Meris löysi paikkansa yrittäjänä Korsnäsissä

08.03.2022

Meris 1Meris Bilajac tuli Suomeen vuonna 2007 ja perusti oman kiinteistönhuoltoyrityksensä jo vuonna 2009. Nykyään Meris Teamwork on löytänyt paikkansa Korsnäsistä tarjoten kaikkea autonpesusta puutarhanhoitoon, siivoukseen ja muihin huoltotöihin sekä yksityishenkilöille, yrityksille että kunnalle.

Korsnäsin keskustassa sijaitsevasta hallista löydämme Saudina Bilajacin kiillottamassa uudelta näyttävää autoa, samalla kun hänen aviomiehensä Merisin puhelin soi lakkaamatta. Meris Teamworkissa on siis täysi vauhti päällä, sillä sen palvelutarjonnasta löytyy niin kiinteistönhoitoa, autonpesua että siivoustakin. Sekä yritys että yrittäjät ovat löytäneet kodin täältä Korsnäsistä.

Pariskunta tuli Suomeen Bosniasta vuonna 2007 ja jo kaksi vuotta myöhemmin Meris Bilajac perusti yrityksen, täysin yksin ja ilman viranomaisten tai muiden apua.

– En osannut vielä kovin hyvin ruotsia, eikä se ollut aivan helppoa. Tuolloin minulla ei ollut aavistustakaan, että VASEK on olemassa, mutta nyt viime vuosina olen saanut paljon apua heiltä ja yritysneuvojaltani Kjell Nydahlilta, toteaa Meris.

Alussa hän työskenteli Suomessa kasvihuoneilla, kuten niin moni muukin samassa tilanteessa oleva. Hän kiinnitti huomiota siihen, että kunnassa oli monia kiinteistöjä ja puutarhoja, jotka näyttivät huonosti hoidetuilta, ja vinkkasi silloiselle työnantajalleen yritysideasta, jonka tämä myös toteutti.

– Sitten sain alkaa työskennellä enemmän juuri sellaisissa tehtävissä, mutta jonkin ajan kuluttua liiketoiminta päättyi ja muutimme sitten Yttermarkiin. Silloin päätin perustaa oman yrityksen, Meris kertoo.

Meris 4Meris Teamwork sai paikallisen yrittäjäyhdistyksen vuoden 2020 ”Vuoden yrittäjä” -palkinnon.

Kovasta markkinoinnista huolimatta yritystoiminta ei lähtenyt vauhtiin, ei ennen kuin perhe muutti Korsnäsiin. Sitten yritys alkoi saada hyvin erilaisen kaliiberin tarjouspyyntöjä, ja Meris uskoo, että hyvin tehty työ ja hänen kädenjälkensä laatu olivat ratkaisevan tärkeitä.

– Olen painottanut paljon vastuun ottamista ja sitä, että hyvää työtä pitää tehdä aivan joka kerta. Nykyään yrityksellä menee hyvin, työllistämme neljä henkilöä kokopäiväisesti ja yhden osa-aikaisesti.

Kiinteistönhallinnan lisäksi – mihin sisältyy kaikki nurmikon leikkaamisesta, lumenpoistosta, kattopesusta ja siivouksesta maalaukseen – Meris Teamwork tarjoaa myös autonpesua ja -siivousta, ojienraivausta ja puidenkaatoa sekä myös työkalujen ja koneiden vuokrausta. Asiakkaina ovat sekä yksityishenkilöt, yritykset että kunta.

– Monet iäkkäät tarvitsevat nykyään apua kaikkeen mahdolliseen, ja voimme tehdä niistä suurimman osan. Työ on vaihtelevaa, eikä mikään päivä ole samanlainen. Tuntuu hienolta, kun voi tavata erilaisia ja uusia ihmisiä koko ajan. Varaamme aina aikaa juttuhetkellekin, jos asiakas niin haluaa, hän lisää.

Meris 6Meris Teamworkista voit vuokrata kaiken pienemmistä työkaluista moottorisahoihin, maatäryttimiin, perävaunuihin ja nostureihin.

Korsnäsin kunnalta vuokrattuun halliin mahtuu kaikki tarpeellinen nosturista traktoriin, ruohonleikkurit ja moottorisahat, sekä erilaisia vuokrattavia työkaluja aina maatäryttimistä ruuvinvääntimiin ja perävaunuihin.

– Tämä on palvelu, joka puuttui aiemmin Korsnäsissä ja jota tarvitaan. Maalahteen tai Vaasaan on pitkä matka vuokraamaan työkalua yhdeksi päiväksi, Meris toteaa.

Tekemiinsä investointeihin hän on VASEKin avustuksella hakenut investointitukea ELY-keskuksesta, ja hän on hyvin kiitollinen VASEKin neuvontapalveluista.

– Voin kysyä mitä tahansa ja saada tarvitsemani vastaukset.

Meris 8Autopesu ja -siivous sisältyvät myös tarjottaviin palveluihin. Saudina Bilajac antaa viimeisen silauksen asiakkaan autolle.

VASEKin yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl toteaa, että maahanmuuttajan on usein huomattavasti vaikeampi saada hyvä startti liiketoimintaan kuin suomalaisen – ymmärrettävistä syistä.

– Kieli on yksi tekijä, mutta tarvitaan myös yrittäjyysosaamista ja ymmärrystä suomalaisesta yhteiskunnasta. Meris on ottanut yrityksensä toiminnan erittäin vakavasti ja on hyvän työnsä ansiosta erittäin pidetty, mikä on ollut ratkaisevan tärkeää asiakaskunnan kasvamiselle, Nydahl toteaa.

Nykyään kieli sujuu Merisiltä hyvin, töitä riittää ja hän kokee, että yrittäjyyshenki Korsnäsissä on erittäin hyvä.

– Kaikki tuntevat toisensa ja auttavat toisiaan. Vaikeinta tällä hetkellä on löytää ihmisiä, jotka haluavat työskennellä tällä alalla. Minulla on kotona Bosniassa ystäviä, jotka haluaisivat tulla tänne töihin, mutta oleskeluluvan saamisen vaikeus estää sen.

 

Teksti ja kuvat: Anna Sand
Suomennos: VASEK

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää