Monipuolinen M-Wood tekee huonekalutaikoja

02.11.2020

M Wood 1Matias Storm on pyörittänyt puusepänverstastaan M-Woodia seitsemän vuoden ajan. Hän on erikoistunut yrityksille ja rakennusfirmoille räätälöityihin ratkaisuihin, kuten näihin ikkunoihin, joita valmistetaan yhdelle seudun suurimmista talovalmistajista.

Matias Storm Helsingbystä on kasvanut yrittäjäkodissa ja haaveili jo varhain omasta verstaasta. Kouluttauduttuaan talonrakentajaksi, hän työskenteli muutaman vuoden ajan veneenrakennusalalla, mutta on vuodesta 2013 lähtien toiminut yrittäjänä. Hän on erikoistunut yrityksille suunnattuihin sisustusratkaisuihin ja uusimman kalustoinvestoinnin ansiosta hän voi nyt tarttua myös isompiin projekteihin.

Matias pyörittää puusepänverstastaan kotinsa viereisessä hallissa Helsingbyssä. Aluksi painopiste oli tynnyrisaunojen valmistamisessa sekä listojen ja paneelien höyläämisessä, mutta hän on myöhemmin erikoistunut asiakas- ja tilakohtaisiin puusepäntöihin ja sisustusratkaisuihin, joita hän tekee erityyppisille yrityksille, usein kaupoille, hotelleille ja ravintoloille.

– Teen muun muassa vaatekaappeja ja erityissuunniteltuja sängynpäätyjä hotellihuoneisiin, baari- ja palvelutiskejä, vaatehyllyjä ja portaita, kirkkojen alttarikaiteita sekä kylpyhuoneen sisustuksia ja komposiittialtaita. Teen myös höyläystä, spraymaalausta, veneremontteja, teak-kansia ja muita rakennus- ja remonttitöitä, sanoo Matias, joka on nuori ja sympaattinen mies, joka ei pelkää uusia haasteita eikä ongelmaratkaisua.

M Wood 4Uusi CNC-jyrsin sisältää 15 erilaista työkalua, ja se on mahdollistanut, että Matias voi toteuttaa yhä suurempia projekteja lyhyemmällä aikataululla.

Ajan myötä projektit ovat kasvaneet, ja samaan aikaan asiakkaana on yhä enemmän yrityksiä, organisaatioita tai muita rakennusalan yrityksiä ja talonvalmistajia. Uusi investointi CNC-jyrsimeen tuli välttämättömäksi, ja Matias kääntyi siksi VASEKin puoleen hakeakseen investointitukea.

– Kun perustin yrityksen, olin edelleen myös päivätöissä, enkä siksi koskaan hakenut minkäänlaista tukea. Jälkikäteen ajateltuna olisi voinut toimia toisinkin, toteaa Matias, joka kasvatti puusepänverstastaan ja sen kalustoa omilla varoillaan.

Tällä kertaa hän päätti hyödyntää tukimahdollisuuksia — uuteen CNC-jyrsimeen investoiminen oli noin 80 000 euron arvoinen. Investointituen ansiosta Matias pystyi maksamaan vaaditun käsirahan. Yritysneuvonantaja Olav Nylund avusti häntä hakuprosessissa.

– Käytännössä se sisälsi kannattavuus- ja rahoituslaskelmien sekä liiketoimintasuunnitelman laatimista, hakemuksen täyttämistä Hyrrä-ohjelmassa ja sen varmistamista, että kaikki liitteet tulevat mukaan. Päätöksen tultua autoin myös maksatushakemuksen laatimisessa, Nylund kertoo.

VASEKilta Matias sai myös vinkkejä siitä, miten investoinnin loppurahoitus voidaan parhaiten järjestää, mikä osoittautuikin erittäin tarpeelliseksi.

M Wood 3M-Wood on viime vuosina nauttinut hyvästä vuotuisesta kasvusta, ja uusi kone mahdollistaa kasvun jatkumisen. Erityisesti se lisää tehokkuutta tuotannon ajansäästöllä ja antaa mahdollisuuden ottaa vastaan isompia tilauksia. Uusi CNC-jyrsin antaa Matiakselle myös mahdollisuuden laajempaan tuotantoon.

– Projekteja, joita teen tänään, en olisi voinut ottaa vastaan ilman sitä, hän toteaa. Olen esimerkiksi äskettäin rakentanut sisustuksen 85 hotellihuoneeseen kuuden viikon aikana, eikä se olisi ollut mahdollista ilman jyrsintä. Kone on helppo ohjelmoida ja toimii erittäin sujuvasti kaiken tyyppisissä sisustusnikkaroinneissa, joissa käytetään puuta ja muovipohjaisia levyjä.

Myös Matiaksen veli on ollut vuoden ajan töissä yrityksessä, ja nyt Matias haaveilee uudesta maalauslinjasta.

– Se vaatisi kuitenkin uudisrakennusta, joten se ei ole suunnitelmissa ihan lähitulevaisuudessa. Mutta ehkä meillä vielä joku kerta on syy palata uudestaan vierailulle VASEKiin.

M Wood 6Kuvat Matiaksen puusepäntyön taidonnäytteistä puhuvat puolestaan ja tuovat esiin hänen monipuolisuuttaan ja laatuajatteluaan.

 

Text: Anna Sand
Kuvat: Anna Sand sekä yrityksen omat kuvat
Suomennos: VASEK

  ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

21.01.2021 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Circle's Edge houkuttelee yrityksiä, jotka haluavat kohti kiertotaloutta ja hiilineutraaliutta

20.01.2021 | Uutiset
Vuoden 2021 aikana käynnistyy uusi iso liikerakennustyömaa Vaasan seudulla, kun Circle’s Edge -liikealuetta ryhdytään rakentamaan Mustasaaren Lintuvuoreen E8-tien vieressä.
Lue lisää

Kustannustuen toinen hakukierros käynnissä – valmistaudu huolellisesti ennen hakemista

20.01.2021 | Uutiset
Valtiokonttorin maksaman kustannustuen toinen hakukierros käynnistyi 21.12.2020. Tukea on mahdollista hakea 26.2.2021 klo 16.15 saakka. Kustannustuki on tarkoitettu lähes kaikille yrityksille, joiden liikevaihto on koronan vuoksi laskenut vähintään 30 prosenttia.
Lue lisää

TietoEVRY laajentaa toimintaansa Vaasassa – noin 160 uutta työpaikkaa

19.01.2021 | Uutiset
TietoEVRY julkaisi 13.1.2021 tiedotteen IT-tukipalveluidensa yhtenäistämisestä osana TietoEVRYn integraatiota. Vaasan seudulle tämä tarkoittaa hienoja uutisia, sillä muutoksen myötä TietoEVRY laajentaa Vaasan toimintaansa ja avaa kaupunkiin uuden IT-tukipalveluiden yksikön suomen- ja ruotsinkielisten asiakkaiden palvelemiseksi.
Lue lisää

Yrittäjä, vastaa jatkuvuussuunnitteluun liittyvään kyselyyn

18.01.2021 | Uutiset
Svenska handelshögskolanin opiskelija Ben Wahlberg tekee pro gradu -työtään varten kyselyä suomalaisille yrityksille jatkuvuussuunnittelusta.
Lue lisää

Kehitä, hienosäädä ja paranna – Asiantuntijan parhaat neuvot verkkokaupan aloittamiseen

14.01.2021 | Uutiset
Verkkokauppa on tätä päivää, sillä vuonna 2019 suomalaiset kuluttivat verkko-ostoksiinsa jopa 3,3 miljardia euroa. Mikähän mahtaa olla koronavuoden 2020 lukema? Mutta miten yrittäjän olisi syytä lähteä liikkeelle verkkokaupan perustamisessa? Webcoren asiantuntija Joakim Östman kertoi Uusyrityskeskus Startian webinaarissa 12.1. parhaat vinkkinsä.
Lue lisää

Yritykset tarvitsivat neuvoja ja tukea koronavuonna 2020 – VASEK tuplasi asiakasmääränsä

13.01.2021 | Uutiset
Koronavuosi 2020 oli luonnollisesti haastava yrityksille, mikä näkyi heti maaliskuusta 2020 lähtien myös Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin yritysneuvonnassa. Yritysten haasteet, talousvaikeudet ja koronan aiheuttamat kehittämistarpeet lisäsivät yritysneuvontamääriä merkittävästi.
Lue lisää

Visitvaasa valittiin Suomen parhaaksi verkkosivustoksi

12.01.2021 | Uutiset
Finnish Web Awards palkitsi jo neljännen kerran Suomen parhaat nettisivujen suunnittelijat ja tekijät. Kilpailun pääpalkinnon voitti visitvaasa.fi. Finaaliin osallistujat valittiin yleisöäänestyksellä, joka keräsi ennätykselliset 285 000 ääntä. Lopullisessa valinnassa käytettiin ensimmäistä kertaa sekä inhimillistä käyttäjäarviointia että algoritmeja hyödyntävää teknistä arviointia.
Lue lisää