailman sidosryhmien aktiivista yhteistyötä eurooppalaisessa ja kansainvälisessä tutkimusyhteistyössä toimimalla yhteyspisteenä ja välittäjänä projekti-ideoiden kehittämisessä yhdessä Vaasan seudun energiaekosysteemin toimijoiden kanssa.
Lue lisää

ACCESS-hanke edistää ympäristöystävällisiä matkaketjuja Vaasan seudulla

16.11.2020 | Uutiset
Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKille rahoitusta hankkeeseen, joka edistää paikallisen matkailuelinkeinon elpymistä ja hyödyttää matkailuelinkeinoa niillä alueilla, joissa kävijöitä on eniten. Hankkeen koko nimi, ACCESS – Developing accessibility and new sustainable services in Vaasa region, kiteyttää tavoitteen: päämääränä on lisätä Vaasan seudun matkailukohteiden tavoitettavuutta kestävin ja vastuullisin keinoin.
Lue lisää

Yrityksiä perustetaan nyt Vaasan seudulla yhtä ahkerasti kuin ennen korona-aikaa

09.11.2020 | Uutiset
Suomen 30 Uusyrityskeskuksen kautta perustettiin tammi-syyskuun aikana kahdeksan prosenttia vähemmän uusia yrityksiä kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startiassa vuosi on kuitenkin tähän mennessä ollut edellisvuoden kaltainen, mitä perustettujen yritysten määrään tulee.
Lue lisää