Monipuolinen M-Wood tekee huonekalutaikoja

02.11.2020

M Wood 1Matias Storm on pyörittänyt puusepänverstastaan M-Woodia seitsemän vuoden ajan. Hän on erikoistunut yrityksille ja rakennusfirmoille räätälöityihin ratkaisuihin, kuten näihin ikkunoihin, joita valmistetaan yhdelle seudun suurimmista talovalmistajista.

Matias Storm Helsingbystä on kasvanut yrittäjäkodissa ja haaveili jo varhain omasta verstaasta. Kouluttauduttuaan talonrakentajaksi, hän työskenteli muutaman vuoden ajan veneenrakennusalalla, mutta on vuodesta 2013 lähtien toiminut yrittäjänä. Hän on erikoistunut yrityksille suunnattuihin sisustusratkaisuihin ja uusimman kalustoinvestoinnin ansiosta hän voi nyt tarttua myös isompiin projekteihin.

Matias pyörittää puusepänverstastaan kotinsa viereisessä hallissa Helsingbyssä. Aluksi painopiste oli tynnyrisaunojen valmistamisessa sekä listojen ja paneelien höyläämisessä, mutta hän on myöhemmin erikoistunut asiakas- ja tilakohtaisiin puusepäntöihin ja sisustusratkaisuihin, joita hän tekee erityyppisille yrityksille, usein kaupoille, hotelleille ja ravintoloille.

– Teen muun muassa vaatekaappeja ja erityissuunniteltuja sängynpäätyjä hotellihuoneisiin, baari- ja palvelutiskejä, vaatehyllyjä ja portaita, kirkkojen alttarikaiteita sekä kylpyhuoneen sisustuksia ja komposiittialtaita. Teen myös höyläystä, spraymaalausta, veneremontteja, teak-kansia ja muita rakennus- ja remonttitöitä, sanoo Matias, joka on nuori ja sympaattinen mies, joka ei pelkää uusia haasteita eikä ongelmaratkaisua.

M Wood 4Uusi CNC-jyrsin sisältää 15 erilaista työkalua, ja se on mahdollistanut, että Matias voi toteuttaa yhä suurempia projekteja lyhyemmällä aikataululla.

Ajan myötä projektit ovat kasvaneet, ja samaan aikaan asiakkaana on yhä enemmän yrityksiä, organisaatioita tai muita rakennusalan yrityksiä ja talonvalmistajia. Uusi investointi CNC-jyrsimeen tuli välttämättömäksi, ja Matias kääntyi siksi VASEKin puoleen hakeakseen investointitukea.

– Kun perustin yrityksen, olin edelleen myös päivätöissä, enkä siksi koskaan hakenut minkäänlaista tukea. Jälkikäteen ajateltuna olisi voinut toimia toisinkin, toteaa Matias, joka kasvatti puusepänverstastaan ja sen kalustoa omilla varoillaan.

Tällä kertaa hän päätti hyödyntää tukimahdollisuuksia — uuteen CNC-jyrsimeen investoiminen oli noin 80 000 euron arvoinen. Investointituen ansiosta Matias pystyi maksamaan vaaditun käsirahan. Yritysneuvonantaja Olav Nylund avusti häntä hakuprosessissa.

– Käytännössä se sisälsi kannattavuus- ja rahoituslaskelmien sekä liiketoimintasuunnitelman laatimista, hakemuksen täyttämistä Hyrrä-ohjelmassa ja sen varmistamista, että kaikki liitteet tulevat mukaan. Päätöksen tultua autoin myös maksatushakemuksen laatimisessa, Nylund kertoo.

VASEKilta Matias sai myös vinkkejä siitä, miten investoinnin loppurahoitus voidaan parhaiten järjestää, mikä osoittautuikin erittäin tarpeelliseksi.

M Wood 3M-Wood on viime vuosina nauttinut hyvästä vuotuisesta kasvusta, ja uusi kone mahdollistaa kasvun jatkumisen. Erityisesti se lisää tehokkuutta tuotannon ajansäästöllä ja antaa mahdollisuuden ottaa vastaan isompia tilauksia. Uusi CNC-jyrsin antaa Matiakselle myös mahdollisuuden laajempaan tuotantoon.

– Projekteja, joita teen tänään, en olisi voinut ottaa vastaan ilman sitä, hän toteaa. Olen esimerkiksi äskettäin rakentanut sisustuksen 85 hotellihuoneeseen kuuden viikon aikana, eikä se olisi ollut mahdollista ilman jyrsintä. Kone on helppo ohjelmoida ja toimii erittäin sujuvasti kaiken tyyppisissä sisustusnikkaroinneissa, joissa käytetään puuta ja muovipohjaisia levyjä.

Myös Matiaksen veli on ollut vuoden ajan töissä yrityksessä, ja nyt Matias haaveilee uudesta maalauslinjasta.

– Se vaatisi kuitenkin uudisrakennusta, joten se ei ole suunnitelmissa ihan lähitulevaisuudessa. Mutta ehkä meillä vielä joku kerta on syy palata uudestaan vierailulle VASEKiin.

M Wood 6Kuvat Matiaksen puusepäntyön taidonnäytteistä puhuvat puolestaan ja tuovat esiin hänen monipuolisuuttaan ja laatuajatteluaan.

 

Text: Anna Sand
Kuvat: Anna Sand sekä yrityksen omat kuvat
Suomennos: VASEK

  ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Vastuullisuustyö on jatkuva prosessi matkailualalla

29.11.2021 | Uutiset
26 yrittäjää ympäri Pohjanmaata kokoontui 18.11. infotilaisuuteen, jonka aiheena oli Mitä on kestävä ja vastuullinen matkailun kehittäminen?
Lue lisää

Rekrytointi ja työsuhdeasiat hoidettava asiallisesti ja avoimesti

22.11.2021 | Uutiset
Asianajotoimisto DKCO:n asiantuntijat Nathalie Myrskog, Aki Aapio ja Sofia Saarikko tarjoilivat VASEKin ja Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien järjestämässä tilaisuudessa 18.11. yrittäjille rautaisannoksen tietoa rekrytoinnista ja työsopimusasioista.
Lue lisää

Vetyverkosto solmi uusia kontakteja Vaasassa

16.11.2021 | Uutiset
Kansallinen vetyverkosto vieraili Vaasassa ja Vaasan seudulla 11.11.2021. Vierailupäivän ohjelmassa oli myös Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin ja H2 Ecosystem Roadmap -hankkeen yhdessä järjestämä vetyseminaari Hankenin auditoriossa. Keskustelu esitysten jälkeen oli vilkasta ja uusia yhteyksiä solmittiin runsaasti. Koko vierailupäivä ja seminaari toivat selvästi esille verkostomaisen työskentelyn kaikki parhaat puolet.
Lue lisää

Neuvottelut GigaVaasa-alueen tonteista jatkuvat

12.11.2021 | Uutiset
Johnson Matthey myy akkumateriaaliliiketoimintansa, Vaasa tulee jatkamaan neuvotteluja uuden omistajan kanssa. GigaVaasa-alueen muistakin tonteista käydään keskusteluja useiden toimijoiden kanssa.
Lue lisää

TET-harjoittelu näyttää työelämän erilaiset mahdollisuudet – TET-oppilaan ajatuksia

12.11.2021 | Uutiset
Hei, olen TET-harjoittelijana Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKissa tällä viikolla.
Lue lisää

Arjen onnellisuutta – työntekijöiden onnellisuus tärkeää myös yrityksille

11.11.2021 | Uutiset
Miten työllä ja onnellisuudella voi saavuttaa menestystä? Tätä pohdittiin torstaina 4.11. Johtajuuden seminaarissa, jonka järjestivät yhteistyössä Vaasan yliopiston Executive Education, Vaasan kaupunki ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK. Tilaisuus houkutteli vaasalaisen yritysmaailman edustajiaa sekä paikan päälle Wasa Innovation Centeriin että etäyhteyksien päähän.
Lue lisää

Maatalouskoneet ja -rakennukset ovat Johanin erikoisalaa

09.11.2021 | Uutiset
On loppusyksy ja sumu leijailee Vöyrin yllä, kun tervehdimme Johan Asplundia hänen verstaallaan Bergbyvägenillä. Vuodesta 2007 lähtien hän on pyörittänyt yritystään Johans Service, joka keskittyy pääasiassa maatalouskoneiden huoltoon ja korjauksiin. Suurimman osan työajastaan hän viettää kentällä, usein asiakkaan kotona, mutta kaksi vuotta sitten hän investoi kunnolliseen korjaamotilaan ja suuremmissa ja raskaimmissa töissä tarvittaviin laitteisiin.
Lue lisää

Yrityksiä perustetaan aktiivisesti – Uusyrityskeskukset kannustavat myös omistajanvaihdoksiin

08.11.2021 | Uutiset
Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian avulla perustettiin tammi–syyskuussa 150 uutta yritystä, 6 % enemmän kuin vuonna 2020 vastaavana ajanjaksona. Yritystoiminnan aloittaminen nollasta on vielä yleisin tapa ryhtyä yrittäjäksi, mutta Suomen Uusyrityskeskukset kannustavat pohtimaan myös toimivan yrityksen jatkamista yhtenä vaihtoehtona.
Lue lisää